. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DETSKÉ ŠPECIALITY

Miinka K. (miinka) ID 45774
.
mimibazar.sk/miinka
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 10.5.2008
Naposledy: 11.3.2024 23:12
Aktualizácia: 19.10.2016 15:48
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 57
RODINNÉ FOTOGRAFIE 82
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 223
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 16 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

DETSKÉ ŠPECIALITY

Rybacie salonky v lístkovom ceste a medovo-horčicovým dresingom



POTREBNÉ PRÍSADY

rybie filé (4 ks) (ja som použila filé z morskej šťuky), 1 balík lístkového cesta, soľ, mleté čierne korenie (MČK), citron, maslo, vajíčko, sezam. Dresing: 2 dl sladkej smotany, 2 PL medu, 1 PL horčice, MČK, 1 dl kyslej smotany, 3 strúčiky cesnaku, maslo, škrob/hladká múka

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo si roztopíme, pridáme soľ, trochu MČK, a nastrúhanú kôru z polky citrona. Na pomúčenej doske rozvaľkáme polku lístkového cesta a rozkrojíme na 4 obdlžniky (ako na foto). Každý kus filé rozkrojíme na polku, čiže dostaneme 8 ks podlhovastých kúskov filé. Ponatierame alebo ponamáčame v pripravenej marináde a dávame na obdlžniky lístkového cesta. Zabalíme do tvaru saloniek (deti vám veľmi šikovne pomôžu) a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Takto postupujeme aj s druhou polkou líst. cesta a filé. Potrieme rozšľahaným vajíčkom (pridajte trochu soli), popicháme vidličkou a posypeme sezamom. Upečieme pri 180 C asi 20 min.
Medzitým si pripravte dresing. Na troche masla chvíľočku opražíme pretlačený cesnak, podlejeme sladkou smotanou, a potom pridáme všetky ostatné suroviny. Zahustíme škrobovou múčkou/alebo hladkou múkou rozmiešanou v troške mlieka, prevaríme a hotovo. Pri podávaní prelejeme dresingom rybku. Navzdory možno netypickej chuti deťom dresing s rybkou veľmi chutil a rybky v tvare saloniek zožali náramný úspech, verím že aj preto, že sa podieľali na príprave :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 27.9.2011, 13:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

Ovsená kaša s banánom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

(jemné) ovsené vločky - asi tretina sáčku (používam tie na foto), mlieko, štipka soli, vačší zrelý banán, za hrsť hrozienok, kúsok masla (asi za 1 PL), škorica, jablko alebo iné ovocie. Z tejto dávky vyjdú 4 porcie.

POSTUP PRÍPRAVY

Naša obľúbená verzia ovsenej kaše. Neskutočne dobré!
Jemné ovsené vločky v rajničke premyte, nechajte na nich trocha vody (naozaj len trocha na spodku) a začnite variť. Miešajte, aby neprihorela a po chvíľke pridajte mlieko. Priveďte do varu. Kaša začne hustnúť, stále miešajte a prilejte zas trocha mlieka. Pridajte štipku soli, posekaný vačší zrelší banán, umyté hrozienka, trocha škorice. zas pridajte podľa potreby mlieko. Kaša má byť redšia, nie veľmi hustá. Varte približne 15 minút, nech sa vločky aj banán úplne do jemna rozvaria. Na záver doslaďte a pridajte kúsok masla. Navrch môžete dať postrúhané jablko. Moje deti majú ovsenú kašu veľmi radi, robievam ju 2-3x do týždňa, keďže je nielen chutná, ale aj veľmi zdravá (pridané hrozienka navyše obsahujú dosť železa).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 45 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (26) posledné: 5.11.2017, 17:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

Krémová kalerábová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 menší kaleráb, 1 PL PH múky, olej, 1 dl smotany na varenie, žĺtok, solčanka. Na halušky hrubá múka, 1 vajíčko + bielok, posekaná petržlenová vňať, za malú lyžičku masla, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Rozmýšľala som, čo dobré a zdravé a hlavne s INOU chuťou uvariť môjmu 2-ročnému synátorovi, tak mi napadlo, že by som mohla zužitkovať kaleráb. Recept mám z knižky od Horeckej: Varíme deťom. Vyšla mi z toho chutná polievočka, s rýchlou nenáročnou prípravou. Kto nechce zápražku, môže vynechať a spraví zátrepku. Drobcovi chutila, preto tu receptík zverejňujem.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 8.6.2013, 11:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

Zasnežená palacinková torta z treného cesta



POTREBNÉ PRÍSADY

20 dk masla, 10 dk prášk. cukru, 150 g PH múky, 1 KL kypr. prášku, 3,5 dl mlieka, 5 vajíčok, 10 dk hrozienok, 2 jablká, 15 dk mletých orechov, 1 dl šťavy z akéhokoľvek ovocného kompotu (višne, ananás...) ale nemusí byť, pomarančový džem (ale akýkoľvek iný), 1 KL škorice, strúhaná kôra z 1 citrona

POSTUP PRÍPRAVY

VO FOTOPOSTUPE

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 20.9.2010, 15:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

Karfiolový nákyp so šunkou



POTREBNÉ PRÍSADY

olej, 2 PL hladkej múky, 0,25 l mlieka, asi 1 dl vody, 4 vajíčka, soľ, 1 stredne veľký karfiol, asi 100 g detskej/hydinovej šunky v celku, petržlen. vňať, 50 g tvrdého syra

POSTUP PRÍPRAVY

Karfiol uvaríme. Z oleja a múky pripravíme bledú zápražku, pridáme mlieko, stále chytro miešame, najlepšie metličkou, pridáme aj vodu ap ovaríme. Bešamel má byť stredne hustý. necháme vychladnúť. pridáme žltky, soľ, osobitne uvarený a na malé kúsky posekaný karfiol, nasekanú potržlen. vňať a šunku pokrájanú na malé kocky. nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov. Zmes dáme do vymastenej a ovsenými vločkami vysypanej formy/pekáča. Pečieme vo vyhriatej rúre na teplote 180 C asi 1 hodinu. vrch môže zhnednúť skôr, ale stred nemusí byť ešte celkom hotový, tak ho len prikryte papierom na pečenie. Krajáme až ked trocha vychladne, možeme posypať strúhaným syrom.
Namiesto 1 celého karfiolu môžeme dať 1/2 karfiolu a 1/2 brokolice, alebo len ku karfiolu pridať trocha brokolice.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 7.10.2010, 18:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

Špenátové palacinky so syrovo-šunkovou plnkou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

450 g mrazeného špenátu (1 balenie), asi 1/2 mlieka, soľ, mletý muškátový oriešok, 1 KL cukru, hladká múka, 2 vajíčka..... alebo akokoľvek robíte cesto na palacinky. asi 15 dk detskej/kuracej šunky v celku alebo nakrájaná

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravte si cesto na palacinky, ako vždy robievate, nech je však trochu hustejšie. trocha posoľte, cukor len 1 KL. pridajte štipku mletého orieška. Špenát rukou vyžmýkajte a tak pridajte k cestu. dobre premiešajte a hotovo. Pečieme na panvici, pred každou dalšou palacinkou pridajte trocha oleja.
plnku spravíte jednoducho tak, že šunku ponorným mixérom rozmixujete a primiešate k nej syrokrém.
Natierame na palacinky, zvinieme, môžeme posypať strúhaným syrom alebo strúhanou šunkou + smotana.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 18.2.2015, 15:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

Kel na spôsob mozočka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 cibuľa, olej, 400 g kelu, 1 PL strúhanky alebo ovsených vločiek, petržlen. vňať, soľ, 4- 5 vajíčok

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu posekanú nadrobno speníme na oleji na panvici, pridáme posekaný surový kel, osolíme, podlejeme troškou vody a dusíme. kontrolujeme množstvo vody, treba len toľko, aby sa kel dusil, neprihorel. ked zmäkne, ale je stále chrumkavý, pridáme vločky a vajíčka. Premiešame ako na praženicu alebo necháme v celku ako omeletu. Omeletu zvyknem aj otáčať, alebo prikryte panvicu po pridaní vajíčok vačšou pokrievkou. pozor, aby omeleta neprihorela.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 10.9.2010, 18:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

Detská sviečková


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

hovädzia roštenka, olej, solčanka, koreňová zelenina, 1 cibuľa, 0,25 l kyslej smotany, šťava z citrona

POSTUP PRÍPRAVY

Plátky roštenky naklepeme, opražíme na rozohriatom oleji a posypeme solčankou. Mrkvu, petržlen a zeler očistíme a nahrubo postrúhame. Cibuľa pokrájame nadrobno, speníme naoleji, pridáme postrúhanú zeleninu, podlejeme vodou, pridáme polku zelenin. bujonu, pridáme opražené mäso a udusíme do mäkka. Ked je hotové, vyberieme ho, zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérom a pridáme smotanu. dochutíme šťavou z citrona. Ak chceme pripraviť hustejšiu omáčku, pridáme spolu so zelenou aj 1-2 lyžice ovsených vločiek, alebo na záver zahustíme obilninovou instantnou kašou. Mäso vložíme nazad do omáčky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 17.11.2010, 8:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

Tvarohové guľôčky so slivkami



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g mäkkého tvarohu (ja som mala hrudkovitý), 40 g krupice, 50 g hrubej múky, 1 vajíčko, 10 g masla, soľ, slivky, marhule, čerešne... aké ovocie máte

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny zmiešame, vznikne nám lepkavé cesto. Tentoraz som použila slivky, ktoré som rozkrojila na štvrťky. Dajte zovrieť vodu, osoľte ju. Kúsky sliviek som balila cestom do tvaru guľôčky a dala variť. Ked vyplávajú na povrch, sú hotové. Poliala som ich roztopeným kúskom čokolády+trošku masla+mlieko na rozriedenie. Ale môžete použiť čokoľvek, napr. aj lekvár, trochu rozriedený vodou alebo sirupom to necháte prevrieť.
super rýchly a chutný olovrant alebo večera. Z uvedenej dávky vyšlo 14 guliek.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 45 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 12.9.2010, 8:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

Rýchla polievka z mletého mäsa



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g mletého bravčového/teľacieho/hovädzieho mäsa, 1 menšia cibuľa, 2 mrkvy, 1 petržlen, kúsok kalerábu, olej, soľ, vegeta, petržlen. vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Ak práve robíte fašírky alebo iné jedlo z mletého mäsa, kúsok odoberte a máte túto rýchlu, fajnú polievočku. Mäso dáme do studenej vody, privedieme do varu a varíme 30 minút za občasného premiešania. Osobitne opražime na oleji nadrobno posekanú cibuľu, na drobné kúsky nasekanú zeleninu (máme radi úplne drobné kúsky mrkvy ako napr. v sáčkove franc. polievke). Pridáme do vývaru, osolíme, ovegetíme a uvaríme do mäkka. Nakoniec polievku ozdobíme posekanou vňaťou. Ako cestoviny som použila drobné mušličky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 16 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu