Veronika G. (veronika45) ID 20591 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 76 návštěvníkov)
Pravá talianska pizza***
[ recept č. 28692 zo dňa 26.6.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 kg hl. múky, 6 dcl vlažnej vody, 6 PL olivoveho oleja, 2 PL cukru, 30 g. soli, 50 g. kvasníc...
POSTUP PRÍPRAVY
recept na cesto som si nasla na nete na nejakej talianske stranke, je super.... vsetko v postupe...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
takze cesto klasicky, odlejeme trocha vody, dame do nej cukor kvasnice, ked nam kvasok narastie vsetko poriadne vymiesame na hladke cesto... minimalne tych 10 minut miesime.... |
|
nechame si cesto nakysnut a pripravime si ostatne suroviny na pizzu, takze cokolvek... kto ma co rad.... |
|
dame si do misky pretlak aj zavarane rajciny a pretlacime tam cesnek, korenie, sol, olivovy olej, bazalka a zamiesame..... |
|
no a takto mi liezlo cesto z misky, no motala som sa okolo malej :o) |
|
prva pizza pred pecenim.... kopec syra, 4 druhy som dala, plesnivec, nivu, goudu, mocarelu, sampiony, susene paradajky, olivy.... |
|
druha pizza, brokolica, mozarela, gouda, kukurica..... |
|
upevena prva.... |
|
druha.... |
|
a aj tretia.... no a idem rozdat susedom, lebo som to asi trocha prehnala.... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 32 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Monika Ú. (Sofia891) ID 161226 (12.2.2013, 9:59) |
tenké cesto, to je to čo hľadám |
ODPOVEDAŤ |
Klaudia K. (cinkalka) ID 2291, mimibazar.sk/cinkalka (11.2.2013, 22:23) |
prosim a pri akej teplote ,na akej vyske a ohreve je ju najlepsie piect ?dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (14.2.2013, 16:35) |
pizza by sa mala piec na najvyssej teplote.... ta naozajstna sa pecie v peci a tam je vysoka teplota.... ja peciem na 270... a davam do stredu |
ODPOVEDAŤ |
| Soňa M. (soniell812) ID 65720, mimibazar.sk/soniell812 (15.1.2013, 18:42) |
klasika ..ako vždy FANTASTICKÉ! najviac na tomto ceste oceňujem, že nemusím nič pridávať pretože sú všetky prísady presne na chlp.. skrátka výborný pomer všetkého. VŽDY sa mi podarí všetkým jednoznačne odporúčam, Nádherne sa dá natenučko vyvaľkať takmer palacinkovo S. |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (upravené 15.1.2013, 23:53) |
Ved som ho aj pracne vyhladavala na roznych talianskych strankach a vybrala som ten recept co sa najviac opakoval..... dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Michal Š. (saryke) ID 259989 (15.11.2012, 14:01) |
Veronika G. kvôli tebe som sa zaregistroval na túto stránku. Musím povedať, že cesto bolo famózne. Nedá sa ani slovami popísať. Veľmi pekne ďakujem, za tento recept. Aj keď paradajkovú omačku na potretie cesta som upravil podľa vlastného gusta. Cca na 2 plechy 4x Paradajky rozmixujeme na drobno 2čl soľ pridáme do toho 3čj cukor tiež pridáme Vlejeme to na panvicu a necháme to variť za stáleho miešania cca 3 minúty Pridáme Pizza korenie, 2čj -4čj - ďabelska zmes (podľa toho kto ma rád pikantne) 1 stručik cesnaku. 120g pretlaku zmiešame a nechame odstať ) na 30 minút |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (upravené 20.1.2014, 14:03) |
Dakujem Michal |
ODPOVEDAŤ |
Aneta M. (tupinka) ID 99609 (8.3.2012, 18:53) |
super recept na pizzu , uz ju idem druhýkrát piect |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (9.3.2012, 0:26) |
dakujem.... |
ODPOVEDAŤ |
| Mária K. (konteska) ID 177553 (14.2.2012, 16:57) |
vynikajúca pizza, práve papkáme recept som si upravila na 3/4 kg múky,a boli presne 2 plechy ďakujem za recept |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (14.2.2012, 18:16) |
aj ja dakujem |
ODPOVEDAŤ |
Eva V. (evita.v) ID 194451 (8.2.2012, 15:02) |
Takže som vyskúšala. Zvládli sme všetko z kila múky nielen spraviť, ale aj zjesť. Najviac sa mi podarila posledná pizza. Tam som už prišla na všetky fígle. Spočiatku som málo - skoro vôbec nepodsýpala múkou pri vaľkaní, takže sa mi cesto ťahalo späť a nie a nie potvoru vyvaľkať. To cesto bolo dosť hutné a husté. Ale keď som viac podsypávala a poprášila múkou, už potvora poslúchala. Vyzerala aj chutila ako z pizzérie. Dokonca to aj svokra potvrdila. Takže teraz chvíľka pauze, a potom ládujeme z ďalšieho kila múky. . Ďakujem za recept. |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (8.2.2012, 15:13) |
to som rada ze sa nakoniec vytiahla |
ODPOVEDAŤ |
Eva V. (evita.v) ID 194451 (1.2.2012, 17:59) |
No teda, ale ste ma navnadili na tento recept. Už rozmýšľam, že si ho idem zamiesiť na zajtra (šupnem ho do chladničky). Síce som si povedala, že až po plese, ale zas skoro dva týždne nevydržím. Možno si súkromne spravím len štangle a so syrom budem udržiavať tesný očný kontakt, ale len pár sekúnd, potom to nevydržím a šup do stredu dobrej syrovej pizze. |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (1.2.2012, 19:50) |
ale ved kusok pzze nespravi tak zle... , ved je to len tenke cesto a nejaka zeleninka syr..... inac je naozaj super.... Vyskusajte Evka |
ODPOVEDAŤ |
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (26.1.2012, 22:08) |
vyzera super,uz len cim skor ju urobit,keby nebolo tolko hodin,tak ju uz teraz pripravim. |
ODPOVEDAŤ |
| Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (26.1.2012, 17:16) |
Vynikajuce cesto ...vyborne sa s nim pracuje a chuti ...hmmmmm . Uz ine ani nerobim. |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (26.1.2012, 21:45) |
Ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Dominika P. (dominka23) ID 195269 (12.1.2012, 12:15) |
prawe som dokoncila obed a musim uznat ze je 100%tnaaaa wyborny receptik mnamky |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (12.1.2012, 20:17) |
Dakujem Dominika..... veru je uzasna.... aj ja ju zajtra peciem..... |
ODPOVEDAŤ |
| Soňa M. (soniell812) ID 65720, mimibazar.sk/soniell812 (6.1.2012, 12:13) |
taaakže..milá Veronika TOTO JE NAJLEPŠIE CESTO NA PIZZU KTORÉ SOM KEDY ROBILA! kysnuté cestá sú moja smrť..ale toto sa mi hneď vydarilo (: pekne poctivo sme miesili aj s mužom 10minút.. hotovú upečenú pizzu som potierala olivovým olejom v ktorom bol pretlačený cesnak-veľa cesnaku (: určite to všetkým odporúčam! nevedeli sme sa dožrať! mňam..receptík uložený. Žiaden iný už na pizzu ani hľadať nebudem ĎAKUJEM . Soňa |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (9.1.2012, 22:37) |
aj ja dakujem |
ODPOVEDAŤ |
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (25.1.2011, 13:39) |
veronika, a plech alebo formu treba pred pecenim naolejovat? |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (25.1.2011, 15:02) |
ano... len naolejovat, alebo papier na pecenie... |
ODPOVEDAŤ |
| Janka P. (Joanne) ID 6922 (25.1.2011, 8:34) |
bože mnaaaaam |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (25.1.2011, 13:36) |
ti poviem.... |
ODPOVEDAŤ |
| ingrid k. (inulianka) ID 143374 (11.12.2010, 14:29) |
V e r o n i k a ,súper,súper ... ,všetkým nám chutilo,dakujeme krásne za receptík . |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (11.12.2010, 18:00) |
aj ja dakujem |
ODPOVEDAŤ |
Barbora V. (Bajsa25) ID 112525 (25.10.2010, 14:07) |
je fakt výborná, to cesto je ozaj ako z pizzerie, skušala som už asi 3 recepty na pizzu, neboli zlé, ale toto je naozaj na 100%...už budem robiť len toto |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (25.10.2010, 15:02) |
dakujem a fakt som ho dost dlho hladala na talianskych strankach a toto my vyslo asi tak najpravisie a najcastejsie pouzivane v taliansku..... |
ODPOVEDAŤ |
| | Barbora V. (Bajsa25) ID 112525 (26.10.2010, 21:23) |
už si recept vypýtala aj moja svokra |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (26.10.2010, 22:23) |
som rada ze chuti.... |
ODPOVEDAŤ |
| Andrea Nagyová S. (andika131) ID 104286 (25.9.2010, 12:57) |
Veronika to cesto je naozaj suprové . Robila som polovičnú dávku na 2 plechy, môj manžel si pizzu nevedel vynachváliť Ďakujeme za skvelý recept ,prajem Vám všetko dobré Andrea z Trstíc |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (25.9.2010, 13:08) |
dakujem andrejka.... ani ja uz ine nerobim, som rada ze som ho nasla.... este raz diky a aj vam vsetko dobre..... |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia H. (Lulu2008) ID 45586, mimibazar.sk/lulu2008 (2.9.2010, 8:06) |
Mnááám,vyzerajú naozaj výborne,chcela by som byt vaša susedka |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (12.9.2010, 15:09) |
dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Denisa M. (geena) ID 144758 (7.8.2010, 13:30) |
dakujem za recept na cesto. je presne take ako v pizza hut, take mame radi. z tejto davky mi vysli 4 velke plechy plus okruhla forma na kolac. poslem ho aj mamine. |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (7.8.2010, 13:31) |
dakujem..... |
ODPOVEDAŤ |
Katarína M. (topinka21) ID 65932 (13.7.2010, 15:12) |
hmm, chcem sa spýtať, koľko pizze vyjde z toho množstva surovín?? Inak my robievame podobnú pizzu, len namiesto vody tam ide mlieko, je dobrá, ale nie je taká chrumkavá ako by pizza mala byť a ešte som robila pizzu podľa relácie S italem v kuchyni a išlo tam to isté čo dávaš ty, len on ju nenachal nakysnúť, ale dal cesto do chladničky a potom ju piekol, ale tiež sa mi nepodarila taká chrumkavá a tenká, tak asi skúsim tvoj recept, robievame pizzu na 2 veľké plechy, tak asi dám múky menej, kilo sa mi zdá veľa |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (13.7.2010, 15:25) |
no tak z tohoto som mala 3 plechy pre troch.... mali sme co robit.... ale myslim ze aj 4 kludne... mala som ju tneku ale da sa aj tensia.... no a ked som hladala na talianskych strankach cesta tak naozaj taliani robia vseliake cesta aj take ako ty... ale najviac robili zrovna toto a bolo naozaj dobre.... len nabuduce staci aj polovicna davka... |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 32 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |