. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > RYŽA A CESTOVINY

Ivana K. (IvanaKC) ID 156112
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 19.6.2010
Naposledy: 11.6.2016 19:24
Aktualizácia: 23.1.2012 9:18
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 6
RODINNÉ FOTOGRAFIE 8
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 140
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)

RYŽA A CESTOVINY

Tekvicové rizoto so šalviou



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg maslovej tekvice, 2 lyžice olivového oleja, šalvia, 1,5 l zeleninového horúceho vývaru, 50 g masla, soľ, mčk, 1 cibuľa nakrájaná nadrobno, 300 g ryže na rizoto, 150 ml bieleho vína, 50 g nastrúhaného parmezánu

POSTUP PRÍPRAVY

Úžasné jedlo. Recept z časopisu Apetit.
Ja som robila polovičnú dávku. Celkový rozpis je pre 4 osoby.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 25.12.2012, 20:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Ryžový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

1 lyžica olivového oleja, 1 lyžica masla, 1 cibuľa nakrájaná nadrobno, 1 strúčik cesnaku nakrájaný nadrobno, 300 g ryže (jasmínová alebo ryže na rizoto), 1300 ml horúceho slepačieho vývaru (postačí aj rozpustený slepačí bujón), 150 g dusenej šunky pokrájanej na kocky, 100 g balkánskeho syra pokrájaného na kocky, 50 g nastrúhaného parmezánu, trochu petržlenovej vňate, soľ, mčk, 2 vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

Recept z Apetitu, avšak trochu som ho upravila. Rozpis je pre tortovú formu 28 -30 cm.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 15.9.2013, 19:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Špagety s hráškovým pestom a krevetami



POTREBNÉ PRÍSADY

1 väčšia konzerva hrášku, 125 g krémoveho syra (ja som použila Philadelphiu), kôra a šťava z 1 citróna, 1 strúčik cesnaku, špagety alebo iné cestoviny, 200 g malách a očistených kreviet, soľ, mčk, 1 malá chilli paprička

POSTUP PRÍPRAVY

Apetit december 2011 - trochu som si ho však upravila

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (10) posledné: 5.6.2012, 18:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Vajíčkové cestoviny



POTREBNÉ PRÍSADY

balík cestovín najlepšie rúrok, kolienok alebo pod., 5 vajíčok, 1 balíček parmezánu, zopár cherri rajčín, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, sušená petržlenová vňať, soľ, mčk

POSTUP PRÍPRAVY

Čo sa týka množstva, všetko som robila od oka. Uvádzam však približné množstvá. \r\n1. Cherri rajčinky si umyjeme, osušíme a prekrojíme na polovice. Zopár si necháme na ozdobu.\r\n2. Strúčiky cesnaku si ošúpeme a nakrájame na plátky.\r\n3. Do vriacej vody pridám soľ, trochu oleja a dáme variť cestovinky podľa návodu. Cestoviny zlejeme a odložíme bokom. \r\n4. V miske si rozšľaháme vajíčka, pridáme soľ, mčk, sušenú petržlenovú vňať a pol balíčka parmezánu. Dobre premiešame. \r\n5. Na olivovom oleji veľmi krátko speníme cesnak (cca 1 min.), pridáme cherri rajčinky a osmahneme cca 3 - 4 min. \r\n6. K rajčinkám pridáme vajíčkovú zmes a cca 3 min. premiešavame. Potom pridáme cestoviny a ďalej premiešavame, kým sa nam vajíčka nezrazia. Netrvá to dlho. Konzistencia nemá byť veľmi tuhá. Má to mať konzistenciu redších miešaných vajíčok. \r\n7. Naložíme na taniere, ozdobíme cherri rajčinkami a podávame so šalátikom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.4.2012, 0:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny s klobáskou a cherry rajčinkami



POTREBNÉ PRÍSADY

2 strúčiky cesnaku, Cestoviny (najlepšie tagliatelle ale ja ako bezlepkáčka veľmi na výber nemám - vystačili aj špagety), 2 lyžice panenského olivového oleja, 2 nožičky klobásky (v pôvodnom recepte je klobáska salsiccia - mne postačila aj siofok), 100 ml vína (ja som dala červené - nezabudnite ak dáte zlé víno aj výsledné jedlo bude zlé), cherry rajčinky cca 10 ks, soľ a mčk podľa chute - záleží od klobásky

POSTUP PRÍPRAVY

Receptík je z časopisz Apetit, ale je prispôsobený na slovenské pomery a zásoby mojej chladničky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.9.2011, 16:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Dobré špagetky



POTREBNÉ PRÍSADY

špagety, 100 g šunky, 100 g šampiónov, rajčiny vo vlastnej šťave, kečup, syr, civuľa, cesnak, maslo, vegeta, soľ, korenie, oregano

POSTUP PRÍPRAVY

Viď vyššie.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 24.10.2010, 14:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Penne s olivami a hlivou



POTREBNÉ PRÍSADY

penne, olivový olej, 1 menšia cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 200 g hlivy ustricovej, 400 ml smotany na varenie prípadne na šľahanie, 1-2 ČL škrobovej múčky, 200 g zelených olív, mčk, soľ, vegeta, 2 dcl bieleho vína najlepšie chardonnay

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji speníme na drobno nakrájanú cibuľu, necháme zosklovatieť, potom pridáme na plátky nakrájaný cesnak a po chvíli (cca 1 až 2 - nesmie zhnednúť) na pásiky nakrájané huby.*Osolíme, okoreníme, pridáme vegetu, víno a podusíme.*Pred koncom pridáme olivy.* Smotany rozmiešame so škrobovou múčkou, pridáme k nej trochu šťavy z húb.Všetko dôkladne premiešame a vylejeme do hubovej zmesi.*Podľa chuti dosolíme a okoreníme. Povaríme cca 5 min. do zhustnutia omáčky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 11.10.2010, 19:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Zapekáne tvarohové cestoviny s broskyňami



POTREBNÉ PRÍSADY

1 cestoviny (ja som mala kukuričné kolienka), 200 ml mlieka, 500 g tvarohu, maslo na vymazanie pekáča, 3 vajíčka, 3 PL cukru, 1 konzerva broskýň

POSTUP PRÍPRAVY

Viď obrázkový postup.

Odporúčam kolienka, tvarohová zmes sa dostane do nich, a je to lepšie ako fliačky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 7.9.2010, 22:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny so smotanovou omáčkou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

150 g šampiónov, 150 g šunky (plátky), 2 šľahačkové smotany, bazalka, muškátový oriešok, olivový olej, parmezán, soľ, mčk, 2 dcl bieleho vína

POSTUP PRÍPRAVY

Na olivovom oleji si speníme na kocky pokrájanú šunku, po chvíli pridáme na plátky pokrájané šampióny a podusíme*Prídáme víno a dusíme kým vínko nevyvrie*Prídáme smotany, osolíme, okoreníme a nakoniec pridáme muškátový oriešok a bazalku*Na tanieri posypeme parmezánom. \\r\\n\\r\\nOregano, ktoré mám odfotené pri surovinách som nakoniec nepoužila. \\r\\n\\r\\nReceptík prezentovala Gabika Škrabáková v jednej TV relácií.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (9) posledné: 15.11.2012, 16:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu