končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 146 (zobrazuje sa 111-120) | << predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čokoládoví slimáci z krehkého cestaPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g hladkej múky, 200 g masla, 100 g práškového cukru, strúhaná kôra z 1 citróna, 1/2 balíčka vanilkového cukru, lyžička práčku do pečiva, štipka soli, 2 lyžice jemne strúhanej čokolády, 1 balíček vanilkového cukru. Okrem toho žĺtok na potretie. POSTUP PRÍPRAVY Z múky, prášku do pečiva, 1/2 balíčka vanilkového cukru, štipky soli, citrónovej kôry a masla vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na dva rovnaké diely. Do jedného zapracujeme vanilku, do druhého jemne strúhanú čokoládu. Obe cestá dáme odpočinúť na 1 hodinu do chladničky. Po 1 hodine ich vyberieme z chladničky a každé zvlášť vyvaľkáme cez fóliu na plát o hrúbke 3 mm. Vanilkový plát potrieme žĺtkom, zakryjeme čokoládovým plátom, prejdeme ešte raz valčekom a potrieme žĺtkom. Zavinieme do závinu. Nakrájame na 0,5 - 1 cm kolieska, ktoré rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Kolieska potrieme žĺtkom a mali by sa posypať hrubo nasekaným kostkovým cukrom - ja som tento krok vynechala. Pečieme v predhriatej rúre pri 190 C 10 - 12 minút. Po upečení necháme vychladnúť na plechu. Sú veľmi krehké a vláčne. Z tejto dávky mi vyšlo cca 50 ks slimáčikov Zdroj: Časopis "Dobrou chuť" ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Bleskové koláčikyPOTREBNÉ PRÍSADY 370 g polohrubej múky, 125 g masla, 50 g kryštálového cukru, 1 vajce, 0,6 dcl vlažného mlieka, 30 g droždia, 1 balíček vanilkového cukru. Na plnku: 250 g tvarohu, 1 vajce, vanilkový cukor, 1 PL pudingového prášku, 100 g práškového cukru. Ovocie POSTUP PRÍPRAVY Sú síce z kysnutého cesta, ale nedajte sa pomýliť. Tieto super koláčiky totižto nepotrebujú na kysnutie vôbec žiaden čas. Všetky suroviny na cesto musia mať rovnakú izbovú teplotu. Droždie rozmiešame v mlieku a s oboma druhmi cukrov. Do misky preosejeme múku, pridáme vajce, štipku soli, maslo, rozmiešané droždie v mlieku. Dôkladne vypracujeme cesto. Cesto ihneď po vypracovaní rozvaľkáme na plát. Guľatou formičkou povykrajujeme kolieska, ktoré rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Tvaroh dôkladne vymiešame s cukrami, vajcom a pudingovým práškom. Ja som použila jahodový pudingový prášok. Na každé koliesko dáme lyžičku náplne, do ktorej vtlačíme ovocie. V mojom prípade to boli jahody a višne. Náplň môžeme dať aj do zdobiaceho vrecka a nastriekať na kolieska. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (12) posledné: 19.8.2010, 8:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jabĺčkovo - makový mriežkovaný závinPOTREBNÉ PRÍSADY Na 1 závin potrebujeme: 250 g hladkej múky, 100 g masla, 2 žĺtky, 125 ml mlieka, 40 g droždia, štipku soli. Na plnku: 200 g pomletého maku, 100 g kryštálového cukru, 150 ml mlieka, 400 g nastrúhaných jabĺk, 50 g kryštálového cukru. Na potretie: jedno vajce, troška mlieka. POSTUP PRÍPRAVY Kúpila som si mriežkovací valček a tak som ho chcela vyskúšať. Z mlieka, štipky soli, cukru a droždia si pripravíme kvások. Do misky dáme múku, maslo žĺtky, mlieko a vykysnutý kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme 30 minút odležať. Medzitým si pripravíme plnku: Do teplého mlieka pridáme pomletý mak, cukor a spolu zvaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Očistené a nastrúhané jablká podusíme s cukrom. Cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie - postupovala som podľa tohto postupu akurát miesto fólie som použila papier na pečenie: http://foto.dama.cz/foto.php?f=636807. Na jednu polovicu závinu rozotrieme makovú plnku, na ňu navrstvíme podusené jabĺčka. Druhú polovicu cesta prerežieme mriežkovacím valčekom. Túto polovicu za pomoci papiera na pečenie prehrnieme na náplň. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, do ktorého pridáme troška mlieka. Piekla som na 200 C. Bol to môj úplne prvý pokus s mriežkovaním a podľa toho to tak aj dopadlo. Mala som závin dosť široký a tak som ho krájala na trojuholníky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 9.11.2009, 20:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Slané keksíkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g masla, 300 g polohrubej múky, 1 ČL soli, 1 ČL prášku do pečiva, 1 kyslá smotana, 250 g tvarohu, 4 trojuholníky syra. Okrem toho vajíčko na potieranie. POSTUP PRÍPRAVY Všetky ingrediencie zmiesime a vypracujeme hladké cesto. Cesto rozvaľkáme cca na 0,5 cm hrúbku a vykrajujeme keksíky. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme buď makom alebo kmínom, sezamom, ľanovým semienkom. Pečieme cca 20 minút pri 180 C. Zdroj: internet ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 28.12.2010, 16:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Zázvorníky, ktoré veľmi rýchlo zmäknúPOTREBNÉ PRÍSADY 35 dkg hladkej múky, 25 dkg práškového cukru, 3/4 balíčka zázvoru (ja som dala o troška menej, nakoľko s týmto množstvom sa mi zdali veľmi korenisté), 5 dkg masla, 2 vajcia, 1 lyžička salajky (amónium, jelenia soľ). Papier na pečenie. POSTUP PRÍPRAVY Zo všetkých surovín dôkladne vypracujeme cesto. Chvíľku to síce trvá, ale ide to. Ak by nebolo cesto kompaktné, tak sa môže pridať troška masla, cca 2 dkg - nie viac. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 2- 3 mm a vykrojíme formičkami zázvorníky. Dáme na plechy vystlané papierom na pečenie a necháme sušiť do rána na plechoch. Moja mamka vraví, že čím viacej sú usušené, tým budú lepšie. Ja som ich vykrajovala večer a piekla na druhý deň po obede. Piekla som cca 10 min. pri teplote 200 C - každá rúra však pečie inak, preto treba sledovať. Keď zružovejú na povrchu, tak sú upečené. Tento recept mám z českého MMB od Pavlína S. (pauline) ID 5251. A táto pani písala, že na tomto recepte je najlepšie to, že sa zázvorníky nemusia piecť dlho dopredu, aby zmäkli, že sú mäkké hneď ako vychladnú. Keďže som ich piekla už tri krát, môžem jej slová len potvrdiť a poďakovať jej za skvelý receptík. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) KOMENTÁRE (44) posledné: 9.12.2019, 8:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kakaové rezy s tvarohom a jabĺčkamiPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto (drobenka): 500 g polohrubej múky, 1/2 sáčika prášku do pečiva, 200 g práškového cukru, 200 g masla, 1 vajce, 2 polievkové lyžice kakaa. Plnka: 500 g tvarohu, 100 g práškového cukru, 1 vajce, 1 vanilkový cukor, 1/2 l mlieka, 1 vanilkový puding. 1 kg nastrúhaných jabĺk, škorica, madľové a kokosové lupienky, trocha rumu. POSTUP PRÍPRAVY Z prísad na cesto urobiť drobenku. Tú potom rozprostrieme na vymastený a kokosom vysypaný plech. Všetky prísady na plnku dôkladne vyšľaháme - netreba sa báť veľmi riedkej konzistencie - tak to má byť. Plnku vylejeme na drobenku na plechu a husto pokladieme nastrúhanými jabĺčkami. Posypeme škoricou a kokosovými a mandľovými lupienkami. Pokropíme rumom a dáme piecť na 180 C cca 40 - 45 minút. Po upečení necháme dôkladne vychladnúť a až potom krájame na rezy. Zdroj: www.dama.cz ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 28.9.2009, 19:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCA MEDICÍNA |
Program na zmenšenie fotografiíPOTREBNÉ PRÍSADY Našla som program, kde sa veľmi ľahko dajú zmenšiť fotografie. POSTUP PRÍPRAVY http://fotky.tomino.sk/ Do maximálnej širky alebo výšky je potrebné zadať: 640. Možno to niekomu pomôže. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 29.9.2012, 21:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Mešce z lístkového cesta plnené tvarohovo-lekvárovou plnkouPOTREBNÉ PRÍSADY Lístkové cesto - 500 g. Plnka I.: 250 g tvarohu, 100 g cukru, 1 žĺtok, 1 vanilkový cukor, citrónová kôra. Plnka II.: 200 g slivkového lekváru, 60 g cukru, 1 lyžica rumu, 3 lyžice strúhaného perníka na zahustenie, 1/2 lyžičky škorice. 1 vajce na potieranie POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na plátky hrubý cca 3 mm. Nakrájame z neho štvorce o veľkosti 10x10 cm. Na stred každého dáme najskôr náplň č.1 a na túto náplň dáme náplň č.2. Zoberieme všetky rožky a dôkladne stlačíme, čím vytvoríme mešec. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vajíčkom. V pôvodnom recepte sa píše, že sa majú posypať mandlovými lupienkami, ale keďže som ich nemala, tak som tento krok vynechala. Pečieme na 180 C cca 25 minút. Po upečení som ich mierne pocukrovala. Zdroj: http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/rezy-a-buchty - mierne upravené Je to rýchle, jednoduché a veľmi dobré, môžem len a len odporúčať OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 17.4.2010, 17:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Orechový slimák z tvarohového cesta šup-šupPOTREBNÉ PRÍSADY 350 g hladkej múky, 120 g masla, 250 g mäkkého tvarohu, 1 vajce, 100 ml mlieka, pol lyžičky octu, štipka soli. Náplň: 200 ml mlieka, 300 g mletých orechov, 50 g masla, 1 vanilkový cukor, cukor a rum podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame múku, vajce, ocot, mlieko, tvaroh, soľ a tuk a vypracujeme vláčne cesto. Pripravíme si náplň. Do vriaceho mlieka s maslom nasypeme mleté orechy, vanilkový cukor a varíme do požadovanej hustoty. Dochutíme cukrom a rumom podľa chuti. Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik, potrieme vychladnutou náplňou. Zvinieme, stočíme do slimáka, prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri 180 C do rúžova. Vychladnuté pocukrujeme. Vyfotografovaný je vlastne len zbytok - pustili sa mi do toho skôr, ako som stihla fotiť. Moja mužnejšia polovička ohodnotila tento môj výtvor ako super koláčik, kde je viacej orechov ako cesta. S cestom sa mi veľmi dobre pracovalo a je to múčnik, ktorý je rýchlo hotový. Zdroj: http://www.recepty.czweb.org/ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 30.5.2010, 20:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Lekvárové kvetinky a buchtičkyPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g polohrubej múky, droždie, štipka soli, 2 vajcia, 1/4 l mlieka, 12 kávových lyžičiek kryštálového cukru, 2 dcl oleja. Náplň: slivkový lekvár, 1/2 lyžičičky mletého badyánu, lyžica rumu. Drobenka POSTUP PRÍPRAVY Do misy nasypeme múku, pridáme cukor a mlieko, do ktorého rozdrobíme droždie. Počkáme kým vzdíde kvások. Potom pridáme ostatné ingrediencie a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme dôkladne vykysnúť. Z vykysnutého cesta lyžicou vykrajujeme kúsky, z ktorých vyformujeme guličku. Tú položíme na múkou posypanú dosku a mierne sploštíme. Na každý kúsok dáme troška lekváru, ktorý sme dobre vymiešali s rumom a badyánom. Znovu vytvarujeme guličku , položíme, mierne sploštíme a po obvode päť krát narežieme a vzniknuté cípy pomúčenými prstami stisneme do špičky. Prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme drobenkou. Pečieme na 200 C asi 12 minút do ružova. Pri buchtičkách vynecháme krok s narezaním po obvode. Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 8.9.2009, 20:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 146 (zobrazuje sa 111-120) | << predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ďalšie >> |