končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Naj brownies na svete podľa jana j. (Janushinka) ID 30839 výborný určite vyskúšajtePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 100g masla, 330g kryštálového cukru, 4 PL vody, 200g čokolády, 1 vanilkový cukor, 4 vajcia, 30g kakaa, 150g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva POSTUP PRÍPRAVY Do hrnčeka si na malý plameň dáme roztopiť maslo, cukor, vanilkový cukor a vodu. Miešame kým nemáme hladkú kašu, potom pridáme na kocky nalámanú čokoládu a miešame kým nemáme hladkú čokoládovú hmotu. Odstavíme a necháme ochladiť na miernu teplotu. Zatiaľ si vyšľaháme celé vajíčka na penu. Do vajíčok po lyžiciach pridávame čokoládovú hmotu za stáleho miešania s vareškou. Nakoniec pridáme preosiatú múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Hmotu zľahka premiešavame vareškou, aby sa dostal do nej vzduch. Nakoniec cesto vylejeme na vymastený plech alebo pokrytý papierom na pečenie a dáme do vyhriatej rúry piecť. Teplota je na 170°a pečieme približne 20-25min tak aby na povrchu bol koláčik chrumkavý a vo vnútri vláčny treba dať pozor aby ste ho nevysušili. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 13.1.2011, 16:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Super pudingový koláčik s višňami alebo čerešňamiPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 2 vajcia, 200 g polohrubej múky, 100 g práškového cukru, 2 ČL kypriaceho prášku do pečiva, 130 ml smotany na šľahanie. Pudingová plnka: 500 ml mlieka, 1 balíček jahodového pudingu, 2 PL krupicového cukru, 400 g vykôstkovaných čerešní. POSTUP PRÍPRAVY V miske zmiešame rozšľahané vajcia s polohrubou múkou, práškovým cukrom, kypriacim práškom a so smotanou na šľahanie. Vymiešame a cesto rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech. Z mlieka, krupicového cukru a jahodového pudingu uvaríme puding. Mierne vychladený puding pomocou lyžice dáme na cesto, uložíme čerešne alebo vyšne a dáme piecť do vyhriatej rúry. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 13.6.2012, 16:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Šťavnatý koláč s čokoládouPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 5 vajec, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 hrnček polohrubej múky, 1 hrnček Granka, 1 hrnček oleja, 1 prášok do pečiva. Na poliatie: pol hrnčeka uvarenej osladenej kávy Nescafé, malinový džem na potretie. Poleva: 2,5 dl smotany na šľahanie, 200 g čokolády na varenie. POSTUP PRÍPRAVY Do misky dáme rozšľahané vajcia, kryštálový cukor, polohrubú múku, Granko, olej a prášok do pečiva. Zamiešame a vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech. Pečieme vo vyhratej rúre pri teplote 180 stupňov 35 až 45 minút. Upečený, ešte teplý koláč pokvapkáme teplou osladenou kávou, necháme chvíľu vsiaknuť a cesto potrieme malinovým džemom. V smotane na šľahanie rozpustíme čokoládu na varenie, spolu uvaríme, vylejeme na cesto a roztrieme. Koláč necháme na chladnom mieste odležať 8 až 10 hodín.. Pokrájame ho na menšie kúsky a dozdobíme napr. šľahačkou je výborný. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 555 návštěvníkov) KOMENTÁRE (366) posledné: 18.10.2023, 8:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Vynikajúci teplý polotuhý pudingPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Suroviny na 6 porcii: 140 g masla, 140 g nahrubo nasekanej tmavej čokolády s obsahom 70% kakaa, 3 vajíčka, 3 žĺtka, 85 g práškového cukru, 45 g múky POSTUP PRÍPRAVY Predhrejte rúru na vyše 180°C. Vymastite 6 misiek maslom a dajte na plech. (My sme dali do zapekacej misy lebo nemáme tie malé mištičky.) Pripravte si vodný kúpeľ. Vložte čokoládu a maslo do sklenej misky, ktorú položte nad vriacu vodu. Občas premiešajte, až kým sa čokoláda a maslo neroztopia. Alebo ich roztopte v mikrovlnnej rúre, 3 minúty na silný výkon. Vyšľahajte vajcia, žĺtky a práškový cukor elektrickým mixérom. Vmiešajte čokoládovo-maslovú zmes. Preosejte múku a opatrne ju vmiešajte do zmesi. Rozdeľte do misiek a pečte 10 - 12 minút, kým puding nenapučí. Zvonku by mal byť puding tuhý a vnútri tekutý. Opatrne vyberte a servírujte ihneď so šľahačkou alebo zmrzlinou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 4.4.2010, 21:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kokosové ježePOTREBNÉ PRÍSADY 50 dkg hrubej múky 2 celé vajcia 1 prášok do pečiva 5 dkg masla 30 dkg práškového cukru 2-3 PL medu 2 dl mlieka POSTUP PRÍPRAVY Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysýpaný plech a upečieme. Pokrájame na obdĺžníky a máčame v poleve. Obalujeme v kokosovej múčke. Poleva: 25 dkg práškového cukru 13 lyžíc mlieka 3 dkg kakaa dáme do hrnca a rozpustíme. Keď sa cukor rozpustí pridáme 20 dkg hery a 1,5 dl rumu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 17.10.2009, 18:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Mrkvové šatôčkyPOTREBNÉ PRÍSADY 20 dkg hrubá múka 12 dkg Palmarín 12 dkg surová mrkva postrúhaná 1/2 balenia prášku do pečiva 1 PL mlieka trochu soli POSTUP PRÍPRAVY Zmiesime cesto z uvedených surovín. Rozguľame asi na 3 mm, pokrájame na štvorce, do stredu každého štvorca dáme slivkový lekvár a protiľahlé rohy spojíme. Dávame na suchý plech. Pečieme pri 170 °C 10-15 minút. Po upečení posypeme cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (10) posledné: 25.9.2016, 9:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Barónkine jablkové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 450g polohrubej múky, 150g práškového cukru, 4 žĺtky, pol balíčka kypriaceho prášku, 1 Hera Plnka: 1kg jabĺk, 4 bielky, 150g práškového cukru, škorica POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Zmäknutú Heru pokrájame, pridáme preosiatú múku s kypriacim práškom, práškový cukor, 4 žĺtky a vypracujeme cesto. Približne tretinu cesta odoberieme a odložíme asi na 30 minút do chladničky. Zvyšok cesta uložíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Jablká umyjeme, ošúpeme, nahrubo postrúhame a navrstvíme na cesto. Posypeme škoricou. Zo 4 bielkov a práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý navrstvíme na jablká. Na sneh z bielkov nastrúhame vychladnutý zvyšok cesta. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 4.10.2012, 14:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
ZEMIAKOVÁ ROLÁDAPOTREBNÉ PRÍSADY 15 dkg práškového cukru 4 žĺtka a 4 bielka (na sneh) 15 dkg varených zemiakov v šupe 1 PL hrubej múky kopcom za 1/4 citróna, šťava a kôra 1/2 prášku do pečiva masť (olej) a múka na vysypanie papiera na pečenie džem POSTUP PRÍPRAVY Uvarené zemiaky postrúhame do misky na jemnom strúhadle, pridáme 4 žĺtka, práškový cukor, citronovú šťavu, prášok do pečiva, múku a vymiešame. Potom zo 4 žĺtkov vymiešame sneh a zľahka ho primiešame do zmesi. Potom na plech dáme papier na pečenie potrieme ho masťou alebo olejom a vysypeme múkou. Zmes vylejeme na papier a rovnomerne rozotrieme. Pečieme 15 minút najskôr na 250°C, keď sa piškóta zdvihne tak stíšime na 150 °C. Po upečení ešte za tepla potrieme džemom. Pomocou papiera zavinieme do rolády. Posypeme práškovým cukrom. Krájame studené a stuhnuté. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |