. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Zuzana Ď. (Zuzka 27) ID 4512
.
mimibazar.sk/zuzka27
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.6.2006
Naposledy: 24.5.2023 22:58
Aktualizácia: 24.9.2017 20:39
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 187
RODINNÉ FOTOGRAFIE 107
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 13
RECEPTY 10
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)

MÚČNIKY, POHÁRE

*****Čokoládové brownies s malinami a mascarpone



POTREBNÉ PRÍSADY

***Na čokoládový korpus: 150 g tmavej čoklády, 150 g masla (klasické, tradičné, žiadne náhražky!), 150 g hnedého cukru, 1 vanilkový cukor, 50 g mascarpone, 3 vajcia, 75 g polohrubej múky, štipka soli, 1/4 čajovej lyžičky sódy bikarbóny, 1 škoricový cukor na posypanie, maslo a múka na vymastenie a vysypanie formy ***Na malinovú vrstvu: 500 g mrazených malín, 1 vanilkový cukor, 2 kopcovité PL zlatého klasu ***Na bielu vrstvu: 2 balenia mascarpone (500 g - ale 50 g z toho dávame do korpusu), 1-2 PL kyslej smotany, 2 PL práškového cukru, čokoláda postúhaná na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Čokoládu s maslom rozpustíme nad parou, dobre rozmiešame aby sa maslo pekne spojilo s čokoládou- túto masu potom prelejeme do misy, kde sme si popri rozpúšťaní čokolády nachystali mascarpone, cukor a vanilkový cukor a všetko spolu dobre vyšľaháme. Potom po jednom pridávame vajcia a zakaždým dobre zašľaháme. Nakoniec už iba ručne vmiešame múku zmiešanú so soľou a sódou bikarbónou. Cesto vlejeme do tortovej formy (vymastenej maslom a vysypanej polohrubou múkou) a pečieme cca 35 minút. Cesto zbytočne nevysušte! Má byť v prostriedku vláčne! Upečený korpus posypeme škoricovým cukrom.
Rozmrazené maliny (najlepšie sú z LIDL v 1/2 kg balení) dáme do hrnca aj so šťavou, pridáme vanilkový cukor, 2 plné lyžice zlatého klasu, rozmiešame a privedieme k varu. Maliny si veľmi miešaním nerozbite, je dobré keď tam ostanú celé kúsky. Po prevretí stíšime plameň a varíme ešte pár minút do mierneho zhustnutia. Potom vylejeme na čokoládový korpus (ktorý sme predtým posypali škoricovým cukrom), zarovnáme a necháme vychladnúť a stuhnúť.
450 g zvyšného mascarpone rozmiešame s práškovým cukrom a smotanou, navrstíme a uhladíme na malinovú vrstvu a po stuhnutí v chladničke posypeme vrch torty hoblinkami čokolády.
Koláčik je vynikajúci, budete sa oblizovať aj za ušami, prajem dobrú chuť!
Moj tip na záver: ak je sezóna a máte čerstvé ovocie (maliny alebo jahody sú najlepšie) tak nerobte malinovú vrtsvu varením, ale hneď na korpus navrstvite krém z mascarpone a na vrch poukladajte nahusto ovocie a tak posypte postrúhanou čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (18) posledné: 29.12.2018, 20:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu