. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > SLADKÉ JEDLÁ

Zuzana M. (zumma) ID 214481
.
Oblasť: Piešťany
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 17.9.2011
Naposledy: 23.9.2023 11:55
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 12
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 209
NÁVODY 0
BLOGY 47
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)

SLADKÉ JEDLÁ

Banánový nepečený dezert



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis na 2 porcie : 2 banány, 1 PL kokosový olej, 1/2 ČL kurkuma, 1 - 1,5 dl kokosové mlieko, 1 ČL med, vnútro z 1/2 vanilkového struku, 1 kopcovitá malá lyžička želatíny alebo agaru

POSTUP PRÍPRAVY

na kokosovom oleji pol minútky restujeme kurkumu, pridáme na kolieska pokrájané banány, med, kokosové mlieko, vanilku a rozvaríme na kašu, nakoniec pridáme želatínu alebo agar pripravený podľa návodu, zmiešame, nalejeme do vymastených formičiek a necháme stuhnúť v chladničke cca 3-4 hodiny ... svieži a prudko banánový dezertík

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Výborný trhanec z ovsených vločiek



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis cca na 2 porcie (panvica s priemerom 24 cm) : 4 kopcovité polievkové lyžice ovsených vločiek, cca 1 dl mlieka, 2 vajíčka (žĺtky a bielky zvlášť), štipka soli, 2 lyžičky medu, 1 PL bublinkovej minerálky, 1 PL hnedého cukru, 2 lyžice hrozienok namočených v rume, 1 PL masla, trocha práškového cukru a škorice alebo škoricového cukru na posypanie (ja som použila voňavú zmes korenia na jablkový závin), čerstvé ovocie

POSTUP PRÍPRAVY

... rýchly, jednoduchý a chuťovo úžasný dezert ... ja som trhanec ochutnala prvý krát cca pred rokom v jednej reštaurácii, kde ho robia naozaj úžasne a hneď som ho zaradila medzi moje top dezerty s tým že ho niekedy vyskúšam urobiť aj doma, ale zatiaľ som sa k tomu nedostala ... ale keď som niekde na nete uvidela recept na túto zdravšiu alternatívu tak som musela vyskúšať ... a poviem vám, že sa vyrovná tomu klasickému - bol jednoducho úžasný, preto posúvam ďalej, možno recept niekoho osloví ... ovsené vločky v mixéri zmixujeme úplne na jemno ... z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh ... žĺtka vyšľaháme s medom a trstinovým cukrom do peny, pridáme vločky, minerálku, mlieko podľa potreby, časť hrozienok namočených v rume premiešame a nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov ... rozohrejeme panvicu, teplotu stiahneme, pridáme maslo, hmotu na trhanec a na nižšej teplote (inak sa cesto rýchlo pripečie) osmažíme z jednej strany - trvá to ozaj iba chvíľu, otočíme, dvomi vareškami a hneď potrháme na kúsky, posypeme trochou trstinového cukru - tak medzi prsty, a chvíľočku (1-2 minúty) opekáme ... vyberieme na tanier, pridáme zvyšné hrozienka, čerstvé ovocie podľa chuti, poprášime práškovým cukrom a škoricou a podávame teplé ... mimoriadne chutný dezert, rozhodne odporúčam vyskúšať

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 29.1.2018, 14:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Tip na zdravší nepečený korpus - fantastická chuť



POTREBNÉ PRÍSADY

2 banány, 200g kokosová múčka (alebo 120g kokosová múčka a 80g mleté mandle - korpus je potom menej sladký), 2 PL kakao

POSTUP PRÍPRAVY

... objavila som v rámci hľadania zdravších receptov ... uvedené množstvo stačí na okrúhlu koláčovú formu o priemere cca 24 cm ... príprava je jednoduchá ... roztlačíme banány, kokosovú múčku premixujeme aby bola jemnejšia a pridáme k banánom, pridáme kakao a dobre vidličkou premiešame ... ja som nemala dosť kokosu tak som dala aj mleté mandle (po opakovanom pokuse som zistila, že s mandľami je lepší ako so samotným kokosom, čisto kokosový je na mňa dosť sladký) ... potom dáme trocha stuhnúť do chladničky a obložíme ľubovoľným čerstvým ovocím, alebo aj tepelne upraveným (ja som podusila 1 jablko, 3 blumy a 1 broskyňu s trochou škoricového cukru) alebo kľudne použijeme aj pod krém napr. z tvarohu či mascarpone ... chuť korpusu je absolútne fantastická

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 30.6.2016, 12:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Šťavnatá zdravá višňovo-malinová torta bez cukru a bez múky



POTREBNÉ PRÍSADY

na korpus : 1 hrnček mletých ľubovoľných orechov, 1 hrnček kokosovej múčky, 1/2 šálky hrozienok namočených na 1 hodinu do vody (či rumu), 2 PL kokosového oleja, 3 PL kakaa ..... na náplň : 500g mrazených višní bez kôstky, 100g mrazených malín (lesné ovocie), 2 banány, 3 PL medu, 2 PL kokosového oleja ..... na ozdobenie : 1 plechovka (400 ml) kokosového mlieka, 2 PL medu

POSTUP PRÍPRAVY

inšpiráciu som čerpala z internetu - hľadala som nejakú tortu z mrazených višní, ktoré som potrebovala minúť ... recept som trocha upravila podľa seba - pridala som maliny a krém som tiež robila iný, nakoľko som nemala dostatok kokosového mlieka ... výsledkom je výborná šťavnatá torta, ako stvorená na teplé letné dni, navyše ak robíme podľa originál receptu aj zdravá ... preto posúvam ďalej, možno niekoho osloví ..... Korpus : všetky suroviny rozmixujeme a hmotu roztlačíme do okrúhlej formy s odnímateľným dnom o priemere cca 20 cm. Dáme do chladničky cca na pol hodinku ...... Náplň : Višne a maliny necháme čiastočne rozmraziť (zopár ich odložíme na zdobenie, uložíme do mrazničky). Višne a maliny rozmixujeme spolu s banánmi, medom a zľahka roztopeným kokos. olejom ... podľa originál receptu banány možno nahradiť šálkou kešu orechov (namočených pár hodín vo vode, najlepšie cez noc), tie však treba dôkladne rozmixovať, s kešu orechmi bude hmota menej "dreňovitá" viac krémová .... Hmotu rozotrieme na korpus a dáme na pár hodín do mrazničky. Šľahačka: Kokosové mlieko dáme na hodinu schladiť do chladničky. Zlejeme vodu a hustú smotanu vyšľaháme s medom. Ak je tuhá, skúste ju zľahka zohriať. Môžete pridať vanilku a lyžicu citrónovej šťavy Tortu ozdobíme šľahačkou pomocou zdobiaceho vrecka (ja som len rozotrela, na vrch som postrúhala Margot čokoládu a dozdobila som višňami). Tortu (originál recept bez želatíny) treba skladovať v mrazničke a pred podávaním necháme hodinku postáť pri izbovej teplote .... moja torta nebola až taká úplne zdravá, pretože vzhľadom k tomu, že som nemala dostatok kokosového mlieka, musela som improvizovať s tým, čo som mala k dispozícii - na krém som použila 250g mascarpone, 250 g jemného odtučneného tvarohu, 150g kokosového mlieka (len hustá časť), 2 PL kokosového sirupu, 2 PL medu, vanilkový extrakt a vanilkový struk + 3 plátky želatíny + 1 balíček želatíny do ovocnej zmesi, nakoľko som potrebovala tortu hneď podávať ... ale výsledok je chuťovo výborný ... určite vyskúšam aj zdravšiu variantu s kokosovým mliekom alebo kokosovou šľahačkou, ktorú som minule objavila v bio predajni

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 19.8.2015, 8:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Celozrnné jablkové muffiny s voňavou posýpkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: 200 g jemná celozrnnej múky, 100 g hladkej múky, 1/2 balíka PDP, 200 g nadrobno nakrájaných očistených jabĺk, 150 g hnedého cukru, 2 vajcia, 2 PL kyslej smotany, 1/2 dl mlieka, 1/2 dl olej, 1 PL med Na posýpku : 50 g múka celozrnná jemná, 2 PL cukor hnedý, 1 PL škorice alebo perníkového korenia, 25 g klasického masla

POSTUP PRÍPRAVY

Veľmi chutné, šťavnaté a voňavé muffinky ... recept mám zopár rokov už ani neviem odkiaľ ... takéto som tu nenašla, preto pridávam do zbierky - možno niekomu zachutia rovnako ako mne .... najskôr si urobíme posýpku a vložíme ju na chvíľu do chladničky. Osobitne si zmiešame suché prísady (múku, cukor, PDP) s jablkami a osobitne mokré prísady (vajcia, smotanu, mlieko, med). Spojíme - miešame zľahka ručne. Ja som tentoraz mala zopár zvyšných čučoriedok tak som ich pridala k jablkám - odporúčam, skvele doplnili chuť jabĺk.Do pekáča na muffiny dáme papierové košíčky, naplníme zmesou cca do 2/3 a posypeme posýpkou. Pečieme v rúre vyhriatej na 180° cca 20 minút (vyskúšame drevenou špajľou).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 5.3.2015, 9:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu