končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Parádne linecké rezy - makovéPOTREBNÉ PRÍSADY • Cesto 1: 350g hladkej múky, 200g palmarínu, 100g práškového cukru, PDP, 2 PL kyslej smotany, 2 žĺtky • Cesto 2: 20g masla, 250g práškového cukru, 2 žĺtky, 200 ml mlieka, 220g pomletého maku, 150 g hrubej múky, 4 bielky • lekvár Ja bežne dávam polovicu cukru a namiesto polovice tuku dávam detskú výžívu, aby som znížila energetickú hodnotu. POSTUP PRÍPRAVY - Cesto 1: Hladkú múku, maslo, žĺtky, pr. cukor, PDP a smotanu spracujeme na vláčne cesto. Rozdelíme ho na 2 časti. - Jednu rozvaľkáme, uložíme na vymastený a vysypaný plech a potrieme lekvárom. - Cesto 2: Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme žĺtky, mlieko, mak, postupne múku a tuhý sneh zo 4 bielkov. - Cesto 2 vylejeme na natretý plát v plechu a naň položíme druhú čast cesta 1. - Koláč som po vychladnutí poliala citrónovou polevou a posypala sušenou citrónovou kôrou. Na kruhovú tortovú formu stačí polovica dávky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 26.1.2014, 19:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkové hrebene / čoko a škoricové hniezdaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g múky (mix hladkej špeciál a polohrubej špaldovej múky), 100 rozpusteného masla, 60g hnedého cukru, štipka soli, 1x vajce, 1x žĺtok, kvasnice, 250 ml mlieka, \\r\\nNa plnky: lekvár, jablká, zlatý klas, kakao, práškový cukor, škoricový cukor POSTUP PRÍPRAVY Najprv si uvaríme z jabĺk, vody, cukru a pudingu hustú kašu. Jablká varíme tak akoby sme robili napr. detskú výživu, kým nie sú mäkké a potom do nich pridáme Zlatý klas. Ak bola kaša príliš hustá pred pridaním pudingu, pridáme trošku vody. Odstavíme zo sporáka a necháme vychladnúť.\\r\\nUrobíme si kvások z kvasníc, teplého mlieka a trošku cukru. Do druhej misy si dáme múku, maslo rozpustené, cukor, vajcia. pridáme kvások a poriadne prehnetieme rukami. Cesto sa musí oddeľovať od bokov misy. Nesmie lepiť. Ak lepí, pridáme trochu múky. Necháme kysnúť aspoň 30-45 minút. \\r\\nMedzitým si pripravíme plnky - kakao zmiešame s práškovým cukrom, jablká pomiešame, aby sa nevytvorila kôrka z pudingu a chladíme. Škoricovú náplň môžete pripraviť zmiešaním cukru kryštálového a škorice, alebo použitím iba škoricového cukru.\\r\\nPo vykysnutí rozdelíme cesto na 3 rovnaké časti. Jednu časť po rozvalkaní rozdelíme na štvorce. Na jednej polovici urobíme zárezy a naplníme ľubovolnou plnkou. Zavinieme tak aby nám mriežka zostala na vrchu. Ja som dávala jablkovú plnku, alebo iba lekvár - hustý, aby nevytekal. \\r\\nZ ďalších dvoch častí cesta vyvaľkáme obdĺžnik a posypeme škoricovým cukrom alebo kakaovou plnkou. Predtým cesto potrieme roztopeným maslom. Zvinieme ako koláče a nakrájame na 3 cm široké kolečká. Poukladáme na plech.\\r\\nPotrieme vajíčkom a pečieme pri 195C asi 20 min do zlatova. Horúce posypeme cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Musli tyčinkyPOTREBNÉ PRÍSADY 4 banány, 2 hrnčeky jemne mletých ovsených vločiek, 1 ČL sódy bicarbóny, semiačka, oriešky, sušené ovocie, 100g horkej 70perc. čokolády, trochu kokosového tuku POSTUP PRÍPRAVY Banány, vločky, sódu dobre premiešame. V mixéry si rozmixujeme asi 4 hrste orieškov, semiačok, hrozienok. Pridáme k ostatným prísadám. Poriadne premiešame a dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Rozotrieme asi na výšku 0,5 cm. Dáme piecť na 180C asi 20 minút. Povrch jemne stmavne. \r\nPotom vyberieme plech a narežeme na kocky. Ešte dáme na chvíľku dopiecť.\r\nKeď vyberieme tyčinky, necháme ich vychladnúť. Zatiaľ si roztopíme čokoládu s tukom. Vychladnuté tyčinky do nej namáčame a necháme stuhnúť. \r\nChutná desiata pre deti... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 12.4.2013, 15:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zdravý liaty koláč s tvarohomPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 1 hrnček kukuričnej a 1 hrnček špaldovej hladkej múky, 5 PL pšeničných klíčkov, 1 PDP, 1/2 hrnčeka hnedého cukru a 1/2 hrnčeka fruktózy, 1/3 hrnčeka oleja, 1 vajce, 1 hrnček mlieka (môže byť aj sójové), 1 PL karobového prášku alebo kakaa a 2 PL mlieka. Tvarohová plnka: 500 g jemného tvarohu, 400 g biely jogurt, vanilínový cukor, 5 PL práškový cukor/fruktóza, 1 dcl mlieka, 2x Zlatý klas, ovocie POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny na cesto dobre premiešame a vymixujeme s mixérom. Polovicu cesta dáme do vymasteného a vysypaného plechu. Plnku pripravíme zo surovín na plnku a poriadne premiešame. Ak je príliš hustá, pomaly primiešavame mlieko. Nemusí sa spotrebovať celé deci. Pripravíme si ovocie. Ja som dala celý 7 dcl pohár čerešní, ktoré som odkôstkovala. Na polovicu cesta nalejeme plnku. Cesto musí byť dostatočne tuhé, aby sa na ňom dala plnka rozotrieť. Na rozotretú plnku uložíme ovocie. Do zvyšného cesta primiešame karobový prášok rozrobený v 2 PL mlieka. Karobový prášok môžeme nahradiť kakaom. Poriadne vymixujeme na hladkú hmotu. Nalejeme na koláč a poriadne rozotrieme po celej ploche. Dáme piecť do rúry. Mne to v teplovzdušnej trvalo 40 minút na 175 C. Upečený koláč dáme vychladnúť a môžeme poliať čokoládou alebo pocukriť. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |