. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Zuzana Š. (SabiSpanikova) ID 21596
.
Oblasť: Brezno
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 5.9.2007
Naposledy: 29.4.2023 10:57
Aktualizácia: 14.6.2010 13:25
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 32
RODINNÉ FOTOGRAFIE 84
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 9
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

MÚČNIKY, POHÁRE

Kokosové rezy so žĺtkovou polevou



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 350 g hladkej múky, 200 g masla, 200 g pr.cukru, 1 vajce, 1 žĺtok, 2 lyžice kakaa, 1/2 balíčka prášku do pečiva.
plnka: 6 bielkov, 250g cukru, 250 g kokosu
poleva: 6 žĺtkov, 250 g pr.cukru, 1 vanil.cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy dáme preosiatu múku s práškom do pečiva, pridáme zmäknuté maslo, práškový cukor, vajce, žĺtok, kakao a vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme na polovice. Jednu rozváľkame a uložíme na vymastený plech. (Mne sa niekedy cesto zvykne pri vaľkaní trhať tak ho môžte aj nastrúhať na strúhadle).
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, prídáme doň kr.cukor a kokos. Plnku rozotrieme na cesto. Druhú časť cesta rozvaľkáme, uložíme na plnku a dáme do vyhriatej rúry piecť. Žĺtka dohladka vymiešame s pr.cukrom a vanilkovým cukrom a vylejeme na horúci koláč. Môžte ho dať ešte na chviľočku do rúry dosušiť ale ja nedávam a aj tak je dobrý.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 39 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (22) posledné: 30.12.2013, 22:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Francúzske karamelové kocky



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 4 vajcia, 200 g kr.cukor, 200 g polohrubá múka, 1 dcl olej, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, trocha vody, kakao
krém: 1 l vody, 3 Zlaté klasy, 130 g cukru, 1 vanil.cukor, 2 lyžice kakaa, 7 bielkov
šľahačkový krém: 4 lyžice kr.cukru, 300 ml mlieka, 2 šľahačky v prášku

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: Z bielok si urobíme tuhý sneh, do toho pridávame cukor, žĺtka, olej, vodu a nakoniec múku s práškom do pečiva a kakaom. Dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a šup do rúry.
Krém: Väčšiu časť vody dáme zovrieť, prídáme 70 g kr.cukru a vanil.cukor a vo zvyšnej vode rozmiešame Zlaté klasy a varíme kým nezhustne. Urobíme sneh zo 7 bielkov a 60 g cukru a zapracujeme postupne do horúcej kaše zo zlatých klasov. Odoberieme polovicu a dáme do nej kakao.
Na cesto natrieme najprv svetlú a potom tmavú plnku a nakoniec karamelovú šľahačku:
Cukor upálime, zalejeme mliekom (treba dávať pomaly aby nevykypelo) rozvaríme a dáme poriadne vychladnúť. Potom pridáme šľahačky v prášku, ja dávam aj stužovač a vyšľaháme. Dáme na koláčik a na vrch nastrúhame čokoládu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 6.10.2013, 17:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu