Jana O. (Olivia) ID 1265 |
mimibazar.sk/olivia |
Oblasť: Bratislava |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 29.10.2005 |
Naposledy: 27.1.2023 18:14 |
Aktualizácia: 2.2.2014 13:46 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 121 návštěvníkov)
Čokoládový croissant
[ recept č. 2639 zo dňa 27.10.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
600 g hl. múky, 1/2 l mlieka, 1 droždie, 5 g soli, 30 g masla, 2 vajcia, 60 g práškového cukru, maslová kocka - 400 g masla (hera), trochu hladkej múky
POSTUP PRÍPRAVY
Pridávam "svoj" receptík na croissanty, sú úplne božské, keď sú čerstvé. Ak ich neskonzumujete hneď, odporúčam ich dať do mrazničky a vyberať podľa potreby. Dávka, ktorú uvádzam, je na dva plechy, je ich naozaj veľa, preto ak chcete piecť len pre seba, odporúčam robiť z polovičnej dávky. Ja som tentokrát robila z plnej dávky, lebo polovicu som si schovala na týždeň do mrazáku na stretnutie detičiek narodených v apríli 2005 :)))). Takže - kuk na obrázkový postup:
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
V mise rozmiešame droždie s trochou vlažného mlieka (nerobíme kvások!), pridáme hladkú múku, soľ, mäkké maslo, cukor, vajcia. Všetko dobre premiesime a pridáme podľa potreby mlieko (pravdepodobne nespotrebujete celú dávku, ktorá je uvedená), len tak, aby vzniklo cesto tuhšej konzistencie.
Z masla a hladkej múky vypracujeme tukovú kocku. Múky pridáte toľko, aby vzniklo mastné cesto, nie moc.
... asi takéto
Kysnuté cesto vyvaľkáme na obdĺžnik, tukovú kocku položíme doprostred a preložíme cez ňu cesto zo všetkých strán.
... takto nejako :)
Potom ho rozvaľkáme na obdĺžnik a preložíme na 3x. Tento postup zopakujeme trikrát.
... poskladané cesto
Po poslednom preložení necháme 1 hodinu odpočinúť v chladničke. Kľudne ho môžete nechať aj dlhšie, bude potom vláčnejšie a "vatovejšie"
Po vytiahnutí z chladničky vyzerá takto akosi...
Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme trojuholníčky. Do stredu položíme náplň - ja robím zásadne čokoládové, takže podľa veľkosti trojuholníka dám buď jednu, alebo dve kocky čokolády (varovej, alebo horkej)
Zo širšej strany trojuholníka zrolujeme croissant.
Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, necháme ešte podkysnúť (tak do pol hodinky), potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri 220°C, kým nebudú krásne zlatavé.
Vydržte, kým trošku vychladnú, aby potom nebolelo bruško! :))))
U mňa druhý plech po vychladnutí šiel ihneď do mrazničky a o týždeň sme si pochutnávali na aprílovskom stretku.... týmto zdravím všetky aprílčatá 2005 :)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 45 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |
| kristína s. (nigina) ID 32120 (19.11.2009, 1:08) |
Práve hľadám recept na coissanty, ktoré predávajú v Kauflande zmrazené ako polotovar. My ich máme radi naslano. Myslíš, že aj tieto by sa dali tak? zrejme áno, len neviem, ako veľmi je asi cestíčko sladké. Vyzerajú strašne chutne aj tieto čokoládové. Rada by som skúsila |
ODPOVEDAŤ |
| Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (19.11.2009, 22:34) |
Kristinka, myslim, ze naslano by boli tiez vyborne. Odporucam aj tie coko, su fakt vyborne |
ODPOVEDAŤ |
| Lenka K. (Leesha) ID 114707 (28.9.2009, 22:38) |
ja davam plnku nutelu s orechmi alebo cistu nutelu... mnamka |
ODPOVEDAŤ |
| Ivana Z. (golinka) ID 46263 (20.6.2009, 18:19) |
Janka dakujem.. ...určite niekedy vyskušam... ..nech trošku zamachrujem |
ODPOVEDAŤ |
| Ivana Z. (golinka) ID 46263 (20.6.2009, 15:33) |
milé dáma prosím Vás,tak ide tam naozaj 400g tej hery?... |
ODPOVEDAŤ |
| Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (20.6.2009, 17:14) |
milá dáma - tak naozaj tam ide 400 g Hery ... Je to maslová kocka, ktorá sa zabalí do nemastného cesta. Komu sa zdá veľa, tak nech dá menej, ale to maslové cesto tam urobí to, že v konečnom dôsledku budú croissanty vláčne. P. S. - neodpovedala som skôr, lebo som na tejto stránke medzitým nebola |
ODPOVEDAŤ |
| Sára777 T. (Sára777) ID 89069 (17.6.2009, 12:34) |
Vyskúšala som recept, croissanty sa vydarili, boli fajné Len som si všimla, že v recepte je uvedené 400 g HERY, a jedna HERA má 250g. Tak tam je asi chybička, alebo ste fakt dávali viac ako jednu heru do cesta ? lebo mne stačila úplne jedna HERA. Ďakujem za recept, určite ich budem piecť častejšie |
ODPOVEDAŤ |
| Sára777 T. (Sára777) ID 89069 (15.6.2009, 13:48) |
Ahojte, chystám sa piecť tieto fajné croissanty, len neviem aký časový odstup má byť medzi tými tromi rozvaľkaniami a poskladaniami cesta ? Aby som niečo nepokazila ďakujem za odpoveď. |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (15.6.2009, 13:58) |
ja som ich robila už viackrát a nerobila som žiadne pauzy....až po poslednom vyvaľkaní sa nechá odstáť..ináč tieto sú fakt najlepšie prudko odporúčam |
ODPOVEDAŤ |
| | | Sára777 T. (Sára777) ID 89069 (15.6.2009, 15:03) |
Aha, no tak fajn, tak sa zajtra do toho pustím, ďakujem za rýchlu odpoveď |
ODPOVEDAŤ |
| Michaela K. (akira13) ID 28932, mimibazar.sk/akira13 (5.9.2008, 13:03) |
tak ja som práve domiesila cestooo Najskôr sa mi zlomil valček /"kvalitka" Tescoma " a potom mi z každej strany vyliezalo to maslo No ale valkala som, valkala, nadávala ako pohan na valček a valček dostával zabrať ako nikdy Minula som všeho všudy kilo hladkej múky , výsledná zmes váži 1800g a už odpočíva v chladničke. Mám nachystanú mliečnu čokoládku, mamina mi kúpila také nejaké "superské" za 10 korún, tak hádam nimi nič nepokazím Dám vedieť |
ODPOVEDAŤ |
| Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (7.9.2008, 23:12) |
Miska - to je mi luto, ze si mala take problemy ... -ale hadam to nakoniec dobre dopadlo. Inak - to maslo moze trosku vyliezat, treba to potom iba znovu prelozit a valkat opatrne dalej. Ja by som muku nepridavala asi (alebo len trochu, vylozene, ked to maslo je uz vonku), lebo potom je tu riziko, ze croissanty budu tazke. A cokoladka do kolacikov podla mojich skusenosti je najlepsia varova, alebo horka, ale mozno aj z tej mliecnej to bolo dobre - ved daj vediet. |
ODPOVEDAŤ |
RENATA C. (RENCAC) ID 22142 (5.9.2008, 8:56) |
sú úžasné.Náš tatino schramstal polovicu z plnej dávky. a chváááááááálil.A s tou čokoládou som skúšala prví krát a a je to .Nič nevytečie. |
ODPOVEDAŤ |
Magdalena M. (megi01) ID 20671 (3.9.2008, 20:24) |
No áno presne tento som hľadala a nevedela som ho nájsť.Díky krásne vyskúšam a potom sa ozvem. Ešte raz ´dík. |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia H. (gupka) ID 9968 (11.8.2008, 21:33) |
Janka, tak som ich konecne prave dnes upiekla este su teple a fakt vyyyborne vdaka |
ODPOVEDAŤ |
| Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (11.8.2008, 21:53) |
Oooo, Lucka, to mam velku radost ! Ja ich mam teraz od maminy v mrazaku, tusim zajtra vytiahnem... si mi narobila chutky .... Len s teplymi opatrne, aby vam nebolo tazko od zaludka |
ODPOVEDAŤ |
| | | Lucia H. (gupka) ID 9968 (11.8.2008, 21:58) |
ked ti moji pubertaci nevedia odolat ale hadam im zle nebude, horuce som im nedovolila a s tou cokoladou su fakt najlepsie http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=322883 plnila som ich aj jablkami a coko je coko |
ODPOVEDAŤ |
| Silvia K. (silviakov) ID 45553 (25.5.2008, 19:54) |
mnam tak taketo by som si dala |
ODPOVEDAŤ |
Anka H. (ankahaj) ID 12354 (25.5.2008, 11:24) |
Janka su fantastice ,cesto mekucke no super |
ODPOVEDAŤ |
| Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (26.5.2008, 18:18) |
Anka - velmi sa tesim, ze vam chutili |
ODPOVEDAŤ |
Maria F. (vilko) ID 25459 (22.5.2008, 14:19) |
Výborne aj manželovi veľmi chutili on koláče veľmi neobľubuje ale na tieto croissanty nedá dopustiť. Fakt dobré |
ODPOVEDAŤ |
Andrea F. (Frcka123) ID 17675, mimibazar.sk/frcka123 (upravené 11.4.2008, 22:26) |
dám vedieť |
ODPOVEDAŤ |
| Andrea F. (Frcka123) ID 17675, mimibazar.sk/frcka123 (11.4.2008, 22:26) |
ahoj evka,ako pozerám tak pozerám a nechápem,čo tu robí moje meno,nikomu som nič nepísala a nevedela som si to vysvetliť.na chvílu som odbehla a ukázalo sa,že ti vypisuje a posiela smajlíky moja dcéra.Pribrala som sa odskúšať tvoj recept,vieš a odbieham do kuchyne.Dúfam že sa podaria,už sa na ne teším.pa |
ODPOVEDAŤ |
Andrea F. (Frcka123) ID 17675, mimibazar.sk/frcka123 (11.4.2008, 21:05) |
Velmi su dobre krosanty |
ODPOVEDAŤ |
| Jana C. (Naja) ID 3566, mimibazar.sk/najaa (29.3.2008, 22:30) |
Zajtra sa chystam na tieto skvelé koláčiky už asi aj po 50 krát.Môj ich priam zbožňuje |
ODPOVEDAŤ |
| Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (30.3.2008, 13:24) |
Janka, velmi sa tesim, ze vam chutia ... Uz davno som ich nerobila, zeby som sa do toho pustila? Aj ked moja lenivost mi vravi, ze by som mohla vyskusat aj teraz propagovane croissanty z kauflandu... |
ODPOVEDAŤ |
| Eva K. (evycka) ID 10513 (10.1.2008, 12:21) |
Dalsi super recept bala som sa ho, mne sa teda vobec nezda jednoduchy ako zaciatocnicke.. Odporucam poriadne precitat mnozstva surovin prvy pokus mi kvoli tomu nevysiel. Druhy pokus je ale skvely, nechala som cesto v chladnicke celu noc, a rozky su lahucke ako pierka, nie su presladene, perfektne dakujem |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 45 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |