. .. .. .. .. .. .
. .

Fondant - RECEPT 3614

CUKROVINKY

ID 9033 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 302 návštěvníkov)


Fondant


[ recept č. 3614 zo dňa  ]


Fondant


POTREBNÉ PRÍSADY

1 PL zelatiny, 1/4 pohara studenej vody, 1 CL lubovolnej esencie, 1/2 pohara medu (prip. kukuricneho sirupu), cca 900 g preosiateho praskoveho cukru - zalezi ako sa zmes spracovava, 1/2 CL stuzeneho tuku

POSTUP PRÍPRAVY

konecne slubeny recept na fondant tj. hmota na obalovanie toriet podobne ako falosny marcipan, alebo hmota z mashmallows, je tiez vhodny na modelovanie drobnejsich ozdob na torty....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

v 1/4 pohari studenej vody rozpustite 1 PL zelatiny a nechajte 2-3 minuty postat; potom dajte zmes do mikrovlnky zohriat pokial sa zelatina nerozpusti staci 15-20 sekund.....
prilejte 1/2 pohara medu (prip. kukuricneho sirupu) ak treba zmes opat chvilu ohrejte malo by to byt riedke (ak chcete hmotu snehobielu pouzite svetly kukuricny sirup)....
a pridajte 1 CL lubovolnej esencie....
celu zmes vylejte do cca 600 g preosiateho praskoveho cukru.....
zmes bude najprv riedka a bude lepit.....
cesto dajte na dosku posypanu preosiatym cukrom a mieste a podsypavajte cukrom dokial hmota berie cukor....
ked uz vidite, ze hmota uz nie je riedka a tolko nelepi potrite si ruky trochou tuku a vmieste do hmoty, mala by prestat uplne lepit a mala by ostat trosku leskla....
hotovo....je najlepsie ju nechat aspon den odstat na linke, v chladnicke by mala vydrzat 30 dni a v mraznicke 3 mesiace (ja som ju nikdy nemrazila); ak je hmota po vytiahnuti z chladnicky prilis tuha mozno ju nahriat v mikrovlnke - staci par sekund.....
kakaovy fondant vyrobite tak ze 200 g cukru nahradite kakaovym praskom...
torta potiahnuta fondantom.....
xxx


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Pomazánka z kyslej kapusty | Fondant | PIKANTNY SALAT >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 54 (zobrazuje sa 41-54)<< predošlé 1, 2, 3
jana j. (jj2202) ID 9882, mimibazar.sk/jj2202 (4.4.2008, 12:35)
nasla som kukuricny slad...dufam ze to bude dobre namiesto toho sirupu...prikladam link... http://www.planetafood.sk/catalog/product_info.php?cPath=28&products_id=135 netrba to kupovat cez net, ak ste z BA maju aj predajnu |:o)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata74) ID 9033 (4.4.2008, 13:49)
slad veru neviem co je *-) ale toto vyzera velmi podobne tak snad by to malo byt ok :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
jana j. (jj2202) ID 9882, mimibazar.sk/jj2202 (4.4.2008, 11:23)
mam este otazocku. musi fondant jeden den stat? ci moze sa hned po priprave dat na tortu? dakujem
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata74) ID 9033 (4.4.2008, 13:47)
Jani, je lepsie ak odstoji aspon par hodin. Zarob si ho vecer a cez noc ho nechaj zabaleny na linke a na druhy den mozes potahovat (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
jana j. (jj2202) ID 9882, mimibazar.sk/jj2202 (3.4.2008, 16:13)
vyzera to fakt fantastiky, chystam sa robit dcere narodeninovu tortu...ale ja som uplny zaciatocnik. martinka mohli by sme popisat cez mail jaja@trnavanet.sk alebo skype jaja2202? dakujem velmi pekne vopred. (F)
ODPOVEDAŤ
Daša P. (Dada31) ID 20837, mimibazar.sk/dada31 (27.3.2008, 19:55)
Maťka ahoj (hello), keď chcem mať farebný, môžem pridať aj trochu potr. farby? (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata74) ID 9033 (27.3.2008, 21:18)
Daska, kludne mozes pouzit potr. farbu (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
michala g. (michalag) ID 26116, mimibazar.sk/michalag (22.3.2008, 10:46)
Ahoj Maťka. Recept na tento fondant zhanam uz asi tri mesiace a konecne vdaka tebe ho mam.. je ulozeny v pocitaci, medzi oblubenymi a kedze neverim pocitacom, tak som si ho pre istotu este aj opisala. ;-) Moc moc ti dakujem za tento receptik. Velmi si ma potesila (L) (L) (L) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (radost) (radost) (radost) (radost)
ODPOVEDAŤ
Martina D. (tinulka3) ID 6104, mimibazar.sk/tinulka3 (21.3.2008, 11:34)
tak toto je úúúúžasnééééééééééééééééé (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
sylvia g. (sylvia g) ID 3463, mimibazar.sk/sylviag (10.2.2008, 8:07)
Maťka (radost), tak som včera vyrábala http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3927&user=3463
(L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (9.2.2008, 22:08)
Krásne ozdobená torta, to musím vyskúšať (Y) (clamp)paráda, vďaka za inšpiráciu aj za receptík (radost)
ODPOVEDAŤ
Mária K. (masenka) ID 166, mimibazar.sk/masenka (17.1.2008, 12:18)
a ja sa chcem opytat ci potom nedostanem otravu cukrom? ;-) ;-) ;-)
inak diky moc, davam medzi oblubene (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata74) ID 9033 (17.1.2008, 12:48)
otravu asi nie :-) :-) tu inu hmotu ako z marshmallows a tuto nepoznaju a obidve su sladkeee (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (17.1.2008, 9:53)
Martinka mam otazku, pri tej kakaovej verzii sa tam dava fakt 200g kakaa? nebude to potom moc horke?
no a este jedna otazka - nie je toho potom vela ? myslim kolko tort si ozdobila tym co ti vyslo z tohto mnozstva surovin, alebo to len mne sa zda ze toho potom bude vela ?
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata74) ID 9033 (17.1.2008, 12:44)
Ahoj Ema alebo filmuska (viem, ze Milka nenavidis) :-$ :-$ ja ked davam do misy tych 600 g cukru tak 200 g nahradim kakaom a potom dalej podsypavam cukrom. Mozno by stacilo aj menej kakaa - neviem...Horke to nebolo vobec lebo to mnozstvo cukru to "vyrovna" .....
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata74) ID 9033 (17.1.2008, 12:46)
Este som zabudla odpovedat na tvoju druhu otazku vela toho moc nie je, ja som obalila jednu tu stvorcovu tortu + nejake drobne ozdoby. Ak chces robit vacsiu tortu rozhodne by som urobila dvojitu davku.
ODPOVEDAŤ
Ildikó B. (b.ildi) ID 1375 (17.1.2008, 9:39)
nevysuši sa, ked nechame den na linke *-)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata74) ID 9033 (17.1.2008, 12:53)
Ahoj Ildiko, samozrejme som zabudla napisat, ze hmota sa musi zabalit do potr. folie a potom este do sacku a ju este davam do nejakej uzatvaratelnej misky, aby neoschla. A kukuricny sirup neviem kde sa da zohnat, ale bol tu na MMB spominany, takze sa asi bude dat kupit. (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Ildikó B. (b.ildi) ID 1375 (17.1.2008, 9:37)
(Y)kde sa da kupit svetly kukuricny sirup *-)
ODPOVEDAŤ
michala g. (michalag) ID 26116, mimibazar.sk/michalag (22.3.2008, 10:43)
Ja som ho zhanala po celej Nitre a nikde ho nemaju. Zufala som sadla za pc a na nete som ho nasla.. :-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana S. (zuzula23) ID 40326 (26.3.2008, 11:31)
Dobry den, mohli by ste prosim napisat na akej stranke ste nasli ten kukuricny sirup? Ja som sa to tiez pokusala najst, ale beznadejne. Vdaka.
Mozete aj na email zuzanasa@pobox.sk
ODPOVEDAŤ
Daniela C. (Dancúľ) ID 8958, mimibazar.sk/dancul (17.1.2008, 8:04)
Mila Maťka, uz som si myslela, ze si na nas s tym retro fondantom zabudla... ani sa to nezda byt moc narocne, skusim... dik (radost)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata74) ID 9033 (17.1.2008, 12:55)
Danka, mas pravdu tak trochu som aj zabudla.... prepac (F) a mas pravdu vobec to nieje narocne urcite to zvladnes (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina Z. (mata198511) ID 20128 (16.1.2008, 22:33)
(Y) to je super (clamp)
Určite vyskúšam a aj takéto peknučké zdobenie sa mi veeeeeeeľmi páči, hlavne, že nie je zložité a náročné, to by som nezvládla 8-|
Len sa chcem spýtať, Maťka a ten pohár má koľko objem, či je to jedno? *-)
Žeby mal 250ml?
"Babo raď!" Poradíte mi?
Ináč, je krásnučká, to je tá tortička pre neterku, však? (flower) (L) (F)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata74) ID 9033 (16.1.2008, 22:49)
Ahoj Mati, ano pohar ma 250 ml. a dakujem za pochvalu (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 54 (zobrazuje sa 41-54)<< predošlé 1, 2, 3
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu