končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 672 (zobrazuje sa 141-150) | << predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,68 ďalšie >> |
RYŽA A CESTOVINY |
LasagnePOTREBNÉ PRÍSADY Lasagne ,2 stredne cibule, 2 strúčiky cesnaku, 500 g mletého mäsa , 3 čl mletej červenej papriky , 1 čl oregana , soľ , mleté čierne korenie, 1 stredný pretlak, 1 konzerva lúpaných paradajok, olivový olej Bašamelová omáčka : 100g masla , 100g múky , 1 liter teplého mlieka , muškatovy orech 500 g nastruhaneho eidamu alebo parmézanu POSTUP PRÍPRAVY no dá sa to zvládnuť :o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 86 návštěvníkov) Beáta I. (bebica20) ID 171876 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (38) posledné: 16.1.2014, 15:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Zapekane cestoviny so slaninkou, su vybornePOTREBNÉ PRÍSADY cestoviny, slanina, konzerva krajanych sampionov, sol, korenie, 1 PLkecupu, 1 CL dijonskej horcice, bazalka, tymian, tvrdy syr, slahackova smotana. POSTUP PRÍPRAVY Slaninu nakrajamne na kocky, opecieme, pridame k nej sampiony a kratko opecieme. Zmes primiesame k uvarenym cestovinam a dochutime podla chuti, korenim, solou, bylinkami,kecupom a horcicou. Ja som pridala aj do cestovin trosku struhaneho syra. Zmes dame do pekacika, posypeme struhanym syrom a polejeme sladkou smotanou. Pecieme pri 200 stupnoch asi 35 minut. Je to super jednoduchy a velmi chutny recept. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) Monika P. (monkap) ID 69860 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 14.10.2011, 13:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Sobotňajšie cestovinky uuuplne GENIALNE :)POTREBNÉ PRÍSADY 500g cestovín, štipka soli,oliv.olej,omáčka na cestoviny,kukurica v konzerve alebo v pohári, olivy ( čierne aj zelené), 1strúšik cesnaku, kur. prsia, maslo POSTUP PRÍPRAVY Keďže moja mama často robieva v soboty denné a ja musím varievať pre 6 hladnách krkov, spríjemňujem si varenie vymýšlaním si vlastných receptov :) Každú sobotu chcú všetc aby som uvarila práve tieto cestoviny, sú proste VYNIKAJUCE :) Takže: 1.) Cestoviny dáme variť do vody s pár kvapkami oliv.oleja a štipkou soli 2.) Kým sa cestoviny uvaria, kur. prsia si nakrájame na malé kocky, olivy na polovičky a tenké prúžky, cibuľu na jemno 3.) Do nádoby ( ja to robím v nerezovom hrnci) dáme asi 1 veľkú lyžicu masla a opražíme na ňom cibuľku do priesvitna a na cibuľke restujeme kur. mäso OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Katarína U. (thaisha) ID 201023 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Tagliatelle so zeleninou a pestom z cesnaku medvedieho.POTREBNÉ PRÍSADY 300g Tagliatelle rezancov 150g zemiakov 300g zelenej fazulky 600g paradajok 1polie.lyzicka olivoveho alebo slnec.oleja 1polie.lyzicka masla Pesto z cesnaku medvedieho: 40g cerstveho cesnaku medvedieho 60g cerstveho parmazanu 30g piniov.orieskov 5 poliev.lyziek olivoveho oleja sol,cierne korenie,parmazan POSTUP PRÍPRAVY Priprava Pesta:\r\nUmyjeme a osusime cesnak medvedi ,nakrajame na pasy-(ja striham)\r\nDo nadobky si dame vs.ingrediencie a ponor.mixerom rozmixujeme-dosolime a dokorenime.\r\n\r\nzemiaky si osupeme a umyjeme-nakrajame na drobne kocky nakrajame.\r\nfazulky omyjeme a nakrajame na cca 3-4cm pasiky\r\nparadajky osupeme ,zalejeme ich na 10 sek.vriacou vodou a potom "zlakneme"pod studenou vodou.\r\nnastvrtinkujeme ich a este na drobne kocky dokrajame.\r\nzemiaky a fazulku uvarime v slanej vode -v ceditku.povarime a vyberieme.Pod stuenou vodou "zlakneme"\r\na vysusime.\r\nVo vode kde sa varila zeleninka,povarime tagliatelle.To potom scedime a dame do misky.\r\nV panvici si olej a maslo zohrejeme a paradajky v tom narychlo povarit nechame.\r\nOstatne vmiesame do tagliatelle a nakoniec z panvice paradajky a maslo s olejom zalejeme.\r\nDochutime solou ,korenim a premiesame.\r\nNachystame na taniere,a na vrch podavame s pestom.\r\nmozte zasypat nastru.parmazanom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Alena L. (76alenka) ID 45259 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 4.5.2011, 8:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Jarný ryžový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY 1 šálka ryže Basmati (prip. inej lepivejsej ryze, napr. na Sushi, ale vystacite si aj s obyčajnou guľatozrnnou), 1 zväzok redkvičiek, 2-3 jarné cibuľky, 1/2 pohára tatárky, 1/2 pohára kyslej smotany, soľ POSTUP PRÍPRAVY 1. Ryžu si uvaríme podľa návodu a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. 2. Medzitým si redkvičky pokrájame na štvrťky a tie na malé plátky. Cibuľky si tiež nakrájame na kolieska 3. Do vychladnutej ryže pridáme redkvičky a cibuľky, vmiešame tatárku a kyslú smotanu a nakoniec podľa chuti osolíme 4. Chutí so všelijakým zeleninovými fašírkami, alebo len aj samotný :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Zuzana B. (zuzkab13) ID 192910 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 3.5.2011, 22:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Penne s omáčkou z paradajok a tuniakaPOTREBNÉ PRÍSADY cca 4 porcie: 400 g penne, soľ, 2 cibule, 1-2 strúčiky cesnaku, 2-3 sušené chilli papričky, 3 PL oleja, 1 veľká konzerva olúpaných paradajok, 50 g čiernych olív, 50 g kapár, čierne korenie, 1 PL cukru, 1 zväzok hladkej petržlenovej vňate, 2 konzervy tuniaka (filé) POSTUP PRÍPRAVY Penne uvaríme "al dente" :) Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Chilli papričky nasekáme najemno. Na rozpálenom oleji dosklovita opražíme cibuľu, pridáme cesnak a chilli papričky a podusíme. Pridáme paradajky spolu so šťavou a povaríme asi 10 minút. Pridáme olivy (môžeme nakrájať na krúžky) a kapari. Osolíme, okoreníme a osladíme cukrom. Petržlenovú vňať opláchneme, osušíme a nasekáme najemno. Tuniaka necháme odkvapkať a rozdelíme vidličkou na menšie kúsky. Tuniaka s petržlenovou vňaťou pred podávaním vmiešame do omáčky, tou prelejeme penne a podávame. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Mirka P. (mirka.pistla) ID 199248 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
lasagne so špenátom a rajčinovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balíček mrazeného špenátu, plátky lazaní (počet podla velkosti zapekacej formy ale cca 10 - 12) 4 vajcia na tvrdo, dva párky, 2PL mrazených šampinonov, 200 g syra, rajčinový pretlak cibula, sol, bazalka, oregano, 2 str. cesnaku POSTUP PRÍPRAVY najskôr rozmrazíme špenát, pridáme syr (musí sa roztopiť) a postrúhané vajcia na tvrdo (alebo prepasírované) a osolíme v druhom hrnci na tuku osmahneme cibulku, opečieme párky na kolieska pokrájané a hríbiky, zalejeme pretlakom, môžeme ochutiť bazalkou a oreganom a pretlačíme ceesnak ked máme omáčky hotové zapneme trúbu na 180°C. formu vytrieme oliv. olejom, dáme plátky lazaní NEVARENÉ tak aby pokryli dno ale nesmú!!! sa prekrývať. na to dáme špenátovú omáčku, zase lazane a na ne rajčinovú omáčku. takto striedame. na vrch by mal ísť ešte syr strúhaný ale ja som nemala. a to farebné mám preto lebo mi zostalo z každej omáčky málo tak som ich dala obe na jednu vrstvu. piekla som asi 1/2 hodinu, a treba kontrolovať aby boli aj lazane mäkké kedže sa nevarili ale inak je to výborné a chutné :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Naďa H. (brblosko) ID 157312 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 11.8.2011, 23:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny so špenátom a lososomPOTREBNÉ PRÍSADY 2porcie: 150g filet lososa, 250g mrazeného špenátu, 1 šalotka, 2 strúčiky cesnaku, korenie,soľ,, na posypanie syr typu Parmezán či Grand Padano, cestoviny POSTUP PRÍPRAVY Lososa opražíme na troške olivového oleja. Na tom istom oleji si opražíme najemno nakrájanú šalotku, pridáme špenát, podlejeme vodou a nechame dusiť asi 5minút. Pridáme roztlačený cesnak, soľ,mleté čierne korenie a necháme odokryté kým sa nevyparí voda. Do špenátu pridáma rozdrobeného lososa a zmiešame s uvarenými cestovinami. Posypeme tvrdým syrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Zuzana S. (zunicka) ID 114201 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 15.4.2011, 11:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny s pestom zo sušených paradajokPOTREBNÉ PRÍSADY * cestoviny * struhaný syr tvrdý * Pesto: * paradajky sušené * olej olivový * cesnak * soľ * čerstvá bazalka * korenie POSTUP PRÍPRAVY . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 15.4.2011, 20:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny so smostonavo-syrovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY Slaninka na opraženie,tavený syr v črievku,šľahačková smotana(33%),cestoviny. POSTUP PRÍPRAVY Na panvici nechajte do chrumkava opražiť slaninku a ked je už akurát tak ju z výpeku vyberte a ak je masti veľa tak z nej odlejte aby ste nemali omáčku veľmi riedku(ja som neodliala a mohla som:()Dajte dole z ohňa a primiešajte smotanu a syr.Znovu dajte na oheň a prevarte.nakoniec len prlejte uvarené cestoviny a posypte ich škvarkami. Tento recept som našla v kalendári Gazdinka a môžem ho odporúčať.Je to rýchle a mňáááám.\r\nDobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Marcela D. (macazvk) ID 87957 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 672 (zobrazuje sa 141-150) | << predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,68 ďalšie >> |