. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CUKROVINKY

Anna T. (aninkat1) ID 46668
Anna Toholová
.
mimibazar.sk/aninkat1
Oblasť: Námestovo
Telefon: 0907328030
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 19.5.2008
Naposledy: 16.5.2023 8:38
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 444
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 22
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)

CUKROVINKY

Plnené čokoládové kvetinky v bielej čokoláde



POTREBNÉ PRÍSADY

350 g hladkej múky, 150 g práškového cukru, 180 g masla,70 g mletých orechov, 1 vanilkový cukor, 1 vajíčko,1 žĺtok, 1PL kakaa, pol ČL škorice. Plníme parížskym krémom alebo karamelovým zo salka a masla, alebo maslovým. Podľa vlastnej chuti. Zdobíme namáčaním v čokoláde a rôznymi posypmi či marcipánovými kvetinkami.

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín si vypracujeme cesto, ktoré vložíme do mikroténového sáčka a dáme na hodinku - dve do chladničky. Cesto vytiahneme a rozvaľkáme na pomúčenej doske na približne 3-4 mm hrúbky. Pečieme na mierne vymastenom plechu približne 10 min pri 170-180 stupňoch. Necháme vychladnúť a potom plníme parížskym krémom, alebo krémom zo salka s maslom, alebo akýmkoľvek krémom podľa vlastného uváženia.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 25.4.2011, 9:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Čokoládové trubičky plnené parížskym krémom



POTREBNÉ PRÍSADY

350 g hladkej múky, 150 g práškového cukru, 180 g masla,70 g mletých orechov, 1 vanilkový cukor, 1 vajíčko,1 žĺtok, 1PL kakaa, pol ČL škorice. Plníme parížskym krémom alebo karamelovým zo salka a masla, alebo maslovým. Podľa vlastnej chuti. Zdobíme namáčaním v čokoláde.

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín si vypracujeme cesto, ktoré vložíme do mikroténového sáčka a dáme na hodinku - dve do chladničky. Potom si z cesta odštipkujeme malé guľôčky, ktoré si omotáme okolo kovovej trubičky, upravíme po celej dĺžke i obvode a ukladáme na plech. Pečieme približne na 170 - 180 stupňoch, podľa potreby asi 15 min. Upečené trubičky hneď za tepla sťahujeme z kovových trubičiek. Necháme vychladnúť, namáčame oba konce v čokoládovej poleve, necháme vychladnúť a plníme krémom podľa vlastnej chuti a vôle. :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 17.12.2013, 20:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Punčový rez



POTREBNÉ PRÍSADY

Na biele pláty: 2 x 4 vajíčka, 4 PL teplej vody, vanilkový cukor, 4 PL kryštálového cukru, 4 PL polohrubej múky, 1/2 vanilkového pudingu, na 4 vajíčka 1 ČL prdopeč. Na ružový plát: 6 vajíčok, 6 PL teplej vody, 6 PL kryštálového cukru, 6 PL polohrubej múky, 1 jahodový alebo malinový puding, trošíčku červenej potr. farby. Ríbezľový džem, rum, sirup, tuhý ovocný čaj. 2 cukrové polevy Dr. Oetkar.

POSTUP PRÍPRAVY

Pláty: najprv si mixérom vymiešame žĺtka s cukrom a s vanilkovým cukrom, počas mixovania pridávame vodu potom múku a nakoniec puding - toto všetko môžeme stále mixérom. Potom si vymiešame tuhý sneh a už len jemne zľahka vmiešame do pudingovej hmoty. Už len vareškou!!! lebo by Vám cesto spadlo a bolo by ťažké..
Takto si pripravíte všetky pláty. Ja si pečiem bledé pláty naraz na teplote približne 170 stupňov v teplovzdušnej rúre, jeden na druhej mriežke a druhý na štvrtej mriežke približne 15 min. podľa oka a podľa potreby. Ten červený pečiem klasicky v strede rúry pri tej istej teplote i približne ten istý čas. Treba si to odsledovať podľa farby. Dva biele pláty si natriete jemne kyslastým džemom - najlepší je ríbezľový. Prvý biely plát natretý džemom si položíte na papier na pečenie a naň položíte hrubší červený plát. Pripravíte si 0,5 l tuhého ovocného čaju. Na pol litra vody dám vylúhovať aj 4 sáčky čaju. Prilejete rum podľa chuti a sirup. Týmto sirupom nalejete červený plát. Potom na tento plát položíte druhý biely plát džemovou stranou na červený plát. Takto nachystané pláty prikryte ďalším plechom a rovnomerne zaťažte aspoň na 12 hodín. Potom odstráňte plech a polejte cukrovou polevou. Píšem dve, lebo jedna je málo, rez by nebol pekný. mali by ste priesvitné miesta. Nechajte dobre stuhnúť a nakrájajte. Krájajte pomaly a pozorne, aby ste mali krásne úhľadné rezy. :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 93 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (24) posledné: 6.5.2018, 15:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Medové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny na 5 plátov na taký menší plech o rozmeroch 36 x 25 cm. 500 g hladkej múky, 2PL slivkového lekváru, 150 g kryštálového cukru, 1 PL perníkového korenia, 1 vanilkový cukor, 4 PL medu, 60 g masla alebo smetólu, 1 prášok do pečiva, 1 vajíčko, 1 dcl mlieka. Na natretie plátov: 1 slivkový lekvár, 2 bielka, 4 PL kryštálového cukru, 1 maslo.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny zmieste, zabaľte do fólie a dajte na hodinku dve do chladničky. Popri tom si pripravíte krém: väčšinou sa robieva do medových klasický varený zlatý klas. Ale ja robím nad parou varený z dvoch bielok, 4 lyžíc kryštalového cukru a 1 masla. Keď nám cesto momentík odleží, pripravíme si podložku, ktorú poriadne poprášime hladkou múkou a na nej si celý kúsok cesta "rozšúľame" rukami do rovnomerného valčeka a ten rozkrojíme na 4 časti - píšem na 4 časti, ale z tohoto množstva Vám v pohode vystačí na 5 plátov, pretože z odrezkov z tých 4 urobíte v pohode ešte aj 5ty plát. Na riadne pomúčenej podložke natenko rozvaľkáme a dávame piecť na opačnú stranu plechu, plech už nemusíte mastiť, ale podsypte trošku múkou, aby sa cesto neprilepilo. Pred pečením napichajte cesto vidličkou, tak sa vám nestane že sa vám narobia bubliny a kopčeky. :) Nepečte dlho, lebo cestá sú tenučké a spálili by sa. Nechajte len tak, aby mali krásnu farbu. Hneď ako vytiahnete z rúry, cesto preložte na pripravenú podložku a natrite na ešte teplé tenkú vrstvu slivkového lekváru. Takto si pripravte postupne všetky pláty. Natrite aj ten posledný. Potom budete natierať pláty tenkou vrstvou krému. Stačí tak 4- 5 mm vrstva. Druhý, tretí a štvrtý plát ukladajte na krém nenatretou stranou, posledný plát položíte na krém tou stranou na ktorú ste natreli slivkový lekvár. Teraz koláčik položte na podložku, ktorú si vysteliete igelitom, alebo na plytký pekáč a priložte ďalším pekáčom, zaťažte knihami, alebo časopismi !!! rovnomerne!!! a nechajte odpočívať do druhého dňa. Najlepšie aj 20 hodín. Potom si roztopte čokoládku a polejte vrch a nechajte vytuhnúť. Každá čokopoleva sa dá krásne nakrájať.. stačí malý trik... pred krájaním si pripravte vysokú nádobu, ja používam veľký mix od tupperwaru, do ktorého si vložím 3-4 nože a zalejem ich horúcou vodou piramo z kanvice. Nechám nože 5 min. nahriať a takto pomaly krájam.. Nože striedajte a každý pred rezaním utrite od vody do utierky. Krájajte pomaly a pozorne a vtedy budete mať úhľadné kúsky bez popraskanej čokolády.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 7.10.2011, 22:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Mufinky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

2 šálky polohrubej múky, 1/2 šálky oleja, 3/4 šálky vlažného mlieka, 2 vajíčka, 1 šálka kryštálového cukru, 1PL alebo 1 sáčok vanilkového cukru, 1 prášok do pečiava, hrsť - hrozienok, 2 PL nemletého maku, 2 PL sekaných orechov.

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si v miske vymiešajte žĺtka s cukrom - mixérom. Potom pridáme mliečko, olej, vanilku ale už miešame len vareškou a jemne. Pomaly po častiach primiešame polohrubú múku a nakoniec tuhý sneh z bielok. /POZOR!!! keď vymiešate žĺtka s cukrom mixérom, nepúšťajte už mixér do ostatných surovín, ale len zľahka jedným smerom vmiešavajte sypké veci do tekutých. Koláčiky alebo koláč, lebo tento receptík sa dá použiť aj na koláč na celý plech, tak budete mať krásne nadýchané a ostanú také aj po vybratí z rúry!!! / Potom ľahučko primiešajte hrozienka, mak a orechy a nakoniec prášok do pečiva. Nalejte do pripravených papierových košíčkov tak približne do 2/3 výšky a upečte asi na 160-170st. a čas uvidíte sama, keď dostanú mafinky jedlú farbu treba vyberať. Keď robím z tohoto receptíku klasický koláčik na celý plech tak navrch roztopím všetky zvyšky čokolád čo nájdem doma roztopím a zmiešam s 3-4 PL jahodového džemu a potriem vrch. Podávam so šľahačkovým klobúčikom....stačí na 60 mafín / ako mám ja/ ale to záleží aj od veľkosti košíčkov, ja som mala doma práve takéto menšie.... Keď sa dopečú a vychladnú posypem práškovým cukrom, alebo zalejem čokoládou a ozdobím...podľa príležitosti....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (4) posledné: 10.2.2010, 11:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu