končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
ŠUMIENKOVÝ ZÁKUSOKPOTREBNÉ PRÍSADY Korpus : 4vajcia, 100ml oleja, 100ml mlieka, 200g prášk.cukru, 200g polohr.muky, 1 PDP Krém : 1 šľahačka v prášku (vymiešame so 150 ml mlieka), 500g kyslej smotany, 1 vanilín.cukor Želatína : 800ml vody, 2 zlaté klasy, 200 g kryšt.cukru, 1 šumienka (citronova, pomarančová) POSTUP PRÍPRAVY Všetko na korpus spolu vymiešame a upečieme samostatne na plechu. Všetko na krém vymiešame, zmes natrieme na vychladnuty upečený korpus. Želatína : 600ml vody uvarime s cukrom, vo zvyšnej vode rozmiešame zlaté klasy a šumienku. Za stáleho miešania to vlejeme do vriacej vody s cukrom a varíme, kým nezhustne. Vlažnú želatínu vylejeme na korpus s krémom a dáme do chladu. Tento koláč je výborný aj s krémom z tvarohu (len 500g tvarohu, cukor podľa chuti + palmarin) a do cesta som dala vtedy pred pečením aj lesnú zmes. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Karfiolové plackyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 karfiol, 6 PL hladkej múky, 6PL mlieka, 2 žĺtka, soľ, korenie sneh z 2 bielkov, POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame múku, mlieko, žĺtky a soľ na cestíčko. Pridáme nastrúhaný surový karfiol (už som ho aj predvarila, aj tak sa dá, menej to treba smažiť), korenie a premiešame. Na záver vmiešame sneh z bielkov. Vytvarujeme placky a vysmažíme na rozpálenom tuku. Podávame so zemiakmi a tatárskou omáčkou, prípadne s pyré. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 17.4.2011, 11:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
TiramissuPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 10 dkg prášk.cukru, 500 g mascarpone, piškóty, uvarená káva na namáčanie piškót, granko amareto/um kvôli vôni POSTUP PRÍPRAVY Žltka vymiešame s cukrom do peny. Zľahka primiešame mascarpone.V druhej mise vyšľaháme bielka na sneh a potom vmiešame do zmesy. Piškóty namáčame vo vychladnutej kávy. Spodnú vrstvu doporučujem namočiť len veľmi zľahka, aby to nebolo veľmi premočené. Namočené piškóty ukladáme do formy, potom môžeme pokvapkať umom, príp. amaretom (u nás fakt len symbolicky, ja um nemusím), potom natrieme krém s mascarpone. Vrstiev urobíme koľko uznáme, ja som robila 3. Vrch som len posypala grankom. Ten krém je veľmi málo sladký, ale ja som použila podlhovasté piškóty, ktoré sú originál jemne pocukrované kryšt.cukrom a tak to bolo akurát. Keby boli obyčajné piškóty, trošku viacej cukru treba dať. Je to supeeer, ochutnajte. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
PÉŘOVÁ BUCHTA GAZDINEJ ....POTREBNÉ PRÍSADY Cesto : 4vajcia, 200g hl.múky, 200g prášk.cukru, 1dcl oleja, 1dcl mlieka, 1bal. prášku do pečiva Puding : 1 vanil.cukor, 1/2 L mlieka, 1 vanil. puding Navrch : 2 pochúťkové smotany (tie modré kyslé), 1 a 1/2 bal. vanilk. cukru, škoricový cukor na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Cukor a celé vajcia vyšľaháme, pridáme mlieko, múku s práškom do pečiva a olej. Vylejeme na vymazaný a múkou vysypaný plech. Uvaríme si puding a rozlejeme ho do surového cesta do mriežky. Pečieme pri cca 200 st. C. Smotanu a cukor si vymiešame a ešte na horúci upečený korpus natrieme. Posypeme škoricovým cukrom. Je fakt super. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 1.10.2009, 19:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
SYROVÁ OMÁČKA NA CESTOVINYPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY olej, cesnak podľa chuti, 1 šľahačková smotana, 2x bambino v črievku, 2x niva v črievku (alternatívne klasická niva), bazalka POSTUP PRÍPRAVY Na oleji jemne osmahneme cesnak, potom zalejeme smotanou na šľahanie, keď sa trošku prehreje, dáme tam syry a necháme ich rozpustiť - treba premiešavať ak je to moc riedke, stačí dostrúhať napríklad eidam a znova nechať rozpustiť ak to dojde k varu, dáme bazalku, vypneme a môžeme dať na cestoviny ak niekto má rád, tak ešte kým sa tam dá smotana a syry, je možné tam dať krevety, alebo šunku na kocečky nakrájanú a osmahnúť, až potom dať smotanu atď ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 11.12.2012, 10:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
MRKVOVO-ZELEROVÁ POMAZÁNKAPOTREBNÉ PRÍSADY 1/4-1/2 zeleru, 2-4 mrkvy, 20 dkg tvrdého syra (môže byť aj údený), 2-4 strúčiky cesnaku, 1x majolka (alternatívne kyslá pochúťková smotana alebo biely jogurt) POSTUP PRÍPRAVY Mrkvu a zeler si nastrúhame na najmenšom struháku (ja aj trošku pomixujem, nech je to menšie), potom nastrúhame tvrdý syr (ten pridávam podľa hustoty), premiešame, pridáme cesnak podľa chuti, primiešame majolku (alebo alter.) a nakoniec môžeme dochutiť soľou, ČK (ja neprisálam už, syr zvykne byť slaný). Pre mnohých to neznie lákavo, ale je fakt dobrá!!! A okrem toho, vraj zeler je dobrý na potenciu :-))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 24.4.2010, 22:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Roláda z Marina keksovPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto : 3 bal. Marína keksov - rozvaľkať, 10 dkg práškového cukru, 3 PL rumu, 1 PL kakaa , šálka silnej čiernej kávy (použiť podľa potreby)Krém : 12,5 dkg masla, 10 dkg práškového cukru, 6 dkg kokosovej múčky (na posypanie) POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady na cesto spolu zmiešame a vypracujeme na cesto (kávu dolievame podľa potreby). Cesto sa bude lepiť, po vymiešaní treba dať trošku stuhnúť, aby sa s ním lepšie pracovalo. Zarobené cesto rozvaľkáme na cca 2-3 mm, natrieme naň krém, zrolujeme do rolády a vyválame v kokosovej múčke. Potom dáme znova do chladničky stuhnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
zdravá majonéza :-)POTREBNÉ PRÍSADY 3 uvarené vajcia natvrdo, 1 dcl oleja, 1 dcl mlieka /Ak treba zriediť, treba doliať trošku mlieka/ soľ, korenie, horčica- podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Tri uvarené vajcia natvrdo, dcl oleja aj dcl mlieka treba ponorným šľahačom vyšľahať na majonézu. Údajne to musí byť ponorný, ten mám teda aj odskúšaný :-). Je to fakt, že to funguje, i keď som tomu neverila :-) A hlavne nehrozí žiadna salmonela, keďže vajíčka sú uvarené!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 4.3.2011, 16:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
zapekaná brokolica s nivouPOTREBNÉ PRÍSADY brokolica, zemiaky (alternatívne cestoviny), smotana na šľahanie, niva syr, vajce (nemusí byť), soľ, korenie POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme si zvlášť brokolicu a zemiaky v jemne solenej vode. Potom dáme do zapekacej misy uvarené zemiaky, na ne na drobnejšie ružičky nakrájanú brokolicu. Celé to polejeme buď čistou šľahačkou, alebo šľahačkou s vajcom a na vrch nastrúhame Niva syr. Dáme do rúry zapiecť na 15-30 minút pri 180-200 st.C. Je to ľahké, zdravé a chutné ! V pripade zmeny môžeme použiť miesto zemiakov aj cestoviny. Je to sýtejšie. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 11.4.2011, 10:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
kura pod šľahačkovou perinkou :-)POTREBNÉ PRÍSADY 1 kura naporcované (alebo časti podľa chuti, napr. len prsia, stehná ...), 1 šľahačka (smotana na šľahanie), koreniny : soľ, čierne korenie, červená paprika, cesnak, nastrúhaný tvrdý syr POSTUP PRÍPRAVY Kuracie časti nasolíme, nakoreníme, opaprikujeme, potrieme pretlačeným cesnakom a zalejeme šľahačkou. Na vrchu posypeme strúhaným syrom a zakryté dáme piecť do rúry cca na 45 minút pri 200 st.C. Potom skontrolujeme, či je už mäsko mäkké, ak áno, necháme ešte odokryté piecť v rúre pokiaľ sa nevytvorí zlato-hnedá škrupinka na povrchu. Podávame so zemiakmi alebo ryžou, zemiaky sú s tou šťavou čo vznikne chutnejšie :-) Dobrú chuť, je to jednoduché a fakt dobré!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10) |