. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Lenka Š. (lienok1) ID 98707
.
Oblasť: Martin
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.6.2009
Naposledy: 31.5.2022 12:42
Aktualizácia: 5.9.2011 10:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 38
RODINNÉ FOTOGRAFIE 36
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 19
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

MÚČNIKY, POHÁRE

Kráľovský perník..."podľa seba"



POTREBNÉ PRÍSADY

Raz sme si s našim ockom v reštaurácii dali Kráľovský perník...ako dezertík...je to niečo ako Marlenka ale podľa nás oveľa lepšia mňamka...odvtedy iný múčnik ocko ani nechce...mysleli sme, že je na mieste pečený, ale smola-nebol....takže som nelenila, sadla za pc a na nete hľadala recepty...na počudovanie, recept na pravý Kráľovský perník nenájdete-výrobné tajomstvo...bola som nútená inprovizovať a myslím,že sa mi naozaj podarilo dať dokopy správny pomer surovín...výsledok sa veľmi-veľmi podobal tomu v reštaurácii...je to naozaj mňamka!!!...neoľutujete!!!! Cesto: 2 vajcia, 1 pohár krupicového cukru, 2 PL medu, 4 PL rumu/vodky, 2 čl PDP, 50g masla, 2-2,5 pohára hl.múky, 2 čl kakaa, 1 čl perníkového korenia Krém: 250g masla, 1 salko, 1 pochúťková smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Vyberieme si väčšiu nádobu, vhodnú neskôr na vodný kúpeľ alebo nad paru....v nádobe najskôr vyšľaháme celé vajcia spolu s cukrom do peny....postupne vmiešame med, rum, roztopené maslo /nie horúce/.... nádobu postavíme nad paru a varíme, kým masa nezačne zväčšovať svoj objem...miešame...keď sa začne zväčšovať, pridáme do masy 1 PL múky a premiešame...zložíme z kúpeľa a necháme mierne vychladnúť za občasného miešania...pridáme ostatnú preosiatú múku zmiešanú s PDP, kakaom a korením...vypracujeme vláčne cesto vhodné na prácu s valčekom...ak sa cesto bude lepiť, treba pridať ešte múku...ja väčšinou ešte múku pridám...ale závisí to od kvality múky...
...vypracované cesto vložíme do sáčku a necháme v chlade odpočinúť...lepšie sa bude vaľkať...
...cesto si potom rozdelíme na 6 dielov...každý vyvaľkáme na pomúčenej doske na tenučký-naozaj tenučký okrúhly plát veľkosti strednej okrúhlej tortovej formy...ja si plát najskôr vyvaľkám na hrubo na doske, potom ho preložím na pečiací papier a tam ho vyvaľkám natenúčko...takto vyvaľkaný kruh aj s papierom dám na plech a vložím do vyhriatej rúry a pečiem pár minút pri 170 stupňov...ja stále kontrolujem očami povrch...keď začne chytať bronz-vyberám z rúry...hneď vložím ďalší plát...
...takto upečieme všetkých 6 plátov
...upečené pláty aj s papierom ukladáme niekde na rovný povrch,aby sa pri chladnutí nezvlnili...potom papier odstraníme...po vychladnutí sú pláty tvrdé....

Kým pláty odpočívajú urobíme si plnku...
...maslo vyšľaháme do peny-samotné...postupne pridávame po lyžiciach Salko a šľaháme...môžme i tu pridať troška rumu pre chuť...rozdelíme si ju na 5 častí

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 11.3.2012, 18:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

PLNKA DO GRILÁŽOV



POTREBNÉ PRÍSADY

25 dkg kryšt. cukru, 25 dkg masla, 1 Salko, 2 žĺtky, 25 dkg posekaných orehov.

POSTUP PRÍPRAVY

Z cukru upáliť karamel. Zalejeme Salkom, v ktorom sme rozhabarkovali 2 žĺtky. Karamel sa najskôr zrazí, stvrdne ale pri miešaní sa pekne spojí so Salkom a vznikne liata hmota. Pracujeme na miernom ohni. Keď je karamel úplne rozpustený, odstavíme z ohňa a necháme úplne vychladnúť.Maslo vymiešame do peny a postupne ho pridávame do vychladnutého karamelu. Nakoniec primiešame posekané orechy. Plníme oblátky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 19.9.2010, 19:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

RÝCHLY ŠĽAHAČKOVÝ KOLÁČ



POTREBNÉ PRÍSADY

1 smotana na šľahanie 33%, 30 dkg polohr. múky, 20 dkg pr.cukru, 3 celé vajcia, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, sezónne ovocie prípadne kompót.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny spolu vymiešať a vyliať na vymastený, múkou vysypaný plech. Navrh poukladať husto ovocie a piecť v stredne horúcej rúre.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

PLNKA DO MEDOVÝCH PLÁTOV



POTREBNÉ PRÍSADY

2 dcl mlieka, 2 PL hrubej múky, 12 dkg masla, 12 dkg pr.cukru, 1 žĺtok, 1/2 vanilkového cukru.

POSTUP PRÍPRAVY

Z mlieka a múky uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom, vanilkou a žĺtkom a pridáme do vychladnutej kaše. Vymiešame do peny. Natrieme na hotové medové pláty, ktoré polejeme čokoládovou polevou. Pôsobením krému pláty zmäknú, preto je najlepšie naplniť pláty deň vopred.
V čase podávania už budú super vláčne a lepšie sa krájajú.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.5.2011, 16:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu