končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 78 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |
CHUŤOVKY |
Kandizovaný zázvorPOTREBNÉ PRÍSADY Zázvor, voda, cukor POSTUP PRÍPRAVY Najprv zázvor ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Namočíme ho do studenej vody . Močíme ho asi týždeň aby sa zázvor čiastočne zbavil štiplavosti a aby trošku zmäkol.Vodu meníme 2 krát za deň. Po týždni ho úplne zlejeme a mierne osušíme. Zázvor zasypeme cukrom, ja som dala práškový aj kryštálový. Zázvor v cukre dobre poobaľujeme a dáme sušiť do rúry na 150 stupňov kým nezačne cukor bublať, potom rúru vypneme a zázvor v nej necháme vychladnúť, toto opakujeme 3-4 krát. Nakoniec po 3-4 raze vychladnutý zázvor poobaľuleme ešte raz v cukre a uskladníme. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) andrea o. (hillary) ID 61659 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (24) posledné: 8.7.2011, 8:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie stehná na zázvore s cestovinouPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie stehná - menšie alebo nožičky-aby sa nám to dlho nedusilo kúsok zázvoru, nie práškové korenie väčšia cibuľa 3-4 mrkvy hráškové struky /tento recept mám z UK,tam sú dostať celý rok, ja buď používam teraz s málo dozretým hráškom, alebo zamrazené/ ale môžete ich kľudne vynechať vegeta, kmín, soľ široké rezance POSTUP PRÍPRAVY Nakrájanú cibuľu si ozmažíme na oleji do zlatova, pridáme na jemnučko nakrájaný zázvor a razcu, trochu posmažíme, pridáme na hrubšie nakrájané kolieska mrkvy , podlejeme vodou, dáme vegetu a kuracie kúsky a dusíme. Asi tak v polovici pridáme hráškové struky, dochutíme a dusíme do mäkka. Podávame so širokými rezancami. Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Vladimira S. (Vladimira Samuhelova) ID 58021 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zázvorníky so salajkouPOTREBNÉ PRÍSADY 700 g polohrubej múky*300g práškového cukru*2 PL oleja*4 celé vajcia*1 balíček 20 g mletého zázvoru*2 ČL salajky POSTUP PRÍPRAVY Salajku zamiešame do múky a spolu s ostatnými prísadami spracujeme na hladké cesto.Potom ho rozvaľkáme na hrúbku 0,6-0,8 cm a vykrajujeme ľubovoľné tvary.Tie ukladáme na plech na papier na pečenie obrátené./Vykrojíme,obrátime :))) /takto pripravené zázvorníky necháme stáť na plechu 10 hodín.Ja som ich nachystala večer a piekla som na ďalší deň na obed.Pečieme v dobre vyhriatej rúre do ružova.Pri 200 stupňoch to trvalo 5-7 minút.Zázvorníky sú použitím salajky hneď makke.Majú jemne štipľavú chuť. Ja som ich robila z polovičnej dávky,vyšlo mi 40 krásne nafúknutých kuskov,ale do cesta som musela pridať ešte jedno vajíčko,lebo sami to nechcelo spojiť.Ale sú mňam.Ozaj keď nie ste zvyknutí na jemne štipľavú chuť,dajte zázvoru o niečo menej. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (46) posledné: 19.10.2011, 21:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Mrkvovo petrzlenova so ZAZVOROM a KARDAMONOM :)POTREBNÉ PRÍSADY Toto bolo polievky tak pre 4-5 osob. 4-5 ks mrkviev velkych ako..hm..no tak 20cm a hrubka 2-3cm 3 zemiaky 1 petrzlen 1 cibula stredna 2 kocky zeleninoveho bujonu VITANA olivovy olej koreniny : bobkovy list-2 ks, cerstvy zazvor asi ako palec, mlete cierne korenie, mlety kardamon, sol Pomarancova stava s duzinou...3 dcl...bud odstaveny zivy pomaranc, ale staci tam aj 100percentna stava z obchodu :) POSTUP PRÍPRAVY Tak a ideme na to :) Mrkvu, petrzlen, zemiacky si nakrajame na kusky, kocky, polkruzky ako chcete..ide o to, ze musia byt mensie..ale ni moc male..proste aby sa len uvarili do makka a nerozvarili na blato. :) Do hrnca nalejem olivovy olej,a na rozohriatom oleji osmazime nadrobno nakrajanu cibulku.Ja som osmazila tak troska az do zlatova a hned pridala zeleninu bez zemiakov a spolu restovala. Miesame ...dusime. Podliala som vodou ...ale nie uuuplne plny hrniec...Tak nejak este 3 cm nad zeleninku. Ved pri vareni zistime, kolko sa nam vyparilo a mozeme doliat. Pridame bobkovy list. Ked je uz zeleninka polomakka pridame do nej kocky bujonu, a az teraz zemiacky a este mlety kardamon / ja som dala tak za pol lyzicky...a radsej opatrne, aby neprebil chut polievky. Musia sa vsetky pekne spajat.. Potom si ocistime zazvor a nastruhame ho do polievky. Polievocku varime este tak 10 minut. Ked sa vam zda polievocka ok..ze aj zeleninka je uvarena, vyberieme bobkovy list a ponornym mixerom ju poriadne vymixujeme do hladka ako na obrazku, aby z toho bol pekne jemny krem..zacne to troska penit..ale to nevadi.to je znak jemnosti a hladkosti. Potom ochutname...osolime okorenime. No a nakoniec tomu dame korunu, prilejeme pomarancovu stavu...3dcl.alebo podla potreby..aby bola polievocka kremova. Miesam a prevarime a vypneme..Prevarime som myslela, nechame prejst varom..to je chvilka. Ja som ju este dochutila slahackovou smotanou..ale moze byt aj kysla.. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Alena M. (AlaM) ID 6117 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 3.4.2009, 10:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia v zázvorovej marinádePOTREBNÉ PRÍSADY * kuracie prsia * čerstvý koriander * sójová omáčka * olivový olej * sezamový olej * citrónová / limetková šťava * zázvorovo-cesnaková pasta * soľ * čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY V mise rozmiešame 1 dcl sójovej omáčky, 6 lyžíc olivového oleja, 3 lyžice sezamového oleja, 3 lyžice citrónovej, príp. limetkovej šťavy, zázvorovo-cesnakovú pastu (príp. zázvor + cesnak - viď vyššie) a dobrú hrsť nasekaných lístkov čerstvého koriandru. Zmes premiešame a namočíme do nej jemne naklepané kuracie prsia (tupá hrana noža poslúži výborne). Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme odpočívať v chladničke aspoň hodinu. Grilovaciu panvicu rozohrejeme a jemne postriekame olejom. Kuracie kúsky vyberieme z marinády, uložíme na panvicu, jemne osolíme a nejemne okoreníme a ugrilujeme do zlatohneda. Ešte lepšie by to bolo na otvorenom záhradnom grile - BBQ sezóna je však ešte ďaleko, tak sa teda uspokojíme so sporákom. Keď sa na mäsku vytvoria mriežky, môžeme servírovať. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Peter A. (Absik) ID 78102 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 16.3.2009, 18:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Pomarančová polievka so zázvoromPOTREBNÉ PRÍSADY mrkva, petržlen, cibuľa, zemiaky, zeleninový bujón, zázvor, bobkový list, mletý kardamón, pomarančová šťava, soľ, čierne korenie, olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Na rozohriatom olivovom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme očistenú a pokrájanú mrkvu (4-5 ks) , takisto očistený a pokrájaný petržlen (stačí 1 ks), premiešame a chvíľu spolu dusíme. Keď je zelenina polomäkká, prisypeme štipku mletého kardamónu, premiešame a celé to zalejeme vodou (zvyknem si ju predvariť v rýchlovarnej kanvici). Pridáme bobkový list, 2 kocky zeleninového bujónu, 2 nakrájané zemiaky, očistený a nastrúhaný zázvor (cca veľkosti palca) a varíme asi 10 minút. Bobkový list teraz vyberieme a obsah hrnca rozmixujeme ponorným mixérom na jemný krém. Osolíme, okoreníme. Prilejeme 3 dcl čerstvej pomarančovej šťavy (môžete použiť aj 100% džús, najlepšie taký s kúskami dužiny), premiešame a necháme krátko prejsť varom. Pri servírovaní ozdobíme polievočku nasekanou petržlenovou vňaťou, prípadne ešte zjemniť lyžicou pochúťkovej smotany. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Peter A. (Absik) ID 78102 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 14.3.2009, 14:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
ZÁZVOROVÝ ČAJ - proti chrípkePOTREBNÉ PRÍSADY POTREBUJEME: mletý sušený zázvor (alebo čerstvý nastrúhaný), 1 l vody, kúsok celej škorice, 3 klinčeky, 1 citrón, 2 PL medu POSTUP PRÍPRAVY PRÍPRAVA: Do litra vriacej vody dáme 1 ČL sušeného mletého zázvoru, alebo primerané množstvo postrúhaného čerstvého koreňa zázvoru, škoricu a klinčeky. Necháme ešte 5 minút prevrieť. Po vychladnutí na približne 60 stupňov pridáme šťavu z jedného citrónu a 2 PL medu. Zamiešame a vychutnávame po dúškoch..... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Miroslava V. (wincentka) ID 15450 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 4.1.2011, 19:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCA MEDICÍNA |
Zázvorový čajPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY Do litru vroucí vody přidejte lžičku nastrouhaného zázvoru (lze i více-s množstvím stoupá lečivý účinek), kousek skořice a tři hřebíčky a pět minut vařte.Pak vyndejte koření a nechejte mírně vychladnout. Podle chuti přidejte med a citron. Při žaludečních potížích vynechte skořici a hřebíček, zázvoru naopak dejte až polévkovou lžíci. Zalijte ho horkou vodou a po čtvrt hodině sceďte. Pijte teplé po doušcích. Dezinfikuje, likviduje záněty a horečku Tlumí nevolnosti, zažívací obtíže, bolesti hlavy, nervozitu Pomáhá proti astmatu, vysokému tlaku, nemocem jater a údajně také proti rakovině vaječníků a slinivky Žvýkání čerstvého zázvoru tiší bolest zubů Zázvorové koupele a čaj pomáhají při chřipce, nachlazení i alergiích ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Denisa D. (Dena1) ID 8426 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 21.2.2009, 18:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
ZázvorníkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 vajce, 1 žltok, 140g práškového cukru, šťava z 1/2 citrona, 20g nastrúhaného zázvoru, 160g hladkej múky ( podľa potreby viac ) ................Na zdobenie : cukrová poleva, podrvené pistácie POSTUP PRÍPRAVY Vajce, žltok a cukor miešame nad parou asi 10 minút. Potom odstavíme a miešame do vychladnutia. Do vychladeného pridáme citronovú šťavu, zázvor, múku a vypacujeme cesto. Na doske posypanej múkou vyvaľkáme cesto a formičkou povykrajujeme rôzne tvary, ktoré poukladáme na vymastený plech a necháme ich 12 hodín schnúť - odpočívať. Potom ich v rúre pri miernej teplote upečieme. Vychladnuté keksy ozdobíme cukrovou polevou a podrvenými pistáciami. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Eva T. (Evulqa) ID 33802 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 24.12.2010, 13:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zazvorovo-tekvicovy chlebicekPOTREBNÉ PRÍSADY 21/2 pohara hladkej muky, 1 pohar hnedeho cukru, 1 pohar obyc. jemneho krystaloveho cukru, 3/4 pohara roztopeneho masla, 3 vajicka, 2 CL zazvoru, 2 CL prasku do peciva, 1 3/4 pohara tekvicove pyre (z plechovky) za hrst sekanych orechov, hrozienka, prip. ine susene ovocie POSTUP PRÍPRAVY ak ste este neprisli na chut peceniu s tekvicou, nevahajte.... kolace z tekvice su vlacne a stavnate....priebezne sa pokusim nahodit aspon zopar mojich oblubenych.....konkretne na tento recept nepotrebujete ani mixer.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Martina P. (Mata74) ID 9033 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 10.10.2009, 13:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 78 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |