. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > SLADKÉ JEDLÁ

Hana D. (sharmana) ID 135570
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 31.1.2010
Naposledy: 25.2.2024 11:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 17
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 23
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

SLADKÉ JEDLÁ

Makové šúlance



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg zemiakov, 300g polohrubej múky, 1 vajce, štipka soli, múka na pomúčenie dosky, mak, práškový cukor, maslo.

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky uvaríme v šupke, vychladené ošúpeme a postrúhame do misky, pridáme múku, vajce, štipku soli a vypracujeme na doske cesto. Dosku častejšie pomúčime, aby sa nám cesto nelepilo. Šúlame dlhé šúlance, ktoré potom krájame na menšie nožíkom. Hodíme do hrnca s vriacou osolenou vodou a keď vyplávajú, tak ich hned vyberieme do misky. Pridáme do nich kus masla. Medzitým zmiešame pomletý mak s práškovým cukrom. Šúlance pomiešame bud všetky s makovou posýpkou, alebo vždy zvlášť na tanieri a polejeme roztopeným maslom.

Dobrú chuť:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Parené buchty (opečené v kastrole)



POTREBNÉ PRÍSADY

750g polohrubej múky, 0,6l plnotučného mlieka, 1x droždie (42g) , 2 vajcia, 4PL trstinového cukru, slivkový lekvár (ja som dala svoj, ale dobrý aj aj klasický kupovaný), olej na pečenie, kúsok masla na rozpustenie a potretie buchiet

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr si urobíme kvások.\r\nDo misky rozdrvíme droždie, posypeme lyžicou cukru, troškou múky a zalejeme vlažným mliekom. Dobre vymiešame, aby sa kvások rozpustil. Misku zakryjeme suchou čistou utierkou a dáme na teplé miesto. Ja to riešim tak, že dám vyhriať rúru, potom vypnem a do nej dám na pekáč túto misku. Kvások nám bude misku prekypovať, tak to popadá na ten pekáč a zužitkuje sa všetko. Necháme teda poriadne prekysnúť.\r\n\r\nMedzitým si poriadne preosejeme polohrubú múku (do veľkej misy) , zmiešame do nej 3 lyžice trstinového cukru, urobíme jamku a do nej dáme 2 vajíčka. Keď je kvások hotový pridáme ho do múky, zmiešame a dolejeme zvyšné mlieko. Potom "hnátame" rukou cestou, ktoré sa najskôr lepí, ale neskôr sa pekne odlepuje od misky. Môžete si ruky potrieť troškou oleja, to pomáha. Ak sa vám zdá aj po dlhšej dobe cesto stále lepkavé, tak môžete cez sitko prisypať za lyžiču múky. Dobre vymiesené cesto vo veľkej mise (malo by byť nadýchané, na tom si treba dať záležať) prikryjeme čistou suchou utierkou a dáme na teplé miesto poriadne vykysnúť na cca 60 minút. Verte že vám riadne nakysne, netreba sa unáhliť, cesto musí pracovať, potom budú buchty naozaj jemné.\r\n\r\nVykysnuté cesto si môžete rozdeliť na 2 časti, jednu rozvalkáme na 1cm velký plát. Ja používam široký pohár a vykrajujem kolieska, do ktorých vkladám za lyžičku lekváru a spájam ako batôžtek. Všetko treba robiť rýchlo, vyformované buchtičky prikryť suchou utierkou a nechať pod ňou znovu nakysnúť. \r\n\r\nKeď sú buchtičky nakysnuté, do kastrola si dáme na spodok olej, rozpálime, položíme buchty tak, aby sa nedotýkali, necháme chvílku opiecť a podlejeme vodou, len tak do 1/3 buchiet. Zakryjeme pokrievkou a necháme pariť, samozrejme stíšime oheň na minimum. Necháme pariť 10 minút, avšak v žiadnom prípade NEOTVARAME. Buchty potom vyberieme a namažeme olejom, odložíme do hrnca.\r\n\r\nKeď podávame, posypeme posýpkou podľa chuti, my máme dnes makovú. Ale máme radi aj kakaovú a orechovú. Pokvapkáme ešte troškou masla.\r\n\r\nDobrú chuť:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Jablkovo tvarohová žemlovka



POTREBNÉ PRÍSADY

10-12 rožkov, 1l mlieka, 500g tvaroh, 6-8 ks jablk, 2x vanilínový cukor, 6 vajec, cukor, maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Mlieko zohrejeme, rozpustíme v nom kúsok masla a 1 vanilínový cukor. Pekáč vymastíme maslom a posypeme strúhankou. Rožky nakrájame na prúžky a namáčame v mlieku, jemne vytlačíme a ukladáme prvú vrtstvu na pekáč. Jablká postrúhame, zmiešame s niekolkými lyžicami cukru (podla vlastnej chuti, záleží na kyslosti jablk) a nanesieme na prvú vrstvu rožkov. Medzitým rozdrobíme tvaroh, vmiešame don žltky a 2 dcl mlieka. Vymiešame. Na jablká nanesieme dalšiu vrstvu rožkov a na ne tvarohovú plnku. Na vrch uložíme niekolko plátkov masla. Dáme piecť na cca 35 minút pri 180 °C.\r\nMedzitým vyšľaháme bielka so štipkou soli. Po upečení natrieme sneh na žemlovku a dáme zapiecť ešte na 10 minút, alebo do zlatista. \r\n\r\nNamiesto jablk môžeme použiť aj marhuľový kompot. Každý podľa svojej chuti.\r\n\r\nDobrú chuť:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Palacinkové cesto



POTREBNÉ PRÍSADY

300g hladkej múky, 2 vajíčka, 500ml mlieka, 1/2 prášku do pečiva, štipka cukru, štipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady dám spolu do misky, vymiešam, najlepšie ponorným mixérom. Cesto je redšie, nesmie byť však úplne riedke. Ak sa zdá byť husté, pridávam ešte trochu mlieka.\\r\\nVymiešané cesto dávam do chladničky na takú hodinku.\\r\\nPred použitím ešte premiešam.\\r\\n\\r\\nPalacinky z tohto cesta sa mi ešte nikdy neprilepili. Na panvicu dávam vždy len trošičku oleja (zhruba pred každou palacinkou jednu polievkovú lyžicu oleja).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 5.8.2012, 17:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu