končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
PIZZA |
Calzone GyrosPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 500 g múky (hl. a polohr.), 1 dcl teplej vody, 2 dcl piva, 2 PL oleja, 1 PL medu, 2 ČL soli, sáčok sušeného droždia, 1 ČL kypriaceho prášku. PLNKA: 600 g kuracie prsia, 3 veľké paradajky, 1 konzerva šampiňónov, korenie Gyros, podľa potreby soľ a olej PRÍLOHA: kyslá smotana, cesnak, soľ, uhorka, čínska kapusta POSTUP PRÍPRAVY CESTO: Z uvedených surovín spracujeme cesto. Ja robím v robote čiže dám sypkú časť, premiešam a dolievam tekutiny vrátane medu. Cesto odložíme do pomúčenej misy, jemne posypemem múkou, prikryjeme a dáme na teplé miesto. PLNKA: Kuracie prsia si nakrájame na tenké rezance, polejeme olejom, posypeme korením Gyros (podľa chuti) a odložíme do chladničky. Medzitým dáme do hrnca s vriacou vodou paradajky (šupku predtým narežem do malého krížika). Keď vidíme že sa už šupka oddeľuje, praská vyberieme do studenej vody. Ošúpeme, vyrežeme to škaredé po stonke a nakrájame na kocky. Rozohrejeme si wok, pridáme mäso z chladničky a sprudka opekáme do biela až do červena. Pridáme paradajky a šampiňóny, ak je treba dosolíme, prikryjeme a podusíme. Z cesta urobíme 4 bochníčky, vyvaľkáme do kruhu alebo do štvorca, naplníme zmesou (tak aby vo woku ostala nejaká šťava). Cesto preložíme na polovicu a okraje zahneme smerom hore. Potrieme olejom (alebo rozšľahaným vajíčkom) dáme na vymastený plech a šupneme do rúry vyhriatej na 220 stupňov na cca 15 min. Po upečení zvyknem potrieť maslom a na chvíľu prikryjem utierkou. Podávame preliate šťavou a ako prílohu kyslú smotanu zmiešanú s pretlačeným cesnakom a soľou do ktorej sme nadrobno nakrájali uhorku a čínsku kapustu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 13.3.2009, 15:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
La CucarachaPOTREBNÉ PRÍSADY Keby som len vedela ... POSTUP PRÍPRAVY Baby ak poznáte tento druh pizze (Prešovčanky určite) nemáte náhodou recept na toto cesto? Ja také dobré, nie je to klasické kysnuté ani to "krehké". My tú pizzu tak ľúbime a odsťahovali sme sa preč :(((. Tu si objednávame z vychválených pizzerií ale nie je to ono. Prosím prosím receptík. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 7.2.2008, 21:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |