
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ján H. (dixy) ID 150041 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Špaldovo jablkový koláč (zdravá výživa)[ recept č. 35682 zo dňa 20.12.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 110 g špaldovej hladkej celozrnnej múky, 55 g špaldovej krupice, 55 g pohankovej krupice, 150 g palmový cukor (hrubý kryštál) 20 g odložíme do šlahaného bielka a 20 g na jablká, 140 g masla, 6 vajec, nastrúhaná kôra z 1 citróna a 15-20 kvapiek citróna, 1 č.lyžička škorice, 1/2 č. lyžičky badyánu, 1 a pól č. lyžičky bioprášok do pečiva (naturál bez fosfátov), 1/2 č. lyžičky prírodnej mletej vanilky, 3/4 kg nastrúhaných jabĺk, POSTUP PRÍPRAVY postup č.1, pripravíme si všetky ingrediencie, múku zmiešame s krupicami a práškom do pečiva a odložíme, maslo vymiešame s palm.cukrom pridáme citrónovú kôru, pár kvapiek citrónu a mletú vanilku všetko do penista vymiešame. postup č.2, nastúhame jablká na hrubom strúhadle aj so šupkou a pridáme 20g cukru , škoricu a badyán. postup č. 3, vajcia oddelíme žltok od bielka a žltky postupne pridávame k vymiešanému maslu s cukrom, z bielkov a 20 g cukru vyšlaháme tuhý sneh, postup č.4, múky zmiešame s vymiešaným maslom a postupne s jablkami a pomaly pridávame vyšlahaný sneh z bielkov. postup č.5, malý pekáč (22cm×32cm)vyložíme papierom na pečenie môže byť aj vyššia zapekacia misa tú nemusíme vykladať papierom stačí rozotrieť trochu masla ale nedávame do väčšieho pekáča lebo koláč bude nízky. Rúru si predohrejeme na 180ºC. postup č.6 masu vylejeme do pripraveného pekáča, zarovnáme povrch a pečieme asi 30 minut , kontrólujeme so špajglou či už je koláč upečený. Tento recept je po mojej starej mame ale s úpravami aby bol zdravý , nedávam bielu múku, biely cukor, nedávam pár lyžíc mlieka ale dávam citrón a pridal som namiesto vanilínového cukru mletú vanilku,škoricu a badyan. Pretože tam nie je biela múka a biely cukor je oveľa zdravší . Prajem dobré pomlsanie |
![]() | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (20.12.2010, 19:55) |
juuuj hod kusok.... ja rada pouzivam zpaldovu muku.... | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana Pintová (ZuziHomey) ID 129551 (20.12.2010, 14:24) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |