končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Bielkový suchárPOTREBNÉ PRÍSADY 6 bielkov, 150 g práškového cukru, 150 g hladkej múky, 120 g posekaných lieskových orechov alebo mandlí. POSTUP PRÍPRAVY Bielky s práškovým cukrom vyšľaháme do tuha. Do snehu opatrne primiešame múku a lieskové orechy. Masu vylejeme do formy na srnčí chrbát a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov, až kým suchár nedostane ružovú farbu. Ešte horúci suchár vyklopíme z formy a zabalíme do alobalu alebo do mikroténového sáčku a necháme odležať aspoň 1/2 dňa. Suchár nakrájame na tenké plátky, poukladáme na suchý plech a dáme sušiť do rúry vyhriatej na 100 stupňov. Hotové sucháriky uchovávame na suchom mieste. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Lístkové prasačie ušká s tvarohomPOTREBNÉ PRÍSADY Balenie lístkového cesta (400 g), 250 g tvarohu, tmavý cukor, mletá škorica, práškový cukor na posypanie dosky, 2 žĺtka, trošku mlieka POSTUP PRÍPRAVY Plátky mrazeného lístkového cesta dáme na pocukrovanú dosku vedľa seba a necháme rozmraziť. Pláty rozvaľkáme na obdĺžnik veľký asi 20 x 30 cm. Dosku aj cesto pri vaľkaní posýpame len práškovým cukrom. Rozvaľkané pláty potrieme vajíčkom rozhabarkovaným s trochou mlieka, na to rovnomerne navrstvíme tvaroh, posypeme tmavým cukrom a škoricou. Cesto zrolujeme od dvoch protiľahlých strán do stredu a jemne ich spolu stlačíme. Rolky prikryjeme a dáme na 30 minút do chladničky. Zo zrolovaného lístkového cesta nakrájame ostrým nožom plátky na hrúbku asi 1 cm a poukladáme na plech, pričom necháme medzi nimi väčšie medzery a potrieme žĺtkom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 220 stupňov asi 15-20 min, kým nedostanú zlatistú farbu. Ešte teplé ušká posypeme práškovým cukrom a necháme vychladnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 24.1.2009, 17:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |