končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |
RYŽA A CESTOVINY |
Tekvicové rizoto so šalviouPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg maslovej tekvice, 2 lyžice olivového oleja, šalvia, 1,5 l zeleninového horúceho vývaru, 50 g masla, soľ, mčk, 1 cibuľa nakrájaná nadrobno, 300 g ryže na rizoto, 150 ml bieleho vína, 50 g nastrúhaného parmezánu POSTUP PRÍPRAVY Úžasné jedlo. Recept z časopisu Apetit. Ja som robila polovičnú dávku. Celkový rozpis je pre 4 osoby. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 25.12.2012, 20:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Ryžový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 1 lyžica olivového oleja, 1 lyžica masla, 1 cibuľa nakrájaná nadrobno, 1 strúčik cesnaku nakrájaný nadrobno, 300 g ryže (jasmínová alebo ryže na rizoto), 1300 ml horúceho slepačieho vývaru (postačí aj rozpustený slepačí bujón), 150 g dusenej šunky pokrájanej na kocky, 100 g balkánskeho syra pokrájaného na kocky, 50 g nastrúhaného parmezánu, trochu petržlenovej vňate, soľ, mčk, 2 vajcia POSTUP PRÍPRAVY Recept z Apetitu, avšak trochu som ho upravila. Rozpis je pre tortovú formu 28 -30 cm. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 15.9.2013, 19:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Špagety s hráškovým pestom a krevetamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 väčšia konzerva hrášku, 125 g krémoveho syra (ja som použila Philadelphiu), kôra a šťava z 1 citróna, 1 strúčik cesnaku, špagety alebo iné cestoviny, 200 g malách a očistených kreviet, soľ, mčk, 1 malá chilli paprička POSTUP PRÍPRAVY Apetit december 2011 - trochu som si ho však upravila OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (10) posledné: 5.6.2012, 18:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Vajíčkové cestovinyPOTREBNÉ PRÍSADY balík cestovín najlepšie rúrok, kolienok alebo pod., 5 vajíčok, 1 balíček parmezánu, zopár cherri rajčín, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, sušená petržlenová vňať, soľ, mčk POSTUP PRÍPRAVY Čo sa týka množstva, všetko som robila od oka. Uvádzam však približné množstvá. \r\n1. Cherri rajčinky si umyjeme, osušíme a prekrojíme na polovice. Zopár si necháme na ozdobu.\r\n2. Strúčiky cesnaku si ošúpeme a nakrájame na plátky.\r\n3. Do vriacej vody pridám soľ, trochu oleja a dáme variť cestovinky podľa návodu. Cestoviny zlejeme a odložíme bokom. \r\n4. V miske si rozšľaháme vajíčka, pridáme soľ, mčk, sušenú petržlenovú vňať a pol balíčka parmezánu. Dobre premiešame. \r\n5. Na olivovom oleji veľmi krátko speníme cesnak (cca 1 min.), pridáme cherri rajčinky a osmahneme cca 3 - 4 min. \r\n6. K rajčinkám pridáme vajíčkovú zmes a cca 3 min. premiešavame. Potom pridáme cestoviny a ďalej premiešavame, kým sa nam vajíčka nezrazia. Netrvá to dlho. Konzistencia nemá byť veľmi tuhá. Má to mať konzistenciu redších miešaných vajíčok. \r\n7. Naložíme na taniere, ozdobíme cherri rajčinkami a podávame so šalátikom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 7.4.2012, 0:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny s klobáskou a cherry rajčinkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 2 strúčiky cesnaku, Cestoviny (najlepšie tagliatelle ale ja ako bezlepkáčka veľmi na výber nemám - vystačili aj špagety), 2 lyžice panenského olivového oleja, 2 nožičky klobásky (v pôvodnom recepte je klobáska salsiccia - mne postačila aj siofok), 100 ml vína (ja som dala červené - nezabudnite ak dáte zlé víno aj výsledné jedlo bude zlé), cherry rajčinky cca 10 ks, soľ a mčk podľa chute - záleží od klobásky POSTUP PRÍPRAVY Receptík je z časopisz Apetit, ale je prispôsobený na slovenské pomery a zásoby mojej chladničky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 18.9.2011, 16:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Dobré špagetkyPOTREBNÉ PRÍSADY špagety, 100 g šunky, 100 g šampiónov, rajčiny vo vlastnej šťave, kečup, syr, civuľa, cesnak, maslo, vegeta, soľ, korenie, oregano POSTUP PRÍPRAVY Viď vyššie. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 24.10.2010, 14:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Penne s olivami a hlivouPOTREBNÉ PRÍSADY penne, olivový olej, 1 menšia cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 200 g hlivy ustricovej, 400 ml smotany na varenie prípadne na šľahanie, 1-2 ČL škrobovej múčky, 200 g zelených olív, mčk, soľ, vegeta, 2 dcl bieleho vína najlepšie chardonnay POSTUP PRÍPRAVY Na oleji speníme na drobno nakrájanú cibuľu, necháme zosklovatieť, potom pridáme na plátky nakrájaný cesnak a po chvíli (cca 1 až 2 - nesmie zhnednúť) na pásiky nakrájané huby.*Osolíme, okoreníme, pridáme vegetu, víno a podusíme.*Pred koncom pridáme olivy.* Smotany rozmiešame so škrobovou múčkou, pridáme k nej trochu šťavy z húb.Všetko dôkladne premiešame a vylejeme do hubovej zmesi.*Podľa chuti dosolíme a okoreníme. Povaríme cca 5 min. do zhustnutia omáčky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 11.10.2010, 19:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Zapekáne tvarohové cestoviny s broskyňamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 cestoviny (ja som mala kukuričné kolienka), 200 ml mlieka, 500 g tvarohu, maslo na vymazanie pekáča, 3 vajíčka, 3 PL cukru, 1 konzerva broskýň POSTUP PRÍPRAVY Viď obrázkový postup. Odporúčam kolienka, tvarohová zmes sa dostane do nich, a je to lepšie ako fliačky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 7.9.2010, 22:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny so smotanovou omáčkouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 150 g šampiónov, 150 g šunky (plátky), 2 šľahačkové smotany, bazalka, muškátový oriešok, olivový olej, parmezán, soľ, mčk, 2 dcl bieleho vína POSTUP PRÍPRAVY Na olivovom oleji si speníme na kocky pokrájanú šunku, po chvíli pridáme na plátky pokrájané šampióny a podusíme*Prídáme víno a dusíme kým vínko nevyvrie*Prídáme smotany, osolíme, okoreníme a nakoniec pridáme muškátový oriešok a bazalku*Na tanieri posypeme parmezánom. \\r\\n\\r\\nOregano, ktoré mám odfotené pri surovinách som nakoniec nepoužila. \\r\\n\\r\\nReceptík prezentovala Gabika Škrabáková v jednej TV relácií. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (9) posledné: 15.11.2012, 16:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |