. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Martina F. (Falkona) ID 9152
Oblasť: Hnúšťa
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.12.2006
Naposledy: 7.7.2023 8:12
Aktualizácia: 30.5.2015 11:48
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 243
RODINNÉ FOTOGRAFIE 173
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 6
RECEPTY 46
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 17 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Ľadové kocky z relácie bez servítky



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 8 bielok 8 lyžíc kryštálového cukru 8 lyžíc polohrubej múky 1 prášok do pečiva 1 dcl mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

1.Bielka s kryštálovým cukrom vymixujeme, pridáme múku, prášok do pečiva a dáme piecť
do vyhriatej rúry. Keď je koláč upečený polejeme ho 1 dcl mlieka.


2.Krém:
Z 1 l mlieka a 3 zlatých klasov, z 8 lyžíc práškového cukru urobíme puding.

Do vychladeného pudingu pridáme 1 celé maslo + 1 margarín. Dobre vymiešame. Do 1 polovice pridáme kakao a natrieme na koláč, potom natrieme ostatný puding. Vrch koláča ozdobíme šľahačkou

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 27.3.2012, 20:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

*********NEBEZPEČNE******* DOBRÝ ****OBRÁTENÝ********JABLČNÍK :)***********



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia,100g prášk.cukor,1vanilkový cukor,škorica,6 lyžíc vlažnej vody,200g pol.múky,1 prášok do pečiva,750g nastrúhaných jablk,2 vanilk.pudingy,500ml mlieka,400ml kyslej smotany.

POSTUP PRÍPRAVY

.....vláčny...osviežujúci

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 25.5.2014, 11:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Lyžicové koláčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

250 ml polohrubej múky 125 ml kukuričnej múky 125 ml kryštálového cukru 1 vanilkový cukor 125 ml hrozienok 125 ml vanilkového jogurtu 125 ml vody 1/2 prášku do pečiva 2 polievkové lyžice oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv premiešame múky s práškom do pečiva, cukrom, hrozienkami. Potom zmiešame s vodou, olejom a jogurtom. Pomocou polievkovej lyžice urobíme kôpky na papier na pečenie.
Pečieme pri 190°C asi 15 minút. Horúce skladáme z plechu dole a necháme vychladnúť na mriežke.

Poznámka:
Obmena receptu: miesto kr. cukru použite 250 ml granka, miesto vanilkového jogurtu kakaový.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Vianočka



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky t650 1/2 čerstvého droždia 200 ml vlažnej smotany na varenie 100 g práškového cukru 1 vajíčko a 1 žĺtok na potieranie 50 g rozpusteného masla štipka soli hrozienka na ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

Droždie s cukrom vymiešame v smotane a necháme podkysnúť asi 10 minút. Potom primiešame maslo, vajíčko a múku zmiešanú so soľou. Vypracujeme tuhé cesto. Rozdelíme si cesto hneď na tri časti a spletieme do vrkoča. Položíme vrkoč na papier na pečenie na pekáči, ponatierame vajíčkom a posypeme hrozienkami. Necháme takto kysnúť asi hodinu.
Vložíme do vyhriatej rúry na 220°C a pečieme asi 10 minút. Potom stiahneme teplotu na 150°C a pečieme ešte asi 20 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 27.8.2010, 14:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ovocný krémeš



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 500 g lístkového cesta (polotovar), 1 balíček čokoládovej polevy (polotovar), 4 PL posekaných vlašských orechov, 4 PL kryštálového cukru, 1 vajce, 2 balíčky Zlatého klasu, 1 ovocný kompót, 2 tégliky smotany na šľahanie, 2 balíčky stužovadla šľahačky

POSTUP PRÍPRAVY

1 Lístkové cesto rozdelíme na 2 pláty. Jeden plát upečieme na hlbšom plechu v rúre vyhriatej na 180 °C. Po vychladnutí ho natrieme rozpustenou čokoládovou polevou. Druhý plát potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme orechmi zmiešanými s cukrom a tiež upečieme.

2 Šťavu z kompótu dolejeme vodou na objem 1 liter, pridáme Zlatý klas a uvaríme hustý krém. Ovocie prehrejeme a primiešame do krému.

3 Vychladnutý krém natrieme na plát s čokoládou. Smotanu so stužovadlom vyšľaháme dotuha a šľahačku navrstvíme na ovocný krém. Nakoniec navrch položíme plát s orechovou posýpkou a mierne pritlačíme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 25.4.2010, 21:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Marhuľový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 8 vajec, 10 lyžíc práškového cukru, 10 lyžíc polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 2 lyžice kakaa, 800 g marhulí, tuk na vymastenie plechu Krém: 100 ml mlieka, 1 a 1/2 lyžice Zlatého klasu, 100 g masla, 5 lyžíc práškového cukru, strúhaná čokoláda na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme žĺtky, múku a prášok do pečiva. Cesto rozdelíme na dve časti, do jednej pridáme kakao. Plech vyložíme alobalom a vymastíme tukom.

2. Marhule dôkladne umyjeme a osušíme. Rozpolíme ich, odkôstkujeme a uložíme na plech. Zalejeme najprv svetlým, neskôr tmavým cestom a dáme upiecť do vyhriatej rúry. Po upečení vyklopíme a odstránime alobal.

3. Krém: V mlieku uvaríme Zlatý klas na hustejší krém. Maslo vymiešame s práškovým cukrom dopenista a postupne ho zapracujeme do mliečneho krému. Natrieme na koláč a povrch posypeme strúhanou čokoládou

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Krowky - orginálny recept



POTREBNÉ PRÍSADY

Ingredience: 800-1000 g kryštáľového cukru (podla sladkosti), 2 balíčky vanilínového cukru, 2 dl mlieka, 1 sladené kondenzované mlieko (Salko), 250g plnotučné sušené mlieko, 1 stužený tuk (Cera).

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava:
Do hrnca, ktorý nepripaluje dáme cukor,vanilku,mlieko a salko. Túto zmes za stáleho miešania varíme 45 minút. Po odstavení pridáme stužený tuk, premiešame a do mierne vychladenej zmesy pridáme sušené mlieko. Sušeného mlieka dávame toľko, pokiaľ masa nie je tažšie miešateľná (asi polovica 250g sáčiku) Masu vylejeme na vymastený plech a necháme stuhnúť. Nakrájame na kúsky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 19.7.2012, 14:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Trio koláč č.1



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 5 vajec 25 dkg práškového cukru 1 dcl vody 1 dcl oleja 25 dkg hladkej múky 1 prášok do pečiva 1 vanilkový cukor 2 lyžice kakaa Puding: 8,5 dcl mlieka 2 zlaté klasy 3 lyžice kryštálového cukru Krém: 3 pochúťkové kyslé smotany 3 lyžice kryštálového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: Vyšľaháme sneh, v inej nádobe žĺtky s cukrom a postupne pridáme olej, vodu, múku s práškom a nakoniec vmiešame sneh. Polovicu cesta vylejeme na pripravený plech, do druhej polovice pridáme 2 lyžice kakaa a mriežkovite povlievame na prvú polovicu cesta. Do celého lyžičkou nepravidelne vhádžeme puding zo zlatých klasov.Puding: Mlieko s cukrom zvaríme, pridáme zlatý klas ( trošku mlieka sme si nechali na rozmiešanie zlatého klasu, a tak ho vlejeme!). necháme vychladnúť! Krém: Zmiešame a necháme v chladničke, kým sa neupečie a nevychladne koláč.Po upečení koláča a jeho vychladnutí potrieme krémom a posypeme škoricou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.12.2010, 19:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Super pudingový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

Ingrediencie 1 lístkové cesto balík BB keksov zavárané či mrazené maliny liter mlieka 2 vanilkové pudingy

POSTUP PRÍPRAVY

Pudingy uvaríme s mliekom podľa návodu. Cesto rozvaľkáme a rozdelíme na 2 väčšie polovice. Jednu polovicu cesta uložíme na plech, poukladáme na ňu BB keksy, na ne poukladáme rozmrazené alebo konzervované maliny (v lete aj čerstvé). Na koláč vylejeme puding a zakryjeme druhou polovicou cesta. Popicháme vidličkou a pečieme. Puding je najlepšie podávať stuhnutý.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 17.2.2010, 19:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Koláč s kyslej kapusty



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny: 500 g polohrubej múky, 1 veľká hrsť sudovej kapusty, 20 g droždia, 1 veľká cibuľa, 1 čajová lyžička Vegety, 1 čajová lyžička soli, 50 ml oleja, 1 čajová lyžička rasce, 3 strúčiky cesnaku, 50 g rastlinného tuku na pečenie, 50 ml vlažného mlieka,môžete pridať klobásku,slaninku a pod..

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Kapustu aj cibuľu nakrájame na drobno. Premiešame ju s múkou a koreninami. Pridáme olej a dobre premiešame. Nakoniec pridáme kvások urobený z droždia a mlieka. Urobíme cesto, ktoré vložíme do pekáča a necháme kysnúť asi pol hodinu. Potom pečieme 30 minút vo vyhriatej rúre na 200°C. Koláč vyberieme a potrieme prelisovaným cesnakom premiešaným s rastlinným maslom. Ešte vložíme do rúry asi na 5 minút. Vyberieme a ešte teplé vyložíme na mriežku vychladnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 14.2.2010, 13:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 17 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu