končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 196 (zobrazuje sa 151-160) | << predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ďalšie >> |
DOMÁCA MEDICÍNA |
OrechovicaPOTREBNÉ PRÍSADY 20 zelených orechov,1L ražovice (vodka), 3 klinčeky, pomarančovú kôru z pol pomaranča, vanilku, 500g cukru, celú škoricu, 250ml vody POSTUP PRÍPRAVY Aj orech patrí k liečivým bylinám, čaj z orechových listov sa s úspechom používa pri cukrovke a proti žltačke. Silný zápar možno použiť pri silnom vypadávaní vlasov, pričom treba usilovne masírovať pokožku hlavy. Je výborným prostriedkom aj pri opätovne sa vyskytujúcich všiach. Čerstvé listy zaháňajú aj iný nažiadúci hmyz. Maceráty z listov sa používajú aj pri liečbe hnisavých nechtov, rachitických chorobách. Zápar je dobrý na mliečne vyrážky (u dojčiat), chrasty na hlave a svrab. Omývanie alebo kúpele pomáha proti uhrovitosti, vyrážkam, poteniu nôh, bielotoku. Výplachy sa robia pri zápale ústnej sliznice, pri chorobách ďasien, hrdla a hrtana. Z natrhaných zelených orechov na Jána (v polovici juna, musia sa dat lahko prepichnut)sa pripravuje vynikajuca orechovica, ktora precistuje zaludok, pecen a krv, odstranuje slabost zaludka a hnilobne procesy v crevach. Okrem toho je vynikajúcim prostriedkom proti hustnutiu krvi. V čase potreby sa uživa po 1 kávovej lyžičke. Na želanie pridávam tinktúry a zápary vhodné pri problémoch s vlasmi (hlavne ich vypadávanie): ZÁPAR Z ORECHOVÝCH LISTOV: 1 vrchovatá čajová lyžička na drobno pokrájaných listov sa zaparí (zaleje zovretou vodou) a krátko vylúhuje. Používa sa na masáž pokožky hlavy pri vypadávaní vlasov. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (20) posledné: 29.9.2013, 12:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Bylinkové sirupy - žihľavový, mätový, bazový, materinodúškový, medovkový, púpavový, lipový, agátový.....atď.POTREBNÉ PRÍSADY bylinky, cukor, kyselina citrónová, kyselina sorbová alebo konzervačný prípravok-môže sa vynechať, čítajte v obr.postupe POSTUP PRÍPRAVY Na jednu dávku : do väčšieho hrnca (ja mám 8 litrový) dáme do polovice bylinky, ale kľudne aj do plna, zasypeme 2kg cukru a nalejeme 2litre vody, 12,5 dkg kys. citrónovej (môže byť aj menej) a dva balíky kys. sorbovej (dávam na túto dávku len jeden balíček) nechať lúhovať 48 hodín, nie na slnku, ja to mávam v kuchyni, občas premiešať. Potom bylinky vyžmýkať a precediť cez gázu alebo husté sitko. Bylinky, ako mat.duska, ci baza pred luhovanim neumyvat, zmyje sa peľ a aróma. MATERINA DÚŠKA: sirup je veľmi dobrý pri prechladnutí aj na zažívacie ťažkosti ŽIHĽAVA DVOJDOMÁ: krvčistiaca, krvotvorná rastlina, vhodná na alergie LIPOVÝ KVET: vhodný na priedušky MATA PIEPORNÁ: podporuje trávenie a pôsobí osviežujúco MEDOVKA LEKÁRSKA: má ukľudňujúce a posilňujúce účinky FENIKEL OBYČAJNÝ: uľahčuje odkašlávanie, zvyšuje tvorbu mlieka a je proti nadúvaniu(neužívať nadmerne) Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 135 návštěvníkov) KOMENTÁRE (94) posledné: 31.5.2017, 15:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jahodové rezyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY jahody, piškótové cesto, nadstavovaný krém POSTUP PRÍPRAVY Rezy su z nefalsovaneho piskotoveho cesta: 6 bielok vyslahame so stipkou soli do tuha a zvlast vyslahme zltka so siestimi kopcovitymi polievkovymi lyzicami praskoveho cukru. Do vyslahanych zltkov dame 6 zarovnanych lyzic polohrubej muky a jednu-dve lyzice vyslahanych bielok, zamiesame poriadne a potom zlahka vmiesame cely sneh. Upecieme. Obrazkovy postup prípravy kremu mám v recepte na trojposchodovú jahodovú tortu s nadstavovaným krémom, tento recept je viacmenej pre inšpiráciu, miesto torty môžte skúsiť túto mňamotku, ja som ich po prvý krát v živote urobila z lesných jahôd, lebo moja mama básni, ža ako deti také mávali a že sú neprekonateľné, tak uvidíme..... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Vanilkové mlieko s obláčikmiPOTREBNÉ PRÍSADY 1l mlieka, 2 bielka, cukor,1 vanilkový cukor, 1 zlatý klas POSTUP PRÍPRAVY jednoduchý a hodí sa ak vám náhodou ostanú bielka OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 10.6.2008, 17:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Čerešňový džemPOTREBNÉ PRÍSADY čerešne, kryštálový cukor, želírovací prostriedok POSTUP PRÍPRAVY ...nuž, ani toto nie je recept na klasický, pravý a nefalšovaný džemík ako od mamicky alebo babicky........no možno pomôže aj iným nebáť sa urobiť si vlastný džem....nieje to vôbec také ťažké... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) KOMENTÁRE (32) posledné: 22.6.2015, 23:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Jahodový džemPOTREBNÉ PRÍSADY jahody, kryštálový cukor, želírovací prípravok POSTUP PRÍPRAVY nuž, toto nie je recept na klasický, pravý a nefalšovaný džemík ako od mamičky alebo babičky......tento recept pridávam hlavne kvôli mojej sesterničke, pretože má dve malé deti a nestíha stáť hodiny pri šporáku a hlavne ho ešte nikdy nerobila a bojí sa želírovača, ale pektín(ktorý spôsobuje želírovanie) je prírodný produkt, nachádza sa napr.v jablkách..........no možno pomôže aj iným nebáť sa urobiť si vlastný džem....jahody sa dosť kazia, takže ja si iný ani netrúfam zatiaľ robiť...možno časom..... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (22) posledné: 6.6.2015, 18:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Smotanovo-jahodová zmrzlinaPOTREBNÉ PRÍSADY liter čerstvých jahôd, 2 smotany na šľahanie, pr.cukor, vanilkový cukor.......a dopĺňam, že som skúsila dať aj 1jemný tvaroh a je to ešte lepšie.... POSTUP PRÍPRAVY veľmi jednoduchý... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov) KOMENTÁRE (54) posledné: 1.8.2010, 12:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Trojposchodová jahodová torta s najlepším nadstavovaným krémomPOTREBNÉ PRÍSADY Nadstavovaný krém: 1hrnček mlieka (250ml)+ 2PL polohrubej múky = uvariť kašu, 1 maslo (250g), 200g práškového cukru, trošku kys.citronóvej, jahody.......na takúto poschodovú treba krém z dvoch dávok POSTUP PRÍPRAVY Tentokrát som korpus piekla (pretože je len zo 6vajec a na všetky poschodia) podla Dagmar V.(onasi) recept na poleno, len nebolo mramorové.......ináč, ked som nevedela o MMB, tak som robievala piškótové klasické z 12 vajec, bez prášku do pečiva, minie sa ich veľa (vajec), ale taký korpus nemá páru!!!!je nadýchaný a jemný ako vatička......tortovú formu po bokoch nemastit, tam sa má cesto prilepit, aby nekleslo......táto tortička u nás vedie na celej čiare, ešte sa nikomu neprejedla, hoci ju najstaršiemu synovi robím od prvých narodenín (1.jún) celých sedemnásť rokov:))))keďže je vtedy sezóna jahôd, tak jemu vždy jahodovú..........................z uvedenej dávky robim aj jahodové rezy: 6 vajec, 6PLmuky, 6PLcukru, vyšľahám bielky zvlášť so štipkou soli, opatrne zmiešať s vyšlahanými žĺtkami s cukrom a múkou....plnka je úplne fantastická, ľahučká, nie veľmi maslová ani presladená.....uz som ju robila aj ananasovú, pomarančovú, či mandarinkovú...kto skúsi neobanuje. Viac v obrázkovom postupe. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 87 návštěvníkov) KOMENTÁRE (95) posledné: 8.6.2016, 21:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Fialový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO***2H polohrubej muky, 1H krystaloveho cukru, 1 vanilkovy puding v prasku,1 pr.do peciva, 1 vanilinovy cukor,1H mlieka, 3/4 H oleja, 1 jemny tvaroh 250g, 2 vajcia, 1deci mlieka. KREM***600g cucoriedok (kompot), 1 biela cokolada, 1 kysla smotana. PRVA POLEVA***1 creme (vid detail) alebo 2 kysle smotany, 1 vanilinovy cukor, 2PL pr.cukru. DRUHA POLEVA***1H stavy z cucoriedok, 1H mlieka, 3PL krystaloveho cukru, 1 zlaty klas, pol kavovej lyzicky kys.citronovej****H=hrncek = 250ml*** POSTUP PRÍPRAVY tento kolacik vznikol z inspiracii troch kolacikov a dva z nich mam v receptoch....cesto je z mokrej tvarohovej babovky, cucoriedkovy krem je z kolacika od kravicky Milky (len nie je pomixovany) a ten vrch je zase z kolacika, ktory my volame kivi zakusok, ale robime ho z hocijakeho ovocia.........postup nie je velmi narocny a vysledok je velmi mnaaaaaam OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 29.5.2008, 17:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Ľahučký letný šalátikPOTREBNÉ PRÍSADY mensi hlavkovy salat, 3 paradajky, zelene olivy, syr balkanskeho typu, olivovy olej, najlepsie panensky, kukuricne lupienky, sol, susena bazalka POSTUP PRÍPRAVY Dnes som si v chvilkovom zachvate diety spravila tento salat a namiesto krutonov, ako sa dnes vola opeceny chleba na kocky nakrajany:)))som tam nasypala kukuricne lupienky a vysledok bol velmi mnamkovy, najlepsie je ho jest hned, kym lupienky moc nezmaknu. Priprava je jednoducha, salat nakrajat na pasiky, paradajky na polkoliecka, olivy som mala plnene kapiou a dala som ich tam cele, ale mozu sa aj prekrojit a syr na kococky. Navrch lyzica kvalitneho olejicka, trochu susenej bazalky , soli, kukuricnych lupienkov a hotovo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 196 (zobrazuje sa 151-160) | << predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ďalšie >> |