končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ženský rozmarPOTREBNÉ PRÍSADY 30 dg hladkej múky, 13dg masla, 2dg práškového cukru, 4 žĺtky, trošku soli, 6 lyžíc mlieka, 3 dg droždia, ríbezľová marmeláda, 5dg mandlí (pop. mleté vlašské orechy) POSTUP PRÍPRAVY Do preosiatej múky rozmrvíme maslo, pridáme cukor, žĺtky, soľ, v mlieku rozmiešané droždie a zamiesime. Vypracované cesto vyvaľkáme a položíme na slabo vymastený plech (ja som cesto dala na mastný papier), kde ho necháme kysnúť. Na teplom mieste som ho nechala cca 15 minút, kým som si nevyšľahala bielky s cukrom a kým som si nepripravila slivkový lekvár so škoricou). Vykysnuté cesto natrieme džemom, marmeládou, prikryjeme snehom a posypeme nahrubo posekanými mandľami, popr. jemne namletými orechami. Pečieme vo vyhriatej rúre pri miernom ohni. Ja som ho piekla pri 180C cca 15-20minút SNEH 4 bielky, 20dg práškového cukru, 1balíček vanilkového cesta Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Pridáme k nemu práškový cukor a znova dobre premiešame DOBRÚ CHUŤ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 30.6.2016, 11:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkový koláč s výbornou posýpkouPOTREBNÉ PRÍSADY 1 hrnček mlieka 1/4 hrnček oleja 1/2 hrnček cukru 1 hrnček múka polohrubá 1 ks kypriaci prášok 2 ks vajce 1 ks cukor vanilkový Ostatné: 2 ks jablko 1 ks cukor škoricový Posýpka: 1/2 hrnček múka polohrubá 1/2 hrnček cukor 1/4 hrnček olej POSTUP PRÍPRAVY Hrnček som použila dva a pol decový. \r\n Do jednej misky si nastrúhame na hrubo dve väčšie kyslejšie jablká. Tieto jablká zľahka zmiešajte so škoricovým cukrom. Šťavu nevytláčajte, nechajte ju v miske. \r\nV druhej miske si spravte posýpku tak, že múku, cukor a olej rukami pomrvte na polosypkú zmes. \r\nV tretej miske si spravte cesto tak, že do mlieka dajte olej a vajcia, rozšľahajte ich metličkou, alebo len vidličkou. Potom pridajte cukor, vanilkový cukor, múku a kypriaci prášok. Všetko spolu vymiešajte na riedke cesto.\r\nNa plech dajte papier, troška ho pomastite a cesto vylejte . Na cesto rukou jemne porozhadzujte nastrúhané jabĺčka aj so šťavou. Zasypte to všetko posýpkou a dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov pol hodiny. Počas pečenia rúru (ani remosku)neotvárajte. Namiesto jabĺk môžete použiť aj sezónne ovocie. Pečieme v menšom plechu, ja osobne to pečiem v remoske. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 18.10.2015, 9:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohový koláč - jednoduchý, rýchly a zdravýPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg jemného tvarohu (vo vaničke), 1 celé vajce, 1 vanilkový cukor, 100 g rozpusteného masla, 7 veľkých polievkových lyžíc detskej krupice, 220 g práškového cukru, 1 prášok do pečiva, 1 pohár zaváraného ovocia (marhule, broskyne, vyšne, čerešne - ak bude toto ovocie čerstvé tak bude najideálnejšie) POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny okrem ovocia spracujeme tak, aby sa všetky ingrediencie spojili do konzistentného cesta. Cesto vylejeme do vymazaného a múkou vysypaného menšieho plechu s vyšším okrajom, na cesto poukladáme ovocie a upečieme vo vyhriatej rúre na 180C asi 30 minút do ružova.. Koláč môžeme ešte pred pečením posypať mrveničkou, ktorú si pripravíme z cukru, múky a masla. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov) KOMENTÁRE (22) posledné: 1.1.2018, 21:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Štvorcová tortová forma - prosba o pomocPOTREBNÉ PRÍSADY Prosba o pomoc POSTUP PRÍPRAVY Milé gazdinky, obraciam sa na vás s veľkou prosbou o pomoc. Doma mám štvorcovú hlinníkovú formu na pečenie korpusov na tortu, ktorá má pevné neodnímateľné dno - presne takúto ako je na obrázku. Ocením všetky vaše recepty, rady, postrehy ako mám postupovať pri pečení?, ako sa s ňou pracuje? čo všetko sa v nej dá pripraviť (či aj nepečené dobroty????) Za všetky odpovede vám vopred srdečne ĎAKUJEM. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 21.2.2014, 11:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |