. .. .. .. .. .. .
. .

Čokoládový croissant - RECEPT 2639

Jana O. (Olivia) ID 1265
mimibazar.sk/olivia
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 29.10.2005
Naposledy: 27.1.2023 18:14
Aktualizácia: 2.2.2014 13:46
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 72
RODINNÉ FOTOGRAFIE 4
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 2
RECEPTY 26
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 121 návštěvníkov)


Čokoládový croissant


[ recept č. 2639 zo dňa  ]


Čokoládový croissant


POTREBNÉ PRÍSADY

600 g hl. múky, 1/2 l mlieka, 1 droždie, 5 g soli, 30 g masla, 2 vajcia, 60 g práškového cukru,
maslová kocka - 400 g masla (hera), trochu hladkej múky


POSTUP PRÍPRAVY

Pridávam "svoj" receptík na croissanty, sú úplne božské, keď sú čerstvé. Ak ich neskonzumujete hneď, odporúčam ich dať do mrazničky a vyberať podľa potreby. Dávka, ktorú uvádzam, je na dva plechy, je ich naozaj veľa, preto ak chcete piecť len pre seba, odporúčam robiť z polovičnej dávky. Ja som tentokrát robila z plnej dávky, lebo polovicu som si schovala na týždeň do mrazáku na stretnutie detičiek narodených v apríli 2005 :)))).
Takže - kuk na obrázkový postup:


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


V mise rozmiešame droždie s trochou vlažného mlieka (nerobíme kvások!), pridáme hladkú múku, soľ, mäkké maslo, cukor, vajcia. Všetko dobre premiesime a pridáme podľa potreby mlieko (pravdepodobne nespotrebujete celú dávku, ktorá je uvedená), len tak, aby vzniklo cesto tuhšej konzistencie.


Z masla a hladkej múky vypracujeme tukovú kocku. Múky pridáte toľko, aby vzniklo mastné cesto, nie moc.


... asi takéto


Kysnuté cesto vyvaľkáme na obdĺžnik, tukovú kocku položíme doprostred a preložíme cez ňu cesto zo všetkých strán.


... takto nejako :)


Potom ho rozvaľkáme na obdĺžnik a preložíme na 3x. Tento postup zopakujeme trikrát.


... poskladané cesto


Po poslednom preložení necháme 1 hodinu odpočinúť v chladničke. Kľudne ho môžete nechať aj dlhšie, bude potom vláčnejšie a "vatovejšie"


Po vytiahnutí z chladničky vyzerá takto akosi...


Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme trojuholníčky. Do stredu položíme náplň - ja robím zásadne čokoládové, takže podľa veľkosti trojuholníka dám buď jednu, alebo dve kocky čokolády (varovej, alebo horkej)


Zo širšej strany trojuholníka zrolujeme croissant.


Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, necháme ešte podkysnúť (tak do pol hodinky), potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri 220°C, kým nebudú krásne zlatavé.


Vydržte, kým trošku vychladnú, aby potom nebolelo bruško! :))))


U mňa druhý plech po vychladnutí šiel ihneď do mrazničky a o týždeň sme si pochutnávali na aprílovskom stretku.... týmto zdravím všetky aprílčatá 2005 :)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Mäso na orientálny spôsob - tip na dovolenku | Čokoládový croissant | Posúchy z kyslého mlieka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 45 (zobrazuje sa 41-45)<< predošlé 1, 2, 3
Petra B. (husenicka) ID 21697, mimibazar.sk/husenicka (24.11.2007, 10:34)
Ja som ich piekla dnes rano, lebo u mna spali baby teenagerky, a nevedia sa ich dojest, vyborne, vecer k nam pride navsteva, tak dufam, ze vydrzia. Este som ich obliala tak cik-cakovito cokoladou. Vyborne, kazdemu odporucam
ODPOVEDAŤ
Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (24.11.2007, 13:46)
Jaaaj, Peti, dobre schovaj zopar (H), nech vydrzia aj pre navstevu ;-). Snad budu chutit aj im. Dakujem za pozitivnu spravu :-$ (F)
ODPOVEDAŤ
Helena M. (Missie525) ID 12680 (22.11.2007, 12:12)
Mnam :-) Piekli sme ich vcera,lebo k nam mala prist navsteva aj s detmi [A] Vynikajuce je slabe slovo (clamp) A croissantiky zmizli expresne rychlo (radost) Az na to, ze mne sa usli iba 2 kusy... :'( Janka vyborny receptik (L)
ODPOVEDAŤ
Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (23.11.2007, 22:13)
Helenka dakujeeeem :-$. Velmi sa tesim, ze vam chutilo (Y) (Y) (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Jana C. (Naja) ID 3566, mimibazar.sk/najaa (15.11.2007, 8:00)
Janka včera som ich piekla.Sú fantastické (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (15.11.2007, 9:48)
|:o) |:o) |:o) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Petra B. (husenicka) ID 21697, mimibazar.sk/husenicka (27.10.2007, 22:52)
Hrozne sa tesim, ze si tu dala recept, ktory nie je taky zlozity. To je super! Uz sa neviem dockat, ako ich budem robit! Dikes (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (27.10.2007, 23:24)
Petka, tak daj urcite vediet, ako dopadli - ja verim ze na jednotku :-)... Inak, fakt to nie je ani tak pracny, ani narocny receptik a vysledok je vyborny, treba vyskusat...
ODPOVEDAŤ
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (27.10.2007, 13:54)
vaaaau tie vyzerajú úžasne (zajic) (zajic) určite ich vyskúšam (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (27.10.2007, 14:05)
Jaj Mirka, ty si nevydrzala ani kym som to nahodila cele :-D - dakujeeeeem
ODPOVEDAŤ
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (27.10.2007, 14:24)
ee ;-) ;-) ako som ich zbadala hneď som dostala chuť :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Celkom: 45 (zobrazuje sa 41-45)<< predošlé 1, 2, 3
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu