. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > RYŽA A CESTOVINY

Zuzana M. (zumma) ID 214481
.
Oblasť: Piešťany
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 17.9.2011
Naposledy: 23.9.2023 11:55
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 12
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 209
NÁVODY 0
BLOGY 47
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 12 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

RYŽA A CESTOVINY

Prudko žravé cestoviny s kuracím mäsom, brokolicou a nivovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

pre 2 osoby : 1/2 balíka cestovín, 2 kuracie prsia, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, olej, sušené oregano alebo bazalka, 1 smotana (na šľahanie alebo na varenie), 80 - 100 g Nivy, 3-4 ružičky brokolice

POSTUP PRÍPRAVY

Nasekáme cibuľu a necháme na oleji speniť. Pridáme nadrobno nakrájané kuracie prsia a necháme opekať asi 10 minút. Pridáme cesnak, bazalku alebo oregano, soľ a korenie podľa chuti. Zalejeme smotanou a necháme povariť. Do bublajúcej smotany pridáme nastrúhanú Nivu a necháme zhustnúť. Brokolicu umyjeme, rozoberieme na malé ružičky a varíme cca 4 minúty. Cestoviny uvaríme podľa návodu. Na tanier dáme porciu cestovín, pár ružičiek brokolice a prelejeme omáčkou s mäsom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Tekvicové krémové risotto



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 4 porcie potrebujeme : 250 g ryže určenej na risotto (Carnaroli, Arborio) 1 - 1,5 l zeleninový vývar 1 dl bieleho vína 1 cibuľu 1 strúčik cesnaku 3 PL olivový olej 300 g pyré z tekvice (uvarená a rozmixovaná tekvica - Hokkaido, muškátová), čerstvá chilli paprička 30 g strúhaného parmezánu alebo syra podobného typu 30 g masla šťava z 1/2 limetky alebo citróna soľ čerstvo zomleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

V širšom hrnci alebo vo vyššej panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme nadrobno pokrájanú šalotku alebo cibuľu, o čosi neskôr cesnak a opražíme do sklovita - cibuľa nesmie chytiť farbu. Pridáme ryžu (pozor NEOPLACHUJEME - škrob zabezpečí krémovú konzistenciu risotta), obalíme v olivovom oleji, pridáme víno, pár minút varíme aby sa odparil alkohol a následne po častiach pridávame vývar a miešame pokiaľ nie je ryža uvarená na skus. Pár minút pred dovarením ryže vmiešame pyré z tekvice (ja som použila Hokkaido Tekvicu), dobre premiešame a necháme pár minút variť. Pridáme pokrájanú čerstvú chilli papričku, limetkovú alebo citrónovú šťavu, parmezán, premiešame, odstavíme zo sporáka, navrch dáme pár kúskov masla, prikryjeme a necháme 5 minút odpočívať, premiešame a podávame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.8.2018, 21:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Výborné cviklové krémové risotto



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 4 porcie potrebujeme : 300 - 350 g upečenej alebo uvarenej červenej repy 250 - 300 g ryže určenej na risotto (napr. Carnaroli, Arborio) cca 1 liter vývaru (ja používam zeleninový) 1,5 dl červeného vína 1 PL červeného balzamikového octu 1 ČL medu 4 PL kvalitného olivového oleja 1 väčšia šalotka alebo 1 červená cibuľa 1-2 strúčiky cesnaku 30 g masla 40 g strúhaného parmezánu soľ čerstvo zomleté čierne korenie Gorgonzolu a bazalku na dokončenie (množstvo podľa chuti) hlbšiu panvicu alebo širší hrniec

POSTUP PRÍPRAVY

Uvarenú alebo upečenú cviklu očistíme, s trochou vývaru rozmixujeme na kašu a prepasírujeme. Víno zmiešame s balzamikovým octom a medom, a varíme pokiaľ sa obsah nezredukuje o 1/3. V hlbšej panvici alebo širšom hrnci na oleji opečieme do sklovita nadrobno pokrájanú šalotku alebo cibuľu, cesnak a ryžu (neoplachujeme), pridáme pyré z červenej repy, vínovú redukciu a za stáleho miešania počkáme pokiaľ sa tekutina neodparí. Následne po častiach pridávame vývar a miešame pokiaľ ryža nie je uvarená "al dente". Odstavíme zo sporáka, pridáme maslo, parmezán, dochutíme soľou a korením, premiešame a servírujeme s Gorgonzolou a bazalkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.8.2018, 21:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Bryndzový granadír



POTREBNÉ PRÍSADY

uvarená cestovina - fliačky, uvarené zemiaky, bryndza, kyslá smotana, soľ, korenie, kôpor (alebo iná bylinka), kúsok oravskej slaniny - množstvo podľa počtu stravníkov alebo veľkosti apetítu

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešame uvarenú cestovinu, uvarené zemiaky, bryndzu rozrobenú s tochou kyslej smotany, ochutíme soľou, korením, posekaným kôprom. Servírujeme ozdobené kúskom opečenej oravskej slaniny. Dobrota.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 25.7.2018, 22:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Bryndzové risotto



POTREBNÉ PRÍSADY

2 porcie : 120-130 g ryže na risotto (Arborio, Carnaroli, Vialonee), 3 PL olivový olej, 1 väčšia šalotka, cca 1-1,5 dl suché biele víno, zeleninový alebo kurací vývar podľa potreby (cca 1/2 - 3/4 litra), soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 60-70 g bryndza (alebo podľa chuti), tenký plátok masla, opečená nadrobno pokrájaná sušená šunka alebo oravská slanina, 1 hrsť posekaná zelená časť lahôdkovej cibuľky

POSTUP PRÍPRAVY

Na olivovom oleji orestujeme pokrájanú šalotku (dá sa nahradiť aj klasickou cibuľou, ale šalotka má jemnejšiu chuť), pridáme ryžu (neoplachujeme a určite nanehrádzame iným druhom ryže, nedosiahnete krémový efekt), 2-3 minúty za stáleho miešania opekáme, pridáme víno, miešame pokiaľ sa alkohol neodparí a ryža nevsiahne väčšiu časť vína, za stáleho miešania postupne pridávame vývar až do doby, kedy je ryža uvarená "al dente", teda na skus - zvonku je mäkká ale vo vnútri je pevnejší stred.

Pokiaľ sa ryža varí, osobitne som si na panvici na kvapke oleja opiekla pokrájanú sušenú šunku. Keď je ryža uvarená, pridala som bryndzu a rozmiešala som ju do hladka, následne som pridala opečenú sušenú šunku, plátok masla a nakoniec posekanú zelenú vňať lahôdkovej cibuľky. Ochutila som korením a soľou (so soľou opatrne, treba chutnať - sušená šunka býva niekedy dosť slaná. Mňam.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Skvelé špargľové risotto so slaným syrom a panchettou (slaninou)



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis je na 2 porcie : 1 250 ml hrnček ryže na risotto (napr. Arborio, Carnarolli, ...), 1 stredná cibuľa, 100g panchetty v kuse (talianska slanina - môžeme nahradiť prerastenou oravskou slaninou), 1/2 zväzku zelenej špargle (príp. bielej . cca 8 - 10 kusov), olivový olej, 7 dl zeleninový vývar, soľ, korenie, 50g strúhaného parmezánu, 50-70g slaného syra (môžeme nahradiť napr. ricottou alebo mascarpone), 1,5 dl suchého bieleho vína

POSTUP PRÍPRAVY

Očistenú a nadrobno pokrájanú cibuľu restujeme na rozohriatom olivovom oleji, pridáme očistenú a na cca 1 cm nakrájanú špargľu - cca 3 cm zo spodu odkrojíme drevnatú časť (hlavičky odložíme nabok - použijeme ich na dozdobenie) pokrájanú panchettu alebo oravskú slaninu, restujeme 2-3 minúty, pridáme neumytú ryžu, premiešame, restujeme 2-3 minúty, pridáme vínko, miešame a restujeme asi 4 minúty, pokiaľ sa neodparí alkohol, následne po častiach pridávame teplý vývar a za stáleho miešania varíme pokiaľ nie je ryža uvarená, ochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením, nakoniec vmiešame strúhaný parmezán a slaný syr (ricottu, mascarpone), vypneme oheň, premiešame a podávame ... ozdobíme hlavičkami špargle, ktoré sme 2-3 minúty varili vo vriacej vode - ja som povarila vo vývare, ktorý som pridávala do ryže .... výbornéééééé

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Výborné risotto s hráškom a opečenou slaninou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

suroviny a postup je obdobný ako pri mojom recepte na talianske risotto (http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=54582&user=214481) - len vynecháme petržlenovú vňať a naopak po prvom priliatí vývaru pridáme hrášok (ja som mala mrazený) a na konci vmiešame nadrobno pokrájanú a opraženú oravskú slaninu - cca 80-100g

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Krémové zelerové risotto



POTREBNÉ PRÍSADY

pre 4 osoby : 500g zeleru, 1 menšia cibuľa, 1 dl bieleho vína, 300g ryže na rizoto (Arborio, Carnaroli, ...), 1,5 l vývaru (kurací, zeleninový), 150g masla, 2 PL mascarpone (prípadne iného krémového syra - Philadelfia, Lučina), soľ, korenie, šalviové lístky na ozdobu, 4 porcie lososa alebo kuracích pŕs, 0,5 dl olivového oleja, trocha parmezánu (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

... netradičné rizoto ... výborné ... oplatí sa vyskúšať .... zeler očistíme a nastrúhame (odporúčam na jemno), v hrnci rozpustíme 75g masla, opečieme na ňom do mäkka pokrájanú cibuľu a zeler, pridáme víno, necháme odpariť alkohol, pridáme neumytú ryžu, premiešame, postupne prilievame vývar a za stáleho miešania varíme do mäkka (cca 20 - 25 minút) ... keď je zmes tesne pred dokončením, pridáme 2/3 zvyšného masla, mascarpone a premiešame, dochutíme soľou a korením (ja som pridala aj cca 30g syra Grana padano) ... lososa alebo kuracie prsia opečieme na olivovom oleji spolu cca 7 minút ... šalviové lístky opečieme na masle (ja som využila olivový olej kým som tam dala lososa) ... a potom už len vychutnávame ... bála som sa príliš zelerovej chuti ale zbytočne, tepelnou úpravou sa typická zelerová chuť, ktorú veľa ľudí nemusí vytratila a zostala len výborná krémová chuť ... mňaaam

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny na slovenský spôsob - výbornééé



POTREBNÉ PRÍSADY

ľubovoľný druh cestovín (ja mám najradšej špirálky), 2 - 3 vajíčka, 50 - 100 g oravskej slaniny, 1 PL oleja, soľ, syr na strúhanie, petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

chuťovo výborná *slovenská* alternatíva na prípravu cestovín ... cestoviny uvaríme klasickým spôsobom ... kým sa cestoviny varia, pokrájame si nadrobno slaninu a opražíme ju na väčšej panvici na troške oleja ... k opraženej slanine pridáme uvarené a scedené cestoviny, vajíčka - premiešame a chvíľu pražíme, kým sa vajíčka nezatiahnu ... potom pridáme nastrúhaný syr (ľubovoľný druh - skúšala som s eidamom, ementálom, parmezánom, údeným syrom - a vždy to bolo mňamkové), premiešame 1-2 minúty, nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať, premiešame a teplé podávame

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Výborné cestoviny



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis je cca na 2 porcie : 1/4 balenia cestovín (ja mám najradšej fusili - špirálky), 4 paradajky, 60 g Schwarzwaldskej šunky, 1/2 - 1 dl suchého bieleho vína, 1-2 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, 2 mozarelly, 50 g parmezánu alebo syra podobného typu, 2 PL olivového oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme si cestoviny. Na rozpálenú panvicu dáme olej, pridáme pokrájané paradajky, chvíľu restujeme, pridáme roztlačený cesnak, podlejeme vínkom, necháme vyvariť alkohol, pridáme trocha soli (pozor - aj šunka je slaná) a korenia, na kúsky pokrájanú Schwarzwaldskú šunku (neodporúčam zamieňať za inú - treba práve šunku takejto výraznej chuti), pár minút opekáme, nakoniec pridáme pokrájanú mozarellu, premiešame - keď sa začne mozarella topiť pridáme uvarené a scedené cestoviny a parmezán, premiešame dobre so zmesou a panvici a podávame ... ja so dozdobila petržlenovou vňaťou a hoblinami parmezánu. Výborné ... odporúčam skúsiť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 12 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu