končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
RYŽA A CESTOVINY |
Tajomstvo talianskeho rizotaPOTREBNÉ PRÍSADY ryža - cca 2 hrnčeky, 1/2 nakrájanej cibule, 2 PL olivového oleja, provensálske bylinky / korenie /, 150g špenátových listov, 150g syra Padano alebo ementálu, 2strúčiky cesnaku,1l uvareného hubového alebo zeleninového bujonu, soľ, 1/2 syra v črievku -Bambino ale môže byť, aký kto má rád , 1PL masla, dávka trpezlivosti POSTUP PRÍPRAVY Takže na olivovom oleji si speníme cibuľku, pridáme ryžu neopláchnutú len prebratú / aby sa z nej pri dusení uvoľnili škrobové látky/, a opražíme, po chvíľke podlievame bujonom a stále miešame, miešame, až je ryža al dente, pridáme črievkový syr, bylinky, soľ a opäť miešame, pridáme nastrúhaný syr - 2/3 dávky a maslo, miešame, až je ryža mäkká. Odstavíme, necháme pod pokrývkou, zatiaľ si na olivovom oleji osmahneme nakrájaný špenát, pridáme nakrájaný cesnak, pridáme štipku soli, zmiešame s ryžou a opäť necháme pod pokrývkou. Podávame posypané syrom. Recept varila v relácii Tajomstvo mojej kuchyne Kamila Magálová, veru dobre bolo. Len ona tam nedávala tuším ani cibuľku ani Bambino, ale receptu to neuškodilo. Ja som ku tomu robila cviklový šalátik a musím sa sama pochváliť chutilo i ostatným členom rodiny. Prajem dobrú chuť aj vám a nech vás neodradí nekonečné miešanie, výsledok je fajný. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 28.5.2013, 18:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Surimi end sojaneza šalátikPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 bal. SURIMI tyčiniek, 2 vajcia natvrdo, 1 ks mladá cibuľka aj so zeleným, 1/2 konzervy červenej fazule v paradajkovej omáčke, 1 bal. olív zelených, 1/2 bal. mrazenej mexickej zeleniny obvarenej, 1 bal. tofu zeleninové, soľ, mleté čierne korenie, 1 sojaneza /majoneza zo soje /, 1 kyslá smotana, 1KL horčice, 2KL citronovej šťavy, 1 malé očistené jablčko, 3 ks reďkovky POSTUP PRÍPRAVY No takže - Surimi tyčinky nakrájame, pokvapkáme citr.šťavou a pridáme ostatné suroviny pokrájané okrem majonezy so smotanou, tú dáme na záver rozmiešané s horčicou, dáme vychladiť, odležať a konzumujeme s opečenou bagetkou alebo len tak. Moja včerajšia improvizácia, ale snáď bude chutiť, čaká v chladničke, teda dúfam, že mi deti nechajú aspoň ochutnať. Dobrú chúťku ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Veget lasagnePOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 balíčka lasagní / kupujem tie, ktoré sa nemusia predvárať/ asi 16 ks, kocka mrazeného špenátu alebo čerstvého, 3 strúčiky cesnaku alebo, kto koľko znesie, soľ, muškátový oriešok, mleté čierne korenie, vegeta, oregano, bazalka, cca 200g strúhaného syra, 2 PL hladkej múky, mlieko, cca 5 ks rajčín ošúpaných 1 tavený syr v črievku smotana na varenie olej hladká múka, pórik, šampiňóny, mrkva asi 3 kusy POSTUP PRÍPRAVY Takže najskôr si nakrájame pórik, ktorý osmažíme na oleji, pridáme očistené naplátkované šampiňóny, trochu soli, podusíme, pridáme očistenú nastrúhanú na hrubšie mrkvu, podisíme a pridáme pokrájané ošúpané rajčiny, opäť podusíme, na záver pridáme prelisovaný cesnak. V druhom hrnci si pripravíme bešamel- na oleji osmažíme hladkú múku, pridáme tavený syr, ttvrdý nastrúhaný syr a zalejeme mliekom, asi 2 dl a necháme prevariť, aby sa syry roztiekli, potom zalejeme smotanou, ochutíme muškátovým orieškom, soľou a oreganom s bazalkou. No a ešte si pripravíme obvyklým spôsobom špenát- ja si urobím bešamel, ktorý rozriedim mliekom, dám trochu soli a čierneho mletého korenia, pridám mrazený alebo čerstvý špenát a prelisovaný cesnak. Jenskú misu alebo plech si vymastíme olejom, nalejeme trochu bešamelu, pokladieme plátkami lasagní, polejeme vrstvou špenátu, zeleninovej zmesi a posypeme kukuricou,opäť bešamel, lasagne atď, vrstvy striedame do spotrebovania ingrediencií, záver tvorí vrstva syrového bešamelu, dáme piecť do zhnednutia. Možno vás odradí spústa surovín a prípravy ale výsledok stál za to, vyskúšajte, príprava mi zabrala asi hodinkui s krájaním a dusením všetkých vrstiev, prajem dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |