končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
SUPER RÝCHLY * MARHUĽOVÝ K O L Á Č *PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY CESTO : 400g polohrubej múky, 2 vajcia, 200g práškového cukru (krupicového), 1 pohár (7dcl) marhuľového kompótu, 2 ČL sódy bikarbóny POLEVA : 125g palmarínu, 70g kakaa, 210g práškového cukru, 50ml vody POSTUP PRÍPRAVY Celé vajcia a cukor spolu vyšľaháme do peny, pridáme šťavu z kompótu a postupne primiešať múku so sódou bikarbónou. Nakoniec do cesta pridáme marhule a všetko spolu zmixujeme. Vylejeme na plech vymastený, pomúčený. Piecť vo vyhriatej rúre. Mierne vychladnutý koláč polejeme polevou : tuk, kakao, cukor a vodu dáme do menšieho hrnca a zohrievame. Keď začne vrieť, na miernom ohni ju za stáleho miešania ešte asi 10 minút varíme. Zmes vylejeme na koláč. Fotka sa veľmi nevydarila, no koláč bol mňam. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 28.9.2012, 20:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
*RUMOVO-ČAJOVÉ REZYPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 8 vajec, 20dkg práškový cukor, 1 vanil.cukor, 1 PL rumu, 18dkg polohrubá múka, 1 PDP * NÁLEV: 1,5dcl silného čaju, 1dcl rumu, 10dkg kryštál.cukor, 2 PL kakao * PLNKA: 25dkg maslo, 2 celé vajcia, 10dkg práškový cukor, 2 PL kakao * džem a čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY CESTO: Žĺtky sa vymiešajú s práškovým a vanil.cukrom. Pridáme rum, vyšľaháme. Primiešame múku zmiešanú s PDP a nakoniec zľahka vmiešame z bielkov vyšľahaný tuhý sneh. Cesto rozdelíme na dva plechy, vystlané papierom na pečenie. (Ja radšej šľahám každú piškótu zvlášť, aby boli rovnaké.) Dáme piecť do vyhriatej rúry (180 stupňov, cca 20minút). Po upečení z jednej piškóty zoškrabeme "kožu", najlepšie za horúca. Po vychladnutí piškóty zlepíme džemom (ja som použila ríbezľový), navrchu bude tá zoškrabaná piškóta. * NÁLEV: Všetky uvedené prísady poriadne zmiešame, hlavne aby sa rozpustil cukor. Zoškrabanú piškótu celú polejeme týmto nálevom. * PLNKA: Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom a kakaom. Do takejto hmoty po trošičke pridávame rozšľahané vajíčka (po lyžičke). Plnku natrieme na zlepené piškóty a vrch polejeme čokoládovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
BZINSKÉ FÁNKYPOTREBNÉ PRÍSADY 10 žĺtkov + 1 celé vajce + štipka soli + cca 30 - 35 dkg hladká múka (špeciál) + 1PL umu + 1,5PL šľahačka (33%) + 2 PL práškový cukor (zarovnané lyžice) + 1l olej + 2 veľké dierkované sítka POSTUP PRÍPRAVY Všetky uvedené suroviny dáme do misky a vypracujeme polotuhé cesto. Ja som sa s ním trápila viac ako 1/2 hodinky. To cesto totiž musí byť pekne hladké a keď je dobre vypracované, tvoria sa v ňom bublinky. Potom to cesto rozdelíme na malé kúsky (ako menšia cibuľka) cca 16-20ks. Cesto musí byť zakryté, aby nevyschlo. Postupne cesto vaľkáme (okrúhly tvar). Keďže som nato bola sama, vyvaľkala som si všetky cestíčka (nezabudnite, že musia byť zakryté). Do užšieho, no vysokého hrnca dáte olej a ten musí byť poriadne horúci. Na okrúhlych cestíčkach (v strede) urobíte radielkom aspoň 5 čiar - pásikov (cesto sa nesmie pretrhnúť cez okraj). Snažte sa kraje cesta trošku poprepletať (cez pásiky) do stredu. Takto narezané cesto vložte do sítka, uzavrite druhým sítkom a vložte, ponorte do horúceho oleja. Cesto v oleji narastie preto zvoľte väčšie sítka). Fánky sú upečené rýchlo, vyberte ju na plech. Pripravte si ďalší kus a hlavne nezabudnite mať surové cesto stále prikryté. Nezľaknite sa, olej bude peniť! Po upečení si zarobte trocha práškového cukru+ vanil cukor. Fánky sa ukladajú do servítok (vsajú prebytočný olej) a nakoniec sa pocukrujú. Keď ich budem robiť nabudúce pridám aj foto postup, teraz som ich robila sama a nestíhala som......slovne sa to ťažko vysvetľuje :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (12) posledné: 9.7.2012, 14:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
