. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 427 (zobrazuje sa 331-340)<< predošlé 1,.,29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39,.,43 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

Fazuľový sladkokyslý šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg cibule, 1kg paradajok, 1kg papriky, 1kg uvarenej fazule

POSTUP PRÍPRAVY

Všetku zeleninu nakrájame a zmiešame, zalejeme nálevom (uvariť 2dcl octu, 2dcl oleja, 25dkg cukru, 1 preosiate deko.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Ivana B. (1ivka) ID 20587 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Broskyňový džem - marmeláda



POTREBNÉ PRÍSADY

potrebujeme naň: 35 minút času a ďalej tieto ingrediencie:
je to na hrnčeky, pričom jeden hrnček sa rovná 2,5 dcl, takže:

4 hrnčeky broskýň (asi 2 kilá)
2 hrnčeky želírovacieho cukru
1/2 lyžičky kyseliny citrónovej
a trošku vody - fakt trošku (pol deci)

POSTUP PRÍPRAVY

Dáme si vrieť vodu (ja si dávam taký veľký 4 litrový hrniec), do vretej ponoríme na minútu broskyne a vyberieme ich do studenej vody. Broskyne ošúpme z kože - po tom sparení to ide ľahulinko. Broskyne nakrájame a odkôstkujeme. Dáme do hrnca trošku ich zmixujem ponorným mixérom aby tam neboli veľké hrče - lebo sa to nerozvarí úplne!!! do trošky vody nasypeme kyselinu citrónovú a rozmiešame ju tak, aby sa rozpustila. Potom do hrca pridáme želírovací cukor (ja ppoužívam Dr. Oetker) a kyselinu citronovú rozpustenú vo vode. Pustíme horák a necháme prevrieť asi tak 5 minút - stále miešame!!!! Po 5 minútach odstavíme a vyberieme vrchnú penu - tú ja po ochladení hneď dávam na chlieb s maslom :-) MŇAM!!!. Džem dáme do horúcich fliaš - ja ich ohrejem vo vode. Fľaše uzavrieme a prevrátime hore dnom. Po 10 minútach ho pekne prevrátime a necháme vychladnúť. No a potom len DOBRÚ CHUŤ!!!! Ak sa Vám pri varení zdá, že je riedky nebojte sa - on zhustne.
Z tejto dávky Vám výndu 3 trojdecové fľašky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Viktória F. (toria) ID 8619 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.7.2012, 15:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Uhorkový šalát - zaváraný, vynikajuci



POTREBNÉ PRÍSADY

4 kg uhoriek, 3dcl octu, 30dkg krystaloveho cukru, 4 polievkove lyzice vegety, pol lyzice soli, 3-4 cibule, 2 feferonky ( nemusi byt )

POSTUP PRÍPRAVY

Vyborny salatik , ak neviete co s prerastenymi uhorkami, alebo mozte pouzit salatove, ja som tentoraz pridala aj mladucke cukiny, kedze mi ich obzieraju slimaci....povodny recept je na 3kg uhoriek ale mne sa to zda potom prisilne, tak som to upravila, ale mnozstvo ingrediencii sa da prisposobit vasej chuti.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 101 návštěvníkov)

Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (79) posledné: 22.8.2022, 13:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

BARANIE ROŽKY ALEBO AJ UHORKY



POTREBNÉ PRÍSADY

Baranie rožky alebo uhorky

POSTUP PRÍPRAVY

Nálev:
3L vody
100 g kuchynskej soli
350-400 g kryštálový cukor
1 L octu
(ak máte baranie rožky v menšom množstve tak si urobte nálev iba z polovičných dávok)
Uhorky zalievam rovnakým nálevom, je skvelý !!!!!
Nálev si iba zohrejeme, aby sa prísady rozpustili, a vychladeným zalievame zaváraniny.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Hedviga Z. (HEDA) ID 641 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

UNCLE BENS - po domácky



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg papriky
1kg paradajky
1 kg cibule
1-1,5 dcl oleja
0,5 dcl octu
2-3 pretlaky (ja dávam takú strednú konzervu)
konzerva kukurice
konzerva šampiónov
pol fľaše kyslých uhoriek
soľ podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je veľmi jednoduchý, robí sa podobne ako lečo.
Zeleninu si umyjeme a všetku si ju pekne nakrájame.
Najprv udusíme papriku, pridáme paradajky, cibuľu aj všetky prísady a dusíme.
Celkom na záver pridáme šampióny, kukuricu a kyslé uhorky, premiešame a necháme už iba prejsť varom.
Odstavíme a naplníme do fliaš, uzavrieme a 15 minút sterilizujeme.

Tento Uncle Bens po tepelnej úprave je výborný k dusenému kuraciemu masu, alebo len tak s ryžou.
Kto má rád pikantné, pridá si čili papričky.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Hedviga Z. (HEDA) ID 641 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 28.9.2016, 18:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

SLIVKOVÁ NUTELA



POTREBNÉ PRÍSADY

Slivky 2 kg
1 kg kryštálovéhé cukru
150 g kakao
100 g čokoládu na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

Slivkovú nutelu robievam každý rok, a chcem sa o túto dobrotu s vami podeliť, pretože je výborná či už na palacinky, alebo na chlebík, alebo len tak :)

Z 2 kíl sliviek som pozavárala 8 fliaš.

Najprv si slivky umyjeme a odkôstkujeme.
Dám ich rozvariť do vačšieho hrnca, ale môžu s aj najprv rozmixovať......
Keď sú rozvarené, pridám tam cukor, kakao, polámanú čokoládu na varenie(možu sa pridať aj posekané oriešky) a povaríme kým sa zmesi spoja a čokoláda roztopí, nech to prebuble....
Odstavíme a necháme vychladnúť a skryť z dohľadu detí, aby z nej neubúdalo :))

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov)

Hedviga Z. (HEDA) ID 641 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (36) posledné: 18.8.2018, 12:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

KVASÁKY na balkánsky spôsob



POTREBNÉ PRÍSADY

uhorky (na 3,5 litrový pohár cca 2 kg) *
1 chren *
1 hlavička cesnaku *
kôpor *
30 g soli na 1 liter vody *
voda *
(hroznový a/alebo višňový list)

POSTUP PRÍPRAVY

Recept na tieto výborné kvasáky mám od môjho tatina. Ten mi k receptu "pribalil" aj vysvetlenie, o ktoré sa s vami podelím. :-)
Uhorky prejdú procesom mliečneho kvasenia = cukor v uhorkách sa premieňa na kyselinu mliečnu, octovú, oxid uhličitý a iné zložky. To sa udeje len za pomoci osolenej vody.
No ale dosť bolo teórie na úvod, v obrázkovom postupe sa ešte nejaká sem-tam objaví.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Elena Š. (*ela*) ID 4972 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 19.8.2009, 23:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Čalamáda



POTREBNÉ PRÍSADY

3 kg uhoriek , 1 kg očistenej papriky , 0,5 kg cibule , 1 nakladač , 2,5 dcl octu , 30 dkg cukru.

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté uhorky postrúhame na kolieska aj zo šupkou, papriku nakrájeme na prúžky , cibulu na kolieska. Všetku zeleninu zmiešame a zasypeme cukrom , nakladačom a zalejeme octom.Necháme hodinu odstáť a dávame do pohárov . Čalamádu zalejeme šťavou , ktorá nám zostala po zelenine.Vyšlo mi 8 pohárov - 0,7 dcl. Zavárame na 100 stupňoch 5 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Jana A. (hubinka51) ID 19753 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 16.9.2008, 21:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Paradajky vo vlastnej šťave



POTREBNÉ PRÍSADY

Paradajky, môže byť cukor alebo soľ, alebo chili paprička, alebo aj nič. Ani voda, vodu dávame len ku koreňom počas rastu.

POSTUP PRÍPRAVY

Paradajky sparíme horúcou vodou, olúpeme, vyberieme zrniečka. Ja to robím jednoducho tak, že ich prekrojím a v studenej vode vypláchnem. Potom ich nahádžem do pohárov, keď sa mi zdajú kyslé dám ČL cukru, keď su dobre zrelé tak trošku soli, ale to vôbec nič nemení na tom, že po natlačení si samé pustia šťavu a po prichytení viečka mám paradajky, ktoré v zime jem z pohára alebo dám na sitko šťavu vypijem, paradajky posekám a nahádžem na pizzu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Zuzana Zamecnikova (Zuzana333) ID 44461 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 1.8.2008, 7:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Cuketová omáčka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

2,5 kg cukín, 4 cibule, 2 feferónky, 2 ČL soli, 1ČL korenia, 1dcl octu, 1,5 dcl oleja, horčica

POSTUP PRÍPRAVY

Cukety /aj staršie a prerastené/ očistiť, rozkrojiť na 4 časti pozdĺž, lyžicou vybrať zrnká, nakrájať, hodiť do hrnca, pridať všetky prísady okrem horčice a bez pridania vody ! rozvariť. Necháme vychladnúť, rozmixujeme, pridáme horčicu a plníme do pohárov. Sterilizujem len aby prichytilo viečko.

Môžete robiť s rôznymi obmenami, ja pridávam kurkumu a nedám horčicu, priateľka tam zase pridala mrkvu, môžete skúsiť aj zeler / ja určite skúsim/ , táto omáčka sa dá jesť studená s párkami alebo teplá s knedľou.
Je to starý recept, niekde som ho pred rokmi vyhrabala a teraz som si naň spomenula, lebo cukín sa urodilo veľa.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana Zamecnikova (Zuzana333) ID 44461 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 30.7.2008, 11:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 427 (zobrazuje sa 331-340)<< predošlé 1,.,29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39,.,43 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu