
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Iveta S. (yvett) ID 11052 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Čokoládoví slimáci z krehkého cesta[ recept č. 20417 zo dňa 22.11.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 300 g hladkej múky, 200 g masla, 100 g práškového cukru, strúhaná kôra z 1 citróna, 1/2 balíčka vanilkového cukru, lyžička práčku do pečiva, štipka soli, 2 lyžice jemne strúhanej čokolády, 1 balíček vanilkového cukru. Okrem toho žĺtok na potretie. POSTUP PRÍPRAVY Z múky, prášku do pečiva, 1/2 balíčka vanilkového cukru, štipky soli, citrónovej kôry a masla vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na dva rovnaké diely. Do jedného zapracujeme vanilku, do druhého jemne strúhanú čokoládu. Obe cestá dáme odpočinúť na 1 hodinu do chladničky. Po 1 hodine ich vyberieme z chladničky a každé zvlášť vyvaľkáme cez fóliu na plát o hrúbke 3 mm. Vanilkový plát potrieme žĺtkom, zakryjeme čokoládovým plátom, prejdeme ešte raz valčekom a potrieme žĺtkom. Zavinieme do závinu. Nakrájame na 0,5 - 1 cm kolieska, ktoré rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Kolieska potrieme žĺtkom a mali by sa posypať hrubo nasekaným kostkovým cukrom - ja som tento krok vynechala. Pečieme v predhriatej rúre pri 190 C 10 - 12 minút. Po upečení necháme vychladnúť na plechu. Sú veľmi krehké a vláčne. Z tejto dávky mi vyšlo cca 50 ks slimáčikov Zdroj: Časopis "Dobrou chuť" |