. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Iveta S. (yvett) ID 11052
.
Oblasť: Senica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2007
Naposledy: 22.6.2021 16:37
Aktualizácia: 3.7.2011 20:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 22
RODINNÉ FOTOGRAFIE 69
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 146
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 146 (zobrazuje sa 111-120)<< predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Čokoládoví slimáci z krehkého cesta



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g hladkej múky, 200 g masla, 100 g práškového cukru, strúhaná kôra z 1 citróna, 1/2 balíčka vanilkového cukru, lyžička práčku do pečiva, štipka soli, 2 lyžice jemne strúhanej čokolády, 1 balíček vanilkového cukru. Okrem toho žĺtok na potretie.

POSTUP PRÍPRAVY

Z múky, prášku do pečiva, 1/2 balíčka vanilkového cukru, štipky soli, citrónovej kôry a masla vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na dva rovnaké diely. Do jedného zapracujeme vanilku, do druhého jemne strúhanú čokoládu. Obe cestá dáme odpočinúť na 1 hodinu do chladničky.
Po 1 hodine ich vyberieme z chladničky a každé zvlášť vyvaľkáme cez fóliu na plát o hrúbke 3 mm.
Vanilkový plát potrieme žĺtkom, zakryjeme čokoládovým plátom, prejdeme ešte raz valčekom a potrieme žĺtkom. Zavinieme do závinu. Nakrájame na 0,5 - 1 cm kolieska, ktoré rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Kolieska potrieme žĺtkom a mali by sa posypať hrubo nasekaným kostkovým cukrom - ja som tento krok vynechala. Pečieme v predhriatej rúre pri 190 C 10 - 12 minút. Po upečení necháme vychladnúť na plechu.
Sú veľmi krehké a vláčne. Z tejto dávky mi vyšlo cca 50 ks slimáčikov

Zdroj: Časopis "Dobrou chuť"

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Bleskové koláčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

370 g polohrubej múky, 125 g masla, 50 g kryštálového cukru, 1 vajce, 0,6 dcl vlažného mlieka, 30 g droždia, 1 balíček vanilkového cukru. Na plnku: 250 g tvarohu, 1 vajce, vanilkový cukor, 1 PL pudingového prášku, 100 g práškového cukru. Ovocie

POSTUP PRÍPRAVY

Sú síce z kysnutého cesta, ale nedajte sa pomýliť. Tieto super koláčiky totižto nepotrebujú na kysnutie vôbec žiaden čas.


Všetky suroviny na cesto musia mať rovnakú izbovú teplotu.
Droždie rozmiešame v mlieku a s oboma druhmi cukrov. Do misky preosejeme múku, pridáme vajce, štipku soli, maslo, rozmiešané droždie v mlieku. Dôkladne vypracujeme cesto. Cesto ihneď po vypracovaní rozvaľkáme na plát. Guľatou formičkou povykrajujeme kolieska, ktoré rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Tvaroh dôkladne vymiešame s cukrami, vajcom a pudingovým práškom. Ja som použila jahodový pudingový prášok.
Na každé koliesko dáme lyžičku náplne, do ktorej vtlačíme ovocie. V mojom prípade to boli jahody a višne.
Náplň môžeme dať aj do zdobiaceho vrecka a nastriekať na kolieska.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (12) posledné: 19.8.2010, 8:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jabĺčkovo - makový mriežkovaný závin



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 1 závin potrebujeme: 250 g hladkej múky, 100 g masla, 2 žĺtky, 125 ml mlieka, 40 g droždia, štipku soli. Na plnku: 200 g pomletého maku, 100 g kryštálového cukru, 150 ml mlieka, 400 g nastrúhaných jabĺk, 50 g kryštálového cukru. Na potretie: jedno vajce, troška mlieka.

POSTUP PRÍPRAVY

Kúpila som si mriežkovací valček a tak som ho chcela vyskúšať.

Z mlieka, štipky soli, cukru a droždia si pripravíme kvások. Do misky dáme múku, maslo žĺtky, mlieko a vykysnutý kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme 30 minút odležať.
Medzitým si pripravíme plnku: Do teplého mlieka pridáme pomletý mak, cukor a spolu zvaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Očistené a nastrúhané jablká podusíme s cukrom.
Cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie - postupovala som podľa tohto postupu akurát miesto fólie som použila papier na pečenie: http://foto.dama.cz/foto.php?f=636807.
Na jednu polovicu závinu rozotrieme makovú plnku, na ňu navrstvíme podusené jabĺčka. Druhú polovicu cesta prerežieme mriežkovacím valčekom. Túto polovicu za pomoci papiera na pečenie prehrnieme na náplň. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, do ktorého pridáme troška mlieka. Piekla som na 200 C.

Bol to môj úplne prvý pokus s mriežkovaním a podľa toho to tak aj dopadlo. Mala som závin dosť široký a tak som ho krájala na trojuholníky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (4) posledné: 9.11.2009, 20:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Slané keksíky



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g masla, 300 g polohrubej múky, 1 ČL soli, 1 ČL prášku do pečiva, 1 kyslá smotana, 250 g tvarohu, 4 trojuholníky syra. Okrem toho vajíčko na potieranie.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky ingrediencie zmiesime a vypracujeme hladké cesto. Cesto rozvaľkáme cca na 0,5 cm hrúbku a vykrajujeme keksíky. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme buď makom alebo kmínom, sezamom, ľanovým semienkom.
Pečieme cca 20 minút pri 180 C.

Zdroj: internet

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 28.12.2010, 16:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Zázvorníky, ktoré veľmi rýchlo zmäknú



POTREBNÉ PRÍSADY

35 dkg hladkej múky, 25 dkg práškového cukru, 3/4 balíčka zázvoru (ja som dala o troška menej, nakoľko s týmto množstvom sa mi zdali veľmi korenisté), 5 dkg masla, 2 vajcia, 1 lyžička salajky (amónium, jelenia soľ). Papier na pečenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Zo všetkých surovín dôkladne vypracujeme cesto. Chvíľku to síce trvá, ale ide to. Ak by nebolo cesto kompaktné, tak sa môže pridať troška masla, cca 2 dkg - nie viac.
Cesto vyvaľkáme na hrúbku 2- 3 mm a vykrojíme formičkami zázvorníky. Dáme na plechy vystlané papierom na pečenie a necháme sušiť do rána na plechoch. Moja mamka vraví, že čím viacej sú usušené, tým budú lepšie. Ja som ich vykrajovala večer a piekla na druhý deň po obede. Piekla som cca 10 min. pri teplote 200 C - každá rúra však pečie inak, preto treba sledovať. Keď zružovejú na povrchu, tak sú upečené.

Tento recept mám z českého MMB od Pavlína S. (pauline) ID 5251.
A táto pani písala, že na tomto recepte je najlepšie to, že sa zázvorníky nemusia piecť dlho dopredu, aby zmäkli, že sú mäkké hneď ako vychladnú. Keďže som ich piekla už tri krát, môžem jej slová len potvrdiť a poďakovať jej za skvelý receptík.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (44) posledné: 9.12.2019, 8:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kakaové rezy s tvarohom a jabĺčkami



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto (drobenka): 500 g polohrubej múky, 1/2 sáčika prášku do pečiva, 200 g práškového cukru, 200 g masla, 1 vajce, 2 polievkové lyžice kakaa. Plnka: 500 g tvarohu, 100 g práškového cukru, 1 vajce, 1 vanilkový cukor, 1/2 l mlieka, 1 vanilkový puding. 1 kg nastrúhaných jabĺk, škorica, madľové a kokosové lupienky, trocha rumu.

POSTUP PRÍPRAVY

Z prísad na cesto urobiť drobenku. Tú potom rozprostrieme na vymastený a kokosom vysypaný plech.
Všetky prísady na plnku dôkladne vyšľaháme - netreba sa báť veľmi riedkej konzistencie - tak to má byť.

Plnku vylejeme na drobenku na plechu a husto pokladieme nastrúhanými jabĺčkami. Posypeme škoricou a kokosovými a mandľovými lupienkami. Pokropíme rumom a dáme piecť na 180 C cca 40 - 45 minút. Po upečení necháme dôkladne vychladnúť a až potom krájame na rezy.

Zdroj: www.dama.cz

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 28.9.2009, 19:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCA MEDICÍNA

Program na zmenšenie fotografií



POTREBNÉ PRÍSADY

Našla som program, kde sa veľmi ľahko dajú zmenšiť fotografie.

POSTUP PRÍPRAVY

http://fotky.tomino.sk/
Do maximálnej širky alebo výšky je potrebné zadať: 640.
Možno to niekomu pomôže.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (15) posledné: 29.9.2012, 21:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Mešce z lístkového cesta plnené tvarohovo-lekvárovou plnkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Lístkové cesto - 500 g. Plnka I.: 250 g tvarohu, 100 g cukru, 1 žĺtok, 1 vanilkový cukor, citrónová kôra. Plnka II.: 200 g slivkového lekváru, 60 g cukru, 1 lyžica rumu, 3 lyžice strúhaného perníka na zahustenie, 1/2 lyžičky škorice. 1 vajce na potieranie

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na plátky hrubý cca 3 mm. Nakrájame z neho štvorce o veľkosti 10x10 cm. Na stred každého dáme najskôr náplň č.1 a na túto náplň dáme náplň č.2. Zoberieme všetky rožky a dôkladne stlačíme, čím vytvoríme mešec. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vajíčkom. V pôvodnom recepte sa píše, že sa majú posypať mandlovými lupienkami, ale keďže som ich nemala, tak som tento krok vynechala.
Pečieme na 180 C cca 25 minút. Po upečení som ich mierne pocukrovala.

Zdroj: http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/rezy-a-buchty - mierne upravené


Je to rýchle, jednoduché a veľmi dobré, môžem len a len odporúčať

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (16) posledné: 17.4.2010, 17:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Orechový slimák z tvarohového cesta šup-šup



POTREBNÉ PRÍSADY

350 g hladkej múky, 120 g masla, 250 g mäkkého tvarohu, 1 vajce, 100 ml mlieka, pol lyžičky octu, štipka soli. Náplň: 200 ml mlieka, 300 g mletých orechov, 50 g masla, 1 vanilkový cukor, cukor a rum podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešame múku, vajce, ocot, mlieko, tvaroh, soľ a tuk a vypracujeme vláčne cesto. Pripravíme si náplň. Do vriaceho mlieka s maslom nasypeme mleté orechy, vanilkový cukor a varíme do požadovanej hustoty. Dochutíme cukrom a rumom podľa chuti. Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik, potrieme vychladnutou náplňou. Zvinieme, stočíme do slimáka, prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri 180 C do rúžova. Vychladnuté pocukrujeme.

Vyfotografovaný je vlastne len zbytok - pustili sa mi do toho skôr, ako som stihla fotiť.

Moja mužnejšia polovička ohodnotila tento môj výtvor ako super koláčik, kde je viacej orechov ako cesta.
S cestom sa mi veľmi dobre pracovalo a je to múčnik, ktorý je rýchlo hotový.

Zdroj: http://www.recepty.czweb.org/

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 30.5.2010, 20:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Lekvárové kvetinky a buchtičky



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g polohrubej múky, droždie, štipka soli, 2 vajcia, 1/4 l mlieka, 12 kávových lyžičiek kryštálového cukru, 2 dcl oleja. Náplň: slivkový lekvár, 1/2 lyžičičky mletého badyánu, lyžica rumu. Drobenka

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy nasypeme múku, pridáme cukor a mlieko, do ktorého rozdrobíme droždie. Počkáme kým vzdíde kvások. Potom pridáme ostatné ingrediencie a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme dôkladne vykysnúť. Z vykysnutého cesta lyžicou vykrajujeme kúsky, z ktorých vyformujeme guličku. Tú položíme na múkou posypanú dosku a mierne sploštíme. Na každý kúsok dáme troška lekváru, ktorý sme dobre vymiešali s rumom a badyánom. Znovu vytvarujeme guličku , položíme, mierne sploštíme a po obvode päť krát narežieme a vzniknuté cípy pomúčenými prstami stisneme do špičky. Prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme drobenkou. Pečieme na 200 C asi 12 minút do ružova.

Pri buchtičkách vynecháme krok s narezaním po obvode.

Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 8.9.2009, 20:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 146 (zobrazuje sa 111-120)<< predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu