končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
ŠUMIENKOVÝ ZÁKUSOKPOTREBNÉ PRÍSADY Korpus : 4vajcia, 100ml oleja, 100ml mlieka, 200g prášk.cukru, 200g polohr.muky, 1 PDP Krém : 1 šľahačka v prášku (vymiešame so 150 ml mlieka), 500g kyslej smotany, 1 vanilín.cukor Želatína : 800ml vody, 2 zlaté klasy, 200 g kryšt.cukru, 1 šumienka (citronova, pomarančová) POSTUP PRÍPRAVY Všetko na korpus spolu vymiešame a upečieme samostatne na plechu. Všetko na krém vymiešame, zmes natrieme na vychladnuty upečený korpus. Želatína : 600ml vody uvarime s cukrom, vo zvyšnej vode rozmiešame zlaté klasy a šumienku. Za stáleho miešania to vlejeme do vriacej vody s cukrom a varíme, kým nezhustne. Vlažnú želatínu vylejeme na korpus s krémom a dáme do chladu. Tento koláč je výborný aj s krémom z tvarohu (len 500g tvarohu, cukor podľa chuti + palmarin) a do cesta som dala vtedy pred pečením aj lesnú zmes. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
TiramissuPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 10 dkg prášk.cukru, 500 g mascarpone, piškóty, uvarená káva na namáčanie piškót, granko amareto/um kvôli vôni POSTUP PRÍPRAVY Žltka vymiešame s cukrom do peny. Zľahka primiešame mascarpone.V druhej mise vyšľaháme bielka na sneh a potom vmiešame do zmesy. Piškóty namáčame vo vychladnutej kávy. Spodnú vrstvu doporučujem namočiť len veľmi zľahka, aby to nebolo veľmi premočené. Namočené piškóty ukladáme do formy, potom môžeme pokvapkať umom, príp. amaretom (u nás fakt len symbolicky, ja um nemusím), potom natrieme krém s mascarpone. Vrstiev urobíme koľko uznáme, ja som robila 3. Vrch som len posypala grankom. Ten krém je veľmi málo sladký, ale ja som použila podlhovasté piškóty, ktoré sú originál jemne pocukrované kryšt.cukrom a tak to bolo akurát. Keby boli obyčajné piškóty, trošku viacej cukru treba dať. Je to supeeer, ochutnajte. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
PÉŘOVÁ BUCHTA GAZDINEJ ....POTREBNÉ PRÍSADY Cesto : 4vajcia, 200g hl.múky, 200g prášk.cukru, 1dcl oleja, 1dcl mlieka, 1bal. prášku do pečiva Puding : 1 vanil.cukor, 1/2 L mlieka, 1 vanil. puding Navrch : 2 pochúťkové smotany (tie modré kyslé), 1 a 1/2 bal. vanilk. cukru, škoricový cukor na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Cukor a celé vajcia vyšľaháme, pridáme mlieko, múku s práškom do pečiva a olej. Vylejeme na vymazaný a múkou vysypaný plech. Uvaríme si puding a rozlejeme ho do surového cesta do mriežky. Pečieme pri cca 200 st. C. Smotanu a cukor si vymiešame a ešte na horúci upečený korpus natrieme. Posypeme škoricovým cukrom. Je fakt super. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 1.10.2009, 19:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Roláda z Marina keksovPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto : 3 bal. Marína keksov - rozvaľkať, 10 dkg práškového cukru, 3 PL rumu, 1 PL kakaa , šálka silnej čiernej kávy (použiť podľa potreby)Krém : 12,5 dkg masla, 10 dkg práškového cukru, 6 dkg kokosovej múčky (na posypanie) POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady na cesto spolu zmiešame a vypracujeme na cesto (kávu dolievame podľa potreby). Cesto sa bude lepiť, po vymiešaní treba dať trošku stuhnúť, aby sa s ním lepšie pracovalo. Zarobené cesto rozvaľkáme na cca 2-3 mm, natrieme naň krém, zrolujeme do rolády a vyválame v kokosovej múčke. Potom dáme znova do chladničky stuhnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |