. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Iveta S. (yvett) ID 11052
.
Oblasť: Senica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2007
Naposledy: 22.6.2021 16:37
Aktualizácia: 3.7.2011 20:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 22
RODINNÉ FOTOGRAFIE 69
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 146
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 146 (zobrazuje sa 121-130)<< predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Krehké rohlíčky z kyslej smotany



POTREBNÉ PRÍSADY

45 Dkg hladkej múky, 1 Hera, 200 ml kyslej smotany, štipka soli. Náplň: slivkový lekvár

POSTUP PRÍPRAVY

Zo všetkých ingrediencií v ypracujeme hladké cesto. Cesto som rozdelila na viacej častí a každú som vyvaľkala do kruhu. Ten som rozdelila na osminky, naplnila plnkou a stočila do rohlíčka. Piekla som na 180 C pokiaľ nezrúžoveli. Ihneď po upečení som ich obalila v zmesi práškového a vanilkového cukru.
Tieto rohlíčky sa ničím pred pečením nepotierajú.

Tento recept mám z českého MMB - ID 45446.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (27) posledné: 14.1.2018, 11:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Vanilkáčky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

300 ml 10% smotany, 100 g masla, 50 g sadla - masti, 300 g polohrubej múky, 500 g hladkej múky, 150 g cukru, 3 vanilkové pudingové prášky, 2 žĺtka, 1 vajce, 1 kostka droždia, vanilkový cukor.

POSTUP PRÍPRAVY

V mise zmiešame smotanu, žĺtka, oba tuky, obe múky, cukor a vanilkové pudingy. Dôkladne vymiesime hladké cesto, ktoré necháme dôkladne nakysnúť. Po vykysnutí lyžicou odoberáme kúsky, z ktorých na jemne múkou posypanej doske ušúľame valček a stáčame do spirál, alebo rôznych iných tvarov. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme ešte pokysnúť a potom potierame rozšľahaným vajíčkom s troškou smotany. Posypeme vanilkovým cukrom a dáme piecť. Pečieme pri 200 C.


Tento recept mi prišiel mailom a môžem len skonštatovať, že sú výborné.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (16) posledné: 9.12.2009, 15:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Falošná štrúdľa - na nerozoznanie od ťahanej


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Toto je síce recept na neťahanú štrúdľu, ale chuťou veľmi pripomína tú pravú ťahanú. Mám ho od svojej svokry. 1 L hladkej múky Špeciál, 125 g masla, 1 celé vajce, 1 žĺtok, štipka soli, mlieko podľa potreby. Jablká, mak, práškový cukor. Neviem prečo sa múka meria na litre, ale rešpektujem pôvodný recept a meriam v odmerke.

POSTUP PRÍPRAVY

Zo všetkých surovín vypracujeme vláčne cesto, ktoré rozdelíme na štyri rovnaké diely. Z každého dôkladne vypracujeme hladký bochník, ktorý zľahka potrieme roztopeným maslom a necháme 1 hodinu odpočinúť na doske. Potom každý bochník na pomúčenej doske rozvaľkáme na tenulinký plát - ide to dobre a cesto sa dá vyvaľkať ozaj na tenko. Posypeme mletým makom, práškovým cukrom, strúhanými jabĺčkami. Pokvapkáme roztopeným maslom a zvinieme do štrúdle. Dáme na papier na pečenie a potrieme maslom. Pečieme pri 180 C, až povrch štrúdle zružovie. Potom znovu potrieme maslom a po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

Plniť môžeme samozrejme rôznymi náplňami - výborná je aj plnená višňami s makom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (27) posledné: 17.11.2010, 7:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablkové krémové želatínové rezy


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 100 g práškového cukru, 100 g kryštálového cukru, 125 g polohrubej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, 25 g solamylu. Náplň: 750 ml mlieka, 100 g kryštálového cukru, 2 balíčky vanilkového pudingu, 250 g tvarohu, 250 ml šľahačkovej smotany, 20 g želatíny, 2 lyžice citrónovej šťavy, 3 jablká.

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky vyšľaháme s múčkovým cukrom do peny. Z bielkov a kryštálového cukru ušľaháme tuhý sneh. Potom obe hmoty spojíme a vmiešame múku s práškom do pečiva a solamylom. Plech vyložíme papierom na pečenie a naplníme cestom. Pečieme pri 200 C, upečené necháme vychladnúť.
Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť. Tvaroh dôkladne vymiešame, po lyžiciach pridáme vychladnutý puding a dôkladne vyšľaháme. Pridáme vyšľahanú šľahačkovú smotanu a dôkladne premiešame. Želatínu namočíme do 100 ml vody, rozpustíme a 1/2 ešte teplej nalejeme do pudinkovej náplne. Potom rovnomerne rozotrieme na korpus. Jablká umyjeme a nakrájame aj so šupkou na tenké plátky. Rozložíme ich v dvoch vrstvách na náplň a potrieme zvyšnou ešte teplou želatínou, v ktorej sme rozmiešali citrónovú šťavu. Necháme v chladničke stuhnúť a potom krájame na štvorce tak, aby každý mal nahore plátok jabĺčka.

Zdroj: časopis Vaříme

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 10.8.2009, 11:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohové buchty so žltými slivkami


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 40 g droždia, 130 g kryštálového cukru, 200 ml mlieka, 500 g hladkej múky, štipka soli, 1 balíček vanilkového cukru, 2 vajcia, 100 g Hery, tuk na vymazanie pekáčika. Náplň: 250 g mäkkého tvarohu, 150 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 vajce, 300 g malých žltých sliviek. Na potretie: roztopené maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Z rozdrobeného droždia, časti cukru a vlažného mlieka pripravíme kvások. Do väčšej misy dáme preosiatu hladkú múku, pridáme štipku soli, zvyšný cukor, vanilkový cukor, vajcia, zvyšné mlieko a vykysnutý kvások.
Nakoniec pridáme roztopenú Heru a dôkladne vypracujeme na hladké cesto. Necháme ho cca 40 minút kysnúť na teplom mieste. Slivky odkôstkujeme. Pekáčik vymastíme tukom. Tvaroh zmiešame s vajcom, cukrom a vanilkovým cukrom. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plát silný cca 5 mm a rozkrájame na rovnaké štvorce. Každý kúsok cesta naplníme tvarohovou plnkou, na ktorú položíme jednu žltú slivku. Dobre zabalíme a naskladáme do vymasteného pekáčika spojom dole. Necháme ešte asi 15 minút kysnúť a potom ich potrieme roztopeným maslom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 180 C. Po upečení ich znovu potrieme roztopeným maslom a necháme vychladnúť v pekáčiku. Pred podávaním pocukrujeme.

Zdroj: Rytmus života

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (6) posledné: 4.8.2009, 20:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Makové koláčiky so žltými slivkami


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky, 200 ml vlažného mlieka, 1 kostka droždia, 100 g kryštálového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 3 žĺtky, 80 g masla, štipka soli. Náplň: 250 g mletého maku, 100 ml mlieka, 100 g práškového cukru, 1 lyžica masla. Drobenka: 20 g masla, 20 g kryštálového cukru, 20 g hrubej múky. Okrem toho 1 vajíčko na potretie a žlté slivky - špendlíky

POSTUP PRÍPRAVY

Klasickým spôsobom pripravíme kysnuté cesto, ktoré necháme na teplom mieste približne 30 minút kystnúť.
Vykysnuté cesto rozkrájame približne na 30 kusov, z ktorých urobíme guličky. Rozložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a ešte necháme kysnúť približne 15 minút.
Mletý mak zvaríme s cukrom, mliekom, maslom a necháme vychladnúť. Slivky odkôstkujeme - ja som si pomohla odkôstkovačom na čerešne. Spodkom pohárika namočeného v múke urobíme v každom kúsku jamku, ktorú vyplníme makovou plnkou. Na makovú plnku položíme žltú slivku a posypeme drobenkou.
Okraje koláčou potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť na 180 C.

Zdroj: Rytmus života

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Nepečená jahodová torta


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

200 g okrúhlych piškót, 800 g tvarohu - použila som Kapucín, 150 g práškového cukru, 500 g jahôd, 2 balíčky vanilkového cukru, 150 ml sľahačkovej smotany, 20 g želatíny, 70 g jahodového džemu, 1 stužovač šľahačky

POSTUP PRÍPRAVY

Polovičné množstvo tvarohu vymiešame s práškovým a 1 vanilkovým cukrom. Zvyšný tvaroh,nakrájané jahody a jahodový džem rozmixujeme. Pridáme vanilkový cukor. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so stužovačom šľahačky. Spolu so želatínou, ktorú pripravíme podľa návodu, zľahka primiešame do jahodovej masy.
Tortovú formu vyskladáme piškótami, nalejeme jahodovú zmes, znovu pokladieme piškótami a nalejeme tvaroh vymiešaný s práškovým a vanilkovým cukrom. Ozdobíme a dáme stuhnúť do chladničky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 31.7.2009, 12:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zavárané almy s baraními rohami a feferónkami


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Nálev: nakladač, cukor, ocot. Cibuľa, cesnak, zeler, zelerová vňať, petržlenová vňať Almy, baranie rohy, feferónky, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Nakladač pripravíme presne podľa návodu - nálev robím sladkokyslý, čiže pridávam aj cukor.

Do každého pohára skladám baranie rohy, feferónky. Okrem toho dávam niekoľko koliesok cibule, cca 2 plátky zeleru, zelerovú a petržlenovú vňať a cesnak podľa chuti. Obyčajne to všetko ešte prekladám predvareným karfiolom, ale ten teraz na trhu nemali. Zalejem nálevom a pridám za kávovú lyžičku oleja.

Sterilizujem na 80 C, cca 20 minút.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (11) posledné: 10.1.2014, 15:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ríbezľový koláč so smotanou



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g polohrubej múky, 1/4 sáčku prášku do pečiva, štipka soli, 75 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 125 g masla. Nápň: 750 g ríbezlí, 3 vajcia, 250 ml mlieka, 1 vanilkový cukor, 1 vanilkový puding, 100 g kryštálového cukru, 250 ml smotany na šľahanie, 60 g masla.

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy dáme múku s práškom do pečiva a štipkou soli, pridáme kryštálový a vanilkový cukor, maslo. Dôkladne vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme odpočinúť do chladu minimálne 30 minút odpočinúť.
Medzitým si pripravíme ríbezle. Koláčovú formu vystelieme papierom na pečenie. Z cesta vyvaľkáme guľatý plát, ktorý prenesieme do koláčovej formy - okraje vyvýšime. Mne sa to príliš nedarilo, cesto sa drobilo, tak som ho jednoducho rukou roztlačila - išlo to celkom ľahko. Vajcia rozšľaháme s 3 lyžicami mlieka a vanilkovým pudingovým práškom. Zvyšné mlieko, cukor, smotanu, maslo necháme v hrnci prejsť varom. Pridáme pudingovú zmes, dôkladne vymiešame a odstavíme z plameňa. Ríbezle rovnomerne rozložíme na cesto a zalejeme ich horúcou pudingovou zmesou.
Pečieme pri 170 C zhruba 50 minút.
Po upečení pocukrujeme, dôkladne necháme vychladnúť a krájame na rezy.

Zdroj: časopis Vaříme z roku 2008

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 20.7.2009, 19:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rozpeky so slivkami a makom



POTREBNÉ PRÍSADY

Prísady na cesto: 250 g hladkej múky, 250 g polohrubej múky, 250 ml mlieka, 42 g droždia, 2 žĺtky, 10 dkg Hery, 6 dkg cukru, 2 PL umu, štipka soli. 1,5 kg sliviek, 20 dkg mletého maku zmiešaného s práškovým cukrom, troška sadla, vajíčko na potretie.

POSTUP PRÍPRAVY

Kysnuté cesto pripravíme obvyklým spôsobom. Kysnúť necháme cca 1 hodinu. Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti. Plechy vystelieme papierom na pečenie - ja som použila plech na pečenie pizze.
Rozvaľkáme na guľaté koláče asi o priemere 25 - 35 cm. Necháme ešte chvíľku podkystnúť. Medzitým odkôstkujeme slivky a pomelieme mak. Každý jeden koláč obložíme slivkami a posypeme mletým makom zmiešaným s práškovým cukrom podľa chuti. Pokvapkáme roztopeným sadlom alebo maslom. Okraje natrieme rozšľahaným vajíčkom - ja som potrela len roztopeným sadlom.
Pečieme postupne v rúre na 160 C.

Musím konštatovať, že tieto koláče sú vynikajúce - cesto je veľmi vláčne.

Zdroj: český MMB

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 20.7.2009, 19:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 146 (zobrazuje sa 121-130)<< predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu