
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
POLIEVKY |
Alena M. (AlaM) ID 6117 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Mrkvovo petrzlenova so ZAZVOROM a KARDAMONOM :)[ recept č. 12235 zo dňa 16.3.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Toto bolo polievky tak pre 4-5 osob. 4-5 ks mrkviev velkych ako..hm..no tak 20cm a hrubka 2-3cm 3 zemiaky 1 petrzlen 1 cibula stredna 2 kocky zeleninoveho bujonu VITANA olivovy olej koreniny : bobkovy list-2 ks, cerstvy zazvor asi ako palec, mlete cierne korenie, mlety kardamon, sol Pomarancova stava s duzinou...3 dcl...bud odstaveny zivy pomaranc, ale staci tam aj 100percentna stava z obchodu :) POSTUP PRÍPRAVY Tak a ideme na to :) Mrkvu, petrzlen, zemiacky si nakrajame na kusky, kocky, polkruzky ako chcete..ide o to, ze musia byt mensie..ale ni moc male..proste aby sa len uvarili do makka a nerozvarili na blato. :) Do hrnca nalejem olivovy olej,a na rozohriatom oleji osmazime nadrobno nakrajanu cibulku.Ja som osmazila tak troska az do zlatova a hned pridala zeleninu bez zemiakov a spolu restovala. Miesame ...dusime. Podliala som vodou ...ale nie uuuplne plny hrniec...Tak nejak este 3 cm nad zeleninku. Ved pri vareni zistime, kolko sa nam vyparilo a mozeme doliat. Pridame bobkovy list. Ked je uz zeleninka polomakka pridame do nej kocky bujonu, a az teraz zemiacky a este mlety kardamon / ja som dala tak za pol lyzicky...a radsej opatrne, aby neprebil chut polievky. Musia sa vsetky pekne spajat.. Potom si ocistime zazvor a nastruhame ho do polievky. Polievocku varime este tak 10 minut. Ked sa vam zda polievocka ok..ze aj zeleninka je uvarena, vyberieme bobkovy list a ponornym mixerom ju poriadne vymixujeme do hladka ako na obrazku, aby z toho bol pekne jemny krem..zacne to troska penit..ale to nevadi.to je znak jemnosti a hladkosti. Potom ochutname...osolime okorenime. No a nakoniec tomu dame korunu, prilejeme pomarancovu stavu...3dcl.alebo podla potreby..aby bola polievocka kremova. Miesam a prevarime a vypneme..Prevarime som myslela, nechame prejst varom..to je chvilka. Ja som ju este dochutila slahackovou smotanou..ale moze byt aj kysla.. Tato polievka je mega zdrava a chuti bozsky. Dobru chut :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
![]() | Petra B. (Petra01) ID 24439 (2.4.2009, 11:47) |
pekná farba ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Alena M. (AlaM) ID 6117 (2.4.2009, 11:50) |
babulky..tak uz pisem postup ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Pavlína M. (Melipa) ID 28391 (2.4.2009, 11:42) |
tak mna by velmi zaujimal postup, lebo nieco take "Polievka z mladej mrkvicky so zazvorom" som jedla v Prahe na jednej recepcii, a bolo to uuuzasne ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Alena M. (AlaM) ID 6117 (2.4.2009, 11:50) |
kuk..asi je to ta ista...a ak sa smiem spytat..ak to bola recepcia..nejaka thajska? ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Pavlína M. (Melipa) ID 28391 (3.4.2009, 10:15) | |
dakujem za postup, urcite vyskusam ![]() ![]() ...inak bola to medzinarodna recepcia a varili normalne Cesi, a tato polievka bola ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |