Lubica L. (lubica007) ID 19881 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 485 návštěvníkov)
Škoricové klbka
[ recept č. 3117 zo dňa 6.12.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
250 g hladkej muky,100 g praskoveho cukru,2 kakaove pudingy,2 vanilkove cukre,1 lyzica skorice,200 g masla/dala som margarim-hera,co maju prave lacnejsie/,1 vajce,perlicky na zdobenie
POSTUP PRÍPRAVY
Zo vsetkych surovin urobime cesto a nechame ho asi hodinu odlezat.Potom si z celeho cesta urobime male gulocky a postupne ich pretlacame lisom na cesnak do tvaru klbka.Ozdobime perlickami.Pecieme asi 6-8-10 minut na 180 stupňoch.Samozrejme podla toho aku mate ruru.Niekomu staci aj 6 minut,aby neboli potom velmi vysusene a tvrde.Jeden vezmite z pekaca a skuste,ci je upeceny zospodu.Pečieme na papieri na pečenie.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Taketo ma dierocky moj lis na cesnak. |
|
...takto vyzera,uz ma hadam aj 100 rokov... |
|
...takto zhora... |
|
...takyto ma objem... |
|
...a zatlacime :))....... |
|
detail na klbko.Po pretlaceni gulocky lisom si pomozte priborovym nozom.Zda sa to byt zlozite,ale je to strasne jednoduche a hlavne zaujimavy tvar.Kazdy sa Vas bude pytat ako na to :)).A nikdy nebudte mat 2 klbka rovnake.
Z dávky výjde 60-80 kusov podla toho aké veľké sa robia guličky ktoré strkáme do lisu,alebo zaleži aj od toho,aky je velký lis na cesnak,ktorým tieto zázraky tvoríme. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 241 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13 ďalšie >> |
Iveta K. (hliveta) ID 32390 (3.1.2016, 18:31) |
tak tieto klbká robím ako som ich tu objavila-už pekných pár rokov a môžem povedať,že sú FANTASTICKÉEEEE |
ODPOVEDAŤ |
| | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (23.2.2016, 15:34) |
Dakujeeeeeem |
ODPOVEDAŤ |
| Marcela B. (padinishop) ID 629, mimibazar.sk/padinishop (15.12.2015, 11:24) |
tak ja ich idem skusit tento rok ked ich spravim 17.12. do vianoc vydržia vsak?? |
ODPOVEDAŤ |
| | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (20.12.2015, 23:49) |
tie vydržia dlho, pokial sa nezjedia. Nemá sa tam čo pokaziť |
ODPOVEDAŤ |
Katarina K. (Katarina75) ID 8489, mimibazar.sk/katarina75 (10.12.2015, 9:12) |
super recept, robim ho uz asi stvrty rok a moje deti aj vsetci v rodine tieto klbka miluju. a skorice vobec nie je vela, chutia presne ako maju. |
ODPOVEDAŤ |
| | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (15.12.2015, 11:06) |
som velmi rada, tento recept sa veeeeeeelmi rozšíil a som rada, že všetkým chutí |
ODPOVEDAŤ |
| Nina P. (Ninuliatkooo) ID 30909, mimibazar.sk/NinaPooova (8.12.2014, 8:39) |
Dobrý deň. Kolko dopredu pred vianocami ich mozem piecť? Myslim co sa skladovania tyka ci nejako tesne pred, alebo uz aj teraz? Dakujem za odpoved. |
ODPOVEDAŤ |
| | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (11.12.2014, 17:17) |
vydržia. Upečte toľko, aby ste mala dosť . Keď dodržíte čas pečenia, tvrdé nebudú. Možte začať aj hneď, aj tesne pred Vianocami. je to suché pečivo, nič sa nepokazí |
ODPOVEDAŤ |
| Pamela E. (pampusik9) ID 120060 (6.12.2014, 14:43) |
Ako je mozne, ze zhora sa mi uz spekaju a vnutri su ste nedopecene, resp. tmavo hnede? Stalo sa to niektorej z Vas? Dakujem za odpoved! |
ODPOVEDAŤ |
| | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (7.12.2014, 21:31) |
asi to bude rúrou, skuste ubrat teplotu |
ODPOVEDAŤ |
| Monika P. (monika937) ID 52694 (22.12.2013, 13:40) |
Prave som dopiekla, krasne vonaju |
ODPOVEDAŤ |
| | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (25.12.2013, 20:15) |
|
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (Quida752) ID 235482 (19.12.2013, 22:25) |
práve som ich dorobila a lyžica škorice je podľa mňa strááášne moc...chutí to ako keby som si dala samotnú škoricu do úst, preráža to všetky chute...podľa mňa stačí malá lyžička. ale inak je to veľmi efektné a zaujímavé, aj sa mi pekne podarili, až na tu škoricu :/ |
ODPOVEDAŤ |
| | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (21.12.2013, 21:01) |
každý máme svoju chuť |
ODPOVEDAŤ |
Jana N. (sheina1) ID 71534 (19.12.2013, 0:05) |
ja ich uz robim vdaka vam tretie vianoce, len pridavam pol lyz skorice a pol lyz. perníkového korenia. je to taka vianocnejsia prichut |
ODPOVEDAŤ |
| | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (21.12.2013, 21:00) |
jasné, každému podľachuti |
ODPOVEDAŤ |
| LENKA S. (LENKA24) ID 16795, mimibazar.sk/lenka24 (11.12.2013, 20:22) |
super ! recept |
ODPOVEDAŤ |
| | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (18.12.2013, 17:43) |
|
ODPOVEDAŤ |
Anka Š. (Karimka) ID 88449 (5.12.2013, 22:08) |
Dobrý deň, veľmi sa mi páči tento recept, chcem vyskúšať. Akurát som sa nikde nedočítala, AKÝ puding treba použiť, či bez mlieka, alebo mliečny. Je mi jasné, že puding použijem len vo forme prášku, nevarím, ale pre výslednú chuť je dôležité, aký je puding z hľadiska mliečnosti. Ďakujem za odpoveď Karimka |
ODPOVEDAŤ |
| Liana R. (liaro) ID 62105 (11.12.2013, 11:39) |
klasicky puding, ktory s anasype pri vareni do mlieka....ja iny nepoznam |
ODPOVEDAŤ |
| | Zuzana N. (zuzi1978) ID 49180, mimibazar.sk/zuzi1978 (11.12.2013, 10:48) |
dobry den dakujeme velmi pekne za super recept. uz sme ich piekli ale asi ich musime znova upiect ,zjedli sme uz polovicu zelame krasne Vianoce |
ODPOVEDAŤ |
| | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (7.12.2013, 11:07) |
Puding je práškový, je to jedno aká značka. Ja kupujem Dr. OETKER a je to ten, čo b vo finále skončil v mlieku |
ODPOVEDAŤ |
| Jana W. (janula78) ID 68948 (6.12.2013, 8:53) |
Dobry den..piekla som ich minuly rok a pouzila som puding bez mlieka.. |
ODPOVEDAŤ |
Alica Z. (aziburova) ID 204307 (23.12.2012, 16:59) |
robíme ich aj s dcerou už tretie Vianoce a su super len treba vyskušať |
ODPOVEDAŤ |
| | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (25.12.2012, 21:56) |
Alica, potešenie na mojej strane |
ODPOVEDAŤ |
| Ivana E. (I*C*E) ID 182562, mimibazar.sk/ice (19.12.2012, 11:34) |
Napečené A sú super! |
ODPOVEDAŤ |
| | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (23.12.2012, 15:18) |
Ivanka, ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| hana h. (hankazk) ID 90615 (18.12.2012, 14:31) |
zaujímavé.. určite vyskušam.. |
ODPOVEDAŤ |
| Zdenka S. (zdendula) ID 190247 (18.12.2012, 12:58) |
Aj tieto patria do zbierky vianočných, včera som ich robila a súúúúúúúú Musela som ich schovať, aby vydržali do vianoc. Jednoduché a vynikajúce |
ODPOVEDAŤ |
| | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (23.12.2012, 15:20) |
Zuzka, ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
Katarina S. (Katyka10) ID 261574 (16.12.2012, 23:20) |
Prosim vas docesta davate uvareny puding alebo len ten prasok? |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (17.12.2012, 0:19) |
pardon, že odpovedám za autorku receptu. teraz som zarobila cesto. len prášok, samozrejme. s uvareným pudingom by ste cesto nespravili, bolo by to riedke |
ODPOVEDAŤ |
| | | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (23.12.2012, 15:19) |
Ďakujem Katke za odpove´d...................áno, len prášok ide do cesta |
ODPOVEDAŤ |
dana j. (NicoNika) ID 227167 (15.12.2012, 13:48) |
dakujem súúúúúúúúúúúúú výbornééééééééééééé |
ODPOVEDAŤ |
| | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (23.12.2012, 15:18) |
ja ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
Marcela J. (xenuska373) ID 192584 (13.12.2012, 20:40) |
Supeeeer ja som ich piekla vlani a budem aj tento rok su fantasticke aj bez skorice |
ODPOVEDAŤ |
| | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (13.12.2012, 21:52) |
Marcelka, ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Beáta H. (Bejča4) ID 207170 (7.12.2012, 22:20) |
dnes sme s detmi piekli klbka,take boli stastne ze sa podarili a ze su krasne,ďakujeme za inspiraciu |
ODPOVEDAŤ |
| | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (8.12.2012, 23:52) |
potešenie na mojej strane |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 241 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13 ďalšie >> |