. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > RYŽA A CESTOVINY

Jana M. (marjo) ID 54254
Oblasť: Michalovce
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.8.2008
Naposledy: 4.3.2014 14:53
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 8
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

RYŽA A CESTOVINY

Rizoto zo sušených húb s bielym vínom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 hrsť sušených húb, 1/2 l kuracieho vývaru z bujónu, 2 dcl bieleho vína, 20 dkg ryže, 2 ks paradajky, 2 ks cibule, 3 strúčiky cesnaku, 8 lístkov bazalky, 1 menšia viazanička petržlenovej vňate, 1 mladá vetvička rozmarínu, 2 PL oleja, 1 KL masla, 15 dkg ementálu, soľ, biele korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Prepláchneme si ryžu a necháme ju odkvapkať. Medzi tým si sušené huby zaleje vriacou vodou a necháme 15 min napučať.
Do panvice si dáme olej a pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a cesnak. Podusíme do sklovita, potom pridáme nakrájané lístky bazalky, rozmarínu, paradajky /na malé kocky/, a vyžmýkané huby - trocha podusíme a prisypeme odkvapkanú ryžu. Podotýkam, že všetko stále miešame a počas dusenia musí byť panvica odkrytá. Keď nám ryža stiahne tekutiny, podlejeme ju bielym vínom, pridáme soľ a biele korenie podľa chuti. Keď sa nám víno odparilo, ryžu budeme podlievať stále po troche slepačím vývarom cca 15 až 18 minút /stále miešame/.
Pred dokončením /ryžu musíme ochutnať/ zložíme panvicu zo sporáka, pridáme nakrájanú petržlenovú vňať, nastrúhaný syr a 1 KL masla. Všetko dobre premiešame, na vrch panvice teraz rozprestrieme papierovú kuchynskú utierku a zakryjeme ju pokrievkou. Necháme cca asi 8 min odležať. Odkryjeme pokrievku a kuchynskú papierovú utierku vyhodíme - tá nám nasiakla prebytočnú paru. Môžeme servírovať rizoto.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 28.5.2013, 18:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Špagety s hráškom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie špagiet, 1/2 sáčka mrazeného hrášku, 1 PL soli, 1 KL oleja, 1 KL vegety, 2 KL sušeného cesnaku, 1 KL korenia kuře-tabaco, 1 PL horúceho rozpusteného masla, čerstvá petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Špagety uvaríme vo vode s 1 KL oleja a 1 PL soli, pred ich dovarením prysypeme k nim do hrnca hrášok a necháme asi 2 minúty.
Uvarené špagety aj s hráškom scedíme a prepláchneme v teplej vode. Scedené dáme do misy, pridáme ostatné koreniny a rozpustené maslo. Všetko premiešame a naservírujeme na taniere. Vrch posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a mňáááááááááááááám.
Kto mieša bielkoviny so sacharidami tak si môže špagety posypať nastrúhaným parmezánom.
Tento recept je vhodný aj na 90-dňovku, akurát namiesto masla pridáme olivový olej.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu