končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 168 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,17 ďalšie >> |
STRUKOVINY |
Cícerová nátierka s arabským chliebom podľa : I. Bukovského ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY 2 konzervy cícera * 4 PL olivového oleja * 1 - 2 strúčiky cesnaku * 2 PL pasty Tahini * šťava z 1 citróna * soľ * pertž. vňať * arabský chlieb * POSTUP PRÍPRAVY Výborná a zdravá nátierka pripravená podľa I. Bukovského. Ja som pripravovala z polovičnej dávky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (36) posledné: 12.7.2012, 15:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Výborný zemiakový chlieb pečený v tortovej forme :-)POTREBNÉ PRÍSADY 700g hladkej múky T 650, 3 menšie uvarené zemiaky, 450ml - 500ml letnej vody(záleží od savosti zemiakov), 1/2 kocky droždia alebo 2 KL sušeného, 2 PL olivového alebo obyčajného oleja, 1 PL octu, 1 a 1/2 KL morskej alebo jedlej soli, 1 KL mletej rasce, 1 KL cukru POSTUP PRÍPRAVY Po viacerých kombináciach receptov na chleba,som si sama vymyslela recept,ktorý mi najviac vyhovuje,keďže ho pečiem v tortovej forme o priemere 22cm,tak aby vyzeral dobre.Urobím si najskôr kvások: do 200 ml vody,ktorá má mať 37 *C dáme 1 ČL cukru a droždie.Nechám vzísť kvások.Medzitým si preosejem múku,pridáme soľ,racsu,ocot,olej a najemno postrúhané uvarené zemiaky - asi 130g už očistených zemiakov.Keď mám kvások hotový,pridám ho do múky a tiež zvyšnú vodu - vody toľko,aby sa všaetko spolu spojilo.Všetko spolu varechou zmiešam - nebude to celkom ľahké,ale ak nie je treba,vodu navyše nepridávam.Keď sa cesto konečne spojí,vyklopím ho na pomúčenú dosku a miesim.Cesto sa bude lepiť,tak ho jemne podsypávam múkou,len po troške pridavať múku.Keď je cesto jemné a hladké,vložím ho späť do misky a nechám kysnúť na teplom mieste,kým nezdvojnásobí objem.Asi 1 a 1/2 hod.Keď sa nám cesto zdvojnásobí,vyklopím ho na jemne pomúčenú dosku,a len prevrátim zhora nadol.Vyformujem a prenesiem ho na plech,na ktorom mám pripravenú silikónovú formu na tortu - formu ničím nemažem.Výhoda silikónovej formy a chlebík sa sám po upečení odlepí!Chlebík nechám ešte 30 min v teple podkysnúť.Ja si 15 min odpočítam,lebo toľko trvá mojej rúre,pokiaľ sa rozbehne a zapnem ju na 200*C.Po pol hodinke je chlebík pripravený,urobím v strede kríž,potriem ho slanou vodou a vložím ho do rozohriatej rúry.Pečiem 15 min.na 200 *C a potom dopekám 25 min. na 170 *C,ale samozrejme čas záleží od vašej rúry.Ja mám elektrickú bez ventilátora,a viem z vlastnej skúsenosti,že pečie úplne inak ako s ventilátorom,preto si radšej chlebík sledujte.Po upečení chleba potriem slanou vodou a dám chladnúť na mriežku.Prikryjem chlebík utierkou z plátna. Prajem dobrú chuť :-) Viac užitočných rád,ako piecť chlieb,mám v mojom recepte: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=45892&user=177553 OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 29.9.2012, 15:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Turecký plnený chlieb - Pide boregiPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 100 ml vlažného mlieka°°°100 ml vlažnej vody°°°1 ČL cukru°°°1 ČL soli°°°1 PL oleja°°°2 bielka°°°500g chlebovej hladkej múky T-650°°°1 čerstvé droždie PLNKA: °°°500g mletého mäsa°°°2 cibule°°°2 zelené papriky /ja som zmiešala zelenú a žltú/°°°1 paradajka°°°6 PL paradajkového pretlaku°°°100g strúhaného syra°°°1-2 strúčiky cesnaku°°°petržlenová vňažť°°°žĺtky a roztopené maslo na potretie°°°sézam na posypanie POSTUP PRÍPRAVY ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 64 návštěvníkov) Martina P. (rikinka) ID 16490 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (25) posledné: 28.11.2013, 0:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
celozrnný výborný chlieb nenáročný na prípravuPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2kg polohrubá múka, 1/2kg celozrnná múka, kvások /1ks droždie, 2dcl vody, 1lyžička cukor, 2veľké lyžice hladkej múky/, 1 veľká lyžica soli, 1/2litra vody, 1dcl oleja, ľan, slnečnica sezam, rasca POSTUP PRÍPRAVY Urobíme si kvások a v miske kyske všetko dôkladne premiesime a necháme kysnúť cca 3/4 hodiny. Vyolejujeme dlhší užší pekáč, na ktorý dáme vypracovaný bochník. Pečieme na 200 stupňov cca 3/4 hodiny. Horúci chlieb zabalíme do utierky a postavíme na bok. Tento na fotke je z polovičnej dávky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Monika P. (monniqa) ID 236912 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 14.3.2012, 12:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Jednoduchý biely chlieb + užitočné rady,ako piecť chlieb :-)POTREBNÉ PRÍSADY 800 g hladkej múky T 650, 550 ml vody, 1/2 kocky droždia alebo 2 ČL sušeného, 2 PL olivového alebo obyčajného oleja, 1 PL octu, 2 ČL morskej alebo jedlej soli, 1 ČL mletej rasce, 1 ČL cukru alebo medu POSTUP PRÍPRAVY Najskôr si urobíme kvások: do 200 ml vody,ktorá má mať približne 37 *C si dáme 1 ČL cukru a droždie.Necháme vzísť kvások.Medzitým si preosejeme múku,pridáme soľ,racsu,ocot a olej.Keď máme kvások hotový,pridáme ho do múky a tiež zvyšných 350 ml teplej - nie vriacej vody.Všetko spolu varechou zmiešame a keď sa nám hmota spojí,cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a 10 min. miesime.Podsypávame si cesto jemne múkou,ale opatrne,po troche.Vypracujeme hladké cesto,miesime podobne ako cesto na rezance.Keď je cesto jemné a hladké,vložíme ho späť do misky a necháme kysnúť na teplom mieste,kým nezdvojnásobí objem.Asi 1 a 1/2 až 2 hod.Keď sa nám cesto zdvojnásobí,zrazíme ho hánkami,vyklopíme na pomúčenú dosku a 5 minút ho necháme odpočívať.Potom ho vyformujeme,prenesieme ho na plech a necháme ešte 30 min v teple podkysnúť.Ja si 15 min odpočítam,lebo toľko trvá mojej rúre,pokiaľ sa rozbehne a zapnem ju na 220*C.Po pol hodinke je chlebík pripravený,už len urobíme niekoľko zárezov,potriem ho slanou vodou a vložím do do rozohriatej rúry.Na spodok rúry dám hrnček s ľadovými kockami,aby sa vytvorila para.Pečiem 20 min.na 220 *C a potom dopekám 25 min. na 180 *C,ale samozrejme čas záleží od vašej rúry,preto radšej sledujte.Po upečení chleba potriem slanou vodou a dám chladnúť na mriežku.Prikryjeme chlebík utierkou z plátna. Piekla som aj z kila múky,ale je to veľmi obrovský chlieb a zase 500g je malý.Tento je pre nás tak akurát.Samozrejme záleží na Vás,môžte pridať uvarené zemiaky,alebo celozrnnú múku... Nedávno som si kúpila veľmi peknú a zaujímavú knihu CHLIEB od autorov Eric Treuille a Ursula Ferringo a rada by som sa s Vami podelila s nejakými radami ako piecť chlieb. ÚVOD Vo Francúzsku a v Taliansku,odkiaľ pochádzame,jedlo bez chleba nie je jedlom.U nás berieme chlieb veľmi vážne.Každodenná návšteva pekárne je rituál,který zdôrazňuje rytmus života.Ľudia si vyberajú chlieb starostlivo a svojmu pekárovi sú verní s takmer dokonalou oddanosťou.Hovorí sa,že stôl nie je prestretý,kým na ňom nie je chlieb….. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 73 návštěvníkov) Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (23) posledné: 3.6.2020, 16:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
***CHLEBÍČEK ĽAHKÝ AKO PIERKO*** pre nás ten najlepší chlieb na svete!!!POTREBNÉ PRÍSADY tento chlebík, je prosto PÁN CHLEBÍK.. keď ho raz skúsiš, ťažko mu odolávaš a pečieš a pečieš a pečieš pri akejkoľvek príležitosti....zvykla som ho robievať kedysi len na Vianoce... potom aj na Veľku noc.. aj na ďalšie guláš párty stretká, no a teraz ho už robím, kedykoľvek mi príde na rozum, je neskutočný a pre nás ten naj CHLIEB na svete!!!! POSTUP PRÍPRAVY postup nájdete pri jednotlivých obrázkoch:) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 355 návštěvníkov) Miruška B. (miruška) ID 1104 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (206) posledné: 24.12.2017, 14:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
BZL chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 25 dkg bezlepkovej chlebovej múky BEZGLUTEN ¼ droždie 1 ČL oleja ½ vareného zemiaku (nastrúhať ho ako mrkvu) ½ ČL soli i menej 2 dcl vody (ak ešte trochu) 1 ČL cukru kôrku z citróna na postrúhanie POSTUP PRÍPRAVY KVASOK: droždie a voda, cukor, aj trošku múky (1 diel múky). Doplniť ostatné a zamiešať drevenou varechou v miske s vrchnákom. ½ hodiny nechať kysnúť v teple. Dno formy (23x12) na chleba potrieme potom ½ margarínom. Pečieme pri: 200ºC =15 min. 180ºC = 35 min. pred vložením do rúry vrch potrieme žĺtkom. Keď je chlebík upečený, pri vybratí z rúry ho potriem vodou alebo olejom. Následne ho zabalím do utierky a položím ho tak, aby bol zospodu vzduch. /po bokoch podoprieť/. Chlieb možeme urobit aj z pol kila alebo kila múky, tak potom znásobíme množstvo ostatných surovín. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Jarmila I. (esme77) ID 178934 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Domáci chlieb, nenechajte sa znechutiť obrázkom :-)POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hladkej múky 3 polievkové lyžice soli 3 kávové lyžičky octu 3 stredne veľké zemiaky uvarené v šupke 1 kocka droždia 6 dcl vody rasca podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Na domáci chlebík si vyhraďte aspoň 2 hodiny času. Niežeby bol postup pracný, no treba nechať cesto poriadne vykysnúť. Ja robievam chlieb z plnej dávky a potom ho rozdávam po rodine ,o) Najviac nám chutí čerstvý, neviem prečo, ale varianta vytiahnutá z mrazničky sa nám neosvedčila. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Petra P. (sassannka) ID 40566 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 29.1.2012, 11:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
****Zemiakový chlieb v pekárničke****POTREBNÉ PRÍSADY 300 ml.vody ,2 stredné uvarené zemiaky / môžu byť aj surové,ale varené sú lepšie/,500g hladkéj múky /môže sa použiť aj ražná múka ale vtedy je dobré ich zmiešať pol na pol/,1 ČL soli,1/4 kvasnic. POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky uvaríme v šupke a nastrúhame na jemnom strúhadle, potraviny dávame do pekárne postupne tak ako sú uvedené v zložení, zvolíme program na 2 hodinove pečenie .Ja potom ešte dávam chlebík na 10 minút dopiecť aby bola kôrka pekne chrumkavá. Prajem dobrú chuť.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Martina M. (matahari1974) ID 178038 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Bezlepkový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY * 0,5 kg Mix B alebo kombinácia Promix CH, FORTE a UNI * ½ kocky kvasníc alebo 1 balenie sušeného drožďia * 1 PL oleja * 1 PL vínneho octu * 1 ČL soli * 1 PL cukru * 5 dcl vody * semienka (slnečnicové ,ľanové) * 1 varený zemiak POSTUP PRÍPRAVY Do väčšej nádoby nalejeme 1 dcl vlažnej vody, do ktorej pridáme kvasnice, cukor a štipku múky. Spravíme kvások, do ktorého pridáme 4 dcl vlažnej vody, ocot, olej, soľ a semiačka podľa uváženia a pridáme zvyšok múky, rozdrvíme varený zemiak a zmiešame dokopy. Cesto necháme 10-15 min kysnúť zakryté utierkou. Po nakysnutí vložíme cesto do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre 1hod. na 240 °C.Recept je dobrý aj na pečenie v automatickej pekárni. Doba pečenia je tiež 1 hodina.Cesto môžete použiť aj na pečenie pečiva a bagiet.Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Nikoleta N. (Nikol2204) ID 206927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 29.1.2012, 16:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 168 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,17 ďalšie >> |