Adriana S. (adrika280) ID 34442 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 56 návštěvníkov)
Uplne jednoducha rybka a uplne jednoduchy salatik:)
[ recept č. 31761 zo dňa 19.9.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
rybie filety, hladka muka, cervena mleta paprika, kmin, sol, olej****** na salat : 1 konzerva kukurice, 3-4 paradajky, sol, korenie, 1 PL majonezy a 2 PL smotany, zelena pazitka
POSTUP PRÍPRAVY
Mame velmi radi rybky. Pripravujeme si ich rozne. Ponukam vam jeden uplne jednoduchy ale zato, velmi chutny sposob ich pripravy. K tomu jeden uuplne jednoduchy saltik:)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
najprv pripravime salatik: kukuricu zlejeme, paradajky pokrajame na mensie kusky, osolime, okorenime podla chuti |
|
pridame majonezu a smotanu. Ja davam v pomere 1:2 tj. 1 PL majonezy a 2 PL smotany. Premiesame |
|
nakoniec pridame pazitku pokrajanu na mensie ( ja som strihala s kuchynskymi noznicami:) ). Premiesame a dame odlezat do chladnicky, kym si pripravime rybie filety. Tak naozaj uuuuuuuplne jednodduchy salatik:) |
|
pripravime si muku na obalovanie, asi 4 PL hladkej muky, do ktorej sme pridali cervenu mletu papriku asi 1 KL, asi 1 KL kminu. Ja to robievam od oka, nikdy som to presne nemerala. Zavisi aj od mnozstva, kolko tych filiet pripravujete |
|
filety nerozmrazujeme! oplachneme pod vodou a dobre osusime v cistej utierke. Nie papierovej, nalepila by sa nam na filety. Filety rozkrojime na polovice. Osolime z oboch stran, poprasime ml. korenim |
|
obalime v paprikovo-kminovej muke, (mozete pri obalovani trochu prstami "pritlapkat tu muku k rybke,aby obal drzal pri vyprazani) trosku otrasieme prebytocnu muku a |
|
na rozpalenom oleji opecieme prudko z oboch stran. Peciem asi minutku , potom opatrne obratim pomocou kliestikov na druhu stranu a potom opat asi minutku vratim spat a asi minutku opat z druhej strany, cize z kazdej strany dve minuty, ale po minute otacam. Dufam, ze som to napisala zrozumitelne:) |
|
usmazene filetky dame na papierovu utierku, nech odsaje prebytocny tuk |
|
tak a je to! uplne jednoduchy receptik. Prajem dobru chut! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 23 (zobrazuje sa 21-23) | << predošlé 1, 2 |
| zuzana krajcovicova (truetka) ID 57113, mimibazar.sk/truetka (19.9.2010, 8:05) |
vyzera to mnamkovo... urcite skusim |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (19.9.2010, 12:33) |
Budem rada, ak sa inspirujes tymto jedoduchym receptikom |
ODPOVEDAŤ |
| Lubica L. (lubica007) ID 19881 (19.9.2010, 6:54) |
skvele,vyskusame.Filety mam najradsej asi nesmu byt velmi hrube,aby sa prepiekli,vsak? |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (19.9.2010, 12:32) |
Lubka, vobec nevadi ak su tie filety hrubsie. Ani moje na obrazku nie su nejako extra tenke. Neboj sa, ony sa prepecu. Nechas 1 min. dlhsie na pekaci , ale to uz vidis sama |
ODPOVEDAŤ |
Michaela S. (michsamant) ID 152011 (19.9.2010, 5:23) |
Uplne super to vyzera |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (19.9.2010, 12:30) |
Miska, od teba ma pochvala mimoriadne tesi |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 23 (zobrazuje sa 21-23) | << predošlé 1, 2 |