končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
RYŽA A CESTOVINY |
Rizoto zo sušených húb s bielym vínomPOTREBNÉ PRÍSADY 1 hrsť sušených húb, 1/2 l kuracieho vývaru z bujónu, 2 dcl bieleho vína, 20 dkg ryže, 2 ks paradajky, 2 ks cibule, 3 strúčiky cesnaku, 8 lístkov bazalky, 1 menšia viazanička petržlenovej vňate, 1 mladá vetvička rozmarínu, 2 PL oleja, 1 KL masla, 15 dkg ementálu, soľ, biele korenie POSTUP PRÍPRAVY Prepláchneme si ryžu a necháme ju odkvapkať. Medzi tým si sušené huby zaleje vriacou vodou a necháme 15 min napučať. Do panvice si dáme olej a pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a cesnak. Podusíme do sklovita, potom pridáme nakrájané lístky bazalky, rozmarínu, paradajky /na malé kocky/, a vyžmýkané huby - trocha podusíme a prisypeme odkvapkanú ryžu. Podotýkam, že všetko stále miešame a počas dusenia musí byť panvica odkrytá. Keď nám ryža stiahne tekutiny, podlejeme ju bielym vínom, pridáme soľ a biele korenie podľa chuti. Keď sa nám víno odparilo, ryžu budeme podlievať stále po troche slepačím vývarom cca 15 až 18 minút /stále miešame/. Pred dokončením /ryžu musíme ochutnať/ zložíme panvicu zo sporáka, pridáme nakrájanú petržlenovú vňať, nastrúhaný syr a 1 KL masla. Všetko dobre premiešame, na vrch panvice teraz rozprestrieme papierovú kuchynskú utierku a zakryjeme ju pokrievkou. Necháme cca asi 8 min odležať. Odkryjeme pokrievku a kuchynskú papierovú utierku vyhodíme - tá nám nasiakla prebytočnú paru. Môžeme servírovať rizoto. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 28.5.2013, 18:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Špagety s hráškomPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie špagiet, 1/2 sáčka mrazeného hrášku, 1 PL soli, 1 KL oleja, 1 KL vegety, 2 KL sušeného cesnaku, 1 KL korenia kuře-tabaco, 1 PL horúceho rozpusteného masla, čerstvá petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY Špagety uvaríme vo vode s 1 KL oleja a 1 PL soli, pred ich dovarením prysypeme k nim do hrnca hrášok a necháme asi 2 minúty. Uvarené špagety aj s hráškom scedíme a prepláchneme v teplej vode. Scedené dáme do misy, pridáme ostatné koreniny a rozpustené maslo. Všetko premiešame a naservírujeme na taniere. Vrch posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a mňáááááááááááááám. Kto mieša bielkoviny so sacharidami tak si môže špagety posypať nastrúhaným parmezánom. Tento recept je vhodný aj na 90-dňovku, akurát namiesto masla pridáme olivový olej. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |