. .. .. .. .. .. .
. .

Tekvicové rizoto so šalviou - RECEPT 49847

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYŽA A CESTOVINY

ID 156112 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Tekvicové rizoto so šalviou


[ recept č. 49847 zo dňa  ]


Tekvicové rizoto so šalviou


POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg maslovej tekvice, 2 lyžice olivového oleja, šalvia, 1,5 l zeleninového horúceho vývaru, 50 g masla, soľ, mčk, 1 cibuľa nakrájaná nadrobno, 300 g ryže na rizoto, 150 ml bieleho vína, 50 g nastrúhaného parmezánu

POSTUP PRÍPRAVY

Úžasné jedlo. Recept z časopisu Apetit.
Ja som robila polovičnú dávku. Celkový rozpis je pre 4 osoby.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Tekvicu očistíme, pokrájame na drobné kocky. Tekvicu osolíme, okoreníme mčk, pridáme šalviu a 2 lyžice olivového oleja. Na plech dáme papier na pečenie, rozložíme tekvicu a pečieme pri teplote 200 stupňov do mäkka.
Na polovičke masla opražíme cibulu do mäkka.
Pridáme ryžu a chvíľu opražíme.
Pridáme víno a necháme a necháme vyvariť za neustáleho miešania.
Pokračujeme klasickým spôsobom. Po vyvretí vínka prídáme za naberačku vývaru, zase necháme vyvrieť, opäť pridáme naberačku vývaru .....pokračujeme kým máme vývar a ryža je mäkka.
Uvarené rizoto.
Zamiešame zostávajúce maslo.
Upečenú tekvicu si rozdelíme na 1/3 ktorú odložíme bokom a zostávajúce 2/3 rozmixujeme a so syrom primiešame do rizota. Rizoto podávame s upečenou tekvicou, ktorú sme si odložili bokom.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Penová Minnie na meniny | Tekvicové rizoto so šalviou | Krabička s obrúčkami na tortu. >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
gabika c. (mci) ID 16330, mimibazar.sk/mci (23.12.2012, 17:19)
baby aku ryzu pouzivate na rizoto?
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (25.12.2012, 15:08)
ja kupujem v M&Spencer ryžu na talianske rizoto,
ODPOVEDAŤ
gabika c. (mci) ID 16330, mimibazar.sk/mci (25.12.2012, 20:00)
super. dakujem za info. (Y)
ODPOVEDAŤ
Miroslava B. (mbroska) ID 49837, mimibazar.sk/mbroska (12.9.2012, 10:09)
Ďakujem za nápadík - spravím dnes na obed. Rizoto môžem akokoľvek a vždy.-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (12.9.2012, 16:49)
Mirka, dúfam že chutilo (L)
ODPOVEDAŤ
Miroslava B. (mbroska) ID 49837, mimibazar.sk/mbroska (12.9.2012, 17:20)
Áno Ivka, fantastikuš |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu