
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Ženský rozmarPOTREBNÉ PRÍSADY 30 dg hladkej múky, 13dg masla, 2dg práškového cukru, 4 žĺtky, trošku soli, 6 lyžíc mlieka, 3 dg droždia, ríbezľová marmeláda, 5dg mandlí (pop. mleté vlašské orechy) POSTUP PRÍPRAVY Do preosiatej múky rozmrvíme maslo, pridáme cukor, žĺtky, soľ, v mlieku rozmiešané droždie a zamiesime. Vypracované cesto vyvaľkáme a položíme na slabo vymastený plech (ja som cesto dala na mastný papier), kde ho necháme kysnúť. Na teplom mieste som ho nechala cca 15 minút, kým som si nevyšľahala bielky s cukrom a kým som si nepripravila slivkový lekvár so škoricou). Vykysnuté cesto natrieme džemom, marmeládou, prikryjeme snehom a posypeme nahrubo posekanými mandľami, popr. jemne namletými orechami. Pečieme vo vyhriatej rúre pri miernom ohni. Ja som ho piekla pri 180C cca 15-20minút SNEH 4 bielky, 20dg práškového cukru, 1balíček vanilkového cesta Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Pridáme k nemu práškový cukor a znova dobre premiešame DOBRÚ CHUŤ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 30.6.2016, 11:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Jablkový koláč s výbornou posýpkouPOTREBNÉ PRÍSADY 1 hrnček mlieka 1/4 hrnček oleja 1/2 hrnček cukru 1 hrnček múka polohrubá 1 ks kypriaci prášok 2 ks vajce 1 ks cukor vanilkový Ostatné: 2 ks jablko 1 ks cukor škoricový Posýpka: 1/2 hrnček múka polohrubá 1/2 hrnček cukor 1/4 hrnček olej POSTUP PRÍPRAVY Hrnček som použila dva a pol decový. \r\n Do jednej misky si nastrúhame na hrubo dve väčšie kyslejšie jablká. Tieto jablká zľahka zmiešajte so škoricovým cukrom. Šťavu nevytláčajte, nechajte ju v miske. \r\nV druhej miske si spravte posýpku tak, že múku, cukor a olej rukami pomrvte na polosypkú zmes. \r\nV tretej miske si spravte cesto tak, že do mlieka dajte olej a vajcia, rozšľahajte ich metličkou, alebo len vidličkou. Potom pridajte cukor, vanilkový cukor, múku a kypriaci prášok. Všetko spolu vymiešajte na riedke cesto.\r\nNa plech dajte papier, troška ho pomastite a cesto vylejte . Na cesto rukou jemne porozhadzujte nastrúhané jabĺčka aj so šťavou. Zasypte to všetko posýpkou a dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov pol hodiny. Počas pečenia rúru (ani remosku)neotvárajte. Namiesto jabĺk môžete použiť aj sezónne ovocie. Pečieme v menšom plechu, ja osobne to pečiem v remoske. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 18.10.2015, 9:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Tvarohový koláč - jednoduchý, rýchly a zdravýPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg jemného tvarohu (vo vaničke), 1 celé vajce, 1 vanilkový cukor, 100 g rozpusteného masla, 7 veľkých polievkových lyžíc detskej krupice, 220 g práškového cukru, 1 prášok do pečiva, 1 pohár zaváraného ovocia (marhule, broskyne, vyšne, čerešne - ak bude toto ovocie čerstvé tak bude najideálnejšie) POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny okrem ovocia spracujeme tak, aby sa všetky ingrediencie spojili do konzistentného cesta. Cesto vylejeme do vymazaného a múkou vysypaného menšieho plechu s vyšším okrajom, na cesto poukladáme ovocie a upečieme vo vyhriatej rúre na 180C asi 30 minút do ružova.. Koláč môžeme ešte pred pečením posypať mrveničkou, ktorú si pripravíme z cukru, múky a masla. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov) KOMENTÁRE (22) posledné: 1.1.2018, 21:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Plnená domáca tortillaPOTREBNÉ PRÍSADY Milé gazdinky, viem, že recept na prípravu tortíll tu už je niekoľko, ale ja som dostala od kolegyni taký úžasný recept na domáce tortilly, ktoré sú stále mäkké, cesto sa veľmi dobre spracováva vďaka bravčovej masti, ktorá je veľmi dôležitou ingredienciou v recepte, s cestom sa veľmi dobre pracuje, nakoľko je vláčne a pružné, a po upečení sa môžu prihrievať, a sú stále mäkké, dokonca sa môžu aj zmrazovať, ak si napečiete do zásoby SUROVINY: 250 g hladkej múky, 60 g bravčovej masti, štipka soli, 1,3 dcl vlažnej vody POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny dôkladne vypracuj na nelepivé cesto, ja som použila pekárničku, program cestoviny.\\r\\n(ak by sa predsa cesto trošku lepilo podsyp múkou - nie veľa!!!), a daj na 2 hod. do chladničky. Po 2 hod. vyber cesto z chladničky , urobíme šúlok, z ktorého si nakrájame rovnaké kúsky a vyvaľkáme tenké placky, ktoré pečieme na suchej panvici z každej strany 1 minútu. Ako plnku som zvolila. orestované kuracie prsia, so zeleninovou oblohou. Dobrú chuť!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 15.6.2014, 21:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Štvorcová tortová forma - prosba o pomocPOTREBNÉ PRÍSADY Prosba o pomoc POSTUP PRÍPRAVY Milé gazdinky, obraciam sa na vás s veľkou prosbou o pomoc. Doma mám štvorcovú hlinníkovú formu na pečenie korpusov na tortu, ktorá má pevné neodnímateľné dno - presne takúto ako je na obrázku. Ocením všetky vaše recepty, rady, postrehy ako mám postupovať pri pečení?, ako sa s ňou pracuje? čo všetko sa v nej dá pripraviť (či aj nepečené dobroty????) Za všetky odpovede vám vopred srdečne ĎAKUJEM. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 21.2.2014, 11:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |