. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > OMÁČKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 150 (zobrazuje sa 141-150)<< predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15

OMÁČKY

šikovná omáčka na špagety



POTREBNÉ PRÍSADY

olej, cibuľa, cesnak, sójová a worcestrová omáčka, konzerva kuracieho nárezu (prípadne aj konzerva mortadely), kečup

POSTUP PRÍPRAVY

Očistenú cibuľu a cesnak (podľa vlastnej chuti) nakrájame nadrobno a osmažíme na oleji, pridáme na kocky nakrájaný kurací nárez (prípadne aj konzervu mortadely) a po kávovej lyžičke sójovej a worcestrovej omáčky, podusíme, pridáme trocha kečupu a ešte chvíľu podusíme. Podávame na špagety, posypeme nastrúhaným syrom.
Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Martina K. (kazdula) ID 20684 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 19.3.2009, 12:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Omáčka pre deti aj dospelých



POTREBNÉ PRÍSADY

1malá cuketka, 1 stredne velká mrkva, 3 trojuholníkové syry, trocha mlieka,trocha masla, 1 cibulka, sol, mletá čer.paprika, čierne korenie / deťom radšej nie/ strúhadlo,panvica....ale to už asi viete

POSTUP PRÍPRAVY

cuketu očistíme, vydlabeme, nastrúhame na hrubom strúhadle. Mrkvu tak isto nastrúhame. Cibulu si nakrájame na drobno. Na masle si opražíme cibulku pridáme ostatnú zeleninku okoreníme osolíme, pridáme trocha vody len tak aby nám všetko zakrylo a podusíme domäkka. Potom pridáme syry, samozrejme bez obalu hi hi a miešame pokial sa nerozpustia. Potom už len pridáme mlieko podla toho akú chceme mať hustú omáčku prevaríme a hotovo.Naša malá to drvila odušu.Tak prajem dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Alexandra A. (bambulka 2) ID 11953 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 12.1.2008, 14:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Talianska paradajková omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

60-70 g zeleru, malá cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 3 PL olivového oleja, pretlak alebo rajčiny, bazalka a oregano, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Recept je z knihy Medzinárodná kuchárka, kde sa nazýva Klasická talianska rajčinová omáčka.
Je to rýchla (15 min.) letná omáčka na špagety alebo iné cestovinky.
Je skvelá aj na dovolenku, zasterilizovať do pohára.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Eva S. (kao) ID 1893 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 10.7.2012, 16:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Šampiónová omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g šampiónov, 1 smotana na šľahanie, 200 ml mlieka, 30 g masla, soľ, drvená rasca, 4 PL hladkej múky

POSTUP PRÍPRAVY

*Šampióny nakrájame na drobné kúsky, orestujeme ich na masle, osolíme, okoreníme, podlejeme cca 100 ml vody a podusíme do mäkka.
* Pridáme smotanu a 100 ml mlieka
* v 100 ml mlieka rozmiešame múku a zmes za stálehomiešania vlejeme k šampinónom. Necháme prejsť varom.
* Skvelo sa hodí k orestovaným kuracím prsíčkam s ryžou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Jana F. (Toluf) ID 5651 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 25.2.2013, 19:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

INDICKÉ CHATNI (čítaj čatný)



POTREBNÉ PRÍSADY

6 jabĺk; 5 rajčín (môžu byť aj s konzervy); 5 cesnakov; 1 cibuľa; 1 lyžica horčice; štipku želírovacieho cukru; trochu octu podľa chuti; po lyžičke: kari, škorica, kardamón, zázvor, klinček a soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Do hrnca dáme asi 1 cm vody, jablká, rajčiny, cibuľu a dusíme do mäkka. Potom pretlačený cesnak, horčicu, kereniny, cukor, ocot a necháme prevrieť a naplníme do pohárov. Po vychladnutí dáme poháre do chladničky. Vydrží 3 týždne. Podáva sa k prírodným rezňom zo zemiakmi. Naše deti to ľúbia aj s hranolkami.
Exotické, ale chutné.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Jana L. (jani55) ID 3214 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.10.2007, 9:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Čili sós á la brutallo totallo pikanterio



POTREBNÉ PRÍSADY

Dajme tomu, že budete potrebovať nejaké ostré chilli papriky a zopár rajčín * trocha olivového oleja * soľ * a fertig mariška * VHODNÉ pre: všetky azbestové a teflónové ústne dutiny a zažívacie trakty

POSTUP PRÍPRAVY

Čo môžete očakávať od kila krvavo červených a trávičkovozeleno zelených chilli papričiek pokrájaných aj s jadierkami v gumenných rukaviciach a rúškou na ústach a nose, dusenými na plné gule (pardón) asi hodinu, keď sa Vám bude po celom byte (pozn. pre Miriam – po celej 800m2 haciende) preháňať ostrý pach pálivej arómy až hrôza a nedokážete ani desiatimi hlbokými nádychmi z kyslíkovej bomby vyhnať zo svojich boľavých pľúc dusivú štipľavú vôňu Vašej budúcej sósky (prevzaté z anglického originálu „sauce“)?!? Tak taký je náš najnovší komôrkový prírastok v podobe dvoch malých pohárikov. Toto dochucovadlo používame do omáčok, gulášov, na mäso, manžel má rád túto omáčku v pohotovosti aj pri slepačej polievke. Nuž, ak ste vyznavačom abnormálne štipľavých gastrozáležitostí, pri ktorých Vám cícerkom tečie z nosa produkt nosových dutín a túžite poslať do nenávratna všetky svoje chuťové papiláriky na jazyku, tak tu je recept na chilli sós.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 4.9.2010, 10:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Majonéza alebo tatarska omáčka.



POTREBNÉ PRÍSADY

1šálka mlieka, olej podľa potreby, ak chceme tatarku tak pridám čierne korenie, soľ, plnotučnú horčicu, podľa chuti zaváranú uhorku ktoru potrieme prípadne posekáme na maličke kocky, to isté platí o cibuľke.

POSTUP PRÍPRAVY

Ja používam mlieko, skúste.......
Takáto majonéza je oveľa ľahšie stráviteľná ako vajíčková. Mieko si nalejeme do mixéra a za stáleho miešania pridávame olej, ak je majonéza dostatočne hustá vypneme a dáme aspoň na pol hodinku do chladničky. Ak nemáme čas nič sa nedeje, nemusíme ju chladiť no schladená je chutnejšia. Ak chceme tatarku tak iba pridáme ostatné prísady.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Monika R. (mamina31) ID 1143 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 20.10.2008, 16:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Domáca majonéza resp. tatarská omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

3 vajíčka * olej * NA DOCHUTENIE: 1PL soli * horčica * cibuľa * 1 PL octu * 1 PL kryštálového cukru * MČK

POSTUP PRÍPRAVY

Výroba domácej majonézy alebo tatarskej omáčky Vám zaberie až 5 minút z Vášho drahocenného času. Toto množstvo používam asi na 1 liter tatarskej, do šalátu asi na 3-4 kg zemiakov.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 52 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (31) posledné: 26.2.2017, 11:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

KURBISKERNOIL



POTREBNÉ PRÍSADY

táto lahodná chuť Vás presvedčí o tom,že to bude hit Vášho LETA...nebojte sa ochutnať!!!!

POSTUP PRÍPRAVY

http://www.tekvicovyolej.sk

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Ema S. (majlus) ID 749 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 7.10.2008, 9:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Omáčka na cestoviny s olivami a mäskom



POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny(akékoľvek) , cibuľa(jedna stredne veľká alebo veľká), olej, olivy bez kôstky, paradajkový pretlak, kuracie mäso(najlepšie prsia) smotana( sladká ,šľahačková) vegeta( umňa boduje Harmónia chuti od Maggi) soľ, oregano, majorán,cesnak(môže ale nemusí byť, a ja občas použijem aj sušený mletý kupovaný) voda.

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si udusíme na oleji cibuľku do penista, neskôr pridáme kuracie mäso pokrájané na menšie kocky.
Necháme opiecť a potom pridáme paradajkový pretlak(množstvo podľa chuti,ja dávam dve menšie plechovky).Olivy pokrájané na koliecka môžete pridaťako prvé na mäso a trochu podusiť nech pustia chuť.
Dolejeme vodou podľa toho, koľko šťavy chceme mať.
Dochutíme vegetou, soľou a oreganom(toho nie veľa,iba tak akurát) cesnak(buď trochu rozdrveného alebo štipku sušeného mletéhp)a neskôr ku koncu trochu štipku majoránu.
Toto všetko dusíme pod pokrievkou cca 10-20 minut(podľa toho,aké je mäsko mäkké).
Medzitým si uvaríme cestoviny,ja ktomu varím najčastejšie vrtuľky alebo mušle.
Keď je mäsko už mäkké,pridáme nakoniec sladkú smotanu,množstvo podľa chuti prípadne podľa toho,koľko omáčky chceme aby bolo.Keď sa vám zdá,že má omáčka príliš výraznú chuť, zjemníte to vliatím celej smotany.ja dávam vždy aj viac vody aj viac smotany,lebo viem,že omáčka sa unás vždy rýchlo minie :) Keď je mäso mäkké, podávame buď ako kalsickú omáčku na cestoviny alebo halušky, alebo môžeme aj zapiecť na chvílu v trúbe spolu s cestovinami a na vrchu nasypaným postrúhaným syrom!
Tak dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Mária K. (masenka) ID 166 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 22.1.2013, 20:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 150 (zobrazuje sa 141-150)<< predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu