. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > RYŽA A CESTOVINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 672 (zobrazuje sa 141-150)<< predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,68 ďalšie >>

RYŽA A CESTOVINY

Lasagne



POTREBNÉ PRÍSADY

Lasagne ,2 stredne cibule, 2 strúčiky cesnaku, 500 g mletého mäsa , 3 čl mletej červenej papriky , 1 čl oregana , soľ , mleté čierne korenie, 1 stredný pretlak, 1 konzerva lúpaných paradajok, olivový olej Bašamelová omáčka : 100g masla , 100g múky , 1 liter teplého mlieka , muškatovy orech 500 g nastruhaneho eidamu alebo parmézanu

POSTUP PRÍPRAVY

no dá sa to zvládnuť :o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 86 návštěvníkov)

Beáta I. (bebica20) ID 171876 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (38) posledné: 16.1.2014, 15:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Zapekane cestoviny so slaninkou, su vyborne



POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny, slanina, konzerva krajanych sampionov, sol, korenie, 1 PLkecupu, 1 CL dijonskej horcice, bazalka, tymian, tvrdy syr, slahackova smotana.

POSTUP PRÍPRAVY

Slaninu nakrajamne na kocky, opecieme, pridame k nej sampiony a kratko opecieme. Zmes primiesame k uvarenym cestovinam a dochutime podla chuti, korenim, solou, bylinkami,kecupom a horcicou. Ja som pridala aj do cestovin trosku struhaneho syra. Zmes dame do pekacika, posypeme struhanym syrom a polejeme sladkou smotanou. Pecieme pri 200 stupnoch asi 35 minut.
Je to super jednoduchy a velmi chutny recept.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

Monika P. (monkap) ID 69860 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 14.10.2011, 13:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Sobotňajšie cestovinky uuuplne GENIALNE :)



POTREBNÉ PRÍSADY

500g cestovín, štipka soli,oliv.olej,omáčka na cestoviny,kukurica v konzerve alebo v pohári, olivy ( čierne aj zelené), 1strúšik cesnaku, kur. prsia, maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Keďže moja mama často robieva v soboty denné a ja musím varievať pre 6 hladnách krkov, spríjemňujem si varenie vymýšlaním si vlastných receptov :) Každú sobotu chcú všetc aby som uvarila práve tieto cestoviny, sú proste VYNIKAJUCE :) Takže:

1.) Cestoviny dáme variť do vody s pár kvapkami oliv.oleja a štipkou soli
2.) Kým sa cestoviny uvaria, kur. prsia si nakrájame na malé kocky, olivy na polovičky a tenké prúžky, cibuľu na jemno
3.) Do nádoby ( ja to robím v nerezovom hrnci) dáme asi 1 veľkú lyžicu masla a opražíme na ňom cibuľku do priesvitna a na cibuľke restujeme kur. mäso

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Katarína U. (thaisha) ID 201023 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Tagliatelle so zeleninou a pestom z cesnaku medvedieho.



POTREBNÉ PRÍSADY

300g Tagliatelle rezancov 150g zemiakov 300g zelenej fazulky 600g paradajok 1polie.lyzicka olivoveho alebo slnec.oleja 1polie.lyzicka masla Pesto z cesnaku medvedieho: 40g cerstveho cesnaku medvedieho 60g cerstveho parmazanu 30g piniov.orieskov 5 poliev.lyziek olivoveho oleja sol,cierne korenie,parmazan

POSTUP PRÍPRAVY

Priprava Pesta:\r\nUmyjeme a osusime cesnak medvedi ,nakrajame na pasy-(ja striham)\r\nDo nadobky si dame vs.ingrediencie a ponor.mixerom rozmixujeme-dosolime a dokorenime.\r\n\r\nzemiaky si osupeme a umyjeme-nakrajame na drobne kocky nakrajame.\r\nfazulky omyjeme a nakrajame na cca 3-4cm pasiky\r\nparadajky osupeme ,zalejeme ich na 10 sek.vriacou vodou a potom "zlakneme"pod studenou vodou.\r\nnastvrtinkujeme ich a este na drobne kocky dokrajame.\r\nzemiaky a fazulku uvarime v slanej vode -v ceditku.povarime a vyberieme.Pod stuenou vodou "zlakneme"\r\na vysusime.\r\nVo vode kde sa varila zeleninka,povarime tagliatelle.To potom scedime a dame do misky.\r\nV panvici si olej a maslo zohrejeme a paradajky v tom narychlo povarit nechame.\r\nOstatne vmiesame do tagliatelle a nakoniec z panvice paradajky a maslo s olejom zalejeme.\r\nDochutime solou ,korenim a premiesame.\r\nNachystame na taniere,a na vrch podavame s pestom.\r\nmozte zasypat nastru.parmazanom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Alena L. (76alenka) ID 45259 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 4.5.2011, 8:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Jarný ryžový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

1 šálka ryže Basmati (prip. inej lepivejsej ryze, napr. na Sushi, ale vystacite si aj s obyčajnou guľatozrnnou), 1 zväzok redkvičiek, 2-3 jarné cibuľky, 1/2 pohára tatárky, 1/2 pohára kyslej smotany, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

1. Ryžu si uvaríme podľa návodu a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
2. Medzitým si redkvičky pokrájame na štvrťky a tie na malé plátky. Cibuľky si tiež nakrájame na kolieska
3. Do vychladnutej ryže pridáme redkvičky a cibuľky, vmiešame tatárku a kyslú smotanu a nakoniec podľa chuti osolíme
4. Chutí so všelijakým zeleninovými fašírkami, alebo len aj samotný :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Zuzana B. (zuzkab13) ID 192910 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 3.5.2011, 22:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Penne s omáčkou z paradajok a tuniaka



POTREBNÉ PRÍSADY

cca 4 porcie: 400 g penne, soľ, 2 cibule, 1-2 strúčiky cesnaku, 2-3 sušené chilli papričky, 3 PL oleja, 1 veľká konzerva olúpaných paradajok, 50 g čiernych olív, 50 g kapár, čierne korenie, 1 PL cukru, 1 zväzok hladkej petržlenovej vňate, 2 konzervy tuniaka (filé)

POSTUP PRÍPRAVY

Penne uvaríme "al dente" :)

Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Chilli papričky nasekáme najemno. Na rozpálenom oleji dosklovita opražíme cibuľu, pridáme cesnak a chilli papričky a podusíme.

Pridáme paradajky spolu so šťavou a povaríme asi 10 minút. Pridáme olivy (môžeme nakrájať na krúžky) a kapari. Osolíme, okoreníme a osladíme cukrom.

Petržlenovú vňať opláchneme, osušíme a nasekáme najemno. Tuniaka necháme odkvapkať a rozdelíme vidličkou na menšie kúsky. Tuniaka s petržlenovou vňaťou pred podávaním vmiešame do omáčky, tou prelejeme penne a podávame.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Mirka P. (mirka.pistla) ID 199248 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

lasagne so špenátom a rajčinovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balíček mrazeného špenátu, plátky lazaní (počet podla velkosti zapekacej formy ale cca 10 - 12) 4 vajcia na tvrdo, dva párky, 2PL mrazených šampinonov, 200 g syra, rajčinový pretlak cibula, sol, bazalka, oregano, 2 str. cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

najskôr rozmrazíme špenát, pridáme syr (musí sa roztopiť) a postrúhané vajcia na tvrdo (alebo prepasírované) a osolíme v druhom hrnci na tuku osmahneme cibulku, opečieme párky na kolieska pokrájané a hríbiky, zalejeme pretlakom, môžeme ochutiť bazalkou a oreganom a pretlačíme ceesnak
ked máme omáčky hotové zapneme trúbu na 180°C. formu vytrieme oliv. olejom, dáme plátky lazaní NEVARENÉ tak aby pokryli dno ale nesmú!!! sa prekrývať. na to dáme špenátovú omáčku, zase lazane a na ne rajčinovú omáčku. takto striedame. na vrch by mal ísť ešte syr strúhaný ale ja som nemala. a to farebné mám preto lebo mi zostalo z každej omáčky málo tak som ich dala obe na jednu vrstvu.
piekla som asi 1/2 hodinu, a treba kontrolovať aby boli aj lazane mäkké kedže sa nevarili

ale inak je to výborné a chutné :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Naďa H. (brblosko) ID 157312 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 11.8.2011, 23:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny so špenátom a lososom



POTREBNÉ PRÍSADY

2porcie: 150g filet lososa, 250g mrazeného špenátu, 1 šalotka, 2 strúčiky cesnaku, korenie,soľ,, na posypanie syr typu Parmezán či Grand Padano, cestoviny

POSTUP PRÍPRAVY

Lososa opražíme na troške olivového oleja.
Na tom istom oleji si opražíme najemno nakrájanú šalotku, pridáme špenát, podlejeme vodou a nechame dusiť asi 5minút. Pridáme roztlačený cesnak, soľ,mleté čierne korenie a necháme odokryté kým sa nevyparí voda. Do špenátu pridáma rozdrobeného lososa a zmiešame s uvarenými cestovinami. Posypeme tvrdým syrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Zuzana S. (zunicka) ID 114201 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.4.2011, 11:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny s pestom zo sušených paradajok



POTREBNÉ PRÍSADY

* cestoviny * struhaný syr tvrdý * Pesto: * paradajky sušené * olej olivový * cesnak * soľ * čerstvá bazalka * korenie

POSTUP PRÍPRAVY

.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 15.4.2011, 20:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny so smostonavo-syrovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Slaninka na opraženie,tavený syr v črievku,šľahačková smotana(33%),cestoviny.

POSTUP PRÍPRAVY

Na panvici nechajte do chrumkava opražiť slaninku a ked je už akurát tak ju z výpeku vyberte a ak je masti veľa tak z nej odlejte aby ste nemali omáčku veľmi riedku(ja som neodliala a mohla som:()Dajte dole z ohňa a primiešajte smotanu a syr.Znovu dajte na oheň a prevarte.nakoniec len prlejte uvarené cestoviny a posypte ich škvarkami. Tento recept som našla v kalendári Gazdinka a môžem ho odporúčať.Je to rýchle a mňáááám.\r\nDobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Marcela D. (macazvk) ID 87957 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 672 (zobrazuje sa 141-150)<< predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,68 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu