končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
SLADKÉ JEDLÁ |
Šúľance s makomPOTREBNÉ PRÍSADY Toto jedlo je veľmi staré, no stále veľmi obľúbené či už medzi deťmi, ale radi si na šúľancoch pochutíme aj my dospelí. Ja robievam šúľance ale nie tradične zo zemiakového cesta, ale používam na prípravu cesto s krupicou. Čo budete potrebovať: 500ml mlieka, 100g detskej krupice, 300g polohrubej múky, 1 vajce, soľ, mak, práškový cukor, 50g masla POSTUP PRÍPRAVY Z mlieka a krupice uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť. Pridáme múku, vajce, trochu soli a vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nesmie lepiť na ruky. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na dlhý šúľok hrúbky asi 4cm, ktorý postupne narežeme na menšie šúľky, ktoré ešte medzi dvoma dlaňami rozšúľame do tenkých šúľkov. Hádžeme ich do múky, aby sa nám pri varení nepozliepali. Dáme si zovrieť v hrnci vodu a po zovretí trošku osolíme a šúľance do nej dáme uvariť. Keď vyplávajú na povrch, scedíme ich do sitka a vložíme do misky s pomletým makom, práškovým cukrom a roztopeným maslom. Dobre premiešame a hneď teplé podávame. Rovnakým spôsobom môžeme pripraviť aj ovocné gule, ale cesto po vymiesení rozvaľkáme na tenší plát, ktorý rozrežeme na kocky a plníme ovocím. Vymodelujeme guľky, ktoré takisto uvaríme v osolenej vode. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 6.12.2011, 22:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Jogurtové dolky pre zamilovanýchPOTREBNÉ PRÍSADY Obľúbila som si veľmi robenie doliek. Ale namiesto klasických s kváskom som si zvykla robievať ich z acidofilného mlieka, resp. z jogurtu. Pomer by sa mal zachovať, záleží už len od toho, čo máte doma. No a dnes som si pripravila dolky nie so slivkovým lekvárom, ktorým zliepam dolky, ale spravila som výborný čučoriedkový krém, ktorým som dolky obliala. Čo budete potrebovať: 1l acidofilného mlieka (resp. v rovnakom množstve biely jogurt), 4 vajíčka, malá lyžička soli, 3 PL kryštálového cukru, 2 lyžičky sódy bikarbóny, 400g polohrubej múky, olej na vysmážanie na krém: 1 čučoriedkový kompót, 1 šľahačková smotana, solamyl, podľa potreby cukor, šľahačka POSTUP PRÍPRAVY Do nádoby dajte acidofilné mlieko, žĺtka z vajíčok, cukor, sódu bikarbónu, soľ a múku. Dobre premiešajte, aby ste nemali hrudky. Zvlášť si vyšľahajte na penu bielka a zľahka ich vmiešajte do cesta. Nechajte asi 15 minút stáť, nech trošku cesto zvláčnie. Na panvici na dolky vyprážajte postupne malé dolky. Budú krásne nadýchané. Čučoriedkový kompót aj so šťavou dajte na sporák zovrieť. V šľahačkovej smotane rozmiešajte asi 2 PL solamylu a prilejte do kompótu. Podľa potreby oslaďte cukrom. Ak by ste mali riedky, pridajte ešte v troche mlieka rozmiešaný solamyl. Dolky naservírujte na tanier, polejte krémom a ozdobte šľahačkou v spreji. Váš drahý sa bude oblizovať ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 20.1.2010, 18:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |