končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Skladaný koláčikPOTREBNÉ PRÍSADY 600g hl. mouky, 150g másla, 250g pr. cukru, 2 vejce, 1 prášek do peč., dle potřeby mléko NAPLN - rozdrobená placka, černá uvařená káva, 1 lžíce rumu, 100g másla. Marmeláda. POLEVA - pr. cukr, horké mléko, citr. šťáva POSTUP PRÍPRAVY Z mouky, másla, cukru, vajec, prášku do peč. a mléka uděláme těsto. Rozdělíme na tři části, vyválíme placky, namotáme na váleček a opatrně přeneseme na pečící plechy ( vymazané a vysypané, nebo peč. papír). Upečeme. Jednu placku rozdrobíme, polijeme přiměřeně kávou a rozmačkáme na kaši. Přidáme rum (even. i pr. cukr) a máslo. Promícháním vznikne nádivka. Jednu placku potřeme nádivkou a druhou marmeládou. Placku s marmeládou poklopíme na placku s nádivkou, přikryjeme alobalem a opatrně zatížíme ( i tak se může stát, že vrchní placka praskne, ale to příliš nevadí). Dáme na 24 hodin ( ja som dala iba na 6)uležet. Pak polijeme polevou a necháme ještě pár hodin proležet. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 15.3.2009, 19:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkový koláč od mamyPOTREBNÉ PRÍSADY 500g polohrubej múky 200g práškového cukru 250g margarínu 3 žltky 1 celé vajce 1/2 vanilinového cukru 2/3 kypriaceho prášku citronová kôra PLNKA postrúhané jablká (cca 7....alebo jedna natlačená zaváracia fľaša 0,7l) postrúhané alebo poriadne roztlčené orechy kryštálový cukor Posypanie: práškový a vanilínový cukor POSTUP PRÍPRAVY Vštky suroviny, okrem surovín na plnku, spracujeme a vypracujeme na hladké a krehké cesto. Cesto rozdelíme na polovice a vyvaľkáme plát, ktorý položíme na plech s vyšším okrajom. Plát posypeme kryštálovým cukrom, orechmi. Na to rozložíme jablká opäť posypeme cukrom a prikryjeme druhým plátom. Dáme piecť do vyhriatej rúry cca 180°C na 30 min. Ked vychladne posypeme práškovým a vanilínovým cukrom a nakrájame. Najlepší je na druhý deň, ale samozrejme je výborný aj hned. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 12.3.2009, 21:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kakaovo jahodové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 4 vajcia, 250g hladkej múky, 250g kryštálového cukru, 200ml vody, 150ml oleja, 1/2 kypriaceho prášku, 4 lyžičky kakaa Krém: 700ml jahodového kompotu, 2 lyžice solamylu, 200g práškového cukru, 250g palmarínu POSTUP PRÍPRAVY Zltka, cukor, a vlaznu vodu vymiešame postupne ručne primiesame muku s kypriacim praskom, olej, kakao a na zaver sneh z biekov. Cesto vylejeme na vymasteny a vysypaný plech. Upečieme v predhriatej rure asi na 180°C. V kompotovej šťave rozmiesame solamyl a uvarime husty puding. Necháme vychladnúť. Palmarín s cukrom vymiešame a postupne doň pridame zašľahávame studený puding a porajané jahody. Natrieme na vychladnuté cesto a nastrúhame naň cokoladu pripadne použijeme granko alebo polejeme cokoladovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Muffiny s čokoládouPOTREBNÉ PRÍSADY 2 plné šálky polohrubej múky 2 lyžičky prášku do pečiva 1/2 lyžičky jedlej sódy 1šálka cukru (menej ako múky) 2-3 lyžice kakaa 100 g čokolády posekanej na kúsky (zopár kúskou si odložíme) 1 šálka mlieka (asi tak ako cukru alebo mnej) 90 ml oleja 1 vajce 1 vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY Zmiesame vsetky tzv. suché prísady (múka, cukor, kypriaci prášok, sóda soľ, vanilinový cukor čokoládu). V ďalšej mise zmiešame vidličkou všetky tzv. mokré ingrediencie (mlieko, olej, vajíčko). Mokré ingrediencie vlejeme k suchým a RUČNE zmiešame. naplníme košíky , poukladáme kúsky čokolády (nemusí byť všade) a upečieme v predhriatej rúre na 200°C. (ja som nemala formu na muffiny tak som ich dala len do malých papierový košíčkov a piekla som ich 10 min. Ak použijete formu tak to nejakých 20min.) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 15.11.2009, 10:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čokoládové muffiny s vôňou kávyPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 100g masla, 100g čokolády na varenie, 3 vajcia, 150g práškového cukru, 150g polohrubej múky, štipka kypriaceho prášku do pečiva, 20g kakaa, 2 KL instantnej kávy (sypkej) POLEVA: 1 KL instantnej kávy, 2-3 PL práškového cukru, 1-2 PL vlažnej vody POSTUP PRÍPRAVY Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo a čokoládu ( v mikrovlnke asi za 1min). Vajcia a práškový cukor vyšľaháme do peny. Zmiešame múku, prášok do pečiva a kávu. Do vaječnej peny za stáleho šľahania primiešame čokoládovú hmotu a múčnu zmes. Formu na muffiny vymastíme a vysypeme ( silikónovú stačí vymastiť) esto rozdelíme do formičiek a pečieme asi 30 minút. Ak nemáme formu na muffiny tak do forminiek na medvenie labky vložíme papierový košík a cesto nalejeme tam. Poleva: Do misky si dáme kávu, cukor a postupne prilievame vodu. Dobre vymiešame a potrieme muffinky, môžme ešte posypať strúhanou čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 7.2.2016, 12:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Žĺtkové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 140g mletých vlašských orechov 250g masla 220g polohrubej múky 280g kryštálového cukru 6 bilekov ŽĹTKOVÁ POLEVA: 6 žĺtkov 300g práškového cukru POSTUP PRÍPRAVY VIĎ ĎALEJ OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 81 návštěvníkov) KOMENTÁRE (38) posledné: 14.3.2015, 14:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Punčový koláč od prababkyPOTREBNÉ PRÍSADY 2 piškóty z 5 vajec: 5 lyžíc kryštálového cukru 5 lyžíc múky 1/2 prášok do pečiva 1 piškóta zo 6 vajec: 6 lyžíc kryštálového cukru 6 lyžíc múky 1/2 prášok do pečiva Plnka: 1dcl rumu 25dg kockového cukru šťava z 5 pomarančov šťava z 1 citrónv pridať červený sirup Poleva: 150g čokolády na verenie, 100-120 g Palmarínu POSTUP PRÍPRAVY Piškóty z piatich vajec: Vajcia si poriadne do peny vymiešame s kryštálovým cukrom (šľaháme asi 10min). Potom tam pridáme múku a práškový cukor. Cesto vylejem na plech vyloˇuený papierom na pečenie. Takto si pripravíme obe piškoty. Piškóta zo šiestich vajec: tak ako z piatich. Plnka: Piskótu zo šiestich vajec potrháme do misy. Zalejeme šťavou z pomarančov a citrónov, pridáme rum s cukrom (v hrnci na plameni si v rume za stáleho miešania rozpustíme cukor). Podľa potreby pridáme ovocný sirup červenej farby a poriadne zmiešame. Na pišktóty natrieme tenkú vrstvu džemu (malinový, ríbizlový) a na jednu piškótu navrsvýme plnku a prikryjeme druhým plátom piškóty. Na noc dobre zaťažíme a na druhý deň polejem čokoládou. Čokoládu si nad parou rozpostíme s rastliným tukom(palmarín) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 15.4.2015, 14:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ríbezľový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 400g polohrubej múky + na vysypanie plechu 60g práškového cukru 4 žĺtky 2 lyžice mlieka 240g margarínu + 10g na vymastenie plechu 1 prášok do pečiva POLEVA: 600g ríbezlí (môžu byť aj mrazené) 4 bielky 350g práškového cukru + 50g POSTUP PRÍPRAVY Múku premiešame s práškomdo pečiva. Pridáme tuk, žĺtky, cukor, mlieko a ručne umiesime cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto do tavru odĺžnika veľkosti pekáča ( ja mám veľkosť 25x40) a prenesiéme na plech. V predhriatej rúre do ružova upečieme (cca. 200-250 °C). Po vybraní z rúry dáme na cesto ríbezle. Z bielkov a 350g práškového cukru vyšľaháme penu, ktorú pomocou stierky rozotrieme na ríbezle. Posypeme 50g práškového cukru a v mierne teplej rúre dopečieme, aby sa pena rozpustila. Tento múčnik sa skvele hodí na horúce letné dni je zároveň kyslý aj sladký..... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 27.2.2009, 18:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |