končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 146 (zobrazuje sa 121-130) | << predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Krehké rohlíčky z kyslej smotanyPOTREBNÉ PRÍSADY 45 Dkg hladkej múky, 1 Hera, 200 ml kyslej smotany, štipka soli. Náplň: slivkový lekvár POSTUP PRÍPRAVY Zo všetkých ingrediencií v ypracujeme hladké cesto. Cesto som rozdelila na viacej častí a každú som vyvaľkala do kruhu. Ten som rozdelila na osminky, naplnila plnkou a stočila do rohlíčka. Piekla som na 180 C pokiaľ nezrúžoveli. Ihneď po upečení som ich obalila v zmesi práškového a vanilkového cukru. Tieto rohlíčky sa ničím pred pečením nepotierajú. Tento recept mám z českého MMB - ID 45446. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov) KOMENTÁRE (27) posledné: 14.1.2018, 11:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
VanilkáčkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 300 ml 10% smotany, 100 g masla, 50 g sadla - masti, 300 g polohrubej múky, 500 g hladkej múky, 150 g cukru, 3 vanilkové pudingové prášky, 2 žĺtka, 1 vajce, 1 kostka droždia, vanilkový cukor. POSTUP PRÍPRAVY V mise zmiešame smotanu, žĺtka, oba tuky, obe múky, cukor a vanilkové pudingy. Dôkladne vymiesime hladké cesto, ktoré necháme dôkladne nakysnúť. Po vykysnutí lyžicou odoberáme kúsky, z ktorých na jemne múkou posypanej doske ušúľame valček a stáčame do spirál, alebo rôznych iných tvarov. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme ešte pokysnúť a potom potierame rozšľahaným vajíčkom s troškou smotany. Posypeme vanilkovým cukrom a dáme piecť. Pečieme pri 200 C. Tento recept mi prišiel mailom a môžem len skonštatovať, že sú výborné. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 9.12.2009, 15:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Falošná štrúdľa - na nerozoznanie od ťahanejPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Toto je síce recept na neťahanú štrúdľu, ale chuťou veľmi pripomína tú pravú ťahanú. Mám ho od svojej svokry. 1 L hladkej múky Špeciál, 125 g masla, 1 celé vajce, 1 žĺtok, štipka soli, mlieko podľa potreby. Jablká, mak, práškový cukor. Neviem prečo sa múka meria na litre, ale rešpektujem pôvodný recept a meriam v odmerke. POSTUP PRÍPRAVY Zo všetkých surovín vypracujeme vláčne cesto, ktoré rozdelíme na štyri rovnaké diely. Z každého dôkladne vypracujeme hladký bochník, ktorý zľahka potrieme roztopeným maslom a necháme 1 hodinu odpočinúť na doske. Potom každý bochník na pomúčenej doske rozvaľkáme na tenulinký plát - ide to dobre a cesto sa dá vyvaľkať ozaj na tenko. Posypeme mletým makom, práškovým cukrom, strúhanými jabĺčkami. Pokvapkáme roztopeným maslom a zvinieme do štrúdle. Dáme na papier na pečenie a potrieme maslom. Pečieme pri 180 C, až povrch štrúdle zružovie. Potom znovu potrieme maslom a po vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Plniť môžeme samozrejme rôznymi náplňami - výborná je aj plnená višňami s makom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov) KOMENTÁRE (27) posledné: 17.11.2010, 7:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkové krémové želatínové rezyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 100 g práškového cukru, 100 g kryštálového cukru, 125 g polohrubej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, 25 g solamylu. Náplň: 750 ml mlieka, 100 g kryštálového cukru, 2 balíčky vanilkového pudingu, 250 g tvarohu, 250 ml šľahačkovej smotany, 20 g želatíny, 2 lyžice citrónovej šťavy, 3 jablká. POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky vyšľaháme s múčkovým cukrom do peny. Z bielkov a kryštálového cukru ušľaháme tuhý sneh. Potom obe hmoty spojíme a vmiešame múku s práškom do pečiva a solamylom. Plech vyložíme papierom na pečenie a naplníme cestom. Pečieme pri 200 C, upečené necháme vychladnúť. Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť. Tvaroh dôkladne vymiešame, po lyžiciach pridáme vychladnutý puding a dôkladne vyšľaháme. Pridáme vyšľahanú šľahačkovú smotanu a dôkladne premiešame. Želatínu namočíme do 100 ml vody, rozpustíme a 1/2 ešte teplej nalejeme do pudinkovej náplne. Potom rovnomerne rozotrieme na korpus. Jablká umyjeme a nakrájame aj so šupkou na tenké plátky. Rozložíme ich v dvoch vrstvách na náplň a potrieme zvyšnou ešte teplou želatínou, v ktorej sme rozmiešali citrónovú šťavu. Necháme v chladničke stuhnúť a potom krájame na štvorce tak, aby každý mal nahore plátok jabĺčka. Zdroj: časopis Vaříme ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 10.8.2009, 11:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohové buchty so žltými slivkamiPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 40 g droždia, 130 g kryštálového cukru, 200 ml mlieka, 500 g hladkej múky, štipka soli, 1 balíček vanilkového cukru, 2 vajcia, 100 g Hery, tuk na vymazanie pekáčika. Náplň: 250 g mäkkého tvarohu, 150 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 vajce, 300 g malých žltých sliviek. Na potretie: roztopené maslo POSTUP PRÍPRAVY Z rozdrobeného droždia, časti cukru a vlažného mlieka pripravíme kvások. Do väčšej misy dáme preosiatu hladkú múku, pridáme štipku soli, zvyšný cukor, vanilkový cukor, vajcia, zvyšné mlieko a vykysnutý kvások. Nakoniec pridáme roztopenú Heru a dôkladne vypracujeme na hladké cesto. Necháme ho cca 40 minút kysnúť na teplom mieste. Slivky odkôstkujeme. Pekáčik vymastíme tukom. Tvaroh zmiešame s vajcom, cukrom a vanilkovým cukrom. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plát silný cca 5 mm a rozkrájame na rovnaké štvorce. Každý kúsok cesta naplníme tvarohovou plnkou, na ktorú položíme jednu žltú slivku. Dobre zabalíme a naskladáme do vymasteného pekáčika spojom dole. Necháme ešte asi 15 minút kysnúť a potom ich potrieme roztopeným maslom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 180 C. Po upečení ich znovu potrieme roztopeným maslom a necháme vychladnúť v pekáčiku. Pred podávaním pocukrujeme. Zdroj: Rytmus života ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (6) posledné: 4.8.2009, 20:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Makové koláčiky so žltými slivkamiPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky, 200 ml vlažného mlieka, 1 kostka droždia, 100 g kryštálového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 3 žĺtky, 80 g masla, štipka soli. Náplň: 250 g mletého maku, 100 ml mlieka, 100 g práškového cukru, 1 lyžica masla. Drobenka: 20 g masla, 20 g kryštálového cukru, 20 g hrubej múky. Okrem toho 1 vajíčko na potretie a žlté slivky - špendlíky POSTUP PRÍPRAVY Klasickým spôsobom pripravíme kysnuté cesto, ktoré necháme na teplom mieste približne 30 minút kystnúť. Vykysnuté cesto rozkrájame približne na 30 kusov, z ktorých urobíme guličky. Rozložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a ešte necháme kysnúť približne 15 minút. Mletý mak zvaríme s cukrom, mliekom, maslom a necháme vychladnúť. Slivky odkôstkujeme - ja som si pomohla odkôstkovačom na čerešne. Spodkom pohárika namočeného v múke urobíme v každom kúsku jamku, ktorú vyplníme makovou plnkou. Na makovú plnku položíme žltú slivku a posypeme drobenkou. Okraje koláčou potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť na 180 C. Zdroj: Rytmus života ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Nepečená jahodová tortaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 200 g okrúhlych piškót, 800 g tvarohu - použila som Kapucín, 150 g práškového cukru, 500 g jahôd, 2 balíčky vanilkového cukru, 150 ml sľahačkovej smotany, 20 g želatíny, 70 g jahodového džemu, 1 stužovač šľahačky POSTUP PRÍPRAVY Polovičné množstvo tvarohu vymiešame s práškovým a 1 vanilkovým cukrom. Zvyšný tvaroh,nakrájané jahody a jahodový džem rozmixujeme. Pridáme vanilkový cukor. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so stužovačom šľahačky. Spolu so želatínou, ktorú pripravíme podľa návodu, zľahka primiešame do jahodovej masy. Tortovú formu vyskladáme piškótami, nalejeme jahodovú zmes, znovu pokladieme piškótami a nalejeme tvaroh vymiešaný s práškovým a vanilkovým cukrom. Ozdobíme a dáme stuhnúť do chladničky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 31.7.2009, 12:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Zavárané almy s baraními rohami a feferónkamiPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Nálev: nakladač, cukor, ocot. Cibuľa, cesnak, zeler, zelerová vňať, petržlenová vňať Almy, baranie rohy, feferónky, olej POSTUP PRÍPRAVY Nakladač pripravíme presne podľa návodu - nálev robím sladkokyslý, čiže pridávam aj cukor. Do každého pohára skladám baranie rohy, feferónky. Okrem toho dávam niekoľko koliesok cibule, cca 2 plátky zeleru, zelerovú a petržlenovú vňať a cesnak podľa chuti. Obyčajne to všetko ešte prekladám predvareným karfiolom, ale ten teraz na trhu nemali. Zalejem nálevom a pridám za kávovú lyžičku oleja. Sterilizujem na 80 C, cca 20 minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (11) posledné: 10.1.2014, 15:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ríbezľový koláč so smotanouPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g polohrubej múky, 1/4 sáčku prášku do pečiva, štipka soli, 75 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 125 g masla. Nápň: 750 g ríbezlí, 3 vajcia, 250 ml mlieka, 1 vanilkový cukor, 1 vanilkový puding, 100 g kryštálového cukru, 250 ml smotany na šľahanie, 60 g masla. POSTUP PRÍPRAVY Do misy dáme múku s práškom do pečiva a štipkou soli, pridáme kryštálový a vanilkový cukor, maslo. Dôkladne vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme odpočinúť do chladu minimálne 30 minút odpočinúť. Medzitým si pripravíme ríbezle. Koláčovú formu vystelieme papierom na pečenie. Z cesta vyvaľkáme guľatý plát, ktorý prenesieme do koláčovej formy - okraje vyvýšime. Mne sa to príliš nedarilo, cesto sa drobilo, tak som ho jednoducho rukou roztlačila - išlo to celkom ľahko. Vajcia rozšľaháme s 3 lyžicami mlieka a vanilkovým pudingovým práškom. Zvyšné mlieko, cukor, smotanu, maslo necháme v hrnci prejsť varom. Pridáme pudingovú zmes, dôkladne vymiešame a odstavíme z plameňa. Ríbezle rovnomerne rozložíme na cesto a zalejeme ich horúcou pudingovou zmesou. Pečieme pri 170 C zhruba 50 minút. Po upečení pocukrujeme, dôkladne necháme vychladnúť a krájame na rezy. Zdroj: časopis Vaříme z roku 2008 OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 20.7.2009, 19:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Rozpeky so slivkami a makomPOTREBNÉ PRÍSADY Prísady na cesto: 250 g hladkej múky, 250 g polohrubej múky, 250 ml mlieka, 42 g droždia, 2 žĺtky, 10 dkg Hery, 6 dkg cukru, 2 PL umu, štipka soli. 1,5 kg sliviek, 20 dkg mletého maku zmiešaného s práškovým cukrom, troška sadla, vajíčko na potretie. POSTUP PRÍPRAVY Kysnuté cesto pripravíme obvyklým spôsobom. Kysnúť necháme cca 1 hodinu. Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti. Plechy vystelieme papierom na pečenie - ja som použila plech na pečenie pizze. Rozvaľkáme na guľaté koláče asi o priemere 25 - 35 cm. Necháme ešte chvíľku podkystnúť. Medzitým odkôstkujeme slivky a pomelieme mak. Každý jeden koláč obložíme slivkami a posypeme mletým makom zmiešaným s práškovým cukrom podľa chuti. Pokvapkáme roztopeným sadlom alebo maslom. Okraje natrieme rozšľahaným vajíčkom - ja som potrela len roztopeným sadlom. Pečieme postupne v rúre na 160 C. Musím konštatovať, že tieto koláče sú vynikajúce - cesto je veľmi vláčne. Zdroj: český MMB OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 20.7.2009, 19:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 146 (zobrazuje sa 121-130) | << predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ďalšie >> |