. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > NÁTIERKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 628 (zobrazuje sa 171-180)<< predošlé 1,.,13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23,.,63 ďalšie >>

NÁTIERKY

Nátierka z plesňového syra



POTREBNÉ PRÍSADY

* 200 g plesnový syr (encián) * 80 g mäkké maslo * 2 PL kysla smotana * sol * mleté čierne korenie * 1/2 čl ml.červena paprika * pažítka nasekaná

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo vymiešame so smotanou a pridáme na malé kúsky nakrájaný syr.Dochutíme koreninami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 23.2.2011, 17:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Naša pomazánka :o)



POTREBNÉ PRÍSADY

3ks sójovej nátierky Alfa bio, 1veľká cibuľa, 2strúčiky cesnaku,horčica, kečup, sój. omáčka, vegeta, mleté čierne korenie, gulášové príp. grilovacie korenie, mletá červená paprika.

POSTUP PRÍPRAVY

Pomazánky šupneme do misky + 2 pretlačené strúčiky cesnaku + 1 vrchovatá polievková lyž. kečupu + 1 vrchovatá polievková lyžica horčice +trochu vegety, mčk + 1čajová lyžička gulášového korenia + 1čajová lyžička mletej červenej papriky - všetko dobre rozmiešať...
Na troške oleja osmažíme cibuľu nakrájanú najemno, po chvíľke pridať 1 čajovú lyžičku sójovej omáčky - ešte spolu krátko osmažiť....
Cibuľu nechať trošku vychladnúť a vmiešať do nátierky...hotovo.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 22.3.2012, 8:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Kachní paštika s portským



POTREBNÉ PRÍSADY

Zhruba půl kilogramu očištěných kachních jater na noc naložte do zhruba 100 ml portského vína, poté je nakrájejte na menší kousky a polovinu dávky orestujte na pánvi. Druhou půlku rozmixujte s plátkem másla, posolte a opepřete barevným pepřem. Pak obě poloviny smíchejte dohromady a přidejte malého panáka portského, maličko dosolte a dopepřete. Pokud milujete vlašské ořechy, nebojte se přidat nasekanou hrst. Pekáček vystelte potravinářskou fólií nebo vymažte sádlem. Poté do něj dejte směs a řádně stlačte. Pečte zhruba 50 minut ve vodní lázni, poté nechte paštiku na 24 hodin vychladnout v lednici.

POSTUP PRÍPRAVY

Zhruba půl kilogramu očištěných kachních jater na noc naložte do zhruba 100 ml portského vína, poté je nakrájejte na menší kousky a polovinu dávky orestujte na pánvi. Druhou půlku rozmixujte s plátkem másla, posolte a opepřete barevným pepřem. Pak obě poloviny smíchejte dohromady a přidejte malého panáka portského, maličko dosolte a dopepřete. Pokud milujete vlašské ořechy, nebojte se přidat nasekanou hrst. Pekáček vystelte potravinářskou fólií nebo vymažte sádlem. Poté do něj dejte směs a řádně stlačte. Pečte zhruba 50 minut ve vodní lázni, poté nechte paštiku na 24 hodin vychladnout v lednici.


je to z cz časáku,stránky ,tento receptík som dlho,dlho,predlho hľadala ,prišlo mi dnes mailom,tak si to tu uložím ,je to mnamka

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Erika O. (retro) ID 14453 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Naša naj....pomazánka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 Moravanka, 3 vajíčka uvarené, 40 dkg mäkkej salámy, 2-4 zavárané uhorky, 1 Majolenka

POSTUP PRÍPRAVY

Z moravanky zlejeme nálev.
Ošúpané vajíčka, salámu, moravanku a uhorky zomelieme na mäsovom mlynčeku.
Potom už len zamiešame majolenku a môžeme pridať soľ a korenie, kto má ako rád, ja nedávam, pre nás je dosť ochutená.
Robievam ju najčastejšie na rodinné oslavy a raz dva je preč.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

adriana m. (adula75) ID 57756 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 12.1.2013, 12:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Sójový základ miesto tvarohu do pomazánky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg sóje voda podľa potreby soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Milé mamičky, určite sa medzi vami nájdu také čo majú detičky ktoré nesmú mliečko ani žiadne mliečne výrobky ako naša babulka. Preto ponúkam malú pomôcku ako si môžete pomôcť a vyrobiť im doma vpodstate všetky pomazánky čo sa normálne robia z tvarohu.
Základ je kvalitná sója. Je potrebné ju na 24 hodín namočiť aby sa vyplavili všetky látky čo spôsobujú nafukovanie čo je pri detičkách nežiadúce. Potom vodu scedíme a prepláchneme aspoň 3-4 krát.
Zalejeme čistou vodou a osolíme (treba trošku viac sója to vstrebá) hlavne podľa chuti pred dováraním treba ochutnať poprípade ešte dosoliť. Varíme pokiaľ nejdú bobulky jemne roztačiť lyžičkou, aby sa dala precedená zmes rozmixovať na úplnú kašu.
! Počas varenia je potrebné sledovať či je stále dostatok vody, mala by byť všetka počas celého procesu varenia pod hladinou vody.!
Po dovarení je potrebné sóju scediť môžete trošku vody nechať aby zmes nebola úplne tuhá a poriadne rozmixovať.
Toto je základ ktorý môžete použiť na akúkoľvek pomazánku kde je základ tvaroh.
Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Ing. Dagmar F. (113Danka) ID 43332 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 31.12.2011, 14:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Francúzska drožďová nátierka z TOFU



POTREBNÉ PRÍSADY

1 cibuľa, cca 1/3 póru, 2 kocky tofu natural syra, 4 kocky droždia, bylinky: koriander, rozmarín, bazalka, chilli, 3 PL olivového oleja, 2-3 PL sójovej omáčky, morská soľ Množstvo je dvojnásobné, pretože túto nátierku máme radi všetci, deťom pred dokončením odoberiem polovicu a potom pridám chilli.

POSTUP PRÍPRAVY

Základ na tofu nátierku už tu mám, ale nebudem vás nútiť prehľadávať tých mojich pár receptov, dám to sem znova :)
Mám veľmi rada sójové nátierky, ale nerada ich kupujem, keďže sú konzervované a dochucované. Tak som sa dopracovala k vlastnému receptu chuťovo veľmi blížiacemu sa francúzskej sójovej nátierke v črievku, možno ju má tiež niekto rád a uvíta tento recept-návod na jej domácu verziu.
Koreniny a bylinky, ktoré používam - môžte nahradiť svojimi obľúbenými, základom je tofu, droždie, cibuľa a pór alebo jedna z nich, soľ a korenie. Klasické čierne mleté korenie takmer nepoužívam kvôli jeho dráždivosti žalúdka. Nahrádzam ho koriandrom a rozmarínom.
Kto má rád, môže použiť kari korenie, u nás toto jedno korenie nie je obľúbené.

Ak Vás to zaujíma, tak pri koreniach sa trošku pozastavím - kto má záujem, môže si prečítať, kto nie, stačí to preskočiť.
Na nete som náhodou našla článok, kde autor predstavuje korenia, ktoré dochutia jedlo a súčasne fungujú ako prevencia proti rakovine. Koľko je na tom pravdy, netuším, no keďže ma táto choroba desí, prikladám link, kde si môžte článok prečítať:
ona.idnes.cz/sedm-koreni-ktera-pomohou-i-v-boji-s-rakovinou-f4c-/zdravi.aspx?c=A101102_124514_zdravi_bad

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Dagmar H. (dasula) ID 6034 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 23.1.2014, 14:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Bulharská pomazánka



POTREBNÉ PRÍSADY

jemná saláma - liptovská, malý paradajkový pretlak, tatárska omáčka, kyslé uhorky, cibuľa

POSTUP PRÍPRAVY

Zámerne neuvádzam množstvá surovín, závisí od chute a množstva stravníkov. Ja som robila z 350 g bezlepkovej liptovskej salámy, použila som malú cibuľu, 2 kyslé uhorky, 2 lyžice paradajkového pretlaku a malú tatárku.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov)

Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (38) posledné: 4.2.2012, 16:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

CHLADNICKOVE EXTEMPORE*****


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

vajíčka,tvrdý syr,suchá saláma,syr s bielou plesňou,majonéza alebo tatárska omáčka,kyslá smotana,cibuľa,horčica

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 12.2.2011, 20:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Voňavá pomazánka



POTREBNÉ PRÍSADY

2 balíčky olomouckých syrečkov maslo, cibuľa, 1 lyžička sladkej papriky, mlieko, 1 tavený syr

POSTUP PRÍPRAVY

V miske vidličkou rozmačkáme olomoucké syrečky. Pridáme tavený syr, maslo, dobre vymiešame.
Pridáme nadrobno nakárajnú cibuľu, l lyžičku mletej sladkej papriky a premiešame so syrečkami. Nakoniec zjemníme troškou mlieka. Ozdobíme pažítkou, paprikovu....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Slávka B. (bačka) ID 136375 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Avokádová nátierka



POTREBNÉ PRÍSADY

avokádo * citrónová šťava * tavený syr * cesnak * soľ * korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Avokádo rozrežeme, kôstku vyberieme a vnútro vydlabeme :)) pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme tavený syr, cesnak, soľ a korenie. Poriadne premiešame alebo rozmixujeme. Podávame s hriankami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 16.8.2011, 22:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 628 (zobrazuje sa 171-180)<< predošlé 1,.,13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23,.,63 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu