končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.895 (zobrazuje sa 1821-1830) | << predošlé 1,.,178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188,.,190 ďalšie >> |
TORTY |
MartinkinaPOTREBNÉ PRÍSADY PLNKA :- 400g lučiny bez príchute- 1 biely jugurt- 1-2 vanilk.cukre- 1 želatinu Dr.Oetker- 1 šľahačku- Ovocie – 1konzerva jahôd - 1konz.mandariniek - 1konz. broskýň( ovocie nakrájame na rovnake kocky)KORPUS :- 5 vajíčok- 140g práš.cukru- 10g vanilkového cukru- 200g poloh.múky- 5 PL (polievk.lyž.) vody- citrónová kôra- 1 prášok do pečivaFALOŠNY MARCIPAN - MODELOVACIA HMOTA :1 diel preosiatého sušeného plnotučného mlieka (červená krabica)2 diely preosiatého práškového cukru½ čaj.lyžičky meduVody podľa potreby, ale opatrnePotravinárske farbivo POSTUP PRÍPRAVY PLNKA : Lučinu vymiešame s jogurtom a cukrom. Vyšľaháme šľahačku a opatrne vmiešame do masy. Pripravíme si želatinu podľa návodu. Keď je ešte teplá, zamiešame do nej habarkou (metličkou) 2-3PL masy, aby sa trochu vyrovnala s teplotou, možeš to robiť až do konca tak že budeš pridávať masu. Ak by sa ti to zhrudkovalo tak to daj na chvilu do mikrovlnky a mixni to. Potom to nalej na tortu. Postup ďalej v texte. KORPUS : Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Pridáme vodu, vmiešame múku s práškom do pečiva a citrónovú kôru. Nakoniec vymiešame tuhy sneh z bielkov a opatrne vmiešame do cesta. Cesto vylejeme do formy vyloženej papierom a pečieme (ja pečiem v plynovej rúre na najslabšom stupni až kým sa cesto nelepí na špajdľu keď ju zapichneš do stredu) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 104 návštěvníkov) Iva B. (Iffko) ID 3392 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (43) posledné: 1.3.2009, 17:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Tiramisu tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 2-3 bal. detských piškót, 2 sladké (33%-tné) smotany, mlieko, cukor, želatina, káva, vanilkový cukor, 3 žĺtky, granko na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca si pripravíme želatinovú hmotu: 3 dl mlieka + 3 KL želatiny - necháme asi 1 hodinu postáť. Po hodinke k tomu pridáme 3 PL kr. cukru, 1 bal. van. cukru a 3 žĺtky. Túto zmes spolu varíme až do zovretia - ručne šľaháme (nie nad parou!!!). Po zovretí ihneď vypneme a necháme vychladnúť - občas premiešame. Keď sa nám zmes chladí, uvaríme si asi 1/4 l čiernej zrnkovej kávy, ktorú trošku osladíme. Vyšľaháme si 2 smotany (fakt musia byť 33%-tné) - do šľhačky pridáme vychladenú uvarenú zmes a zľahka premiešame. Do tortovej okrúhlej formy dáme naspodok trošku krému - na krém naukladáme piškóty, ktoré namáčame v káve - znovu navrstvíme krém (len tak aby sme piškóty zakryli), znovu piškóty namočené v káve - takto vrstvíme a končíme vrstvou krému. Vrch posypeme grankom )nešetrite - krásne sa rozpustí) a necháme asi 3-4 hodinky postáť v chladničke. Krásne sa krája (ako torta), a úžasne chutí. VYskúšajte, zaiste neoľutujete. MŃam! Chystám sa ju práve robiť, takže doplním aj foto. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Emília K. (emily2) ID 20452 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta osviežujúcaPOTREBNÉ PRÍSADY Korpus - moze byt kupeny. 250 g kremoveho tvarohu, 1 sladene kondenzovane mlieko SALKO, 1,5 dcl sladkej nevyslahanej smotany, 2 vanilkove cukry, stava z 3 citronov, citronova kora, ovocie napr. ananas, jahody, atd.- kompot alebo cerstve, rum alebo rumova esencia, v pripade cerstveho ovocia ovocny sirup. POSTUP PRÍPRAVY Korpus pokvapkame stavou z kompotoveho ovocia, ktoru sme zmiesali s rumom, v pripade deti rumovou esenciou. Ak mame cerstve ovocie mozeme pouzit miesto stavy sirup. Na takto navlhceny korpus poukladame uhladne nahusto ovocie a zalejeme polevou a nechame 16 hodin odstat v chladnicke. Poleva: zmiesame tvaroh s kondenzovanym sladenym mliekom, slahackou, vanilkovym cukrom, stavou z 3 citronov a citronovoue korou.Dobre vymiesame, staci metlickou. Po chvilke nastane reakcia akoby tam bola zelatina a mozeme korpus kompletne zaliat aj boky. Cas pripravy 15 minut. Je to osviezujuci zakusok. Mnam. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Daniela F. (klavir) ID 31406 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Orechovo-čokoládová torta rybka pre AdamkaPOTREBNÉ PRÍSADY Tak ide sa na to: Korpus orechový: 7 vajec, 150g cukru krupica, 110 g polohrubej múky, 110 g mletých vlašských orechov, 1/2 prášku do pečiva a 7 lyžíc vriacej vody****** Korpus kakaový: 5 vajec, 120g cukru, 150g polohrubej múky,2 lyžice kakaa, 1/2 prášku do pečiva a 5 lyžíc vriacej vody***** Korpus biely-piškót: 5 vajec , 120g cukru 150g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva a 5 lyžíc vriacej vody*** Krém orechový: 6 dcl mlieka, 1,5 bal. Zlatý klas, 150g práškového cukru, 1bal. vanilkového cukru, 250g masla, 120g mletých orechov**** Krém čokoládový: 4 dcl mlieka, 100g várovej čokolády,1bal. Zlatý klas, 150g práškového cukru,1vanilkový cukor, 2 PL kakaa, 250g masla(stačí v pohode aj 200g)***** pikantný džem na potretie, rum na pokropenie plátov, marhuľový alebo iný džem, poťahová hmota-akú len chcete, ja som používala falošný marcipán a z cukríkov Marshmallow a to je asi všetko. Ak som na niečo zabudla, doplním... POSTUP PRÍPRAVY postup dopísaný, akurát niektoré fotky sú fotené z núdze mobilom, ale vidno ich:o) Rovnako som postupovala aj pri výrobe torty pre Vanessku (lienka) , uvedený v mojich receptoch... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (49) posledné: 4.5.2009, 15:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Tortička pre SašenkuPOTREBNÉ PRÍSADY Môj prvý pokus s marshmallow cukríkmi. POSTUP PRÍPRAVY Nechala som sa inšpirovať od vás. Ďakujem za vaše super receptíky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Veronika Š. (siveronika) ID 18739 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 23.2.2008, 1:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Chutná tvarohová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 balíčky okrúhlych piškót, lekvár, ovocná šťava, rum TVAROHOVÁ ZMES: 500g tvarohu, 2 žĺtky, 200g masla,200g práškového cukru, 1 zlatý klas, 500ml mlieka, 1 vanilínový cukor, hrozienka, čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Tortovú formu vystelieme alobalom. Piškóty natierame lekvárom, po dve pospájame a vyložíme nimi dno formy. Pokropíme ich ovocnou šťavou a rumom a rozotrieme polovicu tvarohovej zmesi. Postup zopakujeme. Tvarohová zmes: Maslo s cukrom vymiešame do penista, pridáme žĺtky a vanilínový cukor a napokon tvaroh. Z mlieka a zo Zlatého klasu uvaríme kašu a vychladnutú ju vmiešame do tvarohu. Vrch torty posypeme hrozienkami a dáme ju do chladničky (najlepšie do druhého dňa) stuhnúť. Potom ju polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Mária P. (nelasofia) ID 28622 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 7.4.2008, 18:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
kávová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 8 bielkov, 280g práškového cukru, 110g mandlí alebo orechov, 120g polohrubej múky, mandľové lupienky KRÉM: 140g práškového cukru, 250ml smotany na šľahanie, 40g hladkej múky, 250g masla, 120ml silnej čiernej kávy (prefiltrovanej, alebo instantnej) POSTUP PRÍPRAVY Z bielkov a práškového cukru ušľaháme tuhý sneh. Jemne doňho primiešame mleté mandle (orechy) a polohrubú múku. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie, vylejeme do nej cesto a dáme ho upiecť. Vychladnutý korpus pozdĺžne rozkrojíme na tri (dve) časti a každý pokvapkáme kávou. Žĺtky, cukor, smotanu a hladkú múku miešame nad parou 20-30 min., kým nevznikne hustý puding. Vychladnutú masu postupne pridávame do rozšľahaného masla a za stáleho miešania prilejeme asi 100 ml kávy (presné množstvo podľa konzistencie krému). Rozkrojený korpus spojíme krémom, ktorým natrieme aj celý povrch torty. Boky torty ozdobíme mandľovými lupienkami, vrch zvyšným krémom,alebo zrnkami kávy. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Mária P. (nelasofia) ID 28622 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 23.9.2012, 2:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta pre NatálkuPOTREBNÉ PRÍSADY VANILKOVÁ A KAKAOVÁ PIŠKÓTA: Základné cesto na jednu piškótu: 100g hladkej múky, 140g polohrubej múky, 2 čaj. lyžičky kypriaceho prášku, 200g práškového cukru, 2 čajové lyžičky vanilkového cukru, 4 vajíčka, 100 ml vody a 100 ml oleja. Upečieme z jednej dávky vanilkovú piškótu a z jednej dávky kakaovú piškótu. Tento recept som si vybrala z časopisu Dobré jedlo a je perfektný v tom, že táto piškóta sa dá upiecť dopredu a na druhý deň je krásne odležaná, jemná a ohromne sa s ňou pracuje. VANILKOVÝ KRÉM: 2 žĺtka, 900 ml mlieka, 150g práškového cukru, 2 lyžice hladkej múky, 2 Zlaté klasy, 1 vanilka, 200g masla Okrem masla a 150g cukru všetko uvaríme ako kašu. Je potrebné túto zmes dobre vyšľahať pred tým než ju idete variť, aby sa Vám neurobili hrudky. Pokojne pripravené suroviny najprv prešľahajte mixérom a potom uvarte. Budete mať nadýchanú kašu. Kašu vychladíme a postupne pridávame k vyšľahanému maslu s práškovým cukrom. Ja vždy nakoniec pridávam pár lyžíc rumu, podľa chuti - samozrejme izbovej teploty. ORECHOVÝ KRÉM: 2 vajíčka, 100g cukru,kakao, 1/2 masla, orechy, rum, vanilka Vajíčka uvaríme s cukrom vo vodnom kúpeli, a odstavíme. Toto je super plnka, pretože vôbec nemusíte čakať,kým niečo vychladne, ale rovno pridajte kakao, pol masla, orechy, rum, aj vanilku, a podľa potreby zahustite strúhankou. Stačí trochu. Táto plnka nenaberie na objeme, ako šľahané krémy, ale je úžasná na chuť a pod banánom chutí super. POSTUP PRÍPRAVY Obe upečené piškóty prerežeme na druhý deň. Ja ich natieram ríbezľovým lekvárom, pokvapkám rumom poukladám na to banány, na tie vanilkovú plnku, preložíme kakaovým korpusom, znova džemom, rumom, orechovu plnkou, banánmi, a tak znova. Z tej vanilkovej plnky určite vyjde na zarovnanie nerovností po obvode celej torty. Tortu necháme trochu stuhnúť a potom potiahneme hmotou z Marshmallows - odporúčam značku JOJO, a z cukríkov Vexta (tiež Jojo) sú ružičky. Napriek tomu, že sa to zdá nesmierne zdĺhavé, nie je to až také náročné, chce to iba prípravu. Ružičky som si narobila dopredu, korpusy deň predtým, a plnky ráno. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Martina R. (MR.13) ID 7284 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 5.12.2010, 18:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Poschodová torta s orechovým a karamelovým krémom potiahnuta hmotou z marshmallow a ozdobena čokoládouPOTREBNÉ PRÍSADY 2x piškotovy korpus, 1x orechovo-kakaovy korpus - každý raz prekrojený, karamelovy krem, orechovy krem, sirup+ rum na poliatie korpusov, marshmallow, ozdoby- z horkej čokolady... celu tortu som si poskladala z rozličných receptov,ktoré som našla tu na MMB (ďakujem) :) alebo na iných stránkach, torta mi chvalabohu vyšla a všetkým chutila :) POSTUP PRÍPRAVY moja prvá torta robená na prvé narodeniny mojej dcérky Nicole :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Eva T. (volcanic) ID 33603 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (23) posledné: 1.7.2009, 22:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
BARBORKINA TORTA (9rokov)POTREBNÉ PRÍSADY DO OHNIZDORNEJ MYSKY DALA PIšKOTY NA NE POUKLADALA PLATKY BABANU A KIVI ZALIALA TO VANILKOVYM PUDINGOM,ZASE PIšKOTY+BANANY A MANDARINKY-ZALIALA TO čOKOLADOVYM PUDINGOM A NA SPODOK POUKLADALA BANAY A PIšKOTY.ODLOžILA DO CHLADU A PO HODINE VYKLOPILA NA TACKU.POSTRIEKALA čOKOLADOU.NO A POTOM NAS VšETKYCH ZAVOLALA A MY SME SA DO TOHO PUSTILI:-))))musim ale prezradiť že puding jej pomohla uvariť mamina:-)DIK BARUN ZA VALENTINKU:-))))))))) POSTUP PRÍPRAVY UVIEDLI SME HORE ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zdenka B. (franti) ID 1807 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 18.2.2008, 13:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.895 (zobrazuje sa 1821-1830) | << predošlé 1,.,178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188,.,190 ďalšie >> |