Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
Tekvicové rizoto so šalviou
[ recept č. 49847 zo dňa 11.9.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 kg maslovej tekvice, 2 lyžice olivového oleja, šalvia, 1,5 l zeleninového horúceho vývaru, 50 g masla, soľ, mčk, 1 cibuľa nakrájaná nadrobno, 300 g ryže na rizoto, 150 ml bieleho vína, 50 g nastrúhaného parmezánu
POSTUP PRÍPRAVY
Úžasné jedlo. Recept z časopisu Apetit. Ja som robila polovičnú dávku. Celkový rozpis je pre 4 osoby.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Tekvicu očistíme, pokrájame na drobné kocky. Tekvicu osolíme, okoreníme mčk, pridáme šalviu a 2 lyžice olivového oleja. Na plech dáme papier na pečenie, rozložíme tekvicu a pečieme pri teplote 200 stupňov do mäkka. |
![]() |
Na polovičke masla opražíme cibulu do mäkka. |
![]() |
Pridáme ryžu a chvíľu opražíme. |
![]() |
Pridáme víno a necháme a necháme vyvariť za neustáleho miešania. |
![]() |
Pokračujeme klasickým spôsobom. Po vyvretí vínka prídáme za naberačku vývaru, zase necháme vyvrieť, opäť pridáme naberačku vývaru .....pokračujeme kým máme vývar a ryža je mäkka. |
![]() |
Uvarené rizoto. |
![]() |
Zamiešame zostávajúce maslo. |
![]() |
Upečenú tekvicu si rozdelíme na 1/3 ktorú odložíme bokom a zostávajúce 2/3 rozmixujeme a so syrom primiešame do rizota. Rizoto podávame s upečenou tekvicou, ktorú sme si odložili bokom. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
gabika c. (mci) ID 16330, mimibazar.sk/mci (23.12.2012, 17:19) |
baby aku ryzu pouzivate na rizoto? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (25.12.2012, 15:08) |
ja kupujem v M&Spencer ryžu na talianske rizoto, |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | gabika c. (mci) ID 16330, mimibazar.sk/mci (25.12.2012, 20:00) |
super. dakujem za info.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Miroslava B. (mbroska) ID 49837, mimibazar.sk/mbroska (12.9.2012, 10:09) |
Ďakujem za nápadík - spravím dnes na obed. Rizoto môžem akokoľvek a vždy.-)  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (12.9.2012, 16:49) |
Mirka, dúfam že chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |