. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Ján H. (dixy) ID 150041
Oblasť: Revúca
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.5.2010
Naposledy: 30.3.2018 19:08
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 9
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

MÚČNIKY, POHÁRE

Špaldovo jablkový koláč (zdravá výživa)



POTREBNÉ PRÍSADY

110 g špaldovej hladkej celozrnnej múky, 55 g špaldovej krupice, 55 g pohankovej krupice, 150 g palmový cukor (hrubý kryštál) 20 g odložíme do šlahaného bielka a 20 g na jablká, 140 g masla, 6 vajec, nastrúhaná kôra z 1 citróna a 15-20 kvapiek citróna, 1 č.lyžička škorice, 1/2 č. lyžičky badyánu, 1 a pól č. lyžičky bioprášok do pečiva (naturál bez fosfátov), 1/2 č. lyžičky prírodnej mletej vanilky, 3/4 kg nastrúhaných jabĺk,

POSTUP PRÍPRAVY

postup č.1, pripravíme si všetky ingrediencie, múku zmiešame s krupicami a práškom do pečiva a odložíme, maslo vymiešame s palm.cukrom pridáme citrónovú kôru, pár kvapiek citrónu a mletú vanilku všetko do penista vymiešame.
postup č.2, nastúhame jablká na hrubom strúhadle aj so šupkou a pridáme 20g cukru , škoricu a badyán.
postup č. 3, vajcia oddelíme žltok od bielka a žltky postupne pridávame k vymiešanému maslu s cukrom, z bielkov a 20 g cukru vyšlaháme tuhý sneh,
postup č.4, múky zmiešame s vymiešaným maslom a postupne s jablkami a pomaly pridávame vyšlahaný sneh z bielkov.
postup č.5, malý pekáč (22cm×32cm)vyložíme papierom na pečenie môže byť aj vyššia zapekacia misa tú nemusíme vykladať papierom stačí rozotrieť trochu masla ale nedávame do väčšieho pekáča lebo koláč bude nízky. Rúru si predohrejeme na 180ºC.
postup č.6 masu vylejeme do pripraveného pekáča, zarovnáme povrch a pečieme asi 30 minut , kontrólujeme so špajglou či už je koláč upečený.
Tento recept je po mojej starej mame ale s úpravami aby bol zdravý , nedávam bielu múku, biely cukor, nedávam pár lyžíc mlieka ale dávam citrón a pridal som namiesto vanilínového cukru mletú vanilku,škoricu a badyan. Pretože tam nie je biela múka a biely cukor je oveľa zdravší .
Prajem dobré pomlsanie

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 20.12.2010, 19:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Špaldový chutný ovocný koláč (zdravá výživa)



POTREBNÉ PRÍSADY

špaldová krupica 110 g špaldová celozrnná múka 110 g, trstinový tmavý cukor (jedno aký, či kryštál alebo jemný alebo múčka) 200 g, z cukru odelíme 30 g zamiešame do vyšľahaného snehu z bielkov, 6 vajec, maslo 140 g, 3 lyžice teplej vody, bio prášok do pečiva (natural bez fosfátov) 1,5 čaj. lyžičky, kôra z jedného citróna, prírodná mletá vanilka podľa chuti (asi pól čaj. lyžičky), asi 3/4kg ovocia (maliny alebo čučoriedky, jahody môže byť aj mrazené alebo zavárané), podľa vlastnej chuti, mne chutia najviac čučoriedky.

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo vymiešame s cukrom, postupne pridáme 3 lyžice vody, postrúhanú kôru s citróna,pomletú vanilku a 6 žlkov, všetko do penista vymiešať. Špaldovú múku so špaldovou krupicou zmiešame s kypriacim práškom a zmiešame už s vymiešaným maslom a cukrom. Potom pridáme 6 vyšľahaných bielkov s cukrom a pomaly zmiešame a masu vylejeme na maslom vymastený a posypaný pekáč alebo zapekaciu porcelánovú misu, môže byť aj oválny(pekáč nech je ten najmenší aby nám koláč bol vysoký ,lebo vo veľkom pekáči je nízky koláč, a ovocia by sme potrebovali asi kilogram).
Na povrch rovnomerne vysypeme ovocie (pokiaľ je mrazené tak ho nerozmrazujeme, a zavaraninu necháme odkvapkať). Pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 až 40 minút podľa typu rúry na 180C. Skúšame s ostrou špaiglou či je už upečený koláč.

Tento koláč je pre všetkých ktorí sa stravujú zdravo a potrebujú niečo vinikajúce a zdravé bez chemických prísad.(Za chemické prísady považujem aj vanilínový cukor, prášok do pečiva, čiastočne aj biely práškový cukor ).
Prajem dobrú chuť .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu