končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
TortaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Piškóta: - 5 vajec - 5 lyžiek práš.cukru - 5 lyžiek polohrubej múky - 2 lyťice oleja - 5 lyžíc teplej vody - Prášok do pečiva 1 tmavé cesto a 1 svetlé cesto Plnka: 2 zlaté klasy – uvariť hustú kašu 1 a pol masla a cukor podľa chuti vymiešať do peny Zmiešame s kašou zo zlatého klasu a rozdelíme na dve čati. Do jednej šasti dáme kakao a mleté orechy. POSTUP PRÍPRAVY Každý korpus natrieme plnkou (alkohol(rum) - džem a teplá voda) a plníme. 1. Svetlý korpus biela plnka, tmavý korpus tmavá plna, tmavý korpus, svetlá plnka, svetlý korpus. 2. Tmavou plnkou nakoniec dáme okolo celej torty 3. Poleva (horká čokoláda a 1/3 stuženého) alebo (čokoládu zalejeme horúcou smotanou po dvoch minútach premiešame a nakoniec vmiešame maslo) 4. Okolo torty mleté orechy 5. Ozdobíme podľa svojej predstavy ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 26.10.2016, 10:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Orechové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY SUROVINY NA 35 PORCIÍ: 12 ks vajcia 16 PL kryštálový cukor 16 PL múka polohrubá 4 PL voda 1/2 balíčkov prášok do pečiva 4 PL mleté orechy štipiek soľ PLNKA: 350 g maslo 250 g nutella čokoládová 2 PL kakao 300 g ríbezľový džem 100 g čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Piškóta: 6 bielkov vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom zašľaháme žĺtky, 2 PL vody, nakoniec jemne primiešame múku so 1/4 práškom do pečiva a 2 lyžice mletých orechov. Upečieme na papieri na pečenie 2 piškóty /stredný plech/, každú zo 6 vajec. Necháme vychladnúť. Papier odstránime. Plnka: maslo vyšľaháme, po troche pridávame nutellu a kakao. Vyšľaháme na hladký krém. /maslo a nutellu si môžete pridať, podľa toho koľko plnky chcete mať Ukladáme nasledovne: jednu orechovú piškótu potrieme ríbezľovým džemom, natrieme polovicou plnky, priložíme druhú piškótu, znovu natrieme džemom, natrieme druhú polovicu plnky a polejeme čokoládovou polevou. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Necháme odležať v chlade, pokrájame nožom, ktorý máme v horúcej vode, aby nám čokoláda nepopraskala. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 6.1.2014, 9:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
MarokánkyPOTREBNÉ PRÍSADY 2,5 dcl šľahačky alebo mlieka 8dkg cukru 1pl hladkej múky (pl = polievková lyžica) 1pl masla 10 dkg kandizovanej pomarančovej kôry 10 dkg lieskových orieškov 5 dkg mandlí 5 dkg vlašských orechov 10 dkg rôzneho sušeného ovocia + hrozienok ( ja dávam aj suš. brusnice) čokoláda na polevu POSTUP PRÍPRAVY Šľahačku, cukor, maslo a múku uvaríme na riedku kašu, primiešame posekané alebo zomleté orechy, pokrájanú kôru a ovocie.Dobre premiešame.Na plech dáme podložku na pečenie ( nie papier na pečenie.Ja som to raz robila a nemohla som ho potom z koláčikov odtrhnúť).Na podložku kladieme lyžicou kôpky, ktoré potom roztlačíme pomocou mokrej vidličky na placky.Pečieme vo vyhriatej rúre pri cca 180C do stmavnutia. Po upečení ich necháme vychladnúť.Po vychladnutí ich máčame do čokolády stranou na ktorej sa piekli ( tej rovnej). Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 10.1.2014, 17:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Medová roládaPOTREBNÉ PRÍSADY 600g hladkej múky, 4 vajcia, 4 lyžice medu, 1 lyžica sódy, 1-2 lyžice perníkového korenia, 100g masla (tuku) POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny zmiešať, nechať odležať v chlade. Rozdeliť na 3 časti. Každú časť vyvaľkať na závin, ktorú potrieme slivkovým lekvárom, posypeme orechmi, sušením ovocím, čokoládou. \r\nZvinieme, potrieme rozšľahaným vajcom s mliekom a pečieme 25-30 min. na 180 C a nakoniec 15 minút na 160 stupňoch. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 17.1.2014, 20:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Babičkina OrechovicaPOTREBNÉ PRÍSADY 200g práškového cukru 10 žĺtkov vanilkový cukor 300g mletých orechov 50g rozdrvených piškót Plnka: 200 g čokolády na varenie 500 ml smotany na šľahanie Čokoládová poleva Dr. Oetker POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka primiešame k žĺtkovej zmesi, rovnako ako mleté orechy a rozdrvené piškóty. Tortovú formu vymastíme a vysypeme múkou. Pečieme pri 150 stupňoch 45 -60 min. Smotanu a čokoládu postavíme na oheň a privedieme do varu. Len čo začne vrieť odstavíme a schladíme v hrnčeku so studenou vodou. Po vychladnutí dáme do chladničky - najlepšie na noc a na druhý deň vyšľaháme dotuha. Vychladnutú tortu prekrojíme na 3 časti a asi 1/2 krému naplníme tortu. Druhou časťou potrieme tortu na povrchu a ozdobíme čokoládovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 10.10.2012, 12:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Trasená tortaPOTREBNÉ PRÍSADY • 2 balíky pudingu bez varenia dr.oetker - créme olé vanilkový • 2 šľahačkové smotany • 2 konzervy ovocia aj so šťavou /doporučujem ananás/ • 1 tortový korpus • 1 šľahačková smotana v prášku + 3 dcl mlieka POSTUP PRÍPRAVY Do misky, ktorú môžme uzavrieť a nehrozí, že z nej bude kvapkať /ja používam tzv. misku kysku/ dáme dve šľahačkové smotany, dva balíky pudingového prášku Dr.Oetker Créme Olé a pridáme konzervované ovocie i so šťavou. Misku uzavrieme a trasieme /odtiaľ názov/. Po krátkej chvíľke pocítime, že prísady v miske zhustli a vznikol krém. Týmto krémom potrieme tortový korpus. Krém je dosť tuhý, takže korpus nemusí byť vo forme, nerozlieva sa. Vrch potrieme šľahačkou pripravenou z prášku podľa návodu na obale. Dáme vychladnúť do chladničky a maškrta je hotová. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 11.5.2008, 10:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |