Slavka H. (Archaa) ID 84161 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)
SLIVKOVY LIKER Z KÔSTOK
[ recept č. 29924 zo dňa 29.7.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500ml kôstok 200g krystaloveho cukru, 700ml alkoholu najmenej 30%
POSTUP PRÍPRAVY
Tento recept som pôvodne chcela dat az bude liker vyzrety, ale to by bolo az o 3 mesiace a tak by to uz pre mnohe zaujemkyne nebolo aktualne,tak pridavam teraz a vysledne foto po 3 mesiacoch dolozim.Takze takto zuzitkujete aj kôstky zo sliviek ked budete robit lekvar alebo dzem.Do nejakej sirsej uzatvaracej sklenenej nadoby nahadzte kôstky.Pridajte cukor a alkohol,premiesajte a dobre uzavrite.Nechajte dozrievat 3-4mesiace na teplom mieste.Potom liker cez sitko predsedite do likerovych fias.Chuti nieco ako amaretto. |
Celkom: 30 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2 |
Jana R. (jenny56) ID 50161 (31.8.2010, 12:21) |
Kôstky sú už týždeň naložené, keď som išla robiť slivkovú nutelu tak som "kuk" na MMB a bol tu práve tento recept. Dala som ich do marhulovice / ale nemala výraznú aromu/ tak dúfam že to bude O.K. Uzatvorený pohár mám položený v kuchyni na linke. Sama som zvedavá na výsledok |
ODPOVEDAŤ |
| | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (31.8.2010, 12:48) |
Jani supeeeeeeeeer,potom podas hlasenie ako to chutilo v marhulovici |
ODPOVEDAŤ |
| Želka G. (dzaja26) ID 80145 (28.8.2010, 10:57) |
juj Slávkaa, včera som varila lekvárik a kôstky sú už vyhodené tak na budúci týždeň likérik vyskúšam..... recept znie veľmi lákavo |
ODPOVEDAŤ |
| | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (28.8.2010, 11:42) |
juuuuuuuuuuuuuuuuuuj Zelkaaaaaaaa to nic,buduci tyzden nezabudni odlozit a vyskusaj likerik,budem sa tesit |
ODPOVEDAŤ |
| Martina P. (Mata406) ID 48300 (28.8.2010, 9:26) |
Slávka, práve to idem robiť, mám kostky /z džemíku/ - prosím Ťa, kým sa to lúhuje, ako to uskladňuješ? - v chladničke, alebo stačí špajzka ? |
ODPOVEDAŤ |
| | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (28.8.2010, 9:34) |
nie nie Matka,na teplom mieste niekde,ja to mam normalne dole na zemi ( pri radiatore aj ked netopi ,ale necham ho tam aj ked bude topit,ono by to malo byt v teple,ja mam teply byt)niekto kaze, ze na slnko, ale ja nedavam.Mozes aj v spajzke pokial tam nie je ako v chladnicke |
ODPOVEDAŤ |
| | | Martina P. (Mata406) ID 48300 (28.8.2010, 9:39) |
super, ďakujeeem idem to tam "nasáčkovať" |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (28.8.2010, 9:41) |
juuuuuuuuuuuj budeme piect a strngat si aspon symbolicky na vianoceeeee |
ODPOVEDAŤ |
Monika Ú. (Sofia891) ID 161226 (23.8.2010, 9:08) |
perfektný nápad |
ODPOVEDAŤ |
| | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (23.8.2010, 20:23) |
|
ODPOVEDAŤ |
Simona J. (sinette) ID 8995, mimibazar.sk/sinette (18.8.2010, 2:13) |
hned to idem vyskusat este otazocka - je to lepsie z vodky alebo rumu? |
ODPOVEDAŤ |
| | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (upravené 18.8.2010, 12:11) |
tak bud vodka Simonka alebo nejaky ciri destilat-lieh.Z rumu by som nerobila ale ja som skusila toho roku do slivovice dat, ze ake to bude |
ODPOVEDAŤ |
| | Simona J. (sinette) ID 8995, mimibazar.sk/sinette (31.8.2010, 12:14) |
kostky su uz nalozene skoro dva tyzdne a za ten cas stihli krasne pustit farbu. najprv som ich chcela dat do bieleho rumu, ale ked si odporucala vodku, tak uz plavu v nej. cukor sa uz stihol cely rozpustit, co ma prekvapilo, lebo ked sme robili griotku, tak to trvalo omnoho dlhsie. mam to vylozene na viditelnom mieste a kazdy kto pride sa nad tym cuduje, ze to iba z kostok...tak tomu prischol nazov kôstkovica |
ODPOVEDAŤ |
| | | Helena B. (hela2) ID 37749 (18.8.2010, 11:58) |
Ahoj Slavka, ja som sa už ráno pozerala na tento recept a rozmýšlala som aký distilát použiť a tiež som myslela, že či by to nemohla byť domovina Amareto ja môžem tak určite vyskúšam. Slivky sú v záhrade, domovinu tiež mám tak hor sa to toho potom už len vydržať tie 3 mesiace |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (18.8.2010, 12:11) |
juchuuuuuuuuuuuuuuuuu |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (31.7.2010, 9:40) |
Slávka už aj odkladám a keď kúpim slivky, tak odložím kôstky a určite vyskúšam , aj ho používaš ako ako náhražku amaretta? |
ODPOVEDAŤ |
| | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (31.7.2010, 9:43) |
Jasne Ivi,super lacny receptiiiiiiik a vysledok eno-nuno,len treba cakat 3-4 mesiace a sama uvidis potom si na vianoce takto nadialku pripijeme |
ODPOVEDAŤ |
| Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (29.7.2010, 18:07) |
no ty brdoooo paradne zuzitkovanie kostok |
ODPOVEDAŤ |
| | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (29.7.2010, 18:13) |
|
ODPOVEDAŤ |
| martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (29.7.2010, 17:23) |
Slavka,no klobuk dolu tvojim inspiraciam |
ODPOVEDAŤ |
| | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (29.7.2010, 17:26) |
Dakujem a ja snimam svoj pred tvojimi |
ODPOVEDAŤ |
| Martina P. (Mata406) ID 48300 (29.7.2010, 13:47) |
fíííha Slávka - no to si ma teda pekne inšpirovala - už aby boli slivečky ... toto rozhodne vyskúšam ... slivky zjeme a z kostok likéér |
ODPOVEDAŤ |
| | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (29.7.2010, 13:49) |
Presne tak Martinka a este budes mat aj domace alla AMARETTO |
ODPOVEDAŤ |
| | | Martina P. (Mata406) ID 48300 (29.7.2010, 13:56) |
to skor - ja nemožem sladký alkohol býva mi z neho zle nedobre, moj žalúdok ho nejak nevie stráviť - ale využijem do koláčikov |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (29.7.2010, 13:59) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Katarína Š. (buřtik) ID 81173 (29.7.2010, 13:46) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (29.7.2010, 13:49) |
|
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 30 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2 |