končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
CUKROVINKY |
Čokoládové mafinyPOTREBNÉ PRÍSADY Asi 12 - 15 kusov 220 g hladkej múky; 30 g kakaa; 2 ČL kypriaceho prášku; 1/2 ČL sódy bikarbóny; 100 g posekanej horkej čokolády; 100 g posekanej bielej čokolády; 300 ml acidofilného mlieka; 1 vajce; 70 g kryštálového cukru; 80 ml oleja; tuk na vymastenie a hladkú múku na vysypanie jamiek na plechu POSTUP PRÍPRAVY 1. V mise zmiešame múku, preosiate kakao, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a posekanú horkú a bielu čokoládu. 2. Do druhej misy dáme acidofilné mlieko, vajce, olej, cukor a rozmiešame. Obsah obidvoch mís spolu zľahka premiešame. 3. cesto rozdelíme do vymastených a múkou vysypaných mafinových foriem a pečieme 20 minút pri teplote 200 °C. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Čokoládová penaPOTREBNÉ PRÍSADY Pre 5 osôb: 75 ml vody; 180 g čokolády; 1 PL masla; 2 PL rumu; 3 vajcia; čokoládové hobliny a šľahačka na ozdobenie POSTUP PRÍPRAVY 1. Čokoládu nasekáme na malé kúsky a v hrnci rozpustíme s vodou. miešame na veľmi miernom plameni, až sa vytvorí hustý krém. 2. Hrniec odstavíme z plameňa, zmes necháme rochu vychladnúť a vmiešame maslo. Pridáme rum a postupne po jednom prišľahávame žĺtky. 3. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a jemne ho vmiešame do čokolády. Hmotu nalejeme do pohárov a necháme cez noc vychladnúť. Ozdobíme šľahačkou a ovocím. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Čokoládová bombaPOTREBNÉ PRÍSADY Pre 10 osôb: 100 g kakaa; 250 ml sladkej smotany; 100 g mliečnej čokolády; 100 g čokolády na varenie; 150 g masla; 150 g práškového cukru; 2 balíčky vanilínového cukru; 1 žĺtok; 240 g piškót; 50 ml vaječného koňaku; 50 ml ovocnej šťavy POSTUP PRÍPRAVY 1. V smotane rozpustíme na miernom ohni ohni preosiate kakao. Odstavíme a necháme vychladnúť. Mliečnu čokoládu a čokoládu na varenie spolu rozpustíme. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom, vanílinovým cukrom a žĺtkom. 2. Pridáme vychladnuté kakao so smotanou, rozpustenú čokoládu a vyšľaháme krém. 3. Piškóty pokvapkáme vaječným likérom zmiešaným s ovocnou šťavou. Vlejeme vyšľahaný krém a dobre premiešame. Masu dáme do podlhovastej formy vystlanej potravinárskou fóliou. Na chladnom mieste necháme odstáť aspoň 12 hodín. Po odležaní dezert z formy vyklopíme, fóliu odstránime, nakrájame na rezy, ktoré posypeme strúhanou bielou čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 6.3.2009, 5:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Čokoládové guľkyPOTREBNÉ PRÍSADY Pre 8 osôb: na tmavé guľky - 100ml smotany na šľahanie; 100 g tmavej čokoládovej polevy; 50 g čokolády na varenie na biele guľky - 100 ml smotany na šľahanie; 100 g bielej čokoládovej polevy; 40 g bielej čokolády; 2 ČL stužovača šľahačky; 30 g pomletých orechov; 30 - 50 g pomletých piškót na obaľovanie - postrúhanú čokoládu, kakao, podrvené pistácie POSTUP PRÍPRAVY 1. Tmavé guľky - čokoládovú polevu necháme nad parou rozpustiť. Prilejeme smotanu, pridáme nastrúhanú čokoládu na varenie a za stáleho miešania na miernom plameni prevaríme. Odstavíme, necháme vychladnúť a na 5 - 6 hodín odložíme do chladničky. Potom dotuha vyšľaháme. Mokrými rukami formujeme z masy menšie guľky. 2. Biele guľky - rozpustenú bielu čokoládu spolu so smotanou a s nastrúhanou bielou čokoládou prevaríme. Odstavíme a tiež odložíme na 5 - 6 hodín do chladničky. Potom pridáme stužovač šľahačky a vyšľaháme. Pridáme pomleté orechy s piškótami, vypracujeme tuhšie cesto, z ktorého tvarujeme guľky. 3. Guľky obaľujeme v postrúhanej čokoláde, preosiatom kakau alebo podrvených pistáciách. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Čokoládový pudingPOTREBNÉ PRÍSADY 500 ml mlieka; 1 balíček Zlatého klasu; 2 PL kakaa; 2 balíčky vanilkového cukru; 150 ml tmavej čokolády; 250 ml smotany na šľahanie POSTUP PRÍPRAVY Z mlieka odlejeme do hrnčeka asi 150 ml a rozmiešame v ňom Zlatý klas s kakaom. Ostatné mlieko nalejeme do hrnca, pridáme cukor, nalámanú alebo postúhanú čokoládu a na miernom ohni privedieme do varu. Do vriaceho mlieka vlejeme Zlatý klas a pripravníme hladký krém. odstavíme a za občansého miešania necháme vychladnúť. Primiešame vyšľahanú smotanu. Puding naplníme do misiek alebo vyšších sklenených pohárov a ozdobíme podľa fanázie. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Karamelové guľkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 hera; 30 dkg kryštáľového cukru; 1 salko; 3 balíky burizónov POSTUP PRÍPRAVY Na miernom ohni upálime cukor na karamel, pridáme heru a salko. Necháme vychladnúť na hustejšiu hmotu a vylejeme na burizóny. Necháme ešte vychladnúť a potom robíme guľky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 6.8.2008, 8:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |