. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 427 (zobrazuje sa 231-240)<< predošlé 1,.,19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29,.,43 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

VEGETOVÝ ŠALÁT



POTREBNÉ PRÍSADY

3kg neošúpaných uhoriek nakrájať na kolieska,4 veľké papriky nakrájať na pásiky, 6 veľkých cibúľ na mesiačiky. Nálev : 4dcl octu, 300g cukru, 2PL soli, 2PL vegety.

POSTUP PRÍPRAVY

Zeleninu necháme postáť 12 hodin a premiešame. Dáme do pohárov a do každej dáme štipku kyseliny sorbovej. Sterilizujeme .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Viera M. (Viera36) ID 66359 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

◄ Hruškovo-škoricový lekvár ►



POTREBNÉ PRÍSADY

hrušky * kryštálový cukor * mletá škorica *

POSTUP PRÍPRAVY

Na 1 kg hrušiek potrebujeme 5 dkg kryšt. cukru.
Umyté hrušky zbavíme len jadierok a so šupkou ich romixujeme, alebo pomelieme.
Nalejeme do kastróla, zasypeme cukrom a varíme, kým nám lekvár nezhustne. Občas premiešame. Nakoniec pridáme mletú škoricu podľa chuti. Naflaškujeme, zaviečkujeme a ja to dávam pre istotu sterilizovať/ybehnúť na 100 stupňov a vypnem/.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Jana S. (Popka) ID 40159 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 7.9.2012, 8:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

◄ Veselý HRUŠKOVÝ KOMPÓT ►



POTREBNÉ PRÍSADY

hrušky * kryštálový cukor * voda * citróny * klinčeky *celá škorica *

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté hrušky ošúpeme a zbavíme jadierok a úhľadne kladieme do pohára. Z plátkov citróna si pripravíme smajlíkov. Oči som urobila z klinčekov a pusu som niektorým skúšala vytvoriť z odkrojenej slivky. Inšpirácii sa medze nekladú. Nakoniec 7 dcl pohár zasypem 3 lyžicami kryštálového cukru a dolejem studenou vodou. Zaviečkujem, dám do zaváracieho hrnca a nechám teplomer vybehnúť na 100 stupňov a potom vypnem. Do rána nechám vychladnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Jana S. (Popka) ID 40159 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (22) posledné: 25.8.2012, 9:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Slivkový lekvár z rúry



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento recept som našla na českom MMB a rozhodla som sa ho tiež vyskúšať. Zo slivkového lekváru som už počula rôzne recepty, ale všade chceli odo mňa variť 5-6 hodín a to som veru nemala čas ani chuť. A tento je fantastickýýýýýýý, práve som ho dorobila a musím sa s vami oň podeliť. 2 kg sliviek, 50ml octu, 500g kryštálového cukru, 1/2 káv. lyžičky mletej škorice, 3 roztlčené klinčeky, 4PL rumu

POSTUP PRÍPRAVY

viď fotky

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 62 návštěvníkov)

Alena M. (Alinka) ID 18244 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (39) posledné: 27.12.2020, 16:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Huby v leče


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg hub, 1 kg červená paprika (kapie), 3/4 kg cibule, 1 dcl ocot, 1/4 l olej, 60 dkg sladký kečup, 10 dkg krupicový cukor, 3 pol. lyžice soli, 3 pol. lyžice mleté nové korenie, 1/2 balíčka mletého čierneho korenia.

POSTUP PRÍPRAVY

Huby nakrájame na väčšie kúsky a tak 10- 15 min. povaríme. Opláchneme ich v studenej vode a pridáme všetky ostatné suroviny. Cibuľu nakrájať na kolečká, papriku na kocky alebo prúžky. Všetko zamiešame a krátko povaríme- stačí 5 – 10 minút. Plníme do menších pohárov, zavíčkujeme a sterilizujeme 1 hod. pri teplote 95- 100 stupňov.

Nie je to môj recept ale robím ho už dlhé roky a začína hubová sezóna. Ja používam suchohríby ale je možné použiť akékoľvek, ale jedlé...Je to výborná príloha k mäsu, do šťavy pod mäso, na cestoviny, i na ale mäso pripravované so zemiakmi v alobale na pekáči alebo na grile, do praženice

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Anna J. (andulka2) ID 48309 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

sušené paradajky



POTREBNÉ PRÍSADY

olivový olej, soľ, cukor práškový, bylinky (čerstvé, al.sušené)-tymián, bazalka, šalvia, oregáno...

POSTUP PRÍPRAVY

môj postup prípravy je podobný jednému už tu zo spomínaných receptov.
Paradajky rozkrojím na 1/2, dužinu vydlabem. ( zamrazím ju do menších mikroténových sáčkov a neskôr použijem do polievok). Paradajky poukladám reznou časťou navrch na plech, na ktorom je papier na pečenie, ten potriem jemne olejom, paradajky slabo posypem práškovým cukrom a soľou, máličko pokvapkám olivovým olejom a dám do vyhriatej rúry. Podľa receptu, ktorý som dostala, som ich sušila v otvorenej rúre pri teplote 70 stupňov cca 5 hodín, ale bolo to zdĺhavé, takže pri ďalšom sušení som si teplotu prispôsobila na 120 stupňov, zavrela dvierka a spustila ventilátor. Bolo to náročnejšie v tom, prehadzovať častejšie plech o 180 stupňov, keďže vzadu v rúre bolo sušenie rýchlejšie, ale usušené boli ani nie za 2 hodiny.
Do čistých pohárov som natlačila tieto paradajky a až na záver som pridala bylinky, tymiánu len na špičku noža, ostatné podľa vlastného úsudku. Až nakoniec som to zaliala olivovým olejom, zavrela fľaše a využila ešte teplú rúru, kde som tieto uzavreté fľaše akoby ešte sterilizovala. Nechala som ich tam do vychladnutia, keď som ich vybrala obrátila som ich vrchom dole, aby sa bylinky premiešali s olejom a uskladnila v pivnici.
Jeden pohár sme už otvorili, cca po 3 týždňoch a sú naozaj výborné, chutili aj mojim kolegom v práci.
Ale nabudúce ich asi trošku viac ešte posypem práškovým cukrom, ale len fakt trošku. A je pravda, že je to asi len pre trpezlivé povahy, pretože z dvoch plechov urobíte takto asi len tri malé , teda cca 200ml poháre. Ale myslím si, že to stojí za to.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Jana B. (janaga65) ID 111651 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 9.9.2009, 19:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Brambory v mikrovlnce - Superrychlé řešení pro přípravu 1-2 porcí z mmb.cz



POTREBNÉ PRÍSADY

5 středních brambor, 1/4 lžičky soli, (kmín, libeček - podle chuti), 1 lžíce vody

POSTUP PRÍPRAVY

Brambory oloupejte, nakrájejte na 1/4, vložte do zavařovací sklenice (720 ml), trošku osolte, přidejte podle chuti kmín (libeček - já dala trošku čerstvě semletého chilli). Sklenici uzavřete šroubovacím víčkem, protřepejte a dejte na 7 minut na plný výkon do mikrovlné trouby.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

alena k. (pajo) ID 9224 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 4.9.2009, 23:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Ovocné kompoty z mikrovlnky podle J Balaštíka - jednoduché a rychlé !!Nasla som na mmb.cz


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Na jednu 720 ml sklenici budete potřebovat : 450g ovoce, 230g nálevu, 25-75 g krystalového cukru (1-3 vrchovaté lžíce podle kyselosti), případně umělé sladidlo.

POSTUP PRÍPRAVY

Sklenice naplňte do tří čtvrtin očištěným ovocem bez náznaku hniloby, mírně je stlačte a přisypte cukr. Řádně jej setřeste, aby pronikl do všech vrstev. Pak přidejte další ovoce, aby pod víčkem zůstalo volných jen asi 3-5 mm. Meruňky, broskve a jablka zalijte téměř po okraj, aby plody při sterilizací nezhnědly. Sklenice důkladně uzavřete šroubovacími víčky. Na otočný talíř v mikrovlné troubě vložte plastovou misku používanou pod květináče (zachytí nálev, pokud obsah v závěru sterilizace překypí). Sklenice rovnoměrně rozložte po obvodu misky (bude-li jen jedna, postavte jí doprostřed), troubu nastavte na maximální výkon podle počtu sklenic (viz tabulka).

Výkon 700 W 6 min / 1 ks 12 min / 2 ks a násobky
Výkon 750 W 5 ½ min / 1 ks 11 min / 2 ks a násobky
Výkon 800 W 5 ¼ min / 1 ks 10 ½ min / 2 ks a násobky
Výkon 850 W 5 min / 1 ks 10 min / 2 ks a násobky
Výkon 900 W 4 ½ min / 1 ks 9 min / 2 ks a násobky

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

alena k. (pajo) ID 9224 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 11.8.2011, 18:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Nátierka na topeničky od Sabíny



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 kg mletého bravčového mäsa, 1 kg červenej papriky (kápie), 1 kg rajčín, 4 ks zelenej papriky, 1 nakladač, feferónka (nemusí byť ak je to aj pre deti), 5 strúčikov cesnaku, 4 ks cibule, 2 dl oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu (okrem oleja) pomelieme na mäsovom mlynčeku a dáme variť. Po hodine varenia pridáme 2 dl oleja, ak bolo mäso tlstejšie, tak pridáme len deci oleja. A varíme ešte pol hodinku, no môžme aj dlhšie, ale tá hodina a pol dokopy stačí. Dáme do pohárikov a zavaríme. Ja som zavárala pri 100 stupňoch 20 minút. Z tejto dávky mi vyšlo 5 trojdecových pohárikov a 11 dvojdecových. Recept mám od švagrinej, nátierku používa na topinky, ale i do omáčky na špagety.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Renáta C. (gucz) ID 51988 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 1.12.2013, 21:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Slivková nutela



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg modré slivky, 1 kg cukor, 100 g kakao, 100 g mliečna čokoláda.

POSTUP PRÍPRAVY

slivky odkôstkovať, variť 30 min, pomaly. Rozmixovať, pridať cukor, kakao, čokoládu. Sterelizovať 15 min.
Ja to mixusujem všetko spolu, keď sú slivky uvarené, dám prísady a ponorným to mixujem do jemna.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Diana Š. (Dia30) ID 62971 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (27) posledné: 31.8.2010, 11:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 427 (zobrazuje sa 231-240)<< predošlé 1,.,19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29,.,43 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu