končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kráľovský perník..."podľa seba"POTREBNÉ PRÍSADY Raz sme si s našim ockom v reštaurácii dali Kráľovský perník...ako dezertík...je to niečo ako Marlenka ale podľa nás oveľa lepšia mňamka...odvtedy iný múčnik ocko ani nechce...mysleli sme, že je na mieste pečený, ale smola-nebol....takže som nelenila, sadla za pc a na nete hľadala recepty...na počudovanie, recept na pravý Kráľovský perník nenájdete-výrobné tajomstvo...bola som nútená inprovizovať a myslím,že sa mi naozaj podarilo dať dokopy správny pomer surovín...výsledok sa veľmi-veľmi podobal tomu v reštaurácii...je to naozaj mňamka!!!...neoľutujete!!!! Cesto: 2 vajcia, 1 pohár krupicového cukru, 2 PL medu, 4 PL rumu/vodky, 2 čl PDP, 50g masla, 2-2,5 pohára hl.múky, 2 čl kakaa, 1 čl perníkového korenia Krém: 250g masla, 1 salko, 1 pochúťková smotana POSTUP PRÍPRAVY Vyberieme si väčšiu nádobu, vhodnú neskôr na vodný kúpeľ alebo nad paru....v nádobe najskôr vyšľaháme celé vajcia spolu s cukrom do peny....postupne vmiešame med, rum, roztopené maslo /nie horúce/.... nádobu postavíme nad paru a varíme, kým masa nezačne zväčšovať svoj objem...miešame...keď sa začne zväčšovať, pridáme do masy 1 PL múky a premiešame...zložíme z kúpeľa a necháme mierne vychladnúť za občasného miešania...pridáme ostatnú preosiatú múku zmiešanú s PDP, kakaom a korením...vypracujeme vláčne cesto vhodné na prácu s valčekom...ak sa cesto bude lepiť, treba pridať ešte múku...ja väčšinou ešte múku pridám...ale závisí to od kvality múky... ...vypracované cesto vložíme do sáčku a necháme v chlade odpočinúť...lepšie sa bude vaľkať... ...cesto si potom rozdelíme na 6 dielov...každý vyvaľkáme na pomúčenej doske na tenučký-naozaj tenučký okrúhly plát veľkosti strednej okrúhlej tortovej formy...ja si plát najskôr vyvaľkám na hrubo na doske, potom ho preložím na pečiací papier a tam ho vyvaľkám natenúčko...takto vyvaľkaný kruh aj s papierom dám na plech a vložím do vyhriatej rúry a pečiem pár minút pri 170 stupňov...ja stále kontrolujem očami povrch...keď začne chytať bronz-vyberám z rúry...hneď vložím ďalší plát... ...takto upečieme všetkých 6 plátov ...upečené pláty aj s papierom ukladáme niekde na rovný povrch,aby sa pri chladnutí nezvlnili...potom papier odstraníme...po vychladnutí sú pláty tvrdé.... Kým pláty odpočívajú urobíme si plnku... ...maslo vyšľaháme do peny-samotné...postupne pridávame po lyžiciach Salko a šľaháme...môžme i tu pridať troška rumu pre chuť...rozdelíme si ju na 5 častí Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 11.3.2012, 18:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
PLNKA DO GRILÁŽOVPOTREBNÉ PRÍSADY 25 dkg kryšt. cukru, 25 dkg masla, 1 Salko, 2 žĺtky, 25 dkg posekaných orehov. POSTUP PRÍPRAVY Z cukru upáliť karamel. Zalejeme Salkom, v ktorom sme rozhabarkovali 2 žĺtky. Karamel sa najskôr zrazí, stvrdne ale pri miešaní sa pekne spojí so Salkom a vznikne liata hmota. Pracujeme na miernom ohni. Keď je karamel úplne rozpustený, odstavíme z ohňa a necháme úplne vychladnúť.Maslo vymiešame do peny a postupne ho pridávame do vychladnutého karamelu. Nakoniec primiešame posekané orechy. Plníme oblátky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 19.9.2010, 19:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
RÝCHLY ŠĽAHAČKOVÝ KOLÁČPOTREBNÉ PRÍSADY 1 smotana na šľahanie 33%, 30 dkg polohr. múky, 20 dkg pr.cukru, 3 celé vajcia, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, sezónne ovocie prípadne kompót. POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny spolu vymiešať a vyliať na vymastený, múkou vysypaný plech. Navrh poukladať husto ovocie a piecť v stredne horúcej rúre. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
PLNKA DO MEDOVÝCH PLÁTOVPOTREBNÉ PRÍSADY 2 dcl mlieka, 2 PL hrubej múky, 12 dkg masla, 12 dkg pr.cukru, 1 žĺtok, 1/2 vanilkového cukru. POSTUP PRÍPRAVY Z mlieka a múky uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom, vanilkou a žĺtkom a pridáme do vychladnutej kaše. Vymiešame do peny. Natrieme na hotové medové pláty, ktoré polejeme čokoládovou polevou. Pôsobením krému pláty zmäknú, preto je najlepšie naplniť pláty deň vopred. V čase podávania už budú super vláčne a lepšie sa krájajú. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 7.5.2011, 16:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |