. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

. () ID
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.1.1970
Naposledy: 1.1.1970 1:00
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE
RODINNÉ FOTOGRAFIE
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY
RECEPTY
NÁVODY
BLOGY
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)

MÚČNIKY, POHÁRE

Naj brownies na svete podľa jana j. (Janushinka) ID 30839 výborný určite vyskúšajte


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

100g masla, 330g kryštálového cukru, 4 PL vody, 200g čokolády, 1 vanilkový cukor, 4 vajcia, 30g kakaa, 150g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

Do hrnčeka si na malý plameň dáme roztopiť maslo, cukor, vanilkový cukor a vodu. Miešame kým nemáme hladkú kašu, potom pridáme na kocky nalámanú čokoládu a miešame kým nemáme hladkú čokoládovú hmotu. Odstavíme a necháme ochladiť na miernu teplotu.
Zatiaľ si vyšľaháme celé vajíčka na penu. Do vajíčok po lyžiciach pridávame čokoládovú hmotu za stáleho miešania s vareškou. Nakoniec pridáme preosiatú múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Hmotu zľahka premiešavame vareškou, aby sa dostal do nej vzduch.
Nakoniec cesto vylejeme na vymastený plech alebo pokrytý papierom na pečenie a dáme do vyhriatej rúry piecť. Teplota je na 170°a pečieme približne 20-25min tak aby na povrchu bol koláčik chrumkavý a vo vnútri vláčny treba dať pozor aby ste ho nevysušili.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 13.1.2011, 16:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Super pudingový koláčik s višňami alebo čerešňami


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 2 vajcia, 200 g polohrubej múky, 100 g práškového cukru, 2 ČL kypriaceho prášku do pečiva, 130 ml smotany na šľahanie. Pudingová plnka: 500 ml mlieka, 1 balíček jahodového pudingu, 2 PL krupicového cukru, 400 g vykôstkovaných čerešní.

POSTUP PRÍPRAVY

V miske zmiešame rozšľahané vajcia s polohrubou múkou, práškovým cukrom, kypriacim práškom a so smotanou na šľahanie. Vymiešame a cesto rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech. Z mlieka, krupicového cukru a jahodového pudingu uvaríme puding. Mierne vychladený puding pomocou lyžice dáme na cesto, uložíme čerešne alebo vyšne a dáme piecť do vyhriatej rúry.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 13.6.2012, 16:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Šťavnatý koláč s čokoládou



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 5 vajec, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 hrnček polohrubej múky, 1 hrnček Granka, 1 hrnček oleja, 1 prášok do pečiva. Na poliatie: pol hrnčeka uvarenej osladenej kávy Nescafé, malinový džem na potretie. Poleva: 2,5 dl smotany na šľahanie, 200 g čokolády na varenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky dáme rozšľahané vajcia, kryštálový cukor, polohrubú múku, Granko, olej a prášok do pečiva. Zamiešame a vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech. Pečieme vo vyhratej rúre pri teplote 180 stupňov 35 až 45 minút. Upečený, ešte teplý koláč pokvapkáme teplou osladenou kávou, necháme chvíľu vsiaknuť a cesto potrieme malinovým džemom.

V smotane na šľahanie rozpustíme čokoládu na varenie, spolu uvaríme, vylejeme na cesto a roztrieme. Koláč necháme na chladnom mieste odležať 8 až 10 hodín..

Pokrájame ho na menšie kúsky a dozdobíme napr. šľahačkou je výborný. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 555 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (366) posledné: 18.10.2023, 8:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Vynikajúci teplý polotuhý puding


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny na 6 porcii: 140 g masla, 140 g nahrubo nasekanej tmavej čokolády s obsahom 70% kakaa, 3 vajíčka, 3 žĺtka, 85 g práškového cukru, 45 g múky

POSTUP PRÍPRAVY

Predhrejte rúru na vyše 180°C. Vymastite 6 misiek maslom a dajte na plech. (My sme dali do zapekacej misy lebo nemáme tie malé mištičky.) Pripravte si vodný kúpeľ. Vložte čokoládu a maslo do sklenej misky, ktorú položte nad vriacu vodu. Občas premiešajte, až kým sa čokoláda a maslo neroztopia. Alebo ich roztopte v mikrovlnnej rúre, 3 minúty na silný výkon. Vyšľahajte vajcia, žĺtky a práškový cukor elektrickým mixérom. Vmiešajte čokoládovo-maslovú zmes. Preosejte múku a opatrne ju vmiešajte do zmesi. Rozdeľte do misiek a pečte 10 - 12 minút, kým puding nenapučí. Zvonku by mal byť puding tuhý a vnútri tekutý. Opatrne vyberte a servírujte ihneď so šľahačkou alebo zmrzlinou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 4.4.2010, 21:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kokosové ježe



POTREBNÉ PRÍSADY

50 dkg hrubej múky 2 celé vajcia 1 prášok do pečiva 5 dkg masla 30 dkg práškového cukru 2-3 PL medu 2 dl mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysýpaný plech a upečieme. Pokrájame na obdĺžníky a máčame v poleve. Obalujeme v kokosovej múčke.

Poleva: 25 dkg práškového cukru
13 lyžíc mlieka
3 dkg kakaa
dáme do hrnca a rozpustíme. Keď sa cukor rozpustí pridáme 20 dkg hery a 1,5 dl rumu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 17.10.2009, 18:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Mrkvové šatôčky



POTREBNÉ PRÍSADY

20 dkg hrubá múka 12 dkg Palmarín 12 dkg surová mrkva postrúhaná 1/2 balenia prášku do pečiva 1 PL mlieka trochu soli

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiesime cesto z uvedených surovín. Rozguľame asi na 3 mm, pokrájame na štvorce, do stredu každého štvorca dáme slivkový lekvár a protiľahlé rohy spojíme. Dávame na suchý plech. Pečieme pri 170 °C 10-15 minút. Po upečení posypeme cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (10) posledné: 25.9.2016, 9:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Barónkine jablkové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 450g polohrubej múky, 150g práškového cukru, 4 žĺtky, pol balíčka kypriaceho prášku, 1 Hera Plnka: 1kg jabĺk, 4 bielky, 150g práškového cukru, škorica

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: Zmäknutú Heru pokrájame, pridáme preosiatú múku s kypriacim práškom, práškový cukor, 4 žĺtky a vypracujeme cesto.

Približne tretinu cesta odoberieme a odložíme asi na 30 minút do chladničky. Zvyšok cesta uložíme na vymastený a múkou vysypaný plech.

Jablká umyjeme, ošúpeme, nahrubo postrúhame a navrstvíme na cesto. Posypeme škoricou.

Zo 4 bielkov a práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý navrstvíme na jablká. Na sneh z bielkov nastrúhame vychladnutý zvyšok cesta.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 4.10.2012, 14:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

ZEMIAKOVÁ ROLÁDA



POTREBNÉ PRÍSADY

15 dkg práškového cukru 4 žĺtka a 4 bielka (na sneh) 15 dkg varených zemiakov v šupe 1 PL hrubej múky kopcom za 1/4 citróna, šťava a kôra 1/2 prášku do pečiva masť (olej) a múka na vysypanie papiera na pečenie džem

POSTUP PRÍPRAVY

Uvarené zemiaky postrúhame do misky na jemnom strúhadle, pridáme 4 žĺtka, práškový cukor, citronovú šťavu, prášok do pečiva, múku a vymiešame. Potom zo 4 žĺtkov vymiešame sneh a zľahka ho primiešame do zmesi. Potom na plech dáme papier na pečenie potrieme ho masťou alebo olejom a vysypeme múkou. Zmes vylejeme na papier a rovnomerne rozotrieme. Pečieme 15 minút najskôr na 250°C, keď sa piškóta zdvihne tak stíšime na 150 °C. Po upečení ešte za tepla potrieme džemom. Pomocou papiera zavinieme do rolády. Posypeme práškovým cukrom. Krájame studené a stuhnuté.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu