. .. .. .. .. .. .
. .

Pečené naložené kura - RECEPT 484

KURACIE MÄSO A HYDINA

ID 1265 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 553 návštěvníkov)


Pečené naložené kura


[ recept č. 484 zo dňa  ]


Pečené naložené kura


POTREBNÉ PRÍSADY

1 kuriatko, anglická slanina (podľa chuti, ja dávam tak 10-15 dkg), 1/8 masla, 1 veľká cibuľa, 1/4 kečupu, čierne, biele korenie, bobkový list, soľ, vegeta, karí, provensálske korenie, grilovacie korenie, cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

Recept na toto kuriatko som kedysi získala od svokrinej kolegyne, je veľmi šťavnaté a voňavé... Príprava je jednoduchá, výsledný efekt excelentný :)...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Naporcujeme si kuriatko - ja používam prsia, stehná a krídla. Trup s chrbtom šupnem vždy do polievky. Stehná som tentokrát aj vykostila (aby toho v polievke bolo viac) :D
Naporcované kúsky (prsia si ešte rozdeľte na viac častí, keď ho ponakrajujete a "rozbalíte, netreba ich ani naklepávať) si osolíme, posypeme vegetou, karí, provensálskym korením (to som dnes nemala, tak som nahradila oreganom a tymianom), grilovacím korením a šup do chladničky (aspoň na 1 hodinku, ak dáte už večer, tiež bude dobre)
Slaninku si nakrájame na malé kocečky a dáme osmahnúť do červena na panvicu
Pridáme nakrájanú cibuľu, trošku popražíme a nasleduje maslo, kečup (môže byť ostrý, ak lúbite, ja dávam kvôli deťom sladký), čierne a biele korenie a 6-8 ks bobkového listu. Chvíľku povaríme
Kúsky kuriatka naukladáme do pekáča, nalejeme na to uvarenú zmes, prikryjeme alobalom a dáme piecť do cca 220 °C teplej rúry. Asi po hodinke pečenia odkryjeme alobal a natriem jednotlivé porcie pretlačeným cesnakom a ešte asi 15 minút dopekáme pri 250 °C . (Tu som vás pripravila o 2 fotky, ktoré som si iniciatívne vymazala...)
Podávame s ryžou, alebo opečenými zemiakmi.
My sme k mäsku dnes mali aj šalátik - nedá mi, aby som vám nepovedala, ako ho robím ja - umyté listy aranžujem do misy a zalievam octovým nálevom, ktorý ma chuť (narozdiel od všetkých jedálenských) - do hrnčeka dám asi 1/5 octu, zasypem po hladinu cukrom (kryštálovým), dolejem vody a miešam, kým sa cukor nerozpustí. Je mňáááám :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Hollywoodska káva (pre dve osoby) | Pečené naložené kura | Banánovo-čokoládový koláčik >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 144 (zobrazuje sa 141-144)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8
Andrea G. (adkagreg) ID 7893 (4.11.2006, 21:11)
naozaj bolo perfektné. Ocko bol maximálne spokojný.
ODPOVEDAŤ
Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (4.11.2006, 23:07)
Andrejka dakujem :-) - vzdy je dolezite, aby ocko bol spokojny.. ;-) :-D
ODPOVEDAŤ
Gabi H. (gaha1) ID 4525 (23.10.2006, 22:23)
Tými poslednými dvomi fotkami si si získala srdcia mäsožravcov, ako i vegetariánov. ;-)
ODPOVEDAŤ
Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (23.10.2006, 22:34)
:-D hehe, Gabi, ten šalátik aj lepšie chutí, keď sa papká takto zo spoločnej misy (aplikujem len pre najbližšiu rodinu ;-) ) - zmizne vždy "cobydup"
ODPOVEDAŤ
Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (23.10.2006, 17:13)
Tak toto vyzera fakt bozsky, nabuduce vyskusam ;-) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (23.10.2006, 22:34)
Evi, dufam, ze bude chutit, daj potom vediet :-)
ODPOVEDAŤ
Želka B. (zelvicka) ID 2107, mimibazar.sk/zelvicka (23.10.2006, 15:51)
Dnes som to uvarila aj so šalátikom,nádherne to zhodnotil môj manžel.Poslala som ho vytiahnuť mäsko z rúry a po chvíli keď sa nevracal som ho objavila v kuchyni a polovica plechu ,len tak bez zemiakov už bola preč.Hodil na mňa nechápavý pohľad,čo sa čudujem- veď je to také dobré....
A skutočne veľmi chutný recept,ja ďakujem za celú moju rodinku a vrelo odporúčam každej ďalšej gazdinke.. :-D (*) (*) (*) (F)
ODPOVEDAŤ
Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (23.10.2006, 22:32)
Juuuj, Želka, to sa tešíííím :-D :-D...
ODPOVEDAŤ
Celkom: 144 (zobrazuje sa 141-144)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu