končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 449 (zobrazuje sa 111-120) | << predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,45 ďalšie >> |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Baklažánové lodičky plnené zeleninkou a tuniakomPOTREBNÉ PRÍSADY 1 menší baklažán, 1 paradajka, 1 paparika, 2 šampiony, zopár cherry žlých paradajok (nemusia byť-ja som ich mala v chladničke tak som dala :) ) , 1 konzerva tuniaka v oleji, 3-4 trojuholníky syra, cibuľa, 4 redkvičky POSTUP PRÍPRAVY Cibuľku,paradajky,papriku,redkvičky a šampióny si najkrájame. Z tuniaka si cez sitko precedíme olej. Ja som ten olej použila na osmaženie zeleninky-nech to má nejakú chuť :) Na panvici si najprv smažíme cibuľku,redkvičku a šampióny....ked sú šampióny trošku hnedé,pridáme paradajky a papriku a po 2 minútkach odstavíme zo sporáka a necháme trošku vychladnúť. Medzi tým si rozkrojíme baklažán,vydlabeme vnútro-aby nám z neho vznikli "lodičky" . Lodičky potrieme syrom,dáme tenkú vrstvu tuniaka,na to zeleninovú zmes, potom opäť tuniak a navrch som ešte nakrájala syr. Lodičky dáme na vymastený plech a strčíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri 180 stupňoch 20 minút. Možno ste si všimli,že som nepridávala žiadne korenie ani soľ-mne to nechýbalo,krásne vynikla chuť zeleninky,ale ak máte radi-tak si kľudne dajte :) Prajem dobrú chuť OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Andrea Kasperova (adky) ID 23203 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 29.4.2011, 19:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Pečená zeleninaPOTREBNÉ PRÍSADY Baklažán, cukina, stopkový zeler, farebné papriky mrkva, cherry rajčiny, cibuľa, 4-5 strúčikov cesnaku, olivový olej, rozmarín, tymián, korenie na grilovanú zeleninu, sušené paradajky, olivy, feta syr. Poslené 3 nemusia byť. POSTUP PRÍPRAVY ako na foto OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Slávka B. (bačka) ID 136375 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 7.3.2011, 0:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Zeleninová torta pre 6 osôbPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 50 ml mlieka, 1 téglik kyslej smotany, 1 pór, 1 konzerva šampiňónov, 1 hlávka brokolice, 100 g strúhaného syra, soľ, korenie POSTUP PRÍPRAVY Pór nakrájame na kolieska, podusíme ho na oleji spolu so šampiňónmi. Brokolicu nakrájame na drobno povaríme alebbo udusíme na pare. Vajcia rozmiešame so smotanou a syrom, pridáme pór so šampiňónmi, brokolicu a vylejeme do vhodnej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre 180 stupňov, cca 20 minút. Je to mňamkové. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Adéla Englerová (apea) ID 3068 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Brokolicová omáčka s cestovinouPOTREBNÉ PRÍSADY Brokolica, čerstvé šampiňóny (poprípade konzerva), cibuľa, hladká múka, olej, smotana na šľahanie, korenie, vegeta, soľ, voda. POSTUP PRÍPRAVY Na oleji si opražíme nakrájanú cibuľu. Pridáme šampiňóny, trošku podlejeme vodou, okoreníme, osolíme, pridáme vegetu a dusíme asi 15 - 20 minút. Dolejeme vodou a pridáme nakrájanú brokolicu. Varíme, kým brokolica nezmäkne. Pridáme sladkú smotanu a zátrepku z vody a z hladkej múky. Krátko povaríme, dochutíme. Kto má rád kyslejšie, može pridať citónovú šťavu a trošku cukru. Podávame s cestovinou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Róbert H. (Labakan) ID 172129 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 22.2.2012, 0:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Kapustový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY 1 pohár 7dcl červenej sterilizovanej kapusty,8 varených zemiakov,6 uvarených vajec,1 konzerva hrášku,1 majonéza,1 kyslá smotana,1 lyžica vegety,trošku horčice a soli. POSTUP PRÍPRAVY Do mise dáme kapustu a oridáme uvarene pretlacené zemiaky a vajcia.Postupne pridáme ostatné prísady a vsetko dobre premiesame.Podavame s cerstvým pečivom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Alena Š. (carodejka080174) ID 189001 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Zapečené zelené fazuľkyPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g zemiakov * 5 vajec* 2 paradajky * 1 cibuľa* 300 g mrazených zelených fazuľových strukov* 200 ml kyslej smotany* 3 PL kečupu * 150 g nastrúhaného syra* olej* soľ, mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY 1. Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme v osolenej vriacej vode. Necháme vychladnúť, ošúpeme a pokrájame na kolieska.***Štyri vajcia uvaríme natvrdo a nakrájeme ich na plátky, rovnako aj umyté paradajky. 2. Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno a v panvici speníme na horúcom oleji.*** Zapekaciu misu vymastíme trochou oleja. Na dno dáme osmaženú cibuľu, na ňu navrstvíme polovicu pokrájaných zemiakov, trochu posilíme, plátky paradajok a vajec. Pridáme zelené fazuľky a zakryjeme ich vrstvou zemiakov. 3. V miske zmiešame kyslú smotanu s kečupom a celým vajcom. Osolíme a okoreníme. Zeleninu zalejeme ochutenou smotanou a posypeme nastúhaným syrom. V rúre vyhriatej na 180°C zapekáme asi 30 minút do zlatista. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Slávka B. (bačka) ID 136375 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 17.2.2011, 13:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Špenátové halušky so šunkovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY Halušky budú chutiť aj ďeťom. Sú veľmi dobré :) A jedlo je hotové do 20 minút. Potrebujeme: 400 g mrazeného špenátu, cca 300 g polohrubej múky, cca 60 g obyčajného masla, cibuľu, cesnak, 300-400 g šunky, jednu 33% sladnú smotanu. POSTUP PRÍPRAVY Rozmrazený špenát zmiešame s polohrubou múkou a urobíme z neho halušky, ktoré dáme variť do vriacej vody. Kým sa varia, pripravíme si omáčku. Na masle opražíme cibuľu pokrájanú na drobno a pretlačený cesnak. Pridáme na menšie pásiky nakrájanú šunku, chvíľu opečieme. Pridáme šľahačku a po chvíľke vlejeme celú zmes do už scedených halušiek. Zamiešame a jeme :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov) Michaela P. (mysky) ID 8182 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 23.5.2013, 19:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Plnená cuketaPOTREBNÉ PRÍSADY Veľká cuketa (patizón), ryža, šampióny, vajce, syr, cibuľa, vegeta, soľ, kmín, čierne mleté korenie, olej (môže byť aj petržlenová vňať) obmena: môžete pridať mleté bravčové mäsko POSTUP PRÍPRAVY Vydlabanú cuketu osolím a nechám odstáť a dovtedy pripavím plnku. Spením si cibuľku, pridám surové šampiony, kmín,- pridusím - je to chutnejšie ako len dať surové do plnky. Uvarenú ryžu si dám do misky, primiešam pridusené šampióny, rozšľahané vajíčka, soľ, mčk, vegetu a riadne premiešam (ak máte, pridajte petržlenovú vňaťku). Zlejem cuketu - čo pustila šťavu a vidličkou jemne ponapichujem zvnútra ale nesmiete pejsť až na druhú stranu, aby šťava z plnky nevytekala do pekáča a zbytočne by šťava horela v oleji. Naplním a dám piecť do horúcej rúry - inak ja dávam na plno asi tak na 5min a to skrz to, aby sa rýchlo prehriala plnka aj zvnútra a rovnomernejšie sa pieklo a nielen vrch ... a potom stiahnem rúru a pomaly pečiem v janskej mise - vrch zakrývam a pred dopečením odokryjem a zapekám. Posledných cca 5min pred dopečením pridám nastrúhaný na hrubo syr. obmena: ak robím s mäskom tak to pridávam priamo so šampiónmi - ale neudusím úplne- len sprudka opečiem, aby mäsko ostalo voňavejšie - v rúre dôjde Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Janka V. (bambulkajanka) ID 59700 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
KVĚTÁKOVÉ PLACIČKY-rychlé, levné, dobréPOTREBNÉ PRÍSADY 1 květák, 4 syrová vejce, 20 dkg Junioru, sůl,pepř, hl. mouka, strouhanka POSTUP PRÍPRAVY Uvařím si květák, v misce ho rozmačkám vidličkou, přidám nastrouhaný Junior nahrubo, syrová vejce, sůl.pepř,rozmíchám a zahustím hl. moukou, abych mohla mokrou rukou dělat z hmoty placičky a obalit je ve strouhance.Dala jsem do hmoty i trochu strouhanky.Možná zkuste dát trochu Podravky, ale já nedávala a bylo to také dobré, na talíři se dosolí. Myslím, že bude chutnat dětem, další dobrá varianta na úpravu květáku. Nápad není můj, ale je z časopisu Pošli recept. Příloha-brambory pečené v troubě a kukuřice na másle. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Pavla G. (papage) ID 109475 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 3.3.2011, 19:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Zapečená zeleninkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 sáčok mrazenej zeleniny, kyslá smotana, tvrdý syr, šunka, 2 vajíčka, cibuľa, rozne druhy korenia, ktoré máte radi :) ja som použila morskú soľ, štvorfarebné korenie, trošku vegety POSTUP PRÍPRAVY Na panvici si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme k nej zmes zeleniny a dusíme. Ked nám začne zelenika mäkknúť pridáme nadrobno nakrájanú sunku a osolíme a okoreníme. Opäť chvíľku podusíme a odstavíme z ohňa. Vymažeme si zapekaciu misku a nasypeme tam zeleninu, ktorú postúhame trošku syrom a premiešame. Vo vedľajšej nádobe si vyšľaháme dve vajíčka, pridáme kyslú smotanu osolíme a premiešame, ak by ste mali túto zálievku moc riedku tak ju zahustite 2 PL hladkej múky. Touto zmesou polejeme zeleninku a dáme ju piecť do rúry cca na 30 min. Pred dokončením vytiahneme z rúri zapekaciu misku a postrúhame ju zvyškom tvrdého syra, ktorý nám ostal a dáme ešte na cca 5 min do rúry aby sa syr trošku rozstavil. Podávame s chlebíkom alebo zemiakovou kašou. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Mária L. (marylue1) ID 149240 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 20.1.2011, 13:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 449 (zobrazuje sa 111-120) | << predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,45 ďalšie >> |