* ANANÁSOVO-ČOKOLÁDOVÉ REZY *POTREBNÉ PRÍSADY 1.CESTO : 4 vajcia, 200g práškového cukru, 100ml vody, 100ml oleja, 2 PL kakaa, 200g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva 2.CESTO : 160g stuženého tuku (CERA), 125g sušeného mlieka, 125g práškového cukru, čokoláda na varenie PLNKA : 1 veľký balík piškót, 1 konzerva (500g) ananásu, 50ml rumu, 200g mletých orechov, 100g práškového cukru, 100ml mlieka, 50g čokolády POSTUP PRÍPRAVY 1.CESTO : Žĺtky s cukrom vymiešame, pridáme kakao, postupne vodu, olej, múku s kypriacim práškom a napokon tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený a pomúčený plech a upečieme (180 stupňov - cca 30min.) treba to sledovať - každá rúra je iná. PLNKA : Šťavu z ananásu zlejeme, zmiešame s rumom a vylejeme na piškóty. Pomleté orechy premiešame s cukrom, zalejeme horúcim mliekom. Pridáme k piškótam a do zmesi vmiešame na kúsky pokrájaný ananás a posekanú čokoládu. Plnku natrieme na vychladnuté cesto. CESTO.2 : Stužený tuk (CERA), práškový cukor a sušené mlieko spracujeme na hladkú hmotu. Rozvaľkáme hmotu na papieri na pečenie (na veľkosť plechu), prenesieme na koláč, stiahneme papier a cesto rukou popritláčame. Povrch koláča polejeme roztopenou čokoládovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (21) posledné: 27.5.2012, 20:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Farebné kysnuté koláčePRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
KREHKÝ JABLKOVÝ ZÁVINPOTREBNÉ PRÍSADY 300g hladká múka, 250g maslo alebo smetol, 2 vajcia, 2 PL práškový cukor, 2ČL ocot, štipka soli,600g očistených nastrúhaných jabĺk, 50g hrozienka, 2ČL škorica, 50g mletých (posekaných) orechov, mlieko na potretie závinu, tuk na vymastenie plechu, práškový a vanil. cukor na posypanie. POSTUP PRÍPRAVY Z múky, cukru, masla, vajec, soli a octu vypracujeme cesto, ktoré dáme na cca 20 minút do chladničky. Medzi tým si očistíme a postrúhame jablká, do ktorých pridáme hrozienka, škoricu, orechy a pomiešame. Cesto z chladničky rozdelíme na dve polovice a z každej na pomúčenej doske vyvaľkáme plát. Jablkovú plnku navrstvíme na cesto a stočíme do závinu. Vrch potrieme mliekom a ešte môžete posypať orechami. Pečieme vo vyhriatej rúre 180 stupňov. Po upečení záviny pocukrujeme a hlavne krájajte to PILNÍKOVÝM nožíkom! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
*** ERIKINE PUDINGOVÉ REZY ***POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 35dkg hladká múka, 17dkg práškový cukor, 4dkg tuk, 1 vajce, 2PL kakao, 1KL sóda bikarbóna, cca 1dcl mlieko (podľa potreby) KRÉM: 9dcl mlieko, 3 Zlatý klas, 1 vanilka, 20dkg kryštálový cukor, 1 Hera POSTUP PRÍPRAVY CESTO: všetky uvedené prísady spracujeme na cesto, rozdelíme ho na 4 časti, ktoré rozvaľkáme a postupne upečieme vo vyhriatej rúre "na obrátenom plechu". KRÉM: dáme variť 6dcl mlieka, pridáme kryštálový aj vanilkový cukor. V 3dcl mlieka rozmiešame Zlaté klasy, ktoré pridáme do vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu. Vychladíme a potom tam pridáme Heru a šľahačom rozmixujeme. Postupne plníme pláty, plnku si necháme aj na vrchný plát. Môžete na vrch dať čokoládovú polevu, alebo len čokoládové "stružlinky". Koláč krájajte až na druhý deň, úžasne zmäkne a koláčik je neskutočne fantastický. Recept mám od bývalej kolegynky......Erika ďakujem :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 1.3.2012, 21:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
ČOKOLÁDOVÉ ŠPICEPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY detské okrúhle piškóty, 180ml vody, 2 PL solamylu, 160g kryštálového cukru, 250g čokolády na varenie (FiGARO alebo ORION s lacnou čokoládou sa mi nepodarili), 250g CERY ++++ PLNKA vajcový koňak, šľahačka v prášku ++++ POLEVA znova ďalšia čokoláda na varenie a CERA POSTUP PRÍPRAVY Z vody, solamylu a cukru sa uvarí hustá kaša, primieša sa do nej nalámaná čokoláda. Po roztopení čokolády sa pridá ešte nakrájaná CERA. Treba to miešať pokiaľ sa to nespojí. Táto zmes musí zostať stáť pri izbovej teplote do nasledujúceho dňa (ja si zmes uvarím večer a ráno veselo pokračujem). Zmes (na vrchu sa nám urobí z cery biely povlak) na druhý deň vyšľahám ručným šľahačom. Vrch piškót troška potriem pierkami, uvareným čajom(aby boli troška mäkšie) a potom aj roztopenou čokoládovou polevou (aby koňak nevytiekol). Vyšľahanú zmes si dám do cukrárenského vrecka a pomocou špeciálnej špičky na špice striekam "súdky" na pripravené piškóty. Treba ich dať stuhnúť do chladničky a medzi tým si pripravujem plnku. Vajcový koňak mám stále v chladničke, čiže si z neho odlejem do vyššej nádoby približne 200 -250 ml, pridám šľahačku a chvíľu šľahám. Koňak mi tak potom zhustne, prelejem si ho do malej fľašky ( napr. z JUPÍKA alebo FIGA), vytiahnem "súdky" a plním. Trocha čokoládovej zmesi si musíte nechať na dokončenie špicov. Súdky s koňakom uzatvorím čiapočkou zo zvyšnej zmesi, šprickou. Znova to všetko musí ísť do chladničky, roztopím si čokoládovú polevu......užšia vyššia nádoba a už len špice "vykúpem" v nej. Ukladám ich na papier na pečenie, ľahko sa odlepujú. Špice stuhnú hneď lebo sú z chladničky. Z tejto dávky mi vyšlo 30 kusov, záleží aké veľké si ich urobíte. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 19.3.2015, 19:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
SLOVENSKÝ KRÉMOVNÍKPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky, 150 g práškového cukru, 70 g tuku (Palmarín, Hélia), 20 g Salajky, 120 ml mlieka KRÉM : 250 g masla, 230 g kryštálového cukru, 1 vanil. cukor, 600 ml mieka, 5 lyžíc hrubej múky, 50 ml vajcový koňak + pikantný lekvár POSTUP PRÍPRAVY Múku zmiešame s cukrom, pridáme rozpustený tuk a v mlieku rozpustenú Salajku. Spracujeme všetky suroviny a vymiesime hladké cesto, rozdelíme ho na 4 časti. Každú rozvaľkáme, dáme na opačnú stranu plechu (popichať cesto) a upečieme. KRÉM : Z mlieka, múky, kryštálového a vanil. cukru uvaríme hustú kašu. Do vychladenej zmesi primiešame maslo. Ja som pridala aj vajcový koňak, no nemusí byť. Na prvý plát natrieme tretinu krému, zakryjeme druhým. Ten natrieme lekvárom a zakryjeme tretím, na ktorý natrieme druhú tretinu krému. Položíme posledný plát a použijeme zbytok plnky. Koláč treba dať do chladničky odležať, aby zmäkol. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 14.12.2011, 19:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